1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

LUE: TV-out ongelmat ja ratkaisut.

Viestiketju TV-out -ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Jake 18.12.2002.

  1. snafter

    snafter Member

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Onko mahdollista laittaa tv tietokoneen näytöksi kun on intekroitu näyttis?
    Onkohan semmosia kaapeleita missä olis scart ja toisessa päässä samanlainen liitin kun on näytössä?
     
    Viimeksi muokattu: 12.03.2006
  2.  
  3. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Jos integroidussa näytönohjaimessa on TV-out niin samanlailla sitä voi käyttää, jos ei ole niin PCI näytönohjaimia saa TV ulostulolla kohtuu edullisesti. Tuollaisia VGA -> SCART adaptereita on olemassa,
    http://www.idiots.org.uk/vga_rgb_scart/
    http://forum.matrox.com/mga/viewtopic.php?t=4383
    ainut järkevä toiminta niillä on noissa Matrox:in korteissa, muiden näytönohjaimien kanssa saa tod näk tapella powerstrip:in kanssa.
     
  4. ihanoma

    ihanoma Member

    Liittynyt:
    14.03.2006
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Minulla on sama ongelma kuin surffaajalla, eli kun ulostulon muuttaa näytönohjaimen asetuksista komposiitiksi, kuvaa ei näy tv:ssä ollenkaan. Kuitenkin juuri vaihdettaessa asetusta, tv:ssä välähtää nopeasti(n. 1sek.) värillinen kuva, jonka jälkeen kuvaa ei enää näy. Mustavalkoisena saan kuvan näkymään moitteetta, jos asetus näytönohjaimen asetukssista on s-video. Luulisi että jos kuva näkyy hetken värillisenä, niin että silloin sen saisi näkymään pysyvästikkin. Kuva menee TV:seen siis s-videopiuhaa pitkin, ja koska tv:ssä ei ole s-video paikkaa se muutetaan vielä välikappaleella scart paikkaan. Olisin erittäin kiitollinen jos joku keksisi ongelmaan ratkaisun.
     
  5. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Pistin kysymyksen tuosta composite+uusi NVIDIA kortti=musta kuva NVIDIA:n tukeen, pahoin pelkään että vastaus on jotain epämääräistä.
     
  6. oop

    oop Member

    Liittynyt:
    30.07.2005
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Mulla on tällänen Scart-VGA -piuha
    [​IMG]

    Sillä olen yrittänyt yhdistää televisiotani kannettavan tietokoneeni vga-liitäntään. Tämä siksi koska koneestani ei löydy s-video paikkaa. En ole kuitenkaan onnistunut saamaan televisioon minkäänlaista kuvaa. Miten saisin kannettavani tunnistamaan televisioni?
     
  7. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
  8. Tuksu82

    Tuksu82 Active member

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    1,485
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    68
    juu olis semmonen ongelma että vanhalla näyttiksellä Geforce 3 (joku Ti) värit näky telkassa iha hyvin, mutta nyt hankin Geforce 6600Gt:n niin värejä ei näykkään!! sama piuha samoissa paikoissa kunnolla kiinni asettukset pitäs olla kunnossa. oisko jollai hyviä vinkkejä miten värit sais näkymään.
     
  9. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
  10. Tuksu82

    Tuksu82 Active member

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    1,485
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    68
    no komposiitilla kuva katoaa, mutta johtoja ei ole kun s-video - rca, varmaa pitäs sit kokeilla tota rca - rca yhistelmää, ko laittaa siihen dongelii kiinni? kortti on club 3d geforce 6600 gt 128mt, agp.

    edit: videoiden kautta ei toimi kierrättäminen ja windowsin latauskuvassa näkyy värit käynnistyessä, sitten ne vaan katoaa kun lukee tervetuloa
     
    Viimeksi muokattu: 16.04.2006
  11. Tuksu82

    Tuksu82 Active member

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    1,485
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    68
    juu tolla komposiitilla, kaapelilla rca - rca näkyy värit normaalisti. eli ei ilmeisesti ole mitään mahollisuutta saada näkymään s-video - rca? on vissiin sit lähettävä kaapelikauppaan...
     
