1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Nokia 5800 Xpressmusic näytön korjauksesta

Viestiketju Nokia - S60 / Symbian-puhelimet -osiossa. Ketjun avasi qwerty83 13.01.2009.

 1. qwerty83

  qwerty83 Regular member

  Liittynyt:
  06.09.2006
  Viestejä:
  159
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Noniin puhelin tuli Nokian virallisesta huollosta näyttökorjauksesta. Hinta 150€ ja puhelin tuli eri vioilla takaisin. Nyt ei sitten toimi näppäimet.

  Näytön hinta melkein sama kuin halvin eee (Ja ei, kosketusosassa ei ollut mitään vikaa, vain lcd paneelissa).

  Kestävyys ja takuu tuli testattua sitten nopeasti. Seuraava puhelin on ihan varmasti taas SE.

  *edit*
  Puhelin on siis ollut vyökotelossa silloin kun sen näyttö on mennyt rikki. En kiellä ettenkö olisi voinut nojata johonkin niin, että näyttö meni rikki kun näytössä kerta särö oli ja siitä ei saanut selvää,mutta kosketusosan muovipaneelissa ei siis näkynyt naarmuakaan. Edellinen puhelin on ollut monesti kovilla ja joskus säikähtänyt kun rutina kuulunut kuorista. Tämä siis mennyt tilanteessa jota en ole edes huomannut.

  Aika onneton esitys mielestäni Nokialta ja varsinkin huollosta. Nykypuhelimet isoine näyttöineen ei vain sitten ilmeisesti kestä mitään.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2009
 2.  
 3. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Niinhän se on, nuo näytöt ei pahemmin fyysistä rasitusta kestä. Mitä isompi näyttö, sitä arempi se on ulkoiselle rasitukselle.
  Kysy nyt kuitenkin, jos tuossa olisi jonkinnäköinen huoltotakuu? Vaikuttaisi siltä, että tuossa on tullut virhe uudelleenkasauksessa tai sitten vaan se kosketusosakin on ottanut damagea.
   
 4. qwerty83

  qwerty83 Regular member

  Liittynyt:
  06.09.2006
  Viestejä:
  159
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Käskin myyjän antaa aika selkeän palautteen tuolle korjausliikkeelle ja reaktio oli kyllä sen tyylinen, että ei tuosta takuukorjauksesta mitään laskua tule. Tai jos tulee, niin aloitan sellaisen mökän liikkeessä ettei ole tosikaan, sen jälkeen hommaan tuon takuukorjausliikkeen jannun numeron ja annan vielä henk.kohtaisesti palautteen sinnekin ja spämmitän nokian helppiin vielä haisevan mielipiteen sertifioiduista korjaajista kun ei kerran edes tehdä diagnostiikkaa korjauksen jälkeen (itseasiassa tämä pitäisi tehdä joka tapauksessa, harmi kun jätin tuon korjauksen laput sinne liikkeeseen enkä muista sen nimeä). Noiden operaatioiden jälkeen otan sitten yhteyttä vielä kuluttaja-asiamieheen.

  Eiköhän tuo mene asiallisesti, mutta jos alkavat vielä laskuttamaan niin kerjäävät kyllä todella pahasti verta nenästään ja huumorin taju loppuu siinä vaiheessa kuin seinään.
   
 5. Muussi

  Muussi Member

  Liittynyt:
  04.04.2006
  Viestejä:
  43
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Miettikääs vähän itekki. Miten näyttö voi mennä rikki "itsestään"? En ymmärrä miten joku voisi kuvitella näytön menevän takuuseen jos puhelin on tiputettu. (ette te varmaan kuvittele että jos tiputatte läppärin maahan, niin että se menisi takuuseen).

