1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

YLE Areena ongelma

Viestiketju Televisiot -osiossa. Ketjun avasi jaska46 15.09.2021.

  1. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    788
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Tolla laitteella tulee se langaton yhteys
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,874
    Kiitokset:
    1,152
    Pisteet:
    223
    Niin se varmaan tulee, jos se on yhdistetty telkkariin. Kaikesta päätellen sitä ei ole yhdistetty, virheilmoituksista päätellen.
     
  4. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    788
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Miks sitten telkkari näyttää yhteyden tilan että yhdistetty
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,874
    Kiitokset:
    1,152
    Pisteet:
    223
    Virheilmoitukset kertoo muuta. Voit itse lukea sen laittamastasi kuvasta, jossa kertoo ettei Googleen voinut yhdistää, ilman yhteyttä.
    Voitko laittaa kuvan siitä, että TV:n mukaan on yhdistetty nettiin. TV:n asetuksista.
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,874
    Kiitokset:
    1,152
    Pisteet:
    223
    Käyttöoppaassa on kohta, jossa yhdistäminen Googleen eka kerran. Onko se tehty niin, mitä ohje kertoo?
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,874
    Kiitokset:
    1,152
    Pisteet:
    223
    Näin kertoi, kun yritit yhdistää Google-tilille:
    Yhteys.PNG
     
  8. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    788
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Tässä
     

    Liitetyt tiedostot:

  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,874
    Kiitokset:
    1,152
    Pisteet:
    223
    Tämä ohje löytyy käyttöoppaasta kohdasta 3.2 Google-tili.
    Katso ohjeesta, kun kaikki pikku kuvat eivät kopioidu oikein, vaan neliöinä,

    1 - Paina -painiketta, valitse Kaikki asetukset ja
    paina OK-painiketta.
    2 - Valitse Android-asetukset ja
    paina OK-painiketta.
    3 - Paina  (alas) -painiketta, valitse Oma
    asetus > Lisää tili ja paina OK-painiketta.
    4 - Paina OK-painiketta kohdassa SIGN IN.
    5 - Syötä sähköpostiosoitteesi kaukosäätimen
    näppäimistöllä ja paina pientä OK-näppäintä
    näppäimistön oikeassa reunassa.
    6 - Syötä salasanasi ja kirjaudu sisään painamalla
    samaa pientä OK-näppäintä.
    7 - Sulje valikko painamalla  (vasen) -painiketta,
    tarvittaessa toistuvasti.
    Jos haluat kirjautua sisään toisella Google-tilillä,
    kirjaudu ensin ulos ja kirjaudu sitten sisään toisella
    tilillä.

    Oletko ottanut Modeemista välillä virrat pois vähäksi aikaa, kun muutoksia olet tehnyt?
    Tuo laittamasi kuva näyttää, että on vähintään sisäverkossa, se ei näytä, että on internetissä.

    EDIT: Voi olla, että jos tätä tiliä ei ole tehty, niin ei toimi.
     
    Viimeksi muokattu: 18.10.2021
  10. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    788
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Ei oo modeemista otettu virtoja pois
     
  11. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    788
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Oon ton 3.2 tehnyt
     
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,698
    Kiitokset:
    1,129
    Pisteet:
    243
    En asiasta muuten mitään ymmärrä, mutta tuo laite, josta kuva on, ei ole yhdistetty internetiin. Laitteelle ei ole määritetty DNS-palvelimen osoitetta. (Viesti #67)
    [​IMG]
     
  13. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,300
    Kiitokset:
    192
    Pisteet:
    93
    Toimiiko tuo yhteys millään muulla vehkeellä kuin sillä töllöllä?
    Muoks: Boottaa nyt se nettilaite, ota ihan pistorasiasta johto irti ja laita hetken päästä takaisin.

    Ja jos vain mahdollista kokeile yhdistää töllö ihan kaapelilla tuohon, nimittäin kaapeli voi olla vaikka 100 m pitkä ja mielestäni tuon voisi ainakin väliaikaisesti kokeilla.
    Tässä nyt on kohta takuttu viikoja asiasi kanssa, seuraavaksi kyselet sitten töllön myyjältä toimivaa laitetta tilalle, jossei tuo yhteys ala toimimaan.

