1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

N8 juntturassa

Viestiketju Nokia - S60 / Symbian-puhelimet -osiossa. Ketjun avasi Keke78 17.10.2010.

 1. x6pete

  x6pete Member

  Liittynyt:
  31.03.2010
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Repesin kun käynnistin kameran... "Odottamaton virhe, puhelin käynnistyy uudelleen" tuli lukee näyttöön... Netti ja soitin taustalla... Onko muilla tuota "odottamatonta virhettä"...?
   
 2.  
 3. karambba

  karambba Member

  Liittynyt:
  08.02.2011
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  mulla en ole muuta valitettavaa puhelimesta mutta videoitten toisto on vähän niin ja näin. itsellä ei näy kuva mutta ääni kyllä kuuluu. ei myöskään itse otetut videot näy.
   
 4. vinikka

  vinikka Regular member

  Liittynyt:
  04.05.2008
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Joo mullakaan ei toimi hdmi muuten kuin sammmuttamalla ensin puhelimen sitten hdmi piuha paikoilleen ja starttaa. Jos on päällä puhelin niin kuva kyllä tulee töllöön mutta se jääki sitten ainoaksi jos puhelimesta esim laittaa jonku videon päälle niin ei näy puhelimessa se kyllä näkyy töllössä näkyy se mikä puhelimessa oli sillon ko piuhan pukkas paikoileen.
   
 5. karambba

  karambba Member

  Liittynyt:
  08.02.2011
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  minä tarkotin lähinnä nyt ihan vaan puhelimen näytöltä katsottuna. en ole edes hdml:lää kokeillut vielä
   
 6. pitokokka

  pitokokka Regular member

  Liittynyt:
  12.11.2008
  Viestejä:
  163
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Täällä jämähti juntturaan, ei auta pitkään virtanapin painaminen, ei lähde latautumaan kummallakaan laturilla. Kaksi tai yksi palkkia oli jäljellä liikkeelle lähtiessä ja sitten hyydähti. Onko yhtään selvinnyt mistä mahtaa johtua? Viimeisin softapäivitys on ladattu viikko pari sitten, puhelin reilun 1 kk vanha. Korjausvaihtoehdot lienevät:
  - takuuseen eli tässä tapauksessa myyjäliikkeeseen? Tappio muutama viikko ilman kameraa, viikon kuvat häviävät(eivät viitsi varmuuskopioda kuvia huollossa, koska se vie liikaa aikaa?). Positiivinen juttu on se, ettei takuu mene ja nokia saa asiasta reklamation omiin järjestelmiin
  - ruuvimeisseliä ostamaan, akku irti ohjeiden mukaisesti ja latautumaan N97miniin. Tällöin näkee johtuuko bugi käyttiksestä/muusta raudasta vai akusta. Pelkkä akun irrotus saattaisi riittää? Jollei akku lataannu minissä, vetotarra minin akkuun, akku sisään ja tiedot talteen.
  - odottaa pääsiäisen pyhät, jos akku tyhjenisi siten, että ryhtyisi latautumaan? Annetaan nyt ainakin seuraava yö olla latauksessa.
   
 7. Datanen

  Datanen Guest

  Liittynyt:
  21.09.2010
  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  Ei heidän tarvitse varmuuskopioida kuvia.... Koska käyttäjä on itse tehnyt sen? Ja hänellä on muistikortti käytössä?
   
 8. pitokokka

  pitokokka Regular member

  Liittynyt:
  12.11.2008
  Viestejä:
  163
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Varmuuskopio on reilun viikon päästä, automaattista synkronointia ei kotipuhelimissa käytetä. Korttia ei ole vielä puhelimeen pistetty (ei edes ollut pakkauksessa). Mitään vapaana olevaa 1-2 M korttia en ole vaivautunut sinne laittamaan, eikä kiire ole ostaa isoa korttia. Sinänsä hyvä pointti, että kortti pitäisi hommata ja ohjata kuvat sinne (myös muissa puhelimissa, joissa on muistikorttipaikka). Saisi ainakin viimeisimmät kuvat ulos (taitaa saada myös ulkopuolinen, jos kortti hänelle päätyy).

