1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Tietokone ei löydä kirjautumissivua

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Pesusieni 18.05.2019.

  1. Pesusieni

    Pesusieni Newbie

    Liittynyt:
    18.05.2019
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Terve, reissatessani ulkomailla minulla on ollut ongelmia tietokoneeni wifi yhteyden kanssa. Langattomana verkkona on suojattu verkko johon ensiksi pitää syöttää verkon salasana ja tämän jälkeen pitäisi syöttää henkilökohtainen käyttäjänimi ja salasana selaimeen kirjautumissivulle. Kännykällä tämä onnistuu hienosti mutta tietokoneeni ei vain löydä tätä kirjautumissivua enkä pääse internettiin.

    Olen koittanut kopioida kännykästä tämän kirjautumissivun osoitteen koneen selaimeen mutta se ei siltikään päästä sinne sivulle.

    Tietokoneena on lenovo g500 ja käyttöjärjestelmä windows 10.
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,311
    Kiitokset:
    906
    Pisteet:
    123
    Kännykässä mukana aina seuraa netti, siksi yhteys sillä onnistuu.
    Wifi yhteys ei kulje tietokoneen mukana. Pitää löytää ensin yhteyden tarjoaja, johon voi kirjautua tai avoin wifi, muuten yhteyden muodostaminen ei onnistu, eikä pääse nettiin.

    Kerro vähän lisää ongelmastasi, koska en päässyt oikein mukaan kertomasi perusteella.

    Edit: Puhelimen yhteyden voi asetuksista jakaa, jolloin saat nettiyhteyden tietokoneellesi puhelimesta matkoilla.
     
    Viimeksi muokattu: 18.05.2019
  4. Pesusieni

    Pesusieni Newbie

    Liittynyt:
    18.05.2019
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Puhelinkaan ei ollut aikasemmin netissä, lentokonetila päällä kokoajan. Eli kännykästä ei pysty jakamaan nettiä koska se on pelkästään wifi verkossa, eikä käytä mobiilidataa.

    Eli ongelmana että en pääse tietokoneellani syöttämään minnekkään käyttäjätunnusta ja salasanaa. Ainoastaan verkon suojausavaimen pystyn syöttämään aivan normaalisti mutta tämän jälkeen verkko jää tilaan "ei internet yhteyttä" tai "tuntematon verkko ei yhteyttä". En tämän pidemmälle pääse ja täten en pääse omia tunnuksiani mihinkään syöttämään.
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,311
    Kiitokset:
    906
    Pisteet:
    123
    Kerro nyt vielä, mistä saat netin puhelimelle jos et käytä mobiilidataa? Mistä/mikä nettiyhteys tietokoneelle pitäisi saada?
    Avaa nyt vähän tuota, että pääsee mukaan.

    Mitä tunnuksia tarkoitat ja mistä olet ne saanut? Mihin nuo tunnukset ovat?
     
  6. Pesusieni

    Pesusieni Newbie

    Liittynyt:
    18.05.2019
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Esimerkiksi hotellissa, työpaikalla, kahviloissa joissa tälläiset nettitunnukset voi saada kyseisen paikan langattomaan verkkoon. Kännykkällä onnistuu yhdistäminen tälläisiin verkkoihin missä on kyseinen kirjautumiskäytäntö. Tietokoneella en pääse. Tietokone pitäisi saada samaan langattomaan verkkoon missä kännykkä on mutta en pääse syöttämään käyttäjätunnusta ja salasanaa missään. Koneella pääsee ihan normaalisti kotona ja muualla langattomiin verkkoihin jotka ovat suojaamattomia tai avoimia, mutta jos verkkoon pääsemiseen vaaditaan vielä käyttäjätunnus ja salasana niin ei onnistu.

    Tunnukset saa verkon ylläpitäjältä.
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,311
    Kiitokset:
    906
    Pisteet:
    123
    Olet käyttänyt konettasi langattomasssa verkossa, tarkoitan onko siinä toimiva langaton verkko ja se päälle kytkettynä? Läppäreissä on yleensä nappi tai näppäinyhdistelmä, jolla langattoman verkon saa kytkettyä päälle.

    Jos langaton verkko on kytkettynä päälle, tietokoneen alapalkin verkkokuvakkeesta saa avauttua WLAN valikon, jossa langattomat verkkoyhteydet näkyy, siitä sitten oikea yhteys (SSID) valitaan ja annetaan salasana.

    Hyvä pitää aina mielessä, että julkiset langattomat verkot ovat tietoturvan kannalta täysin turvattomia.
     
