1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

N900 virran kulutus

Viestiketju Maemo / MeeGo -osiossa. Ketjun avasi TJK-GaMeR 11.12.2009.

 1. TJK-GaMeR

  TJK-GaMeR Member

  Liittynyt:
  02.12.2003
  Viestejä:
  37
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Puhelin latauksessa usb:n kautta ja kuuntelin sillä internet radiota käyttäen laitteen omia kaiuttimia.
  Yks kaks kuului räks ja muusikki loppui ja puhelin sammui.
  Siinä aikani käynnistellessä ja akkua välillä irti repien koitin käynnistää mutta,
  nokia logon jälkeen sammui kerta toisen jälkeen.
  Laitoin usb piuhan takaisin kiinni ja lataus valo syttyi palamaan ja odottelin minuutin verran ja kokeilin käynnistää ja hurraa.
  Laite käynnistyi.
  No ihmettelin siinä sitten että, minkä takia laite tuolla tavalla temppuili niin, otin usb johdon irti ja katsoin akun varaustason niin, se oli ihan loppu.
  Kummallista että, vaikka laite on latauksessa niin pystyt laitteen käytöllä ylittämään virran kulutuksen lataukseen verrattuna. :)

  Onko ketään muu törmänny vastaavaan ongelmaan?
   
  Viimeksi muokattu: 11.12.2009
 2.  
 3. olbedus

  olbedus Member

  Liittynyt:
  17.12.2006
  Viestejä:
  33
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Eihän itse tuossa lataus/kulutus-ilmiössä sinänsä ole mikään tavatonta. Monasti latausteho on akun keston takia asetettu varsin pieniksi. Tämä sama ilmiöhän esiintyi ainakin autojen kanssa aikoinaan kun pantiin jättistereot ja majakan vahvuiset lisävalot. Vaikka ajoit koko ajan ja laturi pani parastaan ei tehoa tullut yhtä paljon kun kului.

  Toinen kysymys on sitten se että miten tuo virrankäsittely on N900:ssa ratkaistu eli meneekö kaikki akun kautta vai pystyykö se hyödyntämään suoraan virtalähdettä? Mene - tiedä... Omassa N900:ssa olen huomannut että usb-lataus käyttäytyy epävakaasti eri PC-laitteiden kanssa. Toisessa läppärissäni joudun käynnistämään Nokian uudelleen jotta lataus alkaisi uudesta kun toisessa taasen tätä ei esiinny. Toisin sanoen taitaa eri usb-portit/PC:t toimia erilailla? (Tämä on ehkä toisen alueen kysymys)
   
 4. Miihkail

  Miihkail Member

  Liittynyt:
  11.10.2008
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Usb laturin teho on varsin pieni verrattaen verkkolaturiin. Mitä lataustehoon lisäksi tulee, uskon usb portin vaikuttavan siihen niiden nopeusluokkien/virransyötön vaihdellessa tyypin mukaan.

  Virrankulutukseen taas vaikuttaa rajusti monikin seikka, enkä usko etteikö se olisi helposti mahdollista saada viemään enemmän virtaa kuin usb laturi voi tarjota.

  Uskon suurimman virtasyöpön olevan huono kuuluvuusalue ja eritoten raja-alueet missä yhteys vaihtelee 2g-3g välillä ja varsinkin kun kaksitoimisuus on tällöin käytössä. Tämänjälkeen erinäiset softat jotka jatkuvasti pitävät päivityksiä yllä (widgetit, im pluginit) ja näytön valoisuutta kannattee tietty säätää jos se ei itseä vain häiritse.

  Vielä jos kuuntelet nettiradiota wlan:in kautta, suosittelen vaihtamaan puhelinverkon kiinteästi gsm puolelle milla ainakin omassa käytössä saan akunkunkeston yli kaksinkertaiseksi. Radion toistuessa puhelimen verkkoyhteyden kautta, voi kokeilla onnistuuko se pätkimättä 2g verkon netin puolelta mikä saataa olla mahdollista.

  Hyvin tietoa virransäätelystä/ongelmista kuinmyös kaikesta muusta maemo aiheisista onglemista saa tietoa Maemo.org:in sivuita. Suosittelen lämpimästi tutustumaan, mikäli jäänyt vielä käymättä.

  Toivottavasti tästä sai jotain apua.
   

Jaa tämä sivu