1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mikä ihmeen väkänen työpöydän kuvakkeissa?

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi tarantella 17.02.2020.

  1. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,140
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Huomasin tänään, että työpöydän kuvakkeisiin on ilmestynyt joku ihmeen väkänen vasempaan ala kulmaan. En tiedä milloin ovat ilmaantuneet kuvakkeisiin. Vasta nyt illalla huomasi nuo muuttuneet kuvakkeet.

    Nortonissa on tuo sama väkänen. Ilmeisesti tuo kuvake liittyy jotenkin laitesuojaukseen, mutta en päässyt siitä selvyyteen. Osaisiko joku muu kertoa siitä, kun tuo merkki joka kuvakkeessa alkoi häiritä. Olen viime päivinä viritellyt Nortonin asetuksia.

    Tyopöydän kaikissa kuvakkeissa
    Kuvakkeet.PNG

    Tämä on Nortonin ikkunasta
    Norton.PNG

    Tämä kuva on Nortonin omapalveluun kirjautuneena tältä koneelta.
    GA.PNG

    Edit: Sama väkänen on Suojauksen yleiskatsaus ikkunassa
    Defender.PNG
     
    Viimeksi muokattu: 17.02.2020
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,051
    Kiitokset:
    931
    Pisteet:
    173
    Olisko norton tai jokin muu ohjelma muuttanut noi?
    Toi ei näytä siltä, että pikakuvakkeissa olisi varsinaisesti vikaa, vaan että jokin ohjelma olisi vaihtanut pikakuvakkeen nuolen noin, tai sitten jokin asetus muuttanut. Kuitenkin, Icon cachen resetointia voi toki kokeilla.

    Lisäys: Eihän toi muutos tapahtunut sen kiristysohjelmien estämseen liittyvän asetuksen vuoksi. Toinen mikä tuli mieleen, että voisko liittyä onedriveen.

    Lisäys 2: Ainakaan toi kiristysohjelmien torjuminen ei muuta noita pikakuvakkeita pikaisen testin perusteella.
     
    Viimeksi muokattu: 17.02.2020
    tarantella kiitti tästä.
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,054
    Kiitokset:
    1,028
    Pisteet:
    243
    tarantella kiitti tästä.
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,140
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Minusta Norton ei ole aiheuttanut tuota, ellen sitten itse ole vahingossa aiheuttanut tuota. Katsoin toiselta koneeltani, siellä kaikki muut ovat samoin kuin tässäkin koneessa, ainoastaan työpöydän kuvakkeissa tuota ei ole.
    OneDriven olen lopettanut, poistanut automaatti käynnistyksen.
    Pikakuvakkeissa ei ole vikaa ja kaikki toimii normaalisti.

    Paussi

    Kokeilin @*Trinity* n laittamaa Icon cachen resetointia, sen jälkeen kuvat palasi normaaliksi.
    Taisi jäädä arvoitukseksi, missä kohtaa mulla on sormi lipsahtanut väärään asetukseen.

    Kiitos *Trinity*!

    Huomasin samalla yhden hölmön jutun, tuo Nortonin Secure VPN tippuu aina koneen uudelleen käynnistyksessä pois ja pitää uudelleen käynnistää. Minusta ihan tyhmä juttu, taidan jatkaa edelleen F-Secure Freedomen käyttöä.
     
    *Trinity* kiitti tästä.
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,140
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Eilen kirjauduin siihen, taisi selvitä mikä tuon on aiheuttanut. Kiva, kun tuokin selvisi, ei tarvitse arvailla.
    Pitää tunnustaa, kyllä täällä on viisasta porukkaa. Kiitokset.
     
    1pertti kiitti tästä.
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,140
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Outo toiminta jatkuu edelleen, kai tuon suojausyrityksen ja OneDriven aktivoinnin myötä, vaikka nyt on suljettu.
    Kaikki työpöydän pikakuvakkeet ovat ok ja toimivat.
    Asentamattomat ohjelmat, kuten adwcleaner näyttää sijainniksi C:\Users\xxxxx\OneDrive\Työpöytä,
    se avautuu ja toimii normaalisti.
    Kaikki muut asennetut ohjelmat toimii.

