1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Puhelimen gps paikannus muka toimiva??

Viestiketju Nokia - S60 / Symbian-puhelimet -osiossa. Ketjun avasi Mikko_1 21.03.2009.

 1. Mikko_1

  Mikko_1 Member

  Liittynyt:
  29.07.2007
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tilasin uuden puhelimen (Nokia E71) siinä toivossa, että voisin sitä myös paikantamisessa käyttää. Noh, nyt pari päivää paikantimen kanssa leikkineenä en voi muuta sanoa, kuin että olen todella pettynyt, ja voin jopa sanoa, että ei todellakaan kannata puhelinta paikantamiseen hankkia. Ainakaan vielä.

  No, mutta miten sitten päädyin tällaiseen pettymykseen. Lähdin tänään Tampereen keskustasta bussilla lielahteen ja ajattelin kokeilla paikantamista bussimatkan aikana. Laitoin Nokia mapsin päälle ja gps paikannuksen toimimaan ilman nettiä. Kymmenisen minuuttia bussipysäkillä (Stockmannin edessä) seistessä gepsu ei löytänyt signaalia. Sitten bussiin. Satelliittilistassa vilkkuu ties kuinka monta eri satelliittia, mutta signaalia ei siltikään löydy. Lopulta nousin bussista lielahdessa, jossa ulkosalla pyörin n. kymmenen minuuttia, eikä signaalia siltikään löytynyt. Sää oli puolipilvinen.

  Siinä pyörin sitten muutamissa kaupoissa ja hetken kuluttua kokeilin paikannusta uudelleen. Nyt signaali löytyi n. viiden minuutin haun jälkeen. Noin viiden minuutin! Siis hohhoijaa!

  Mitä tästä sitten voi päätellä, tai oikeastaan mitä minä olin mieltä tästä valtavan hienosta "puhelin navigoinnissa" ajatuksesta. Ei toimi! Ei todellakaan. Joku mainitsi netissä, että toimii jopa paremmin kuin auton gepsut, mutta uskallan kyllä epäillä kokemuksieni pohjalta. Mitäs jos haluan autolla matkustaessa alkaa navigoimaan kesken matkan? Ei muuta kun auto seis, puhelin auton katolle odottamaan kymmeneksi minuutiksi, jotta signaali löytyy. Sitten kun signaali on löytynyt, matka voi jatkua. Ei hitossa!

  Itsellä oli tarkoitus käyttää puhelinta pienimuotoisessa vaelluskäytössä, ja myös ihan kaupunkisuunnistuksessa perille löytämiseen. Mutta ei todellakaan houkuta kiireessä alkaa odottelemaan kymmentä minuuttia, jotta signaali löytyisi.

  Olen kyllä todella pettynyt tähän epäkäytännölliseen ominaisuuteen. Eli taisi olla susiostos tämä puhelin. Hävettää oikein, kun ehdin jo emännällekin kehuskelemaan, että kännyn gepsu toimii jopa paremmin kuin auton. Eihän tuommosta kehtaa edes ottaa esille, kun signaalin löytymis ajat ovat aivan mahdottomat.

  Minkäslaisia kokemuksia muilla on puhelimella paikantamisesta? Olen lisäksi kuullut, että erillisellä paikantamisvehkeellä (bluetoothin kautta) paikannus onnistuisi paremmin. Tiedä sitten..
   
 2.  
 3. Dreamlore

  Dreamlore Regular member

  Liittynyt:
  02.09.2007
  Viestejä:
  1,381
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Itsellä kanssa vähän samansuuntaisia kokemuksia 5800XM:in kanssa. Siinä missä TomTomin navigaattori on muutamassa sekunnissa kiinni sateliiteissa, ottaa luurissa useamman minuutin (ilman A-GPS). Yhteyden saatuaan se kuitenkin on tarkka. Tuon A-GPS:n käyttö nopeuttaa todella paljon, eikä sitä dataakaan niin kauheasti siirretä.
   
 4. Hmmmh

  Hmmmh Regular member

  Liittynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  983
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  10 min kuullostaa jo aika hurjalta ajalta. Itselläni ei ole mennyt edes ulkomaille mennessä noin kauaa. Se aikahan riippuu siitä miten lähellä olet edellistä käyttöpistettä. Eli jos laitat sen hakemaan sijaintia kotipihallasi, jossa edellisen kerran sammutit sen, niin paikka löytyy nopeasti. Jos sammutat sen kotona ja avaat seuraavan kerran jossain 100km etäisyydellä kotoasi, niin taas tuppaa kestämään sen sijainnin saamisessa. Tietenkin ympäristö, etenkin rakennukset haittaavat merkittävästi.

