1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Vuosi, jolloin miljoonasta ruotsalaisesta tuli rikollisia

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi Valvoja 04.08.2006.

 1. Supo

  Supo Regular member

  Liittynyt:
  31.03.2002
  Viestejä:
  437
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Käsittääkseni maanviljeliöiden lapset,maanviljelijät itse ja vaimokin kuuluu myös niihin jotka saavat tämän kaiken lisäksi opiskelija ym muut tuet käyttöönsä niinkuin muutkin.Voi käydä arvauskeskuksissa ja kunnallisella hammaslääkärillä ym.Jos ajatellaan esimerkiksi sitä ,että maanviljelijöillä hommat toimii ja rahaa tulee "ovista ja ikkunoista"niin eikös voitotkin kuuluisi sitten yleiseen jakoon.Kummallinen yritysmuoto kun muitten pitää antaa rahaa ja jos homma toimii niin voitot pidetään itsellä.Maánviljelijät euroopassa ovat aikoja sitten kadottanut suhteellisuudentajun ja unionin budjetista menee muistaakseni yli puolet maatalous tukeen(mitähän silläkin rahalla saisi aikaan koulutus ja tuotekehitys rintamalla).Olen vain sitä mieltä että kerran rahat tulee muilta ,niin hyödykkeet mitä valmistetaan pitäisi saada halvemmalla kuin ne nyt ovat.Eikös periaatteessa maanviljelijälle ole sama saako se viljakilosta centin vai euron,meneekö sato pilalle,viljeleekö ollenkaan koska tuki tulee aina kuin Manulle illallinen :)
   
 2.  
 3. Peppi_

  Peppi_ Regular member

  Liittynyt:
  28.03.2006
  Viestejä:
  290
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ei tarvita edes kriisi kriisiä. Tarvitaan vain vuosi, jolloin jostain syystä saadaan vain murto-osa normaalista viljamäärästä tai tauti, jonka takia euroopassa poltetaan valtavat määrät tuotantoeläimiä. Ei saksalainen silloin ensimmäisenä ole suomalaisille vahiä jyviään ja maitojaan myymässä ainakaan kovin edullisesti. Siinä tuotannon palautuessa on ihan hyvä saada sapuskaa omasta pellosta, maksoi mitä maksoi.

  Ja tuollainen rehun ja lihan ja kaiken roudaus ympäri eurooppaa ja maailmaa on omiaan levittämään pienen kylän taudin ja vitsauksen nopeasti ison alueen ongelmaksi.
   
 4. d_2ned

  d_2ned Regular member

  Liittynyt:
  27.01.2003
  Viestejä:
  309
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  no eiköhän nämä höpinät nyt voida jo lopettaa. ihan oikeassa olet että vajaa puolet EU:n vuosibudjetista menee erilaisiin maatalous/ruoantuotto/tutkimus-kuluihin, mutta se summa ei oikeasti ole mitenkään ihmeellinen. ja siihen summaan sisältyy myös sellainen mukava yksityiskohta, että EU vaatii ruolta lähdetiedon, eli jos ruoka on geneettisesti muokattua, siitä on saatava yksityiskohtaiset tuote- ja lähdetiedot. maksan mielelläni muutaman lisäeuron vuodessa veroja siitä hyvästä, että EU vahtii etujani. koska voit olla varma, että ilman EU:n määräyksiä eurooppa olisi täynnä jenkkien väkisin tuomaa geenimodifioitua tavaraa. aihe otetaan USA:n toimesta jatkuvasti esiin, koska USA kokee määräysten estävän vapaata kauppaa.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Trade_war_over_genetically_modified_food

