1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Lumia 710

Viestiketju Windows Phone -osiossa. Ketjun avasi Maetco 20.09.2012.

 1. Maetco

  Maetco Member

  Liittynyt:
  05.02.2011
  Viestejä:
  62
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  16
  Heips kaikille!

  Tämä forum osio näyttäisi olevan melko kuollut, joten en odota mitään elämää suurempaa apua, mutta yrittänyttä ei laiteta.

  Puhelimen hinta on enää n. 200 € ja teknisiltä tiedoiltaan puhelin kuulostaa todella hyvältä tuohon hintaan. Ylipäätään kaikki kokemukset otetaan vastaan mielellään, mutta eritoten haen vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

  - Kuinka nopea puhelimen internetyhteys on käytännössä. Esim. nyt minulla on E5 ja ko. puhelimen ongelmana on se, ettei siinä riitä puhti hyödyntämään palveluntarjoajan tarjoamia nopeuksia.
  - Voiko puhelinta käyttää tietokoneen "modeemina" USB-yhteydellä vai tarvitaanko WLAN?
  - Kun puhelinta käyttää tietokoneen modeemina, millaisiin nopeuksiin päästään. Vanhoissa Nokioissa tämä nopeus on jostain syystä capatty (muistaakseni n. puoleen megaan).
  - Puhelimen saapuessa kuulin pahaa sähköpostista. Käytännössä ongelmana oli se, ettei puhelimeen saanut mitenkään työpaikan sähköpostia. Onko tällaista ongelmaa enää?
  - Onko puhelimessa jokin selvä puute,jota ei ole Lumia 800:ssa. Teknisiltä tiedoiltaan 800:n edut on parempin näyttö, paremmat kamerat, suurempi tallennustila ja hieman suurempi akku. Mikään näistä ei mielestäni ole oman käyttöni näkökulmasta olennainen. Näytön ja akun kohdalla tietysti mitä parempi sitä parempi, mutta käsittääkseni kumpikaan ei ole ongelma 710:n kohdalla.

  Kiitos jo etukäteen kaikille vastanneille!
   
 2.  
 3. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,227
  Kiitokset:
  52
  Pisteet:
  128
  Minkälaisia nopeuksia pitäisi hyödyntää? 710 nopeudet on HSDPA(lataus) 14.4 Mbps, HSUPA(lähetys) 5.76 Mbps.

  Mobiilinetin jako onnistuu wlanilla, mutta usb ei taida olla tuettu.

  Ei ole kokemusta kuin tästä omasta 1Mb netistä, mutta ei kai tuota mitenkään ole rajoitettu. Wlan toimii kuitenkin b/g/n.

  Omassa luurissa on hotmail ja gmail, miksei siihen saisi muitakin... :eek:

  Melkein voisi sanoa toisinpäin, että 800 puute on kiinteä akku. 710 akku on vaihdettavisa, 800 ei. Yhtäkkiä ei tule kyllä mieleen mitä oleellista 710 puuttuu vs 800. Toki 800 on specseiltään parempi, mutta onko noille tarvetta, on taasen käyttäjästä kiinni.
   
 4. Maetco

  Maetco Member

  Liittynyt:
  05.02.2011
  Viestejä:
  62
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  16
  Olipa nopea vastaus, kiitos tästä.

  Siis kyllä E5:kin teoriassa kykenee 10 Mbps, mutta käytännössä ei päästä lähellekään. Oikeasti katto on jossain 1 - 1,5, koska puhelin ei kykene prosessoimaan ladattua dataa sen nopeammin (tai ainakin uskoisin pullonkaulan olevan tässä). Käytössäni oleva nettiyhteys nimittäin mahdollistaa alueesta riippuen n. 6 - 15 Mbps ja tätä on testattu ns. nettitikulla. Jokin siis estää puhelinta hyödyntämästä käytettävissä olevaa kaistaa. Jos puhelmella päästään aikuisten oikeasti lähelle noita lukemia (download 14 ja upload 5 Mbps), niin riittää varmasti.

  Itse en kameraa tarvitsisi ollenkaan puhelimeen, joten ei haittaa yhtään jos 710 on heikko kamera. En myöskään käytännössä katso videoita tai pelaa kännykällä, joten huonompi näyttökään ei todennäköisesti paljon haittaa.

  Onko jollain kokemusta muusta kuin nettisivustoon perustuvasta ilmaissähköpostista?
   
 5. fincooper

  fincooper Member

  Liittynyt:
  12.06.2013
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ainakin Office365, yliopiston IMAP ja työpaikan Exhange toimivat moitteetta.
   
 6. simsim4

  simsim4 Member

  Liittynyt:
  21.05.2011
  Viestejä:
  45
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ite ottasin noista 800 koska näyttää paremmalta ja kamera parempi mutta ei se 710 mitenkää huono ole.
   
 7. Maetco

  Maetco Member

  Liittynyt:
  05.02.2011
  Viestejä:
  62
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  16
  Niin siis jo edellä tuli mainittua ne huomaamani "fyysiset" erot: näyttö, kamera, tallennustila ja akku. Näistä mainitsin, että ainoa, joka itseäni yhtään haittaa on pienempi akku. Muotoilusta en myöskään ole kiinnostunut (mielestäni mikään puheln ei näytä erityisen hienolta tai erityisen rumalta). Edellisestä listasta puuttuu kyllä yksi fyysinen ero, jossa 800 on parempi, eli siinä on hieman suurempi näyttö. Tämä on myös asia, jossa suurempi on parempi (vielä näissä kokoluokissa), mutta ero on lopulta todella pieni.
   
 8. Maetco

  Maetco Member

  Liittynyt:
  05.02.2011
  Viestejä:
  62
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  16
  Näyttäisi siltä, että mitään ongelmaa ei pitäisi olla.
   

Jaa tämä sivu