1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

YLE Areena ongelma

Viestiketju Televisiot -osiossa. Ketjun avasi jaska46 15.09.2021.

  1. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,708
    Kiitokset:
    1,129
    Pisteet:
    223
    Jos antoi sen tehdä, mutta ei toimi. Käytät vääriä merkkejä osoitteessa tai salasanassa.
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,708
    Kiitokset:
    1,129
    Pisteet:
    223
    Kokeile lähettää toimivasta sähköpostista itsellesi testiviesti tuohon uuteen osoitteeseen, jos tulee perille, se on toimiva.

    Olethan tarkistanut telkkarissa, että merkkikoko on oikein. Nuo telkkarin merkkien syötöt ovat kovin ikäviä ja hankalia tottumattomalle..
     
    Viimeksi muokattu: 10.10.2021
  4. pentsu

    pentsu Active member

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    1,377
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    68
    Eihän Google-tilin salasana sisällä ääkkösiä?
     
  5. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    752
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ei oo ääkkösia. Maili meni perille uuteen. Ei oo isojakirjaimia eli pienillä vaan.
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,708
    Kiitokset:
    1,129
    Pisteet:
    223
    Alkaa konstit olla aika vähissä, yksi juttu tuli vielä mieleen.
    Muodostitko uudella osoitteella ensin rekisteröinnin TV:ssä palveluun, johon olet pyrkimässä. Kone ei varmaan hyväksy suoraa kirjautumista, eli ei tunnista Gmail-osoitetta ja salasanaa rekisteröimättä.

    Edit: Eihän ongelmana ole ollut koko ajan se, että et ollut tehnyt käyttäjätiliä, vaan yritit suoraan kirjautua ilman tiliä (Rekisteröintiä). Tämä tuli nyt mieleen, kun aikaisemmin kirjoitit, että osoite ja salasana ei sovi yhteen.
     
    Viimeksi muokattu: 11.10.2021
  7. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    752
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Mitä tarkoitat tolla rekisteröinillä?
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,708
    Kiitokset:
    1,129
    Pisteet:
    223
    Yleensä, jos yrittää kirjautua johonkin palveluun ilman rekisteröintiä, voi saada seuraavia ilmoituksia, esim.

    -Salasanasi on väärä, yritä uudelleen.
    -Käyttäjätunnus tai salasana väärin
    -Käyttäjätunnus tai salasana ei sovi yhteen.
    Ym. samankaltaista.
     
    Viimeksi muokattu: 12.10.2021
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,708
    Kiitokset:
    1,129
    Pisteet:
    223
    Luin telkkarisi ylläolevaa käyttöohjetta vielä kertaalleen. siellä on täysin selvä ohje.
    Kerrot lukeneesi ohjeen, mutta et ilmeisesti ole ymmärtänyt sitä.

    Laitan tähän nyt ohjeesta vähän muokkaamani version:

    Sinulla varmaan on olemassa jo tietokoneella tai puhelimella luotu Google tili.
    Se tili on suoraan käyttökelpoinen kirjautumiseen TV:n Google palveluun, josta ohjelmia voi ladata.
    Tili on siis aikaisemmin rekisteröity Google sähköpostiosoite ja siihen liitetty salasana, jolla myöhemmin kirjaudutaan tilille sisään.

    Kerran jollekin laiteelle tehdyn Google tilin osoitteella ja siihen liittyvällä salasanalla TV:n palveluihin voidaan kirjautua televisiossasi.

    Kirjaudu Googleen televisiolla käyttämällä olemassa olevaa Google-tiliäsi. Google-tili koostuu
    sähköpostiosoitteesta ja salasanasta. Jos sinulla ei vielä ole Google-tiliä, voit luoda sellaisen
    tietokoneella tai tabletilla (accounts.google.com).
    Tarvitset Google+-profiilin, jotta voit pelata pelejä Google Play -palvelulla. Jos et kirjautunut sisään
    ensimmäisen TV-asennuksen aikana, voit aina kirjautua sisään myöhemmin.

    Edit: Yksi arvaus. Olisiko mahdollista, että käyttöönotossa olet muodostanut yhteyden TV:n Google tiliin ja siksi ei hyväksy nyt mitään muuta tiliä, vaan pitäisi olla alkuperäisen kirjautumisen mukainen?
     
    Viimeksi muokattu: 12.10.2021
  10. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    752
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Miten toi sitten rekisteröidään?
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,708
    Kiitokset:
    1,129
    Pisteet:
    223
    Tuossa edellisessä viestissäni on kerrottu, jos sinulla on tietokoneessa tai puhelimessa valmis Google tili, niin käytä sitä.
    Eli tarvitset Google-tilin.

    Huomaa, jos olet jo TV:n käyttöön oton yhteydessä kirjautunut TV:n Google tilille, se ei varmaan hyväksy muuta tiliä (sähköpostiosoitetta ja salasanaa).
    Jos et muista kirjautumistietoja, niin silloin saattaa olla viisainta palauttaa TV:n tehdas asetukset ja aloittaa alusta koko säätö alkaen kanavien haulla. Silloin varmaan hyväksyy uuden Google tilin.

    Huom. Tässä nyt on kaksi eri vaihtoehtoa esitetty.

    Alkaa minultakin mennä jo sekaisin, kun asiaa edes takaisin väännetään.
    Tämä on todella hankalaa, kun ei ole käsitystäkään TV:si toiminnoista ja valikoista. Tuo kirjautumisen on niin yleispätevä. Tilille pitää päästä kirjautumaan, ei siinä voi olla mitään erikoismetkuja.

