1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

tietokoneen sammuttaminen

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi aabraham 09.09.2019.

  1. aabraham

    aabraham Member

    Liittynyt:
    19.01.2008
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    hei.
    onko hajua miksi tietokone käynnistyy heti uudestaan kun sen sammuttaa,eli käytännössä ei sammuta sitä ollenkaan,näyttöön tulee sammuttaa ja näyttö pimeäksi ja saman tien ilmoittaa tervetuloa..päivitti windows 10 kun olin ulkona sen jälkeen ilmaantui tuo sammutus probleema,saahan ton sammutettua napista kyllä
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,410
    Kiitokset:
    890
    Pisteet:
    193
    Kopioin tähän yhdestä toisesta ketjusta vastauksen, josta voisi aloittaa:

    Oletko kokeillut, sammuuko kone oikein vikasietotilasta? Jos sammuu, niin silloin vikaa on haettava kolmannen osapuolen ohjelmista tai ajureista.

    Restart voi johtua myös siitä, että Windows jotakin syystä kaatuu suljettaessa ja käynnistyy automaattisesti uudelleen. Tämän voi poissulkea seuraavasti:

    Ohjauspaneeli -> Järjestelmä ja suojaus -> Järjestelmä -> Järjestelmän lisäasetukset. Tuolta Lisäasetukset-välilehdeltä valitaan sitten Käynnistys ja palauttaminen kohdasta Järjestelmän käynnistyminen, järjestelmävirha ja virheenkorjaustietojen Asetukset-painike.

    Poista sitten kokeilua varten valintamerkki kohdasta Järjestelmävirhe: Käynnistä tietokone automaattisesti uudelleen.
    [​IMG]
     
  4. aabraham

    aabraham Member

    Liittynyt:
    19.01.2008
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    toi windowsin kaatuminen sammuttaessa ei ainakaan nähtävästi ollut syy kun ei auttanut toi käynnistä automaattisesti uudelleen rastin poistaminen auttanut.
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Onko kyseessä pöytäkone ja onko se ollut auki? Tuli vaan mieleen, onko etupaneelin Reset ja Power liittimet oikeilla paikoillaan.
    Kuulostaa ihan siltä, että yrität Reset toiminnolla sammuttaa koneesi.

    Edit: kirjoititkin tuolla, että napista saa sammutettua, joten arveluni oli väärä.
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,410
    Kiitokset:
    890
    Pisteet:
    193
    Kokeilitko vikasietotilaa? Sammuuko silloin? Ja tosiaan, millainen kone on kyseessä?
     
  7. aabraham

    aabraham Member

    Liittynyt:
    19.01.2008
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    pöytäkone 20190910_221552.
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Meidän pitäisi sinulta saada jotain vinkkiä, joka johtaisi meidät ongelman juurille.
    Olisit voinut samalla vastata kaikkiin esitettyihin kysymyksiin.
    Mitä kaikkia laitteita koneessa on kiinni?
    Teikö jotain muutoksia tai asennuksia koneelle ennen vian ilmenemistä?
     
  9. aabraham

    aabraham Member

    Liittynyt:
    19.01.2008
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    koneessa kiinni monitoimi tulostin, näppäimistö, usb hiiri, kajarit sekä näyttö luonnollisesti, eipä tehty mitään kone oli päivittänyt windows 10 kun olin kaupassa ja sen jälkeen se kyseli jotain käynnistämistä,,rasti ruutuun että siitä pääsi eroon käynnistyksen yhteydessä sen jälkeen,,alkoivat ongelmat
     
  10. aabraham

    aabraham Member

    Liittynyt:
    19.01.2008
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    tuolta vikatilasta sammui oikein sit kun käynnisti uudelleen niin ongelma palasi..
     