  Jos siis haluat oikeasti verrata autonavigaattoriasi ja puhelimen gepsiä, niin laita ne päälle samassa paikassa, anna niiden löytää sijainti, sammuta molemmat, vaihda paikkaa ja käynnistä samaan aikaan.

  A-gps:n käyttö tosiaan nopeuttaa paikan saantia huomattavasti, mutta itse en ole käyttänyt sitä esim. ulkomailla. Teen kännykällä otettuihin kuviin tagit puhelimen gps:n avulla, joten 10min odottelu ennen kuvan ottamista ei tulisi kyseeseen. Puhelimena N82 ja joudun yleensä odottelemaan sijaintia n.2-15s. Tosin käytän sitä aina vähän väliä päällä kuvia ottaessa, joten se ei koskaan käynnisty kovin kaukana edellisestä sijainnista.

  Ulkoisissa gepseissä on aika paljon eroja. Insmatin sirfIII on toiminut erittäin luotettavasti ja nopeasti, mutta Nokialaisetkin on ollut ok (ld-3w ja slimmi ld-4w mallit muistaakseni). Puhelimen akku kestää huomattavasti paremmin ulkoisen gepsin kanssa, joten käytän niitä retkeily ym käytössä.

  Itselläni on aikaisemmasta duunista saatu autonavigaattori, mutta se on lojunut jo kauan kaapin pohjalla, koska ainakin itselleni tuo puhelimessa oleva on käytännöllisempi ja etenkin huomattavasti monipuolisempi.

  edit: Nopeasti liikkuessa (yli 80km/h) noilla puhelimilla on pahoja vaikeuksia sijainnin saamisessa ja joissain autoissa lasit on tehty sellaisesta materiaalista ettei signaali tule läpi kunnolla. Omassa kämpässäni vaihdettiin julkisivuremontin yhteydessä ikkunat ja noista ei mene edes bluetooth läpi (aikaisemmin toimi ulkoinen gepsi parvekkeella ja puhelin sisällä).
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2009
 5. kerbo

  kerbo Regular member

  Liittynyt:
  15.05.2005
  Viestejä:
  2,796
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  48
  Pitipä itsekin testailla noita aikoja ilman A-GPS:ää.

  Nokian oma maps löysi paikkani noin 10 sekunnissa ilman a-gps:ää.

  Google maps ei suostunut oikein toimimaan ilman a-gps:ää. Se kyllä löysi nopeasti paikkani vaikka en antanut sen mennä nettiin, mutta rupes herjaamaan että nettiin täytyis yhdistää.

  Garmin mobile navigaattorilla meni noin 1,5 min, että löysi satelliitit ja paikan ilman a-gps:ää.

  Nämä siis testattu kerrostalossa sisällä ja laitteena Nokia 5800.

  Ulkona ja autossa ohjelmat löytävät satelliitit kyllä todella nopeasti, ja toimivatkin hyvin. Garminilla navigoidessa (autolla ajaessa siis) en ole huomannut mitään ongelmia.

  Itsellä kyllä a-gps yleensä päällä juuri nopeuttamaan aluksi noita satelliittien löytymistä, mutta eipä se kokoaikaa päällä ole. Datasiirto kuluistakaan ei ole haittaa, kun on mobiililaajakaista.
   
 6. Mikko_1

  Mikko_1 Member

  Liittynyt:
  29.07.2007
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mitäs olette mieltä, onko meikäläisen puhelimessa jotain hämärää?

  Sekin ihmetyttää, kun satelliittilista näyttää vaikka kuinka monta eri satelliittia, mutta yhdestäkään ei tahdo saada signaalia.

  Eilen iltasella kävin n. kymmenen minuutin pyörähdyksen pihalla (Tampereen rautatieaseman alue), eikä signaalia löytynyt ollenkaan tuona aikana. Yritin pidellä puhelinta, kuin kukkaa kämmenellä ja seisoin paikallaankin avoimella alueella, mutta ei auttanut.

  P**kan möivät!
   
 7. Thor1993

  Thor1993 Regular member

  Liittynyt:
  12.06.2007
  Viestejä:
  860
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Aika oudon pitkään tosiaan kestää. Se kyllä vaikuttaa siihen hakuaikaan, että kuinka kaukana on edellisestä paikasta missä ollu päällä ja silleen, mutta ei omalla 5800 läheskään noin kauaa oo ikinä menny. Joskus menny muutama minuutti joskus taas puhutaan sekunneista.
   