    Viimeksi muokattu: 18.05.2019
  8. Pesusieni

    Pesusieni Newbie

    Liittynyt:
    18.05.2019
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo on toimiva langaton verkko ja tämäkin verkko mihin yritän yhdistää näkyy normaalisti yhdistettävissä verkoissa. Tämä verkko on työpaikan verkko johon vaaditaan:
    1.verkon salasana
    2.käyttäjänimi ja salasana mitkä pitäisi syöttää kirjautumissivulle mikä pitäisi aueta selaimen aukaistua. Tämä ei kuitenkaan aukea. Ja se on tällä hetkellä ongelmanani.

    Tunnukset tietysti on mutta mitään muuta en pääse laittamaan kuin verkon salasanan
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,311
    Kiitokset:
    906
    Pisteet:
    123
    Jos et saa yhteyttä muodostettua, ei ole mahdollista selaimella kirjautua mihinkään.

    Onko tässä nyt kaksi asiaa sekoitettu keskenään, nettiin kirjautuminen ja työpaikan sisäiseen verkkoon kirjautuminen, joka ei ole mahdollista jos et ole netissä.

    Ensin pitää saada toimiva nettiyhteys ja sitten voit selaimella kirjautua työpaikkasi verkkoon, näin ymmärsin.

    En oikein vieläkään ymmärrä täysin, missä on ongelma.

    Onnistutko luomaan toimivan nettiyhteyden ja pääset selaimella eri paikkoihin, lähdetään siitä?
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,351
    Kiitokset:
    876
    Pisteet:
    193
    Tuo on sen verran vanha läppäri, että sille ei ole virallista Windows 10-tukea. Siksi tulikin mieleeni, että kyse saattaa olla ajuriongelmasta. Uusimmat Lenovon tarjoamat ajurit G500:lle ovat Windows 8.1:lle, mutta ensin täytyisi selvittää, onko läppärissa Intelin WiFi-kortti vai muu (Atheros, Broadcom, Realtek) , jotta voi ladata oikean ajurin tuolta:
    https://pcsupport.lenovo.com/us/en/...series-laptops/lenovo-g500-notebook/downloads
    Valitse ensin käyttöjärjestelmä (Windows 8.1) ja Components-kohtaan Networking: Wireless LAN

    Lenovon forumilla ohjeistetaan tekemään asennus Windows 10:een yhteensopivuustilassa. Siis klikataan asennustiedostoa oikealla, valitaan Ominaisuudet ja sieltä Yhteensopivuus-taulukko.
     
  11. ddp

    ddp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    16.10.2004
    Viestejä:
    39,126
    Kiitokset:
    89
    Pisteet:
    128
    sponge, use the cell phone as a hotspot to allow the laptop to connect to the net. my next door neighbor does that with her cell phone to get her mac laptop onto the net.
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,311
    Kiitokset:
    906
    Pisteet:
    123
    Kotimaassa siis toimii, vai onko niin, ettei toimi missään, silloin pitäisi uusi ajuri asentaa?
    Edellisessä mainittua yhteyden jakamista puhelimesta voi käyttää, mutta koneen Wlan verkko kyllä pitää siinäkin toimia, ellei sitten johdolla puhelimesta pysty yhdistämään.
     
    Viimeksi muokattu: 19.05.2019
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,351
    Kiitokset:
    876
    Pisteet:
    193
    Ei taida tuosta ddp:n ohjeesta olla apua, kun ongelma on siinä, ettei laptop yhdisty suojattuun wlan-verkkoon.

    edit. @tarantella @Pesusieni. Ymmärsin asian niin, että kyseinen läppäri yhdistyy vain suojaamattomaan wlan-verkkoon. Ajattelin, että syynä voisi olla ajuriongelma, mutta tämä on siis oletusta eli mutua.
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,311
    Kiitokset:
    906
    Pisteet:
    123
    Minusta tässä jotenkin sekoaa Wifiin ja työpaikan verkkoon kirjautumiset.
    Minulle ei ole selvinnyt, mihin sillä voi kirjautua, jospa kysyjä nyt antaisi selvästi tiedot ongelmasta.

    Edit: on Wlan verkko suojattu tai suojaamaton, niin toimiva ajuri siinä pitää olla kummassakin tapauksessa.
    Edit: Toimiiko netti missään olosuhteissa Wlanilla (WiFi).
     
    Viimeksi muokattu: 19.05.2019
  15. Fredor

    Fredor Regular member

    Liittynyt:
    08.02.2017
    Viestejä:
    115
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    38
    Tässä nyt on nähtävästi kyseessä joidenkin verkkojen (Esim. Vierasverkot hotelleissa ja kahviloissa) käyttö, jotka langattomaan verkkoon yhdistämisen lisäksi saattavat vaatia vielä toimiakseen ehtojen hyväksymisen ja joskus erillisen kirjautumisen selaimen kautta. Ja nähtävästi ap ei pääse tuolle sivulle, eli liekö yhdistynyt oikein edes langattomaan verkkoon.