  Okei, kännykän pitäis kestää kolhuja jonkinverran, koska se kaivetaan monessa eri tilanteessa esiin, jolloin se saattaa tipahtaa helposti. (ja sen se minun mielestäni kestää. Itselläni on kännykkä tipahtanut monesti, eikä puhelimen näyttö ole koskaan rikkoutunut.) Ja vaikka teillä olisi vyökotelo käytössä, niin ei sekään tarkoita että vyökotelo tekee ihmeitä ja suojaa puhelimen jokaiselta kolhulta. Vyökotelo vain vaimentaa iskua.

  Se että haukutte Nokiaa / nokian huoltoa on väärin. Siellä on töissä ihan normaaleja ihmisiä. Tottakai huollot yrittää estää sitä, että inhimilliset virheet kännykän korjauksessa olisi mahdollisimman vähäisiä. Ja sitäpaitsi; jos lähettää kännykän huoltoon jostain ajottaisesta viasta ja korjauksen jälkeen vika esiintyy vieläkin, niin ajatelkaas sitä asiaa siitä kantilta, että miten joku voi korjata jotain jos hän ei saa vikaa esiintymään. Esimerkiksi tässä tapauksessa näppäimet on saattanut toimia huollossa, mutta sitten kun puhelin tuli takaisin sinulle, niin näppäimet eivät enään toiminut. Eli kyseessä on ajoittainen vika.

  Ihmisten pitäisi vähän miettiä ennen kun alkaa haukkumaan nokiaa / nokian huoltoa.


  -entinen matkapuhelinhuoltaja
   
 6. qwerty83

  qwerty83 Regular member

  Liittynyt:
  06.09.2006
  Viestejä:
  159
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  No kyllä pidän näytön korjauksen hintaa suhteettoman kovana ja takuuhuoltoliikkeen toimintaa edelleen _todella_ heikkona, vai miksi uudessa lähetteessä nimenomaan luki, että puhelimen näppäimistön liitin on laitettu kiinni? Eli puhelinta ei ole edes testattu tai tietysti sen verran, että on laitettu virrat päälle ja tökätty näyttöä pari kertaa. Puhelin oli kuukauden korjauksilla ja kehtaat väittää tätä nopeaksi ja hyväksyttäväksi toiminnaksi kotimaiselta "laatu" firmalta?

  Toiseksi missä olen väittänyt, että se on mennyt itsestään rikki tai että olen tiputtanut puhelimen, mitä ei 100% varmuudella ole tuolle Nokialaiselle tapahtunut? En missään, lue kommenttini edellisestä SE:n puhelimestani. En siis ole _huomannut_ edes mitään tilannetta, missä tuo näyttö olisi voinut mennä rikki. Toisin kuin että olen maannut auton alla tuo SE taskussa ja rutina kuulunut. Niitä tilanteita kun alat kaivaan puhelinta esille ja olet ihan varma, että se on rikki.

  Älä ihmeessä. Miksihän olen tuohon Nokiaan (ja huoltoon) syvästi pettynyt? Perustelut ylempänä.

  *muoks*
  Lähetteestä "Suoritettu työ: Näppäimistön flex kaapeli kiinnitetty"
  Tuoko on mielestäsi ihan normaalia? Voi lipsahtaa irti milloin vain :D
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2009
 7. Muussi

  Muussi Member

  Liittynyt:
  04.04.2006
  Viestejä:
  43
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  en ole väittänyt huoltoa nopeaksi. Todennäköisesti puhelimesi oli niin kauan huollossa, koska se odotti jotain varaosaa?

  Jokatapauksessa ei näyttö voi mennä itsestään rikki. Todennäköisesti olet tökännyt puhelimen jonnekkin, etkä vain huomannut itse sitä...

  Okei, todennäkösesti huoltomies ei ole sen kummemmin testannut puhelinta, joten on ihan mahdollista, että näppäimistön liitin oli jäänyt vahingossa liittämättä. Tätä varten huollossa on muistaakseni lopputesti? Joiden tehtävänä on tarkastaa puhelimen toimivuus (näppäimet, kuulokkeet, kaiuttimet, mikki yms...) Nähtävästi joku työntekijä on laiskotellut tai sitten puhelin on mennyt suoraan lopputestauksen ohi.

