1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Koneen päivittäminen

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Konelainen 24.12.2018.

  1. Konelainen

    Konelainen Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    145
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Aa, olen käyttänyt.
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,351
    Kiitokset:
    910
    Pisteet:
    123
    Sitten emossa on pakko olla joku vika jos biossin muistinvarmistus paristo on kunnossa.
    Ihme vikoja koneessasi, kuten tuo edellisenkin ketjun vika, joka tämän mukaan olisi kovalevyssä, vaikka testin mukaan kunnossa.

    Vaihtaisin tuo muistinvarmistuspariston uuteen varmuudeksi. (maksaa pari-kolme euroa max, CR2032)
     
    Viimeksi muokattu: 24.12.2018
  4. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,294
    Kiitokset:
    671
    Pisteet:
    123
    Mitäs jos otat kuvan tuolta harddrive bbs priorities-valikosta.
     
    tarantella kiitti tästä.
  5. Konelainen

    Konelainen Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    145
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Joo, siis nyt kun hetken pelasin niin pyörii kyllä 60fps ja droppailee kokoajan 40fps, alkaa vituttaa pikkuhiljaa tällänen..
    Alla tehtävienhallinta pelatessa..
     

    Liitetyt tiedostot:

  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,360
    Kiitokset:
    877
    Pisteet:
    193
    Olet siis asentanut Windowsin uudelle levylle. Asensitko/päivititkö myös emolevyn ja näytönohjaimen ajurit lataamalla ne niiden valmistajien kotisivuilta?
     
  7. Konelainen

    Konelainen Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    145
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Joo näytönohjaimen päivitin Geforce experiencen avulla emolevyyn latasin ja asensin kaikki ajurit mitä siinä oli. Biosinkin päivitin App Centerin avulla.
    Auttaisko ramin päivitys 16gbseen?
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 25.12.2018
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,360
    Kiitokset:
    877
    Pisteet:
    193
    Käsittääkseni ei ole tuosta kiinni. 8GB pitäisi hyvin riittää Fortnitelle.
     
  9. Konelainen

    Konelainen Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    145
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Joo.. vittu kun ei noiden koneiden omasta mielestä ainakaan pitäis mennä vuodessa rikki.. Enkä nyt mitään erikoista sillä ole tehnyt..
     
  10. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,682
    Kiitokset:
    747
    Pisteet:
    193
    Vaikka kuinka ottaisi päähän, niin jätettäisiinkö tuo alapäähuumori foorumilta kuitenkin pois.
     
  11. Konelainen

    Konelainen Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    145
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Joo joo, ärsyttävää vaan kun sellaset kolmisen vuotta koneeseen keräsin ja nyt vuoden jälkeen sillä ei tee enään mitään..
    Csgo pyörii vain 30-70fps ja droppailee kokoajan mediuneilla..
     
    Viimeksi muokattu: 25.12.2018
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,360
    Kiitokset:
    877
    Pisteet:
    193
    Itse en valitettavasti noista peliongelmista juuri mitään tiedä, mutta luultavasti kokeilisin toista näytönohjaimen ajuria. Onko sinulla nyt tuo uusin 12.12.18 julkaistu versio 417.35? Joskus voi käydä niin, että uusin versio aiheuttaa ongelmia ja silloin voi kokeilla tilalle vanhempaa versiota. Ennen version vaihtoa pitää vanha versio poistaa. Joku muu osaa neuvoa tarkemmin.
    https://www.geforce.com/drivers/results/141169
    https://www.geforce.com/drivers/results/140565
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,351
    Kiitokset:
    910
    Pisteet:
    123
    Ajurin asennuksessa voi poistaa vanhan ajurin, kun valitsee, oliko se nyt Advanced vai miksi sitä asennusmuotoa kutsuttin siinä, jossa voi valita mukautetun asennuksen. Siinä voi ruksata "Poista vanha ajuri" ja kannattaa poistaa ruksi myös Experience asennus valinnasta.
     
  14. Konelainen

    Konelainen Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    145
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Ei toiminut. Eli tällä hetkellä ongelma on vain se että ramin käyttö 40% idlessä ja pelien fps droppailee.
     
  15. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,360
    Kiitokset:
    877
    Pisteet:
    193
    Oletan, että tuo tarkoittaa, että kokeilit toista ajuria, vanhempaa tai uudempaa riippuen siitä, mikä entinen oli.

    Tuo RAM-käyttö idle-tilassa ei ole ongelma. Windows säilyttää aiemmin käytettyä dataa muistissa siltä varalta, että siihen vielä palataan ja vapauttaa muistia vasta, kun sitä tarvitaan muuhun.

    Palasin vielä tuohon viestin #44 kuvaan. Joku kuormittaa suoritinta yhtä paljon kuin Fortnite. Kuvasta näkyy, että osasyyllinen on ainakin Discord, mutta muita merkittäviä kuormittajia ei näy, kun kuvan näkymä on ryhmitelty ilmeisesti muistin käytön mukan.

    Discord on minulle ennestään tuntematon, mutta pikaisen googlauksen jälkeen näyttää siltä, ettei tuollaisen ohjelman pitäisi merkittävästi kuormittaa suoritinta. Kuten olen kertonut, en tunne tällaisia peliasioita, mutta lulisin, että kannattaa selvittää, onko tuon Discordin suhteen jotain pielessä. Ehkä kannattaisi kokeilla poistaa se ja asentaa uudelleen? Joku asiaan perehtynyt voisi miellään kommentoida.

    Lisäksi kannattaisi selvittää, mikä muu prosessi Fortniten ja Discordin lisäksi vie merkittävästi suoritinkapasiteettia ja käsittääkseni aiheuttaa nuo dropit yhdessä Discordin kanssa.
     
  16. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    2,179
    Kiitokset:
    674
    Pisteet:
    123
    Ei tuon discordin todellakaan pitäisi noin paljoa viedä. Sen takia se onkin niin yleinen, kun kuormitus on "käytännössä nolla". Eri asia toki jos ssiellä discordissa on näyttöjaot/webcamit päällä.

    E: nyt on kokeiltu discordissa puhelu päällä, chromessa 2 välilehteä auki ja fortnite. Ramin käyttö pyöri tuossa 7,5gb tuntumassa. Joten ei sitä muistia nyt ainakaan liikaa ole jos tykkää pitää taustalla jotain ohjelmia auki.
     
    Viimeksi muokattu: 29.12.2018

Jaa tämä sivu