    Tässä esimerkkinä Metropolian vieras wlanin käyttö: https://wiki.metropolia.fi/display/tietohallinto/metropolia-guest+Apple+Macbook

    Katsoisin ainakin, ettei wlan-sovittimelle ole asetettu kiinteästi nimipalvelimen osoitetta tai muitakaan osoitteita.
     
    Viimeksi muokattu: 19.05.2019
  16. Pesusieni

    Pesusieni Newbie

    Liittynyt:
    18.05.2019
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tietokoneella pystyy normaalisti liittymään langattomiin verkkoihin. Eli wlan on päällä ja ajuri toimii. Puhelimella ei onnistu netin jakaminen koska puhelin on lentokonetilassa, vain wlan verkossa eikä käytä mobiilidataa. Eikä sen käyttäminen tällä hetkellä ole muista syistä mahdollista.

    Kyseessä on siis juurikin tälläiset vierailijaverkot mitä Fredot mainitsi. Mutta kuten tuossa metropolian mallissa, www-selaimen aukaistua pitäisi automaattisesti aueta kirjautumissivu. Minulla ei aukea. Eli esimerkiksi puhelimella kun liittyy tähän verkkoon, ensiksi annetaan verkon salasana ( tässä vaiheessa puhelimessa ei ole nettiyhteyttä), sitten tulee ilmoitus että avaa selain kirjautuaksesi, sitten aukeaa selain mihin syötetään käyttäjätunnus ja salasana. Sitten kun ne on laitettu, puhelimeen tulee nettiyhteys.

    Eli tietokone ei ole yhteydessä nettiin, eikä pääse selaimella mihinkään.

    Joskus kerran jostakin syystä selaimessa aukesi hetkellisesti kirjautumissivu mutta sivu päivittyi ja hävisi. Sen koommin sitä ei ole näkynyt
     
    Viimeksi muokattu: 19.05.2019
  17. Fredor

    Fredor Regular member

    Liittynyt:
    08.02.2017
    Viestejä:
    115
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    38
    Jos wlaniin yhdistäminen onnistuu, niin selaimen pitäisi ohjautua yleensä login sivulle kunhan vaan yrität mennä johonkin osoitteeseen. Mieluiten ei SSL-sivulle. Esim. http://example.com
    Voit myös kokeilla mennä default gatewayn (oletusyhdyskäytävä) osoitteeseen. Tuokin yleensä ohjaa login sivulle. Löydät tämän kirjoittamalla komentokehotteeseen ipconfig

    Toista selaintakin voisi kokeilla.

    Edit:
    Katso myös saatko mitään IP-osoitetta käskyllä ipconfig. Tarkasta samalla, ettei sovittimella ole asetettu mitään kiinteitä osoitteita kuten kerroin edellisessä viestissäni. Varsinkin kiinteä nimipalvelin voi aiheuttaa tuon ongelman.
     
    Viimeksi muokattu: 19.05.2019
  18. Pesusieni

    Pesusieni Newbie

    Liittynyt:
    18.05.2019
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kokeilin eri selaimia ja eri osotteita mutta ei auttanut. Ipconfig käskyllä ei näkynyt Default Gatewayn kohdalla mitään osotetta. En löytänyt että sovittimelle olisi asetettu mitään kiinteää osoitetta. Ipv4 osoitteen löytää.

    Kavereitten tietokoneilla tämä kirjautumissivu tulee automaattisesti selaimen avattua. Onkohan koneeni liian vanha tälläisiin hömpötyksiin?

    Verkon vianmäärityksessa lukee että kohteella wlan ei ole kelvollista ip-määritystä.
     
  19. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,351
    Kiitokset:
    876
    Pisteet:
    193
    Avaa Verkko- ja jakamiskeskuksesta kyseinen langaton yhteys, valitse ominaisuudet ja sieltä Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) ja jälleen ominaisuudet.

    Tarkista että sekä kohdassa Hae IP-osoite automaattisesti että kohdassa Hae DNS-palvelimen osoite automaattisesti on valintamerkki. (Siis toisin kuin seuraavassa kuvassa, jossa DNS-palvelimelle on annettu kiinteä osoite.)

    upload_2019-5-19_17-8-37.
     
  20. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,003
    Kiitokset:
    143
    Pisteet:
    93
  21. Pesusieni

    Pesusieni Newbie

    Liittynyt:
    18.05.2019
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitoksia vinkeistä mutta ei valitettavasti tuottanut tulosta. Vähän tuntuu oudolle että verkkoon kirjautuminen ei onnistu koneellani mutta muiden koneilla onnistuu ongelmitta. Ei ole sattunut silmään asetuksissa mitään poikkeavaa verrattuna muitten koneisiin, tai sitten jotain jää huomaamatta
     

Jaa tämä sivu