  12. jhytonen

    jhytonen Member

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Minulla myös sama ongelma, eli värit ei näy s-video-ulostulon valinnalla ja sitten komposiitti-ulostulon valinta hävittää kuvan kokonaan. Näyttiksenä Asuksen N6600GT 256mt pci-e. Aiemmalla näyttiksellä (geforce 5200FX) sai värit näkymään, kun vain laittoi komposiitin valinnaksi, vaikka piuha oli sama s-video->scart. Komposiittiadapterilla ja kaapelillakin on tullut kokeiltua, kuva ei näy ollenkaan.

    Onko tähän ongelmaan olemassa jotain kikkakolmosta, jolla värit saa näkymään?
     
  13. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    jhytonen: tuliko kortin mukana tuo HDTV dongeli josta löytyy komposiitti ulostulo?
     
  14. jhytonen

    jhytonen Member

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kyllä tuli, juuri samanlainen kuin aiemmin kirjoittaman viestisi kuvassa on. Juuri tällä palikalla yritin tuota keltaista rca:ta käyttäen viedä telkkarille kuvaa, jossa sitten muutin sen taas adapterilla scartiksi. Tällöin siis ei näkynyt minkäänlaista kuvaa.

    Tuossa aiemmassa viestissäni unohdin mainita, että TV on vuodelta miekka ja kilpi, eli ei ole kuin yksi scart, eikä mitään asetusvalikoita tv:ssä.
     
  15. Tuksu82

    Tuksu82 Active member

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    1,485
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    68
    Muuta näytönohjaimen asetuksista tv-ulostulo komposiitti-muotoon, niin pitäs näkyä tv:ssä, ainakin itelläni rupesi näkymään. oletuksena oli s-video, jolloin kuva oli pimeä.

    siis silloin kun on se Rca(keltainen) johto kiinni ja scart tv:ssä
     
    Viimeksi muokattu: 03.05.2006
  16. _TJ_

    _TJ_ Member

    Liittynyt:
    27.05.2006
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Apua ongelmaan!
    Eli Radeon X700 ei tunnista millään televisiota kun se on liitetty coaxsiaali piuhalla (RCA). S-video piuhalla kuva tulee televisioon mutta mustavalkoisena eikä silloinkaan kortti tunnista televisiota muuta kuin Force Tv päällä. Olen yrittänyt useilla ajureilla (Uusimmilla catalysteillä, vanhemmilla catoilla ja näyttiksen mukana tulleilla ajureilla) Mitähän pitäisi vielä kokeilla? Näyttiksessä on kiinni S-video muunnin mikä muuttaa liitännän S-videoksi ja Rca:ksi ja siitä kuva jatkuu rca piuhalla Rca>scart muuntimeen ja siitä telkkuun...
    Aikaisemmin toiminut ihan hyvin mut nyt ku kone tuli huollosta takaisin niin ei toimi. Onko noissa catalysteissä missään semmosta asetuskohtaan mistä saa valita onko Rca vai Svideo lähtö käytössä? Ite en oo ainakaan löytäny?
     
    Viimeksi muokattu: 27.05.2006
  17. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Catalysteistä ei tuota S-video/composite valintaa löydy.
    Kannattaa tarkistaa että PAL on päällä (ja että johdot on kunnolla kiinni).
     
  18. _TJ_

    _TJ_ Member

    Liittynyt:
    27.05.2006
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Pal on päällä ja johdot kunnolla kiinni kun toimi äsken toisella koneella ihan hyvin...
    Otin catalyst control centterin pois ja asensin ajurit ilman sitä niin näkyy vaan Display valikossa Tv:n kohdalla punainen ruksi piuhojen päällä eikä mitään kuvaa tule vaikka piuhat on ok. Mