1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

ThinkPad X200 W10 -> W7 ei onnistu?

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Sol_Garage 20.07.2017.

 1. Sol_Garage

  Sol_Garage Newbie

  Liittynyt:
  28.04.2017
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Moro,

  mitähän tässä nyt pitäisi tehdä?

  Vanhaan X200 Thinkpadiin asentui itsestään (kone jääny yöksi päälle) viime kesänä Win7 tilalle 10, jonka seurauksena äänet katosivat koneesta tyystin. Korjaustoimenpiteitä ajurien asennuksineen tuli käytyä läpi, mikään ei auttanut. Lenovon sivuilta löytyi sitten, ettei X200 tue kymppiä. Kivat teille, Microsoft.

  Ajattelin nyt sitten viimein pistää tohon seiskan takasin, mutta syötettyäni product keyn Microsoftin sivuille ladatakseni sieltä käyttiksen, sivu ilmoittaa että "syöttämäsi tuoteavain näyttää liittyvän laitteen valmistajan esiasentamaan ohjelmistoon" ja että lisätietoja laitevalmistajalta.

  Lenovon sivuilta sattui sitten silmään, ettei kympin home-versiosta muka edes olisi mahdollista downgreidata takas seiskaan/kasiin... ainoastaan prosta pystyy, wtf?! https://support.lenovo.com/fi/fi/solutions/ht077446

  Sattuuko kenelläkään olemaan tietoa tai vinkkejä, mitä pitäs tehdä?
   
 2.  
 3. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  2,161
  Kiitokset:
  501
  Pisteet:
  123
  Microsoftilta ei saa tukea tuossa muodossa laitavalmistajien koneille (pakettikone), vaan tuki kokonaisuudessaan kuuluu laitteen valmistajalle. Tosin jos toimittavat jälkikäteen käyttöjärjestelmän koneelle, veloittavat siitä kyllä. Koneissa yleensä on alunperin palautusosio, josta jokainen voi itse valmistaa koneen palautuslevykkeet, jolla kone saadaan palautettua alkuperäiseen tehdasasetukseen, mikä se hankittaessa.

  Sinun alkuperäinen käyttöjärjestelmäversiosi oli siis ilmeiseti Win7 Home Premium, näistä on paljon olemassa latauslinkkejä, joten joku ehkä voisi laittaa linkin, josta saat sen ladattua.
  Koneestasi pitäisi löytyä sen tuotetunnus, jolla voi aktivoinnin suorittaa.

  Kyllä tuohon koneeseen ääniajurikin Win10:lle mitä todennäköisimmin löytyy jos haluaa. Saattaa olla, että joutuu käyttämään jotain ajuriohjelmaa, jotka muuten ei ole kovin suositeltavia, kuin viimeisenä konstina jos ajuria muuten ei löydy.

  Kertoisitko mielipiteesi näistä, mikä olisi mielestäsi helpoin tai paras tapa.
   
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,500
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173

Jaa tämä sivu