    T: Vesku
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,874
    Kiitokset:
    1,152
    Pisteet:
    223
    Vähän kertausta.
    Ehdotettu viestissä #60
    Kyselty modeemin uudelleen käynnistämisestä. Ehdotan 15 sek. katkosta, koska sitä ei ole tehty.
    @1pertti mainitsi tuosta DNS-palvelimen 0.0.0.0 osoitteesta. Voisiko joku siitä perillä oleva valaista asiaa.
     
  15. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    788
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    En oo kokoajan noitten laitteiden ääressä ku eivät oo omat mut ajateltiin kokeilla jos sai suoraan telkkariin netin ettei ois langaton
     
  16. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,698
    Kiitokset:
    1,129
    Pisteet:
    243
    En tosiaan tiedä, miten televisioissa asia on järjestetty, mutta tietokoneen asetuksissa voidaan valita, haetaanko DNS- (Domain Name System-) palvelimen osoite automaattiesti, vai käytetäänkö itse määriteltyä osoitetta. Alemmassa kuvassa on valinta kohdassa Käytä seuraavaa DNS-palvelimen osoitetta. Jos tuossa tapauksessa alla olevaa osoitekenttää ei ole täytetty, osoite näkyy muodossa 0.0.0.0, eikä tietokone ymmärrä, mitä esimerkiksi osoite "google.fi" tai muut nettiosoitteet tarkoittavat.
    upload_2021-10-19_11-7-59.
    Oletuksena yleensä on, että kohta Hae DNS-palvelimen osoite automaattisesti on valittuna, jolloin käytetään internetpalvelun tarjoajan (ISP) nimipalvelinta.
     
  17. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,300
    Kiitokset:
    192
    Pisteet:
    93
    Tuosta 30 m pätkä n. parilla kympillä.
    Muitakin kauppoja on ja lyhyempiäkin kaapeleita, mutta jos ny sais testattua enste.
    Toinen pää töllöön ja toinen pää siihen nettilaitteen keltaiseen vastaavaan reikään merkitty violetilla ykkösellä (1) tuossa kuvassa.
    [​IMG]



    T: Vesku
     
  18. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    788
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    TV asennettu uudelleen. Koitettu kiinteällä yhteydellä kans mutta ihan sama räpä. Nettiä löytyy kyllä langattomallakin kun Netflix toimii kyllä.
     
  19. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    788
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Kummassakin löytyy netti oli sitten kiinteä tai langattomasti. Voisko olla jokin juttu mikä nyt estää kirjautumisen?
     
  20. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,046
    Kiitokset:
    1,101
    Pisteet:
    223
    Taitaa olla, että tähän on vaikea enää näkemättä mitään sanoa. Ehkä jossain vaiheessa tulee jokin inhimillinen virhe jota toistat ja siksi ei onnistu kirjautuminen. Kun kerran jos verkko muuten toimii. Sitäkin sattuu joskus, että vaikka kuinka omasta mielestä kirjoittaa vaikka jonkin asian oikein, niin silti menee metsään ja monta kertaa.

    Tai sitten telkussa vain on jotain vikaa.

    Onko sun telkun käyttöönotossa samanlainen tilin liittämis vaihe alussa kuin alla videossa. Kohdasta 1.40 eteenpäin


    View: https://youtu.be/xXbM2_pN2CY?t=100

    En lukenut kaikkia aikaisempia viestejä, niin en tiedä oliko toi jo käyty läpi.
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,874
    Kiitokset:
    1,152
    Pisteet:
    223
    Käyttöoppaassa on kohta, jossa mainitaan ensi kerran Google tiliin liitämisestä telkkuun, mutta se on kysyjän mukaan tehty. Tosin käyttöoppaassa se oli vähän eri tavalla kuin yllä videossa.
    Minulle on tullut sama mieleen, jos jonkun asian tekee toistuvasti virheellisesti, silloin ei edes huomaa tekevänsä virhettä.

    Edit: Pieni korjaus
     
    Viimeksi muokattu: 23.10.2021

Jaa tämä sivu