1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Uusi kone. Pelit lagaa

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi pullonpantti 15.09.2018.

  1. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,719
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    ^ :D:D
    Noo, mulla on simppeli bios kun on fm2+ emo niin ei siinä valtavasti säätöjä ole. Aiemmassa z170x-gaming 5 emossa oli jo rukattavaa.
     
  2.  
  3. pullonpantti

    pullonpantti Newbie

    Liittynyt:
    15.09.2018
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Koneen äärellä. Tuo hot plug oli enabled. vaihdoin sen toho disabled ja nyt asemaa ei näy poista laite turvallisesti kohdassa
     

    Liitetyt tiedostot:

    Whatta Heck kiitti tästä.
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,719
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Viimeksi muokattu: 21.09.2018
  5. pullonpantti

    pullonpantti Newbie

    Liittynyt:
    15.09.2018
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Voitteko vääntää rautalangasta ko en tajua
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,343
    Kiitokset:
    908
    Pisteet:
    123
  7. pullonpantti

    pullonpantti Newbie

    Liittynyt:
    15.09.2018
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,343
    Kiitokset:
    908
    Pisteet:
    123
    Tuossa levyhallinnan kuvassa ei näy olevan muuta kuin yksi levy.
    Jos siellä nyt näkyy toinen levy, niin vie hiiri sen päälle ja oikealla napilla muodosta siitä "Uusi tavallinen asema" ja hyväksy loput ehdotetut asiat siitä.
     
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,358
    Kiitokset:
    877
    Pisteet:
    193
    Tuolla aiemmin olleessa UEFI BIOS -kuvassa näkyy kyseinen 1000 Gt Seagate-levy SATA-portissa 3. Portti on tilassa Enabled, kuten kuuluukin. Kun en ollenkaan tunne näitä päytäkoneita, niin kyselen, voisiko jossain toisaalla BIOS-asetuksissa olla vielä joku valinta, joka estäisi tuon BIOSissa näkyvän aseman näkymisen myös Windowsin Levyhallinnassa?
    [​IMG]
    Tietysti kaikki kaapeliliitokset kannattaa tarkistaa vielä kerran, irroittamalla levyaseman kaapelit ja kytkemällä ne uudelleen (tietysti virrattomana!), mutta äkkiseltään tuntuisi, että vika kaapeliliitoksessa estäisi aseman näkymisen myös BIOSissa.
     
  10. pullonpantti

    pullonpantti Newbie

    Liittynyt:
    15.09.2018
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    olen vaihtanu johdon eri porttiin emossa. käyttänyt kiintolevyä irti kokonaan. Ja tosiaan levyhallinnassa vain se käytössä oleva ssd asema näkyy
     
  11. huuko

    huuko Regular member

    Liittynyt:
    22.12.2017
    Viestejä:
    111
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Missä portissa tuo HDD näkyy nyt emon Bios Advance modessa ?
    Katso näkyykö levy Boot menussa

    Kysymys ? Oletko antanut sille tunnuksen laitehallinnassa
     
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,719
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Duoda... 2 juttua. Ssd lätty ja normikovo kuten aika monella on samankaltainen kokoonpano. Emolle satapaikkoihin kytkettynä missä oli jo viestissä <-- #13 juttua. Ota käyttöön levynhallinnassa. Kliks oikealla sillä hiirellä... Täältä asti ei voi enempää jeesata.

    Jos menee ok niin tekee oman uuden asematunnuksen joka lienee D: asema. Se kovo siis. C:llä on winukka.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,343
    Kiitokset:
    908
    Pisteet:
    123
    Vaikeaa ottaa käyttöön jos levyä ei saa näkymään levynhallinnassa.

    Aika erikoista, tuossa aikaisemmassa bios kuvassa ei näy SSD:tä, mutta HDD näkyy 2-portissa.
    Missä SSD on kiinni? Laita SSD 1-Porttiin, niin katsotaan näkyykö. Johtoja voi kokeilla myös vaihtaa.
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,719
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Kyllä, olet oikeassa tuossa asiassa. Jos kiintolevyssä tuntuu vaikkapas käpälällä kokeiluna pientä värinää niin voisi kuvitella että virtojen puolesta toimii. Data sitten eri juttu. Joskus on ollut meikälläkin sellainen tilanne että sata-piuhassa ollut vikaa.

    lisäys
    En oikein äkkipuraisulla usko että ainakaan emossa olisi vikaa liitännän puolesta. Jos emon mukana on tullut toinenkin (tai kolmaskin) satakaapeli niin kokeilla tökätä se aiemmissa viesteissä mainittuun paikkaan.

    Tässä nyt haetaan fyysistä- tai datavikaa. Vaihtoehdot kapenevat.
     
    Viimeksi muokattu: 22.09.2018
  15. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,358
    Kiitokset:
    877
    Pisteet:
    193
    Minä oletin, että SSD eli C-asema on portissa 0, joka ei näy siksi, että kuvan näkymää on rullattu alemmaksi. Mutta kuten sanoin, en minä näistä pöytäkoneista mitään ymmärrä.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,719
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Joissain emoissa sata 0 paikka on ensimmäinen ja sitten siitä seuraavat eli 1, 2...

    Emon manuaalia kouraan ja kattella sieltä. Aloituspostaajalla tuo homma on kaikkein näppärintä kun se on valmiina siellä kotosalla.
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,343
    Kiitokset:
    908
    Pisteet:
    123
    Voi hyvin olla scrollattu niin, että eka portti on mennyt piiloon.

    Nuo sata porttien numeroinnit on merkitty joissakin emoissa alkavan 0:sta ja toisissa taas 1:stä. Sanottakoon nyt kuitenkin selvyydeksi, että tarkoitin SSD:n eka kohtaan, olkoon se sitten 0 tai 1 ja HDD:n seuraavaan kohtaan. Sen jälkeen kuva biossista tuolta sivulta ja levynhallinnasta tänne.
    Jos ei heti näy molemmat, sitten sata ja virtajohto vaihtoon.
     
    Viimeksi muokattu: 22.09.2018
  18. pullonpantti

    pullonpantti Newbie

    Liittynyt:
    15.09.2018
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    SSD asema on tuollainen malli mulla. olikoha M2 tuon liittimen nimi emon ohjekirjassa. Olen muistaakseni jo kokeillu eri satakaapelilla mutta teen sen vielä varmuuden vuoksi. HDD myös ääntää käynnistyes eli virtaa saa, virtapistokkeitaki kokeiltu erejä.
     

    Liitetyt tiedostot:

  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,332
    Kiitokset:
    3,636
    Pisteet:
    223
    Kokeile läpi kaikki sata-liitännät. Tuollainen m.2 pimentää niistä osan. Ohjekirjassakin kyllä sanotaan mitkä liitännät jää käyttöön.
     
  20. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,358
    Kiitokset:
    877
    Pisteet:
    193
    Hyvä pointti, joka on jäänyt huomiotta.
    Tuo, että käytössä oleva M2 pimentää jonkin SATA-liittimen tuntuisi järkeen käyvältä selitykseltä.
     
  21. pullonpantti

    pullonpantti Newbie

    Liittynyt:
    15.09.2018
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    kaikki 6 liitintä kävin läpi. levyhallintaan ei millään käynnistys kerralla ilmestyny mitään
     

    Liitetyt tiedostot:

Jaa tämä sivu