  Tappio ei ole suuri, vaikka huoltoon pistäisi. Tässä tai toisessa viestiketjussa kerrottiin, että huollossa hävisi 200 kuvaa, eivät kuulemma saanet pelastettua. Näinköhän on yritetty, koska videoiden, kuvien sekä musiikin kopiointi vie liikaa aikaa. Jos ongelma on yksinkertainen (esim. akku irti) ja otokset haluaa säilyttää, kannattaako kameraa viedä huoltoon, jossa muisti tyhjennetään (pahimmassa tapaukseessa vain varmuuden vuoksi)?
   
 9. Datanen

  Datanen Guest

  Liittynyt:
  21.09.2010
  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  Niin. Itselläni on kaikki tarvittavat kuvat aina kahdessa paikassa: 1. Joko tietokoneen kovalevyllä 2. Ulkoisella kovalevyllä. Lisäksi minulla menee tärkeät tiedostot F-secure online backup palveluun säilöön.
   
 10. pitokokka

  pitokokka Regular member

  Liittynyt:
  12.11.2008
  Viestejä:
  163
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  paikkallisesta tavaratalosta kellosepän meisselisarja reiluun 10 e hintaan ja akku ulos webistä löytyvien ohjeiden perusteella. Akku 97miniin, latausvalo välkähti muttei lataa. Vetoteippi n97minin akkuun ja akku N8 sisään. Kone käyntiin, ei ongelmia.

  Summa summarium, reilun kk vanhasta käännykästä kärvähti akku (valmistettu Koreassa, minin akun valmistuspaikkaa en huomannut katsoa). Akut saman malliset, BL-4D, mutta aivan täsmälleen saman kokoiset akut eivät ole kyseessä. N8 ollut akku asettui paljon tiukemmin miniin. Ei muuta kuin akun hankintaan, 50 e kirpaisee, ei kuitenkaan viitsi puhelimesta viikoksi kahdeksi luopua peläten tyhjennetäänkö samalla kännykän muisti.
   
 11. x6pete

  x6pete Member

  Liittynyt:
  31.03.2010
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Viikko/kaks vs. Takuu...

  Helppoa..
   
 12. pitokokka

  pitokokka Regular member

  Liittynyt:
  12.11.2008
  Viestejä:
  163
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Takuuseen olisi ilman muuta mennyt, mutta:
  - itse toimimalla puhelin oli seuraavaana päivänä kunnossa, takuun kautta tuskin ennen vappua
  - olisiko virpomis- ym. viikon takaiset kuvat kadonneet, muut löytyvät mm. pc:ltä
  - olisiko asennetut ohjelmat tallella vai joutuisiko ne asentamaan uudelleen
  - tuli selvitettyä yksinkertaisella testillä mikä on vikana eli riittääkö pelkkä akun irroitus, onko akussa vikaa vai jotain pahempaa.

  Täällä syypääksi paljastui simahtanut akku. Olisi kiva tietää takuuhuollon prosessikaavio tässä tapauksessa. Vedetäänkö muisti varmuuden vuoksi tyhjäksi ja asennetaan käyttis uudelleen?

  Hommasta oppi sen, että puhelimeen laitetaan muistikortti ja muistikortille tallennetaan kameran otokset (ja kopiodaan riittävän usein pc:lle). E7:ssa ja muissa puhelimissa, joissa ei ole muistikorttipaikkaa, kannattaa tärkeät tiedostot varmuuskopioda/synkronoida riittävän useasti. Automaattiseen (valokuvien/videoiden/yhteystietojen) synkronointiin ei ole vielä tarvetta.
   

Jaa tämä sivu