1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Näyttö menee mustaksi

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi cLonx 12.08.2018.

  1. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,223
    Kiitokset:
    831
    Pisteet:
    193
  2.  
  3. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,155
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    En ole kertonut CPU kuormittavia prosesseja, koska ne on ollut kaiketi 7% Chrome 3% todella monta muuta 0.1% vievää. Eli CPU ei kuormita oikeastaan mikään.
     
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,584
    Kiitokset:
    1,160
    Pisteet:
    223
    Jostain olet tuon softan ladannut koneellesi. Haluatko käyttää hieman aikaa sen poistamiseen ja testaamiseen poiston jälkeen? Jos oireet ovat samat niin sitten ei johdu tuosta.

    https://www.asus.com/support/FAQ/1036313/

    Päästäisiin ainakin tuon asian ohi ja ylitse.
     
  5. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,155
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Poistin tuon AURAN eilen ja mitä vielä, ensimmäinen musta ruutu yli viikkoon. o_O

    Kone oli taas käyttämättä n. 10 minuuttia ja näyttö pimeäksi => ei saa kuvaa enää.

    Tapahtumienvalvonnassa ei edelleen mitään kriittistä virhettä samaan aikaan.
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,094
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    123
    Tuleeko tuo musta ruutu aina, kun kone on käyttämättä vai tuleeko käytön aikana myös?
    Jos noin, niin tarkista näytön katkaisun "Virta ja lepotilan" asetus, mikä aika siellä asetettu näytön sammumiseen?
     
  7. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,155
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Ei koskaan on asetuksena ja aika pitkälti nuokin kaikki virransäästöön liittyvät otettu pois kokonaan ja sillä vika korjautukin pitkäksi aikaa.

    Ei tule aina, mutta voisi sanoa että ehkä useemmin tulee käyttämättömänä kuin käytössä tuo vika. Toisaalta kone on monena päivänä aamusta iltaan päällä ja on paljon IDLE tilassa kun tulee pelattua pleikkaria tässä samassa tilassa missä kone on.
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,094
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    123
    Aika selektiiviseltä ongelmalta vaikuttaa. Jos useimmin tulee käyttämättömänä, niin kävisin lävitse eri laitteiden Virranhallinta asetuksia, jossa sallitaan laitteen sammuttaminen virransäästötilaan, jos se liittyisi niihin.

    Mitä kaikkia laitteita koneessa on kiinni? (en huomannut tästä mainintaa keskustelussa)
    Missä slotissa näyttis on nyt?
     
  9. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,155
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Oli alunperin siinä mustassa slotissa, nyt taitaa olla yhden alempana.
    Siirtelin jossain välissä näyttistä kun testasin onko slotti rikki.

    Corsairin USB tikku, USB latauspiuha, Hiiri, Näppikselle 2 USBia,
    Näyttiksessä 2 näyttöä DVI + 1 HDMI näyttö
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,094
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    123
    Näytönohjaimen normaalisti tulisi olla ylimmssä slotissa (lähimpänä prosessoria).
    Voisi ottaa toisen näytön irti ja katsoa sen vaikutus.
    Muutenkin tuollaisia ongelmia tutkittaessa, tulisi ottaa kaikki ylimääräiset irti ja katsoa onko niillä vaikutusta ongelmaan.
     
  11. huuko

    huuko Regular member

    Liittynyt:
    22.12.2017
    Viestejä:
    111
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Osta SSD levy ( mieluummin hyvä ja tilava ) ja putsaa USB tikkusi
    Lataa netistä Win 7 64 Pro ja asenna se uudelle levylle > sinulla on 30 vrk aikaa testata konettasi
    Vaihda win 10 levy ja lataa ajurit tikulle
    Vaihda win7 ja lataa emon ja kortin ajurit kovolle
    Avaa netti ja lataa sieltä testiohjelmat > aja ne läpi
    Näet onko kyse RAM vai emon lämpökilven vaiko GPUn aiheuttanasta vaivasta
    Putsaa SSD win7 ohjelmista ja ota se pelikäyttöön
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,094
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    123
    Mulla taisi loputkin vähistä ajatuksista mennä solmuun. Kertoisitko @huuko mikä tämän tarkoitus on ja mitä tuolla käyttöjärjestelmien edes takaisin vatkaamisella haetaan. Mikä idea mennä seiskaan, jos koneessa nyt on Windows 10. Eiks kannattaisi aina vähän perustella, miksi jotain tehdään?
     
    1pertti kiitti tästä.
  13. huuko

    huuko Regular member

    Liittynyt:
    22.12.2017
    Viestejä:
    111
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Ehdottomasti
    Tuolla aloittajan profiilissa kone on AM3+ sarjaa , eli se on omana aikanaan ollut Win 7 aikakakautta ja siihen nuo alkuperäiset ajurit ovat tuota sarjaa
    Se onko aloittaja upannut käyttöjärjestelmänsä ja miten ei selvenny viestistä
    Ja jos kuten tuntuu kyse on siitä että win10 on tuupannut johonkin sopimattomat ajurit niin raudan kunnon testaaminen vanhoilla ajureilla voi supistaa ongelman analyysiä
     
  14. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,655
    Kiitokset:
    744
    Pisteet:
    193
    Emolevyn valmistajalta on ko. emolle täysi Windows 10:n ajurituki, niin kyllä sen silloin pitää toimia myös sillä.
    https://www.asus.com/fi/Motherboards/SABERTOOTH_990FX_R20/HelpDesk_Download/

    Oletan kysyjän allekirjoituksen pitävän paikkaansa. Tein siitä havainnon myös äänikortista, jonka ottaisin toistaiseksi pois ja varmistaisin tukisivulta, että koneella on oikea emon ääniajuri.
    Koneelta tulisi poistaa kaikki ylimääräinen, joka koneen toiminnan kannalta ei ole tarpeen.
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2019
  15. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,155
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Äänikorttia ei ole, muuten pitää allekirjoitus paikkansa.

    Tässä tilanne tälle hetkellä kun kone tuntuu kuin olisi CPU prosentit jossain 95% paikkeilla ja jäätyilee sekä tökkii.

    [​IMG]
     
  16. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,223
    Kiitokset:
    831
    Pisteet:
    193
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,094
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    123
    Discord ei ilmeisesti ole tuossa käynnissa, mutta ohjelmaa ei ole kokonaan sammutettu, vaan on valmiustilassa.
    On ohjelmia, jotka jäävät päälle, ellei niitä erikseen sammuta, kuten Discord.
    Jos kuvake alapalkissa ei näy, niin katso "Näytä piilotetut kuvakkeet", josta ohjelman voi sammuttaa. Ohjelman automaattisen käynnistyksen voi myös poistaa Windowsin käynnistyksen yhteydessä, jos se ei ole ehdottoman tärkeää.

    Discord.
     
    Viimeksi muokattu: 09.01.2019
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,094
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    123
    ^
    En pysty poistamaan tuota tyhjää tilaa kuvan jälkeen. Sekoili tuo kirjoituksen aikana, pani yhteyden poikki pari kertaa taas.

    Edit; voisi tuon Google Chromenkin sammuttaa ja katsoa mitä kuormitusta näyttää ilman sitä.
    Edit: kuva unohtui rajata, siksi oli suuri. Korjattu.
     
    Viimeksi muokattu: 09.01.2019
  19. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,223
    Kiitokset:
    831
    Pisteet:
    193
    Siksi tuota Discordia ihmettelen, koska googlatessani sain Wikipediasta sellaisen käsityksen, että ohjelma ei toimiessaankaan vie paljoa resursseja. Lyyri, joka itse tuntee ohjelman, oli samaa mieltä: https://keskustelu.afterdawn.com/threads/koneen-päivittäminen.774960/page-3#post-5181717
    Minusta siis tuntuu, että kyseisessä sovelluksessa on jotakin vialla, kun se vie merkittävästi CPU-tehoa, vaikka sen ei pitäisi toimiessaankaan paljoa vaatia. Viallinen sovellus voisi sitten aiheuttaa noita järjestelmän jäätymisiäkin.

    Mutta tämä on tällaista spekulaatiota, kun en edes tunne ko. ohjelmaa.
     
  20. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,094
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    123
    Koneellani on Discord, se ei ole mikään CPU- tai muistirohmu.

    Discord.PNG
     
  21. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,223
    Kiitokset:
    831
    Pisteet:
    193
    Tarkennan vielä, että kun edellä kirjoitin epäileväni, että "kyseisessä sovelluksessa on jotakin vialla", tarkoitin kyseistä asennusta. Itse sovellus oikein toimiessaan ei siis kuormita CPU:ta. Mielestäni AP:n kannattaisi siis harkita Discordin poistamista ja uudelleen asentamista, koska sovellus nykytilanteessa kuormittaa selvästi enemmän kuin pitäisi. Vaikka 7% CPU-tehosta ei sinänsä ole paljon, on se paljon silloin, kun sovellus normaalisti käyttää alle 1%.
     

Jaa tämä sivu