  11. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,410
    Kiitokset:
    890
    Pisteet:
    193
    Tuo viittaa siihen, että vika ei olekaan Windowsissa, vaan jossakin muussa ohjelmassa tai ajurissa. Sitä voi yrittää paikallistaa puhtaan käynnistyksen avulla. Itse en oikein tunne Win 10:ä, mutta tuossa on hyvät ohjeet puhtaan käynnistyksen tekemiseen ja ongelman paikallistamiseen sen avulla:
    https://support.microsoft.com/fi-fi/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows

    Aloita kohdasta Puhtaan käynnistyksen tekeminen. Muista erityisesti piilottaa kaikki Microsoftin palvelut, kuten kohdassa 4. sanotaan.
    Sammuta Puhtaan käynnistyksen tilassa. Jos kone sammuu nyt normaalisti käynnistynmättä heti uudelleen, jatka koittamalla paikallistaa ongelman aiheuttaja jatkamalla kokeiluja kohdan
    Ongelman aiheuttajan selvittäminen puhtaan käynnistyksen jälkeen mukaisesti ottamalla yhden palvelun kerrallaan käyttöön ja sammuttamalla ja käynnistämällä kone aina välillä, kunnes tulee tilanne, että kone käynnistyykin itsestään uudelleen. Silloin ongelman aiheuttama sovellus tai palvelu on löytynyt.

    Ehkä on selvintä edetä ohjeen mukaan, mutta ongelman haarukointia voi halutessaan nopeuttaa, ottamalla kerralla käyttöön puolet palveluista ja selvittämällä, onko ongelman aiheuttaja tässä ryhmässä vai jäljellä olevissa jne.

    Normalisoi käynnistys lopuksi kohdasta Palauta tietokoneen normaali käynnistystila puhtaan käynnistyksen avulla tehdyn vianmäärityksen jälkeen löytyvän ohjeen mukaisesti.

    Edit. Lisätty muistutus Microsoftin palveluista.
     
    Viimeksi muokattu: 12.09.2019
  12. aabraham

    aabraham Member

    Liittynyt:
    19.01.2008
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    no tuo puhdas käynnistyminen ei auttanut asiaa teis sen ja käynnisty saman tien uudestaan..
     
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,771
    Kiitokset:
    1,196
    Pisteet:
    223
  14. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,410
    Kiitokset:
    890
    Pisteet:
    193
    Varmistetaan nyt vielä: poistit siis kaikki muut kuin Microsoftin palvelut käynnistymästä. Sammutit koneen, jolloin se käynnistyi uudelleen, mutta teki nyt tuon puhtaan käynnistyksen eli käynnisti vain Microsofti palvelut. Jos sammutat koneen nyt toistamiseen, eli tässä puhtaan käynnistyksen tilassa, niin käynnistyykö se silti uudelleen? Se tuntuisi oudolta, koska vikasietotilassa se ei käynnistynyt.

    Vikasietotila ja puhdas käynnistys ovat kylläkin eri asioita, mutta en äkkiseltään osaa sanoa, mikä olisi sellainen ajuri tai palvelu, joka käynnistyy puhtaassa käynnistyksessä, vaikka ei käynnisty vikasietotilassa. Mutta tarkistuksen vuoksi siis kysymys, sammutitko koneen kahdesti sen jälkeen kun olit poistanut muut kuin Microsoftin palvelut käynnistymastä?

    Edit. Kokeile myös tuo Whatta Heckin linkkaama juttu eli koneen täysi sammutus. Silloin varmaan pysyy sammuksissa?
     
  15. aabraham

    aabraham Member

    Liittynyt:
    19.01.2008
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    koneen täysi sammutus toimi......en tiedä onko sillä merkitystä kun tuossa ohjeessa käsketään kirjautumaan järjestelmän valvojana mutten voi sitä tehdä kun windows ei ole aktivoituna,,no kuitenkin piilotin kaikki mikrosoft palvelut ja sitten
    klikkasin poista kaikki käytöstä ja sen jälkeen tehtävän hallinnan kautta käynnistys josta yksitellen poistin kaikki ainoastaan avastia ei voinut poistaa,,sammutin 2 kertaa ja vielä kolmannenkin ja käynnisty todella nopeesti saman tien..
     