  Ajatteles näin; Nokialla on kuukauden takuuhuolto. Eli Jos laite on ollut huollossa ja laite tulee takaisin huoltoon kuukauden sisällä, niin huoltofirma maksaa laitteen korjauksen. ei nokia. Ja silloin kun olin töissä niin alle 5% puhelimista tuli takaisin huoltoon kuukauden sisällä. Ja niistä varmaan 2% oli asiakkaan itse sähläämiä (eli asiakas on ite palauttanut varmuuskopion joka on sekoittanut puhelimen ohjelmiston (esim: asiakas valittanut että puhelin jumittaa ja tyhjennyksen jälkeen hän on asentanut kaiken saman paskan mitä puhelimessa oli ennen tyhjennystä takaisin.. niin ylläri että puhelin jumittaa jälleen.))
  Eli n.3% tulee takaisin eri syistä; joko huoltomies on itse sählännyt jotain tai vika on vieläkin laitteessa.

  Minun mielestäni se että vain 3% puhelimista palautuu takaisin huoltoon oikeasta syystä on saavutus. eli n. 95% ihmisistä ovat saaneet täysin toimivan puhelimen takaisin huollosta.

  Tuli taas aika pitkä teksti.. :D En jaksanut itse lukea läpi, joten saattaa olla virheitä.. ;)
   
 8. bluewer

  bluewer Regular member

  Liittynyt:
  05.08.2004
  Viestejä:
  230
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ihana hinta ite näytöstä jonka vaihto on max puolen tunnin homma. Ite hoitasin tuon vaihdon about puoleen hintaan tosta 150e huollon summasta. Uus näyttö kerta semmoset vajaa 60e ja muutama ropo työstä. ainoo että takuu lähtis käveleen.

  Mitä tulee toho näppäimistöön niin, se liitin siinä on ihan pska ja heikko. Ite sain sen rikottua kun avasin oman puhelimen, ja nyt mettästän uutta. onneksi löyty paikka mistä saa...
   
 9. Tiimoo

  Tiimoo Regular member

  Liittynyt:
  22.07.2008
  Viestejä:
  660
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Eihän se nyt saamari nokian vika ole jos puhelin tulee huollosta vioittuneena?
   
 10. qwerty83

  qwerty83 Regular member

  Liittynyt:
  06.09.2006
  Viestejä:
  159
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  klap klap

  Niin ei vaadita mitään _virallisilta_ takuuhuoltajilta. Annetaan kaikille kyläsepille korjailtavaksi puhelimia. Mitä väliä sillä on miten korjaukset menee ja varsinkaan takuuaikana?

  Kokeiles kuukkelia ja vaikka hakusanoja laatujärjestelmä, auditointi ja sertifikaatti.
   
 11. Qt13

  Qt13 Guest

  Millon sait sun puhelimen takas? Mun 5800 näyttöön tuli n. 1,5 cm pitkä naarmu, eikä sen jälkeen reagoinu kosketukseen enään, joten se kosketusosa pitää vaihtaa...Puhelin on nyt ollut 2vk huollossa scf-huollossa ja ne sanoo odottavansa varaosaa. Kauan tossa yleensä menee ku ne saa sen varaosan?
   
 12. qwerty83

  qwerty83 Regular member

  Liittynyt:
  06.09.2006
  Viestejä:
  159
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  En muista tarkalleen, mutta reippaan kuukauden oli oma puhelin liikenteessä, tosin siis kahteen kertaan. Tuon flex-kaapelin kiinnitys ei kuljetuksineen kestänyt kuin pari päivää.

  Kahden viikon sisällä oli kuitenkin alkuperäiset mainokset.
   