    Kuvakaappauksien sijainti on C:\Users\xxxxx\OneDrive\Työpöytä. Jos yritän avata niitä, tulee virheviesti "Virheellinen rekisteriavaimen arvo".
    Paint.netillä voi kuvakaappauksen avata ja muokata, kun sen tallentaa takaisin työpöydälle ja yrittää avata niin herjaa edelleen "Virheellinen rekisteriavaimen arvo".
    Stickies muistilaput näyttää sijainnin samoin C:\Users\xxxxx\OneDrive\Työpöytä, mutta ne avautuvat.

    Kovalevyn valokuvat eivät avaudu rekisteriavaimesta johtuen, ovat onneksi tallessa parissa muussa paikassa.
    Kokeilin ulkoiselta varmuuskopiolevyltä avata kuvia. sama juttu "Virheellinen rekisteriavaimen arvo".
    Laitoin saman levyn toiseen koneeseeni ja kaikki toimii ja avautuu.

    Kokeilin vielä laittaa OneDrive toimintaan, niin ihan sama juttu.
    Yritin myös palautusta, mutta aikansa teki ja ilmoitti lopuksi, ettei voinut palauttaa.

    Katselin OneDrive kansiota, siellä ovat mm. se näyttää kaikki työpöydän kuvakkeet ja ohjelmat.

    Tämän jälkeen en ainakaan suojausta kokeile. Tämä on muutenkin hölmö juttu, koska en ole koskaan onnistunut mokaamaan noissa kokeiluissa.

    Tuli vähän sillisalaattia, kun koko ajan kokeilin ja hain uusia asioita.
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,054
    Kiitokset:
    1,028
    Pisteet:
    243
    Työpöytähän on itse asiassa sekin kansio. Luulisin, että olet ilmeisesti tahtomattasi kopioinut työpöytäkansion OneDrivelle tjs. Näkyvätkö Työpöytä ja OneDrive erillisinä kohteina Resurssienhallinassa?
    upload_2020-2-19_19-30-18.
    Jos on näin, niin sitten syy voisi olla siinä, että OneDrive koittaa synkronoida pilvessä ja koneella olevia Työpöytä-kansioita. Aivan ulalla olen, mutta luulisin, että saat ongelman korjattua ottamalla OneDriven uudelleen käyttöön ja perumalla kaikki synkronoinnit aikaisemmin linkatun ohjeen mukaan.

    Korostan vielä, että tämä on pelkkää mutu-pähkäilyä, mutta jotenkinhan tuo OneDrive ilmeisesti on kuvassa mukana.

    Edit. Ei se synkronointiohje ollutkaan edellä, vaan tässä:
    https://www.tenforums.com/tutorials/92892-sync-any-folder-onedrive-windows-10-a.html
    Ja edelleen - en tosiaan tiedä, onko tästä oikeasti apua.
     
    Viimeksi muokattu: 19.02.2020
    tarantella kiitti tästä.
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,140
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Eivät näy. Ilmeisesti OneDrive on vallannut työpöydän, sitä en kyllä ymmärrä, miten niin on käynyt.
    Kansiot näkymässä on ainoastaan työpöytä ja käyttäjätilillä OneDrive ainoastaan.
     
    Viimeksi muokattu: 19.02.2020
  10. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,051
    Kiitokset:
    931
    Pisteet:
    173
    Jos kokeilisi onedriven poistoa.
    Täältä saa ladattua takaisin.
     
    tarantella kiitti tästä.
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,140
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Poistin OneDrive ohjelman, ei vaikutusta.
    Poistin OneDrive kansion, työpöytä ei toimi, piti palauttaa.
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,140
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Työpöytä on yksi OneDriven kansioita nyt. Se on nyt ilmeiseti rekisterissä noin.
     
