1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Lumia 820 käyttökuntoon

Viestiketju Windows Phone -osiossa. Ketjun avasi Lanigiro 22.03.2013.

 1. Lanigiro

  Lanigiro Member

  Liittynyt:
  22.03.2013
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Minulle tuli firmasta Lumia 820, mutta sepä ei olekaan käyttökelpoinen työkaluksi. Ajattelin kysäistä muutamaa asiaa, jospa niihin saisi apua täältä.

  -miten saan viikkonäkymän kalenteriin?
  -miten saan lähetettyä tekstiviestejä tietokoneelta?
  -miten saan ylipäänsä Lumian tietokoneeseen kiinni esim. varmuuskopiota varten?
  -mistä löytyy toiminto, joka etsii puhelimen sisältä hakusanalla kalenteri-, sähköposti-tai tekstiviestimerkintöjä?
  -mistä saa nopeasti vaihdettua soittoääni/värinä/kokousmoodi?
  -mistä edes saa tehtyä profiileja?
  -mikä langaton näppäimistö sopii puhelimeen? SU-8W ei pelaa.
  -mikä on kelvollinen PDF-lukija? Microsoftin oma on susi. Kierrettyä dokumenttia ei voi zoomata.
  -olenko ymmärtänyt oikein, että osa toiminnoista toimii vain pystyasennossa ja osa sekä pysty- että vaaka-asennossa? Mistä voi ikinä tietää, että joku näyttö ei toimi vaaka-asennossa, ennen kuin on tovin pöljänä ravistanut puhelinta?

  Nämä jos saisi kuntoon, niin homma pelaisi jo oleellisesti paremmin. Muita puutteita on saman verran kuin yllä, mutta ne eivät liity intiimisti työntekoon.
   
 2.  
 3. Elias_

  Elias_ Member

  Liittynyt:
  31.01.2013
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itselläni on Lumia 800 puhelin, jossa vanhempi käyttöjärjestelmä, mutta katsotaan auttaako :) Viikkonäkymä kalenterissa minulla ainakin on kohdassa "päivä" jossa on kaikki viikonpäivät tunti tunnilta.
  Tekstiviestejä ei tietääkseni voi tietokoneelta lähettää? mutta voin olla väärässäkin.
  Lumian saa kiinni koneeseen USB-kaapelilla, joka tulee paketin mukana, jotta voit varmuuskopioida tiedostoja tietokoneelle, tarvitset Zune ohjelmiston, jonka saa ladattua netsitä.
  Äänenvoimakkuutta saa säädettyä (minulla ainakin) kun pitää äänenvoimakkuusnappia pohjassa (äänetön/ värinä tai "äänellinen")
  Eikös Adobe Reader ole PDF lukija? sen ainakin saa windowsin "marketplacesta" :)
  Jotkin toiminnoista voi toimia (kai) vain pysty-tai vaaka-asennossa, mutta siihen tottuu, ja osan ohjelmista oppii ulkoa.
  Jotkin asiat voi olla erilaisia tuossa Lumia 820 puhelimessa kuin minun, mutta toivon että näistä olisi jotain apua :)
  www.windowsphone.com
  tuonne voit kirjautua omilla live tunnuksilla, ja voit hallita osaa puhelimen toiminnoista tms. sekä apua puhelimeen (kai)
   
 4. Lanigiro

  Lanigiro Member

  Liittynyt:
  22.03.2013
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Luin aamulla vähän lisää asiasta netistä.

  Näyttääpi siltä, että Zune on lakkautettu. Sitä pystyi käyttämään edellisen version kanssa (WP7), mutta ei enää. WP8 backup tehdään pilveen, mutta se ei ole backup, vaan tallettaa vain osan tiedoista. Kaikki ohjelmat, niiden sisältämät tiedot yms. menetetään. Saahan ne asennettua uudestaan, mutta ohjelmien tiedot saattavat olla mennyttä. File manageria ei ole, eli ei ole kontrollia siihen, missä tiedostot ovat. Symbianin kaltaista backupia ei ole mahdollista tehdä. Kalenteri, yhteyshenkilöt ja SMS tallennetaan, eli se on parempi kuin ei mitään, niukasti.

  Viikkonäkymää ei ole kalenterissa. Sitä ei ole ollenkaan olemassa WP8:ssa.

  Adoben PDF readeria en löydä marketplacesta. Kokeilin Microsoftin omaa, mutta siinä on virhe. Skannatut PDF-tiedostot usein ovat pysty- tai vaakasuunnassa väärin päin, eli ne pitää kiertää. Mutta kierrettyä tiedostoa ei pysty enää zoomaamaan. Pikkupulma, varmasti toimiva readeri löytyy Marketplacesta.

  Äsken kokeilin laittaa muutaman merkinnän kalenteriin, mutta aloitusruudun live tile on liki tyhjä. Siinä lukee täsmälleen seuraava tapaaminen, mutta ei mitään muuta. Loppu on tyhjää. Pikaisen googlettamisen jälkeen näyttää tosiaan siltä, että kalenterinäkymässä näkyy vain yksi tapahtuma kerrallaan. Loppu loimottaa värillisenä läiskänä keskellä puhelinta. Onko tämä tottakaan?

  Saako sähköpostia live tileen? Sellaista, jossa näkyy vaikka 5 uusinta mailia? En näe moista missään.

  Tämä oli todella kylmä suihku, hurja pudotus Symbian bellestä alaspäin. Katselin netistä aikoinaan WP8:n julkistustilaisuuden. Siinä ei puhuttu sanaakaan ammattikäytöstä, vain siitä kuinka puhelimen kanssa pelataan pelejä ja hengaillaan kavereiden kanssa Facebookissa. Siihen tämä voi olla hyväkin, mutta Symbian oli tehty otsa kurtussa ja tarkoitettu liikkuvalle ammattilaiselle.
   
 5. Datanen

  Datanen Guest

  Liittynyt:
  21.09.2010
  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  Ja kannattaa muistaa että ainakin Nokian WP8 mallit tukevat massamuistilaa eli erillisiä ohjelmia ei välttämättä tarvitse asentaa tietokoneelle.
   
 6. Lanigiro

  Lanigiro Member

  Liittynyt:
  22.03.2013
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kyllä se niin on, että WP8:sta oikeasti puuttuu iso liuta business-kriittisiä toimintoja. WP:n kehityshistoriasta käy ilmi, että ne ovat puuttuneet jo pitkään. On selvää, että business-käyttäjiä ei ole WP:llä tarpeeksi, jotta Microsoft kiinnostuisi asiasta. Onkohan Microsoft ollenkaan edes sitoutunut tähän järjestelmään? Eihän se ollut edelliseenkään inkarnaatioon WP7.

  Lisäys: Kalenteriin ei saa lisättyä edes tapaamisen karttamerkintää. Vanhassa puhelimessa oli hurja määrä tapaamisia kalenterin muistissa ja suuressa osassa niistä oli paikka. Paikkaa napauttamalla pääsi Nokian karttaan ja navigaattoriin. Ja homma pelasi. Ei voi olla mahdollista, että *sitäkään* toimintoa ei löydy Lumiasta.
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2013

Jaa tämä sivu