 8. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Minulla on tuon E71:n rinnakkaismalli E66 ja navigointi toimii hyvin ja satelliitit löytyy (nykyisin) nopeasti. Alussa oli jotain häikkää kun DNA:lta olin saanut typerät oletusasetukset paikannuspalvelimen osoitteeksi. Eli siellä oli joku tällainen: "h-slp.mnc012.mcc244.pub.3gppnetwpork.org" ja kun sitten vaihdoin sen Nokian omaan palvelimeen supl.nokia.com niin senjälkeen sijainti löytyy yleensä n. 15 sekunnissa. Tämä siis A-GPS:llä joka minulla on aina päällä kun on tuo kiinteähintainen alle kympin kuussa maksava matkanetti. Se on ollut päällä jopa ulkomailla koska DNA:n laskutus on hyvin kohtuullinen verrattuna moneen muun operaattorin roaminglaskutukseen.

  Kannatta myös tarkistaa Paikannusmenetelmä asetukset ja jos siellä on Verkkoperustainen niin ottaa sen pois. Eli Sisäinen ja Avustettu GPS riittää ja jos ei ole kiinteää nettimaksua niin voi tietenkin Avustetunkin ottaa pois mutta silloin yhteydensaanti voi kestää jopa minuutin...;)

  Tässäkin E71 käyttäjökokemuksissa on mainittu E71:n ottavan yhteyden 5-30sek:ssa A-GPS:n kanssa:
  http://www.matkapuhelininfo.com/keskustelu/showthread.php?t=44747&page=25
   
 9. Mikko_1

  Mikko_1 Member

  Liittynyt:
  29.07.2007
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Lenkille hetki sitten otin kapulan mukaan, ja tulos oli aivan sama. Kymmenen minuuttia (kellosta katsoin) kesti signaalin haku. Sitten toimikin ihan mukavasti koko lenkin ajan aina kotiovelle saakka. Kotiovella testasin, ja laitoin kartat ohjelman sekä "gps-tiedot" valikon pois päältä. Annoin niiden hetken aikaa olla pois, ja käynnistin molemmat uudelleen. Signaali löytyi saman tien. No sitten ei kun puhelin sammuksiin ja uusi yritys. Eipä löytynyt enää satelliittejakaan.

  Kaikki nämä kokemukset on siis pelkällä sisäisellä gps:llä testattu. Avusteista en ole käyttänyt kun kotona wlanin avulla. Kotona ei löydy edes yhtään satelliittia, vaikka avustettu, ei edes ikkunan vieressä. Tosin tuon olen kyllä jotenkuten "hyväksynyt", kun kerrostalossa asun.

  Tarkoitus oli siis hankkia TOIMIVA gps/puhelin yhdistelmä, jota voisin ensi kesänä Ruotsin reissussa käyttää, mutta taisipa olla liikaa vaadittu. En viitsisi kuitenkaan alkaa makselemaan nettiyhteydestä, kun kerran sisäinen gps ei yksinään toimi, niin kuin luulin.
   
 10. bursson

  bursson Member

  Liittynyt:
  21.04.2007
  Viestejä:
  29
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Jossei A-GPS:ää halua käyttää, niin onhan sekin ratkaisu, että laitat puhelimen hakemaan satelliitteja vähän ennen lähtöä.
   
 11. muumii

  muumii Member

  Liittynyt:
  08.10.2008
  Viestejä:
  41
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  päivitä softa siihen kapulaan jos et ole jo päivittänyt, ja laita se a-gps päälle. siirtää tosi vähän dataa mutta auttaa paljon...

  n95 ja uusin softa itsellä käytössä ja käytännössä aina saa yhteyden alle 30s, usein alle 15s.
   
 12. Hmmmh

  Hmmmh Regular member

  Liittynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  983
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Vähän vaikuttais vialliselta yksilöltä. Kannattais käydä näyttämässä huollossa.
   
 13. MissBlue

  MissBlue Regular member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  982
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  E70 ja joku ulkoinen Sonera-brändätty i-Blue kyllä löytää paikkansa todella nopeasti ja toimii kerrostalossa sisälläkin (tosin ylin kerros). Ei ole tainnut ikinä mennä yli minuuttia, vaikkei tuossa olekaan ymmärtääkseni mitään A-GPS:aa.
   
