1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Onko gps:n käyttö maksullista?

Viestiketju Nokia - S60 / Symbian-puhelimet -osiossa. Ketjun avasi peumi 04.07.2009.

 1. Hmmmh

  Hmmmh Regular member

  Liittynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  983
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  My bad, sori. Tuon tiesin ettei datan kulutus näy itse ohjelmassa, mutta käyttääkö Mapsin a-gps dataa, vaikka käskee sen offline tilaan ohjelman käynnistyessä (siis jos ei ole asettanut default yhteysosoitetta)? Jopa silloinkin kun on vieraassa verkossa?
   
 2.  
 3. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Kyllä se vaan käyttää jos olet sen puhelimen asetuksissa ruksannut.
  Ja hyvä niin koska itse ainakin pidän a-gps:ää aina päällä, myös ulkomailla, koska sen viemä datamäärä ei kotimaassa vaikuta laskuun koska käytän kiinteähintaista liittymää. Ja ulkomailla oman operaattorin laskutus on niin pientä (ei veloita aloitumaksua kuten monet muut vaan ainoastaan datan kokonaiskulutuksen) ettei asialla ole käytännön merkitystä.

  Eli tuota perustellaan sillä että kyse ei ole Mapsin asetuksesta (siksi ei myöskään näy Mapsin laskurissa) vaan kännykän "yleisasetuksista" jota voi käyttää kaikki muutkin käytössä olevat GPS-laitteet. Eli kyllä tämä on keskiverto kännykän käyttäjälle melko sekava tilanne jos haluaa vain tätä kännykkään usein valmiiksi asennettua Mapsia käyttää. En siis kehu ainakaan Nokiaa siitä että suurin osa oppii tämänkin asian vasta kantapään kautta ja netin keskustelupalstoja lukemalla. Kuten itsekin olen läpikäynyt saman prosessin.;)
   
  Viimeksi muokattu: 31.08.2009
 4. Burneri

  Burneri Member

  Liittynyt:
  21.11.2003
  Viestejä:
  20
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eli. Onko niin että kaikissa Nokian puhelimissa, missä ilmoitetaan olevan a-GPS on myös käytössä perinteinen GPS ilman maksullista datan siirtoa kunhan palvelun kytkee pois päältä?
  Olen nimittäin etsinyt puhelinta missä olisi perus GPS ja WLAN, mutta tarjolla näyttää olevan vain a-GPS/WLAN yhdistelmiä.
   
 5. Dreamlore

  Dreamlore Regular member

  Liittynyt:
  02.09.2007
  Viestejä:
  1,381
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Onko se oikeasti noin vaikea nyt ymmärtää että mikä tuo a-GPS oikeasti on? Se on mahdollisuus käyttää puhelinverkkoa apuna paikantamisen nopeuttamiseksi, ei mikään oma erillinen GPS-järjestelmä. Eli jos nyt taas pitää rautalangaksi vääntää, niin kaikissa puhelimissä (joissa on GPS-ominaisuudet, doh) on aina tuo a-GPS mukana, halusit sitä tai et. Sitä ei kuitenkaan ole mikään pakko käyttää.
   
 6. Tiimoo

  Tiimoo Regular member

  Liittynyt:
  22.07.2008
  Viestejä:
  660
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kauniimmin sanottuna. Melkein kaikissa puhelimissa on a-gps ominaisuus. a-gps ominaisuuden saa kytkettyä asetuksista pois. Sitten ei dataa liiku.
   
 7. Burneri

  Burneri Member

  Liittynyt:
  21.11.2003
  Viestejä:
  20
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  No sieltä se tuli helposti ymmärrettävässä muodossa.Kiitokset siitä Dreamlorelle;) Mainoksissa kun puhutaan vain a-GPS ominaisuudesta minkä käytöstä joutuu maksamaan saattaa ymmärtäminen joskus olla hieman vaikeaa ilman käyttöohjeita tai aikaisempaa kokemusta. Kiitokset vielä kerran Dreamlorelle jolta manuaalit löytyy..
   

Jaa tämä sivu