1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Uusi kone. Pelit lagaa

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi pullonpantti 15.09.2018.

  1. pullonpantti

    pullonpantti Newbie

    Liittynyt:
    15.09.2018
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Kasattiin uusi kone, pelit lagaa kaikilla grafiikka asetuksilla. Geforce expriencellä asennettiin viimeisimmät ajurit, ei auta. Näytön hz ei myöskään voi säätää 64hz kohdasta mihinkään suuntaan. Työpöytää ku klikkaa hiiren oikeal ja valitsee nvidia ohjainpaneelin, ei aukea. Windows update on päivittänyt viimeisimmät päivitykset.

    i5 8600k
    Asus geforce dual gtx1060 6gb
    rog sstrix asus z370 f emolevy
    16gb ripjaws v DDR4
    250gb SSD
    550W formula 80plus gold
     
    Viimeksi muokattu: 15.09.2018
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,290
    Kiitokset:
    3,423
    Pisteet:
    223
    Kokeile poistaa geforce experience. Aiheuttaa välillä kaikenlaista sekoilua.
     
  4. pullonpantti

    pullonpantti Newbie

    Liittynyt:
    15.09.2018
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    olisko voinu olla vaa dvi huonosti kiinni? toin koneen kaverilta joka autto kasakses kotiin, käytin näyttistä irti ja käynnistin koneen hdmi piuhan kanssa niin alkoi toimimaan, päästi myös nvidia ohjauspaneeliin. Vaihdoin takaisin dvi piuhaan joka oli paikalla ensikäynnistykses niin nyt saa 144hz ja peli pyörii sulavasti.
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,290
    Kiitokset:
    3,423
    Pisteet:
    223
    Jotain muuta häikkää koneessa ollut. Hyvä kun alkoi pelaamaan, mutta kannattaa silti poistaa experience. Pelkkä haittaohjelma.

    Nvidian ohjauspaneeli on aina välillä hukassa. Siinä ei ole mitään ihmeellistä, ja löytyy kun sammuttaa koneen muutaman kerran.
     
  6. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,515
    Kiitokset:
    373
    Pisteet:
    93
    Experiancea ei kannata poistaa, paljon hyviä ominaisuuksia :cool:(joskus voit joutua asentamaan sen uudestaan).
     
  7. pullonpantti

    pullonpantti Newbie

    Liittynyt:
    15.09.2018
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Sitte ois vielä kovalevy hukassa. Laitehallinnassa löytyy sdd ja hdd allekkain mutta levyhallinnassa ei ole kuin ssd. Työpöydän oikeas alanurkas on se poista laite turvallisesi tms kohta niin sielläkin näkyy tämä "hukassa" oleva hdd asema
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,050
    Kiitokset:
    715
    Pisteet:
    123
    Menikö laitehallinta ja levynhallinta sekaisin.
    Jos et ole ottanut tuota HDD:tä käyttöön, niin se näkyy levynhallinnassa, jossa siitä pitää muodostaa ensin "Uusi tavallinen asema" hiiren oikealla napilla.

    Vai onko tuossa jotain muuta hämminkiä jos se näkyy poista laite näkymässä?
     
  9. pullonpantti

    pullonpantti Newbie

    Liittynyt:
    15.09.2018
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Saatto mennäkki termit sekasi, en oo kovin haka näissä. Reissu töiden ansiosta meillä on perjantaihi asti miettiä niksejä. Yritin youtubel kattoa nii siel mentiin valikkoon (levynhallinta?) Jossa hukassa oleva asema näky mustana. Mulla on siel vaa se ssd 250
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,050
    Kiitokset:
    715
    Pisteet:
    123
    Kirjoitat, että näkyi mustana, niin tarkoitat varmaan sen yläreunan palkkia, joka käytössä olevalla levyllä on sininen ja osioimattomalla (ei käytössä olevalla) mustana.
    Juuri tuossa tapauksessa vie hiiri sen mustan palkin levyn päälle ja klikkaa oikealla napilla ja ota levy käyttöön "Uusi tavallinen asema" toiminnolla ja suorita toiminto loppuun hyväksymällä ehdotetut.
     