 13. nixsu

  nixsu Member

  Liittynyt:
  14.06.2007
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  No itselläniki hajos sama puhelin taskussa. luultavasti osunut johonkin.... heikkoo tekoo. no suoraan pistin sitten vakuutukseen ja tilille napsahti yli 200e

  ja tosiaan kytky oli kyseessä ja yli puoli vuotta maksettu.
  pääsin maksamaan kaiken maksamattoman vakuutuksen rahoilla. ja samalla vaihdoin operaattoria ja otin uuden kytkyn(N97)

  nyt käsiin jäi 5800 puolet näytöstä pimeänä. mitäköhän tuolle kannattaisi tehä?
  - myy rikkinäisenä jollekkin tyyliin 50e
  - korjauttaa itse. (paljonkohan maksaa) ja myy sen jälkeen

  itse en tuota enään käyttöön ota mutta on tuolla senverran arvoa että tuosta pienellä vaivan näöllä saisi vähän rahaa.
   
 14. bluewer

  bluewer Regular member

  Liittynyt:
  05.08.2004
  Viestejä:
  230
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26

  Huonosti sai kyll vakuutusrahaa..

  Vähän riippuu mikä rikki että kannattaako lähteä korjaamaankaan. Jos emolevy menn paskaksi niin sitä ei kannata korjauttaa, mutta jos jokin muu niin ehkä kannattaa. Näyttö ja kosketusnäyttö nyt on ainakin helppoja korjattavia/vaihdettavia.
   
 15. jeeblo

  jeeblo Member

  Liittynyt:
  25.10.2009
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Viikon vanha ja näyttö jumii.
  Virran kun laittaa päälle niin näyttö jää valkoiseksi ja sininen nokia teksti myös, siinä kaikki mihin omalla puhelimella pääsee...
  Onko muilla ollut samaa vikaa, eli ei etene tuosta mihinkään.
   
 16. bluewer

  bluewer Regular member

  Liittynyt:
  05.08.2004
  Viestejä:
  230
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ikin kyll moisesta ongelmasta kuullu. Vaikuttas ohjelmisto vialta. Koita saako sen päivittämään itteänsä koneen kautta piuhalla. Sitten en ole varma että onko mahdollista itse tunkea sinne puhelimeen koko Firmwarea alusta loppuun. Ainakin FW paketteja tullu vastaan...
   
 17. 16wili

  16wili Member

  Liittynyt:
  25.10.2009
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mulla tippui kotona puhelin lattialle. näyttömeni puolesta välistä pimeäksi ja näytti ihan kuin se olisi haljennut sisältä, myös lukitus kytkin ei toiminut. Onko tämmöinen vika korjattavissa ja paljon mahd. tulisi maksamaan?
   
 18. bluewer

  bluewer Regular member

  Liittynyt:
  05.08.2004
  Viestejä:
  230
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Näyttö maksaa 50e luokkaa, touchscreen 35eluokkaa jos sekin rikki.

  Lukituskytkin on suoraan emolevyssä kiinni, että se voi olla lähteny kolvauksesta tai jotain muuta, jota en keksi.

  Näyttö helppo vaihtaa, mutta tosta kytkimestä en sitten tierä.
   
 19. 16wili

  16wili Member

  Liittynyt:
  25.10.2009
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  kosketus toimii näyttö ilmeisesti rikki. Kytkimen jos saisin toimimaan niin voisi olla hyvä. paljon tulee korjauksen kanssa maksamaan?
   
 20. bluewer

  bluewer Regular member

  Liittynyt:
  05.08.2004
  Viestejä:
  230
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Katoin niin huuto.net:istä saisi noita näyttöjä 35e hintaan kun KLC:stä 55e muistaakseni ja aina ne sielä lopussa. Jos iteltä löytyy aikaa ja rohkeutta ja torx:eja niin sen kyllä vaihtaa ittekki. Ainoa vaikia osa oli noi vihree,valikko,punanen nappien irrottaminen omine osineen piirilevystä. Muuten aikalailla helppo homma.
   
 21. 16wili

  16wili Member

  Liittynyt:
  25.10.2009
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  en kyllä viittis ite lähteä sorkkimaan. Onko yhtään tietoa paljon korjautus maksais
   

Jaa tämä sivu