1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Nokia E7-00 ja "linnunvarsi" ja vähän muuta lätinää :)

Viestiketju Nokia - S60 / Symbian-puhelimet -osiossa. Ketjun avasi cbmhtj 29.10.2013.

 1. cbmhtj

  cbmhtj Member

  Liittynyt:
  01.09.2003
  Viestejä:
  57
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Lueskelin näitä vanhoja viestejä Nokia E7 puhelimesta ja erityisesti joillakin oli katkennut poikki tämä ns. linnunvarsi. Eli se varsi puhelimen vasemmalla puolella. Tunnen yhden henkilön joka oli yhtenä suunnittelmassa tätä Nokia E7 puhelimen kuorta. Niin ensimmäisissä erissä oli ollunna materiaalivika jonka Nokia joutui lopulta myöntämään, että varsi oli tehty niin huonolaatuisesta materiaalista, että se yksinkertaisesti katkesi vain itsestään. Kysyin Nokia ex-paikallis huollosta tätä asiaa ja sieltä varmistivat tämän saman asian. Joten jos varsi katkee itsestään ettei itse ole sitä mitenkään aiheuttanut niin kyllä se pitää mennä takuuseen siinä ei pitäisi olla huollolla kuin huollolla mitään nokan koputtamista. Mutta tämä vain koskee ensimmäistä erää sillä jatkossa tämä varsi korvattii vahvemmalla materiaalilla.

  Itselläni on viimeinen Nokia E7-00 puhelin jonka satuin löytämään sattumalta viime vuonna loppuvuodesta ja vielä täysin korkkaamaton sekä kahden vuoden takuulla.

  Mutta itselläni sattui tänä kesänä sellainen pikkukämmi, että puhelin putos lattialle. Mutta puhelimeen ei tullunna mitään kolhuja. Koska puhelimen takana on suojakuoret sekä puhelin oli paksussa nahkasuojakotelossa. Vyöltä vain liukui ja putos kun olin vaihtamassa paitaa.
  Nyt puhelimessa on sellainen vika, että näyttö antaa pikkusen periksi kun painelen kosketusnäyttöä. Aikaisemmin tätä vikaa ei ollunna. Puhelin menisi takuuseen koska puhelimessa ei näy mitään kolhuja MUTTA puhelin menisi kuulemma Tsekkeihin asti. Ja siellä vaihdettaisiin kaikki osat.

  Kuulemma mukaan tätä klappia on ollunna myös alusta lähtien joissakin E7 puhelimessa vaikka puhelin ei ole pudonnut lattialle.

  Onkohan täällä sellaista henkilöä joka osaisi sanoa, että mistä tuo klappi johtuu? Kysyin tätä asiaa puhelimen suunnittelijalta. Hän arveli, että onkohan se U-muotoinen metallinpalanen vääntynyt hiukan jommastakummasta tehden ettei se imaise sitä kunnolla kiinni. Tämä linnunvarsi on kiinni tässä U-muotoisessa kappaleessa. Mutta hän arveli, että onko se sitten poistettu lopullisessa versiossa. Mutta ainakin suunnittelussa oli mukana tämä kappale.

  Näin lopuksi kysyn vielä, että onko kellään fiksumpaa ratkaisua tällaiseen asiaan. Käytän Coming Next nimistä widgettiä. Moni on kuulemma törmännyt tällaiseen ongelmaan.
  All WRT Widget sovellus (Nokian tekemä) vioittaa config.dat tiedostoa tehden sen, että
  esimerkiksi Coming Next antaa tällaisen herjan...

  Error: loadSettings: GetList() failed: TypeError: 'null' is not an object, line undefined

  Ohjelman suunnittelija Michael Prager neuvoo, että millä tämä ongelma on korjattavissa

  The widget suddenly stopped working. I get this error message: "Error: Loading Calendar Service"
  (koskee myös muitakin vastaavia ilmoituksia)  Some users may get an error like "Error: Loading Calendar Service" although it worked before. This is due to a corrupted Symbian configuration file in C:\Private\2000f847. In order to get rid of the error, you will have to reset your phone. Do not restore files from a backup, or you will restore the broken config too. An alternative is to replace the corrupted config file manually, but you will have to hack your phone in order to have access to it. You can find the non-corrupted version of that config here. More info on this in the bug report.

  Update: Another solution has been found which does not require a device reset or a hacked firmware: if you're are lucky and made a backup before the issue occured, you can use it to restore the device settings from that backup to get this widget working again.

  Syynä on Nokian WRT widget sovellus, jota Nokia ei ole korjannut. Tästä on maininta tällä Nokian sivulla

  http://developer.nokia.com/bugs/show_bug.cgi?id=826

  Michael Prager mainitsee myös seuraavaa....

  The reason why the normal calendar still works is because only WRT widgets are affected by this broken config. Try other WRT widgets which access the calendar and you will be confronted with the same problem.

  By "reset" I mean a hard reset. You can do that by dailing *#7370#

  Be careful though, this will delete really everything on your device! See your device documentation for more details. Just restoring factory settings will not be sufficient, as the broken config file will not be deleted by this. You can restore your data after the reset, except for your files!

  Eli vaihtoehdot ovat seuraavat:

  1. Hakkeroit Symbian puhelimen käyttiksen ja asennat tästä linkistä http://sourceforge.net/tracker/download.php?group_id=276816&atid=1175663&file_id=401828&aid=2956758
  tiedoston
  2. Tee Hard resetin mutta EI palauttaa tiedostoja VAIN ainoastaan datan. Muuten sama ongelma on edessä.
  3. Jos on onnea niin palauttaa aikaisempi varmistus takaisin jossa tietää varmasti, että config.dat tiedosto ei ole viallinen.


  Mutta mitenkä lienee noitten toimivuus Nokia E7-00 puhelimessa jossa on Symbian Belle Refresh käyttis???
   
 2.  
 3. cbmhtj

  cbmhtj Member

  Liittynyt:
  01.09.2003
  Viestejä:
  57
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Niin itselläni on nyt tullunna sama tämä ongelma eteen, että Coming Next widget ei toimi ollenkaan. Ja eikä sen puoleensa Nokia Yhteisöt sovellus eli ei pääse facebookiin tai twitteriin.

  Olen ottanut varmistuksia puhelimesta jos tekisi tuon hard resetin. Mutta sitä en hiukan ymmärrä mitä tämä Michael tarkoittaa, että data palauttaa mutta ei filesiä. Mitä on Data ja mitä on Files?

  http://aijaa.com/puVebc

  Tuossa on kuva Nokia Suiten ohjelmasta niin mitä tuosta pitäisi valita ja mitä ei jotta varmistaa datan mutta ei filesiä. Toinen mitä hiukan ihmettelen on tuo, että minkä takia tuota ruksia ei voi ottaa pois tuosta Yhteystiedot, viestit ja kalenteri tehtävämerkinnät ja muistiinpanot kun on himmeenä?!?

  Ja vaikka mitään muita ei valitse niin Nokia Suite varmistaa myös sellaisen kuin että laitteistoasetukset. Mitä tämäkin pitää sisällään??

  Onkohan tällaiseen ongelmaan mitään selkeetä ratkaisua? Minulla on monia tuttuja jotka käyttävät työnsä puolesta E7 puhelinta ja Coming Nextiä. Joillakin on "tiltannut" tuo Coming Next tuon Symbian All WRT widgetin bugin takia ja joillakin ei.
   

Jaa tämä sivu