1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Tietokone ei löydä kirjautumissivua

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Pesusieni 18.05.2019.

  1. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,276
    Kiitokset:
    1,055
    Pisteet:
    243
    Kokeilitko myös tuota Fredorin viestissä #16 olevaa kikkaa kirjoittaa osoitteeksi http://example.com ? Se voisi heittää tuolle kirjautumissivulle, jos ongelma johtuu salauskäytännöstä.

    Vahvistaisitko vielä, koskeeko ongelma ainoastaan noita verkkoja, jotka vaativat erillisen käyttäjänimen ja salasanan, mutta pääset ongelmitta verkkoihin, joihin tarvitaan vain suojausavain? Tuolla aikaisemmin kirjoitit "Koneella pääsee ihan normaalisti kotona ja muualla langattomiin verkkoihin jotka ovat suojaamattomia tai avoimia" ja tuosta ei oikein selviä, tarkoitatko kirjaimellisesti suojaamattomia verkkoja, vai myös sellaisia, joihin tarvitaan suojausavain, mutta ei muuta kirjautumista.
     
  2.  
  3. Pesusieni

    Pesusieni Newbie

    Liittynyt:
    18.05.2019
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo kokeilin myös Fredorodin vinkkiä, ei auttanut.

    Ongelma koskee vain noita verkkoja jotka vaativat erillisen käyttäjänimen ja salasanan. Pääsen muihin verkkoihin ongelmitta.
     
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,276
    Kiitokset:
    1,055
    Pisteet:
    243
  5. Pesusieni

    Pesusieni Newbie

    Liittynyt:
    18.05.2019
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Lueskelin tuon oppaan ja microsoftin foorumin vinkit. Ja kokeilin. Ei löytynyt ratkaisua vieläkään... Hyvin mielenkiintoista
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,276
    Kiitokset:
    1,055
    Pisteet:
    243
    Kiva, että jaksat suhtautua ongelmaan noin.

    Onko sinulla Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6) myös käytössä? Poista se käytöstä ja kokeile taas uudelleen. Jospa TCP/IPv6 on jotenkin oletuksena ja se ei saa kelvollista IP-osoitetta.
    upload_2019-5-20_19-27-19.
     
  7. Pesusieni

    Pesusieni Newbie

    Liittynyt:
    18.05.2019
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kokeilin ottaa tuon IPv6 pois käytöstä muttei vaikuttanut asiaan.

    Hermostuksissani palautin koneeseen kaikki oletusasetuksetkin takaisin mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta. (Paitsi asennetut sovellukset tietysti poistui)
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,276
    Kiitokset:
    1,055
    Pisteet:
    243
    En tiedä, palauttiko tuo samalla kaikki verkkolaitteet oletusasetuksille, joten voisit tehdä sen vielä. Ohjeet tähän löytyy tuon Microsoftin ohjeen toiseksi viimeisestä kohdasta "Asenna verkkolaitteet uudelleen palauttamalla verkon oletusasetukset":
    https://support.microsoft.com/fi-fi/help/10741/windows-fix-network-connection-issues
    Em. ohjeen huomautuksessa sanotaan harhaanjohtavasti, että se toimii vain Windows 10:n versiossa 1607. Kyllä se toimii sitä uudemmissakin.

    Jos tuokaan ei auta, niin minulta loppui ruuti enkä keksi enää mitään ehdotettavaa. Ongelmaa netistä googlatessa löysin sellaisenkin tapauksen, että saman yliopiston samaan verkkoon pääsi ongelmakoneella joissakin rakennuksissa ja toisissa taas ei. Eri rakennuksissa on tietysti eri tukiasemat ja vaikka ne pitäisi olla samalla tavalla konfiguroitu, niin joku pieni ero niissä täytyi olla. Samoin tuossa ongelmaläppärissä täytyi siinäkin olla joku yksilöllinen ero, koska valtaosalla läppäreistä tietenkin pääsi kirjautumaan kaikkialla.
     
  9. Pesusieni

    Pesusieni Newbie

    Liittynyt:
    18.05.2019
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei auttanut tuokaan. Kiitoksia kuitenkin avusta ja ajastasi.

    Tätä on käynyt muutama kaveri ihmettelemässä tässä paikanpäällä mutta ei nekään löytänyt ongelmaa.

    On kyllä hyvin mielenkiintoista kun tuntuu että vähän kaikkea on kokeiltu mutta mikään ei auta. Ja vielä se että muiden koneet menevät ilman mitään ongelmia sisään.

    Kone välillä hävittää myös kaikki wlan yhteydet jos verkon katkaisee. Eikä ne tule takaisin muutakun uudelleen käynistämällä koneen.

    Ehkä voisi olla muutenkin paikallaan ostaa uusi kone, sillä ainakin homma toivottavasti ratkeaa! :D
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,276
    Kiitokset:
    1,055
    Pisteet:
    243
    Kovasti alkaa tuntua siltä, että tämä jää ratkaisematta. Yön yli nukuttuani tuli vielä mieleen kysyä, mitä Langattoman verkkoyhteyden tila -ikkunassa näkyy IPv4-yhteyden kohdalla sen jälkeen, kun olet antanut verkon suojausavaimen, mutta kirjautumissivua ei ole ilmestynyt?
    upload_2019-5-21_11-6-28.
    Entä sitten, kun valitset Langattoman yhteyden ominaisuudet?
    upload_2019-5-21_11-10-27.
    Ja vielä Suojaus-välilehti
    upload_2019-5-21_11-12-46.
    Näkyykö jossakin ikkunassa sellaista huomiota herättävää eroa, jota voisi yrittää selvittää?