  16. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,410
    Kiitokset:
    890
    Pisteet:
    193
    Tuo viittaa siihen, että joku muu kuin Windowsin palvelu on syyllinen.
    Varmasti sillä on merkitystä, koska ilman järjestelmänvalvojan oikeuksia et voi kaikkea tehdä. Miksi Windows ei ole aktivoitu?
    En tiedä, voiko Avast aiheuttaa tuon, mutta se kuitenkin taisi olla ainoa ei-Windows-palvelu, joka jäi päälle. Avastin pysäyttäminen vaatii varmaan järjestelmänvalvojan oikeudet.
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Mitä jos hankkisit ensin aktivointiin oikeuttavan laillisen tuoteavaimen ja suoritat sitten puhtaan uuden asennuksen, niin viat todennäköisesti häviää samalla.

    edit: tuohan on pakettikone, kyllä sen pitäisi olla aktivoitua koneen lisenssillä automaattisesti.
    Mitä Asetukset -> Päivittäminen ja suojaus -> Aktivointi näyttää?
    Osaatko sanoa, mihin/miten aktivointi hävisi?

    edit: Tutkin vähän tuon koneen historiaa.
    Koneessa ilmeisesti alun pitäen on ollut käyttäjärjestelmänä Windows 7. Koneen voi aktivoida seiskan tuotelisenssillä jos koneen kyljestä löytyy Productkey tarra.

    Koneessa on ollut 7 Home Premium voi sen tuoteavaimella aktivoita 10 Home version.
    7 Pron tuoteavaimella aktivoituu 10 pro versio.
    Konetta on myyty molemmin versioilla.
     
    Viimeksi muokattu: 19.09.2019
  18. aabraham

    aabraham Member

    Liittynyt:
    19.01.2008
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    tämähän on toisen koneen runko .toisesta koneesta otettu kovo tähän ja siinä on toi pro versio nyt ja löysin kyllä toisesta rungosta tuon avaimen ja yritin syöttää sitä tohon vaihda avain kohtaan mutta sanoo että avain ei ole oikein,,ei tämä ennen tuota windowsin 2 viikkoa sitten tullutta päivitystä sanonut että aktivoi windows .siis olen käyttänyt tätä kovoa jo muutaman vuoden sen ympäriltä vaan kone levis joten hommasin uuden ja vaihdoin kovalevyn koska siellä oli kaikki valmiina..aktivoinnin vianmääritys kertoo että tälle laitteelle jossa on windows 10 pro löytyi
    kohteen windows home digitaalinen käyttöoikeus jotta voit käyttää aktivointiin tätä digitaalista käyttöoikeutta,sinun on asennettava windows 10 home..
     
    Viimeksi muokattu: 22.09.2019
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    En nyt oikein pysynyt mukana.
    Versioiden pitää täsmätä keskenään ja aktivoidun käyttiksen emolevyyn, muuten aktivointi häviää.

    Eri koneiden kovalevyjä ei voi vaihtaa, koska windowsin digitaalinen käyttöoikeus on sidottu emolevyyn ja versioon, jonka oltava sama, jolla se on aktivoitu.
     
  20. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Mainitaan nyt vielä, jos käyttöjärjestelmä on asennettu toisessa koneessa, siitä saattaa seurata epämääräisiä ongelmia ja aktivoinnin häviäminen.
    Käyttöjärjestelmä olisi syytä aina asentaa koneella, jossa sitä käytetään.

    Edit: Jos koneelle on aikaisemmin aktivoitu kymppi, sen uudelleen asennuksessa ei tule antaa tuotelisenssiä, vaan ohittaa kohta, jossa sitä kysellään.
     
    Viimeksi muokattu: 22.09.2019
  21. aabraham

    aabraham Member

    Liittynyt:
    19.01.2008
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    no nyt on aktivoitu windows 10 vaikkei se ongelmaa poistakkaan,
    mutta näillä mennään, sammutetaan kone harvemmin sitten
     

Jaa tämä sivu