    Edit: Jaksaisiko joku toinen yrittää jatkaa?
     
    Viimeksi muokattu: 14.10.2021
  12. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,690
    Kiitokset:
    1,033
    Pisteet:
    223
    En tiedä telkuista mitään. Joten jos ei kerran muuten toimi, niin tehdas asetusten palautusta kehiin vain. Toki jos ottaa vaikka kuvan siitä kirjautumisvalikosta ja laitaa tänne. Siis siinä tilanteessa kun se ei toimi. Jos vaikka kuva kertoisi enemmän kuin sanat.
     
    tarantella kiitti tästä.
  13. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    752
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    TV asennettu uudelleen ei vaikutusta
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,708
    Kiitokset:
    1,129
    Pisteet:
    223
    Tarkoittaako, että on palautettu tehdasasetuksiin?

    Laita nyt kuvia kaikista kirjautumisikkunoista ja virhe viesteistä, ei ilmeisesti muuten selviä, jos sittenkään.

    Edit: Täydennetty viestiä.
     
    Viimeksi muokattu: 17.10.2021
  15. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    752
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    On palautettu tehdasasetuksiin
     
  16. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    752
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tässä
     

    Liitetyt tiedostot:

  17. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    752
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Yhteys on kyllä
     

    Liitetyt tiedostot:

  18. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,690
    Kiitokset:
    1,033
    Pisteet:
    223
    Voisko yksi vaihtoehto olla, että vaikka toisen kuvan mukaan yhteys on luotu, niin televisio hukkaisi yhteyden saman tien tai melkein saman tien ja sen takia tilin yhdistäminen ei onnistu? Kuten ensimmäisessä kuvassa on.
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,708
    Kiitokset:
    1,129
    Pisteet:
    223
    Kirjautumisen jälkeinen ikkuna, kertoo tarkkaan, ettei voi yhdistää, kun ei ole verkkoyhteyttä.
    Siinä käsketään laittaa verkkoyhteys kuntoon.

    "Ei voida yhdistää Googleen
    Tarkista verkkoyhteys ja yritä uudelleen
    SIIRRY VERKON MÄÄRITYKSEEN
    JATKA ILMAN VERKKOA"


    Jälkimäisessä kuvassa TV on Ilmeisesti yhdistettynä ainoastaan kotiverkkoon, muttei ulkoverkkoon, jolla nettiin mennään.

    Eikö tämän tekstin seurauksena tullut mieleen, että verkkoyhteys pitäisi laittaa toimimaan? Oli hyvä, että laitoit kuvan, jotta tämä selvisi, muuten ei olisi varmaan koskaan selvinnyt.
    Olet meidän silminämme tässä korjauksessa, nämä kaikki tekstit pitää kertoa, jotta asia edistyy.
    Laita nyt jälkeen päin kuvainfona asiat.

    Seuraava vaihe on siirtyä laittamaan verkkoyhteys toimivaksi, jotta pääsy Google tilille onnistuu.
    Laitan tähän nyt vielä käyttöopas linkin. Kannattaa tarkistaa joka epäselvä asia ja kysyä jos ei ymmärrä selitystä: https://www.download.p4c.philips.com/files/5/55put6400_12/55put6400_12_dfu_fin.pdf

    Sivulla 8 kappaleesta 3 on Android TV:si yhdistäminen verkkoon, käy vaihtoehdot huolella lävitse. Jos et ymmärrä, kysy meiltä.
    Esim. oppaan kappaleessa 3.2 Google tili on on kuvattu, kuinka voit kirjautua Google tilille ensimmäisen TV-asennuksen jälkeen. (Palautuksen jälkeen sama tilanne).

    Ehdotan, että laitat kuvat kaikista toimista, kun lähdet verkkoyhteyttä laittamaan kuntoon.
     
    Viimeksi muokattu: 18.10.2021
  20. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,216
    Kiitokset:
    176
    Pisteet:
    93
    Kysyjä on ekoissa viesteissään identifioinut internetyhteyslaitteeksi tuon.
    Toimiiko yhteys tuon kautta?
    [​IMG]

    Mieleen tuli wanhasta motukastani, että laite piti asetusten muuton jälkeen bootata eli sammuttaa ja käynnistää uudelleen että toimi oikein.

    T: Vesku
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,708
    Kiitokset:
    1,129
    Pisteet:
    223
    Jos tietokoneesi toimii edellä mainitulla modeemilla, pitää telkkarinkin toimia sillä.
    Suosittelen kokeilemaan yhteyden muodostamista ensin Ethernet Lan yhteydellä, eli kiinteällä yhteydellä.
    Saatko vedettyä verkko johdon modeemista TV:lle? Jos ei niin keskitytään langattoman yhteyden luomiseen.

    Tässä on molemmat verkon yhdistämistavat:
    Niiden otsikoita käyttöoppaasta:

    Sivu 8
    Langaton yhteys
    Yhteyden muodostaminen
    Langattoman yhteyden muodostaminen

    Sivu 9
    Kiinteä yhteys
    Yhteyden muodostaminen
    Kiinteän yhteyden muodostaminen

    Riittää, kun toinen yhteys saadaan toimimaan TV:ssä.

    Laita kuvia yhteydestä, jota olet yhdistämässä.

    Jos mahdollista jää hetkeksi odottamaan vastausta, ettet heti lähde pois, jotta homma ei taas keskeydy.
     

Jaa tämä sivu