 14. Jake285

  Jake285 Member

  Liittynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  76
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  luin siihen asti että sanoit nokia maps, omasta kokemuksesta se on ihan paska, nyt käytössä garminin mobile xt ja ottaa heti kiinni kun laittaa softan päälle, ei tarvi odotella turhia.

  eli ei se puhelin ole välttämättä se huono juttu paikantamisessa vaan paskat softat ;) luurina n79
   
 15. mymyller

  mymyller Guest

  Itsekkin olen sitä mieltä, että luurissasi on jotain häikkää.. Pakko olla. Oma E71 löytää sijainnin hetkessä ja muutenkin olen kuullut, että näissä käytetty GPS-piiri on herkimmästä päästä.. Eli kannattaa puhelin viedä Nokia-huoltoon, koska ei tuo ole normaalia millään tasolla.
   
 16. Mikko_1

  Mikko_1 Member

  Liittynyt:
  29.07.2007
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Uusimmat softat ajoin puhelimeen viime viikon ke, joten ei pitäis kauhian vanhat olla.

  Niin, ja ilman nokia mapsiakin paikannus yhtä hidasta. E71:ssä ainakin tämmönen "paikannusohjelma" (ei karttaa, ainoastaan koordinaatit) tuolla gps valikossa. Sama jolla pystyy satelliitteja listaamaan.

  Täytyypä ottaa ja viedä sitten huoltoon. Harmittaa kyllä, kun juuri hankkinut uuden luurin ja samantien saa olla lähettämässä takuuseen.. Noh, jospa asia siitä korjaantuis.


  Kiitos kaikille kommenteista!

  Palaan asiaan, kun puhelin on huollosta tullu.
   
 17. Tiimoo

  Tiimoo Regular member

  Liittynyt:
  22.07.2008
  Viestejä:
  660
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Joo, haluan tosin lisätä itse omat kokemukseni tähän.
  Itsellä käytössä N85, löytää alle puolessa minuutissa, melkein joka paikassa. Isällä tämä kyseinen E71, löytää kanssa samoissa ajoissa, paikasta vähän riippuen. 10 minsaa niin mätää jokin. Joko antenni rikki tai muuten softa viallinen.
   
 18. Mikko_1

  Mikko_1 Member

  Liittynyt:
  29.07.2007
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ihanko pelkällä sisäisellä gps:llä, eli ilman a-gpssää?
   
 19. Tiimoo

  Tiimoo Regular member

  Liittynyt:
  22.07.2008
  Viestejä:
  660
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Käsittääkseni a-gepsillä. Olen laittanut asetuksiin että se kysyy ohjelman käynnistyessä saako muodostaa verkkoyhteyden. Laitan aina saa. Tämäkö tarkoittaa että a-gepsi päällä?
   
 20. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Ei tarkoita vaan tuo nimenomaan sallii ohjelman käyttämään kallista datasiirtoa lataamalla turhaan kartoista uusimmat versiot aina kun selaat karttoja ja lisäksi jonkun paikan etsintä toimii tuolla systeemillä paremmin kun etsimiseen voi käyttää nettiyhteyttä.
  Eli tuo kyllä kasvattaa laskua joten ilman kiinteää kuukausiveloitusta sitä ei pidä käyttää eikä varsinkaan ulkomailla.

  A-GPS siis laitetaan päälle asetuksissa (Yleiset/Paikannus/Paikannusmenetelmät/Avustettu GPS) ja tämä siis nopeuttaa yhteyden saantia sen verran että itse käytän sitä jopa ulkomailla jos tarvitsen navigointia vaan satunnaisesti. Mutta tämän kannattavuus riippuu myös operaattorista joten en suosittele tätä ilman että ensin testaa lokin avulla minkä verran dataa siirtyy normaali käytössä.

  Mutta vaikka käytän A-GPS:ää niin en missään tapauksessa anna ohjelman muodostaa yhteyttä ulkomailla tai kotimaassakaan ellei minulla ole täällä kiinteä matkanettiliittymä.
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2009
 21. Dreamlore

  Dreamlore Regular member

  Liittynyt:
  02.09.2007
  Viestejä:
  1,381
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Ja korjataanpa nyt heti alkuunsa muutama seikka:
  A-GPS ei lataa mitään karttoja, vaan se nopeuttaa puhelimen paikannusta käyttäen matkapuhelinverkkoa.
  Lisäksi tuota dataa siirretään suhteellisen vähän, joten se ei varsinaisesti tule kovin kalliiksi ilman datapakettiakaan. Ei siitä haittaakaan ole vaikka ei kiinteähintaista datasopimusta olekaan, mutta ilman sitäkin pärjää satunnaiskäytössä. Ulkomailla käyttö on tosiaan eri asia, eikä niinkään suositeltavaa kalliiden roaming-maksujen takia.
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2009

Jaa tämä sivu