    P.S. Koneen ikä ei liene syy, sillä ongelmaa googlatessani tuli vastaan tapaus, jossa vastaava ongelma ilmeni muutaman viikon ikäisellä läppärillä.

    PPS Olipa pitkä katkos palstan toiminnassa tänään.
     
  11. Pesusieni

    Pesusieni Newbie

    Liittynyt:
    18.05.2019
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tällä hetkellä suojausavaimen antamisen jälkeen lukee ipv4 yhteyden kohdalla "ei verkkoyhteyttä".
    Yhteys ja suojaus välilehdet näyttävät samalta kuin noissa kuvissa.
     
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,276
    Kiitokset:
    1,055
    Pisteet:
    243
    Jos valitset tuossa ikkunassa Tiedot..., niin tuleeko tyhjä ikkuna, vai sellainen, jossa näkyy esimerkiksi IPv4-osoite ja IPv4-oletusyhdyskäytävä? Tarkoitus olisi selvittää tuo oletusyhdyskäytävä, joka olisi reitti internetiin.

    Voit myös avata komentokehotteen järjestelmänvalvojana (klikkaa cmd.exe oikealla ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana) ja antaa komennon ipconfig. Löytyykö nyt langaton verkko ja sen oletusyhdyskäytävä?
    upload_2019-5-21_17-58-59.
    Kokeile kirjoittaa tuo oletusyhdyskäytävä, tässä esimerkissä siis 192.168.1.1 selaimen osoiteriville. Monessa lähteessä kerrotaan, että tuo on vienyt wifi-verkon kirjautumissivulle, jolle muutoin ei ole päässyt.

    Huom! Jos oletusyhdyskäytävä viekin kirjautumissivun sijaan reitittimen asetuksiin, niin lopeta kokeilu.
     
  13. Pesusieni

    Pesusieni Newbie

    Liittynyt:
    18.05.2019
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tiedot kohdasta löytyy IPv4-aliverkon peite osoite mutta ei oletusyhdyskäytävää.

    Komentokehotteessa ipconfig komennon jälkeen löytyy nuo IPv4 osoite ja Subnet mask. Default Gateway kohta on tyhjä, siinä ei lue minkäänlaista osoitetta.
     
  14. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,276
    Kiitokset:
    1,055
    Pisteet:
    243
    Lukeeko tuossa em. Tiedot-kohdassa kuitenkin, että DHCP on käytössä? Entä alkaako IP-osoite 169.254.x.x, joka kertoo, ettei DHCP-palvelinta tavoiteta?

    Toisaalta - olipa vastaus kumpi tahansa, en enää tiedä mitä voisi kokeilla.
     
  15. Pesusieni

    Pesusieni Newbie

    Liittynyt:
    18.05.2019
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo DHCP on käytössä, Automaattisen määrityks... Osoite on tuollainen 169.254.xx.xx. IPv4 aliverkon peite on mallia 255.255.x.x. Lueskelin aikani kuluksi tietokoneen virhe lokia ja siellä on virheitä Dhcp-clientiltä. Ne on mallia "Verkon DHCP-palvelin ei määrittänyt IP-osoitetta tietokoneen verkkokortille...."
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,427
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    Yrititkö muuten asentaa Wlan ajuria uudelleen?

    Ajuri löytyy täältä aikaisemmasta viestistä #9
     
  17. Pesusieni

    Pesusieni Newbie

    Liittynyt:
    18.05.2019
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Taisi tuo ajuri asentaa itsensä uudelleen eilen kun koko koneen alustin(? Vai mikä onkaan oikea sana) uudelleen. Ainakin tiedoissa ensimmäisen asennuksen päivämäärä on eilinen.
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,427
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    Asentaisin kuitenkin tuon ajurin uudelleen yhteensopivuustilassa. Ei olisi ensimmäinen Microsoft päivityksessä tuleva ajuri, joka ei toimi oikein ja muistetaan lisäksi, että tuolle koneelle ei ole virallista kymppi tukea valmistajalta.

    Edit: alustaminen on virheellisesti sanottu, jos suorittaa windowsin uudelleen asennuksen, sen voi suorittaa päivityksenä tai sitten puhtaana, jolloin vanha asennus poistetaan kokonaan.
     
  19. Pesusieni

    Pesusieni Newbie

    Liittynyt:
    18.05.2019
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Unohdin muuten sen mainita että sama ongelma oli viime vuonna tällä koneella kun oli vielä windows 8.1. Luulin että käyttöjärjestelmän päivittäminen voisi auttaa mutta sama ongelma kympissäkin on.

    Mutta kokeilen asentaa vielä ajurin uudelleen.

    Edit
    Juurikin tästä windowsin uudelleen asentamisesta oli kyse. Vielä sellainen mikkihiiri kysymys että mitenhän tuo ajurin uudelleen asentaminen on mahdollista kun ei ole nettiyhteyttä tietokoneessa? Ei ole tikkuakaan saatavilla.
     
    Viimeksi muokattu: 21.05.2019
  20. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,427
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    Pitäisi löytää paikka jossa voi liittyä nettiin ilman kirjautumista, onnistuuko?
    Jos ei onnistu, pitää hankkia (hinta muutama euro) tai lainata tikku , samaten lähestyä kavereita tai tuttua, jonka koneella voisit suorittaa ajurin latauksen.
     

Jaa tämä sivu