  vertailun vuoksi jo pelkästään suomen valtion budjetti oli 2004 muistaakseni jotain 35 miljardin luokkaa. ja ota hyvä ystävä huomioon että EU:ssa on 25 jäsenmaata, suomi on kohtuullisen pieni maksaja ja suurin osa näistä tuloista ei todellakaan tule suomeen, vaan menee esim. englantiin, jossa maatilojen koko on valtava. pienet tilat eivät saa tukia juuri lainkaan. se, että joku vanhan kansan duunari on sinulle väittänyt että maanviljelijät kierivät rahassa, ei tarkoita sitä että se pitäisi paikkaansa. se on suorastaan pas**puhetta. eikö se yhtään kampea, että euroopan parlamentti käyttää pelkästään käännöskuluihin n. miljardin vuodessa? saati sitten se, mitä maksavat uusien jäsenmaiden bruttokansantuotteen tasaus euroopan keskitasolle. tietenkin poliittisessa ilmapiirissä esim. turkin EU-jäsenyyden arvoa ei välttämättä voida mitata rahassa.

  en halua provosoida, mutta kirjoituksistasi saa sen vaikutelman, että olet nyt ollut hieman "isojen poikien" seurassa jotka ovat sinulle kertoneet, miten maanviljelijä vie duunarilta leivän suusta. voit vastata seuraavan kerran että kiitos, ajattelen mieluummin itse. kommenttiisi maanviljelijöiden muksuista ei oikein voi muuta todeta kuin että eikö sama juttu ole starttirahaa saavalla yrittäjällä, pitkäaikaistyöttömällä, opiskelijalla ja joka ikisellä muulla kansanryhmällä, jotka jostain mahdollisesta tuesta tahi korvauksesta nauttivat?
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2006
 5. Jannejt

  Jannejt Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  5,049
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  siirretty, toi aluehan oli yleistä keskustelua p2p-[bold]ohjelmista[/bold]

  ..lisäksi ketju alkoi hyvin, mutta nyt ollaan menty todella pahasti offtopicin puolelle, yrittäkääs kääntää tämä takaisin aiheeseen :)
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2006
 6. pirk

  pirk Guest

  Nyt päästäänkin siihen et EU on ihan perseestä. Suomi hyötyi siitä ehkä 3 ekaa vuotta. sai tukia ja rahaa. mutta siitä eteenpäin suomi ei ole mitään muutakun maksanut eu parlamentaarien palkkoja ja muiden itäblokin maiden tukiija.
   
 7. kiiveri

  kiiveri Active member

  Liittynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  1,614
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
 8. pirk

  pirk Guest

  mites toi voi käydä kun pomo ja adeen viimeinen sana on tätä mieltä:

  dRD:
   
 9. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,835
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
  Joo, jutelkaa maataloustuista tuossa toisessa threadissa, mutta ilman kiihkoilua. Jos homma menee "yli", niin "no politics"-politiikka (pun intended) kiristetään taas normaalitasolleen. Palataanko takaisin Ruotsin lainsäädännön muutoksiin?
   
 10. okkimko

  okkimko Member

  Liittynyt:
  26.05.2006
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Nämä EU-direktiivit (lue suositus). Suomi on kumartanut ensin 600 vuotta Tukholmaan, sitten 100 vuotta Pietariin, ollut 20 vuotta "suoraselkäinen" suomalainen, jonka jälkeen kumarsimme 45 vuotta Moskovaan päin. Sukupolvia on niin paljon jonossa, että evoluutio on kasvattanut suomalaisille automaattinivelen selkärankaan ja taivumme kuin linkkuveitsi Brysseliin päin.

  Aoikanaan nauroimme Neuvostoliittoa, jossa kaikki määrättiin Moskovasta, muutamien henkilöiden politbyro:sta käsin ja Neuvostoliittoon oli pakko liittyä vallankumouksen ja toisen maailmansodan jälkeen. Nyt olemme itse liittyneet EU:hun vapaaehtoisesti ja kaikki määrätään Brysselistä. Omat edustajammekin muodostavat osan "politbyro":ta, joka huolehtii kansalaisten "hyvinvoinnista" kaikin puolin.
   

Jaa tämä sivu