  11. pullonpantti

    pullonpantti Newbie

    Liittynyt:
    15.09.2018
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,796
    Kiitokset:
    730
    Pisteet:
    193
    Sehän on merkillistä. Mihin HDD on kytketty? Tuossa "Poista laite turvallisesti" -kohdassa pitäisi näkyä USB-asemat, mutta ei sisäiset levyasemat.
     
  13. pullonpantti

    pullonpantti Newbie

    Liittynyt:
    15.09.2018
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Sata kaapelil emolevyyn. Pitäisköhä tarkastaa onko oikeas paikas?
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,076
    Kiitokset:
    1,073
    Pisteet:
    223
    Tämä on nähtävästi joissain emoissa ominaisuus. Toimintaan ei pitäisi olla mitään vaikutusta. Tuttavan AsRock koneellakin SSD-lätty sekä HDD näkyvät normaalisti levynhallinnassa mutta HDD myös vaihtoehtona "poista laite turvallisesti". Tokikaan tuota vaihtoehtoa ei kannata tuossa tapauksessa suorittaa :rolleyes:

    https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/...ING/E13351_ROG_STRIX_Z370-F_GAMING_UM_WEB.pdf

    SSD -> Sata1
    HDD -> Sata2

    upload_2018-9-17_7-2-10.

    Näkyykö HDD erillisenä laitteena Laitteet ja tulostimet - kohdassa? Tällöin tulee ilmeisesti vaihtoehdoksi tuon kiintolevyn poistaminen "poista laite turvallisesti" - kohdassa.
    Näkyykö HDD erillisenä laitteena? laitteet.PNG

    muoks
    Lisätty linkki + tekstiä
     
    Viimeksi muokattu: 17.09.2018
    1pertti kiitti tästä.
  15. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,796
    Kiitokset:
    730
    Pisteet:
    193
    Kiitos valistuksesta. Sitä helposti luottaa kokemusperäiseen "tietoon" ajattelematta, että laitekokoonpanot vaihtelevat ja niiden ominaisuudet sen mukana.
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,050
    Kiitokset:
    715
    Pisteet:
    123
    Jospa kysyjä laittaisi kuvia resurssinhallinnasta ja levynhallinnasta, niin olisi helpompi ymmärtää.
     
  17. pullonpantti

    pullonpantti Newbie

    Liittynyt:
    15.09.2018
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Laitan viikonloppuna
     
  18. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,076
    Kiitokset:
    1,073
    Pisteet:
    223
    Odotellaampas sitä sitten.

    @1pertti ja muutkin. Tässä välissä voisi tarkastella sellaisia huomioita jota saattavat liittyä tuohon edellä olevaan juttuun.

    Mikäli uefissa (bios) on Storage / Configuration tms. Hot Plug jostain syystä päällä niin näyttää kiintolevyn ikäänkuin muistitikkuna ja myöskin poistettavana asemana "poista laite turvallisesti" - kohdassa. Tuossa alla spoilerissa tuosta enemmän kun piti oikein mielenkiinnosta kokeilla. Tämä on siis yksi syy moiseen epäloogisuuteen. Eli tarkastaa tuo ensimmäisenä.
    Sieppaa 2.PNG laitteet.PNG kovo.PNG

    Oletuksena uefissa yleensä disabled mutta kaikki on mahdollista, kannattaa kurkkaista tuo homma.
     
    1pertti kiitti tästä.
  19. pullonpantti

    pullonpantti Newbie

    Liittynyt:
    15.09.2018
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Whatta Heck. Pitää tarkastaa myös tuo bios kun tulen reissusta. Btw sulla muute 100 kertaa selkeämpi ku tuo oma...
     
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,076
    Kiitokset:
    1,073
    Pisteet:
    223
    Jeps, tuo onkin mulla kovin simppeli ja vanhanaikainen. Laita Advanced Mode päälle uefissa.
    uefi.PNG
     
  21. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,727
    Kiitokset:
    539
    Pisteet:
    123
    Oot kyllä ensimmäinen ihminen maailmassa jonka mielestä gigabytrn bios on selkeä :D
     
    Whatta Heck ja PerttiGG kiittävät tästä.

Jaa tämä sivu