  13. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,051
    Kiitokset:
    931
    Pisteet:
    173
    Hmm no johan. Jos kokeilisi toistuuko noi virheet puhtaalla käynnistyksellä, tai mahdollisesti vikasietotilassa. Vikasietotila pienellä varauksella kyllä, jos sattuisi käymään niin, että jämähtää sinne mennessä. Epätodennäköistä, mutta jotenkin tunne, että pienesti mahdollista.

    Peruskomennot kannattaa tietysti ajaa jos et oo jo ajanu ja jos ei muuten niin kokeilee vaikka uutta käyttäjtiliä.
     
    tarantella kiitti tästä.
  14. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,054
    Kiitokset:
    1,028
    Pisteet:
    243
    Näkyykö siellä OneDrivessä kansio nimeltä Työpöytä? Jos sen voisi siirtää sieltä Tämä tietokoneelle.

    Edit. Kävin välillä saunassa ja jäi seuraamatta, mitä sillä välillä tapahtui.
    Jos muut keinot eivät ole auttaneet, niin palautusta voisi kokeilla vielä niin, että ensin ottaa Nortonin peukalointisuojan pois päältä.
     
    Viimeksi muokattu: 19.02.2020
    tarantella kiitti tästä.
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,140
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Siirsin Työpöydän sieltä omaan käyttäjäkansiooni ja poistin OneDriven Työpöytä-kansion, piti palauttaa takaisin, kun ei toimnut sen jälkeen.
    Ei tämä nyt niin vakava ole, olen jo muutaman kerran ajatellut tehdä uudelleen asennuksen. Tämä tuntuu jo niin tyhmältä ja kun en saa ajatuksesta kiinni, miten tämä tapahtui, ilmeiseti jotain tyhmää ajatuksissani tein, oma moka tämä todennäköiseti oli, Kuvittelen, että tämä vaatisi rekisterin puukottamista, mutta se ei kiinnosta.
     
  16. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,051
    Kiitokset:
    931
    Pisteet:
    173
    Ei uudelleen asennusta, se on kiellettyä! Mitä jos kokeilet avata uuden virtuaalisen työpöydän siitä tehtävänäkymä painikkeesta. Eihän se mitään korjaa, mutta voi antaa osviittaa.
     
    tarantella kiitti tästä.
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,140
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Tuo uusi käyttäjätili on mielestäni hyvä ajatus, kokeilen sitä jos palautus ei tuota tulosta. Uusi käyttäjätili toimii. Nyt ei into riitä, mene siitä mistä aina on matalin. On niin väsynyt, että järki seisoo
     
    Viimeksi muokattu: 19.02.2020
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,140
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Uudella käyttäjällä saisi tehtyä homman kuntoon. Silti taidan tehdä puhtaan asennuksen, en jaksa vääntää tämän kanssa.
     
  19. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,051
    Kiitokset:
    931
    Pisteet:
    173
    Viimeksi muokattu: 19.02.2020
    tarantella kiitti tästä.
  20. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,054
    Kiitokset:
    1,028
    Pisteet:
    243
    Eikö palautus vieläkään onnistunut? Jos ei, niin vielä on jäljellä mahdollisuus tehdä palautus vikasietotilassa. Täytyy kuitenkin muistaa, että vaikka vikasietotilassa tehty palautus ei korjaisi ongelmaa, ei palautusta enää voi kumota. Sillä ei liene merkitystä, jos seuraava vaihtoehto on Windowsin uudelleen asennus.
     
    tarantella kiitti tästä.
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,140
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Ei onnistunut ja lopetin vian etsimisen, kun kone piti saada työkuntoon, että pääsee hommia tekemään. Koska koneessa oli noita ongelmia, katsoin sen olevan riski kaikelle mitä teen. Siksi heitin sisään aamulla toisen SSD:n ja Windowsin. Vanhaa voin ehkä myöhemmin vielä paremmalla ajalla tutkia.

    Kiitos osallistumisesta ongelmaani!
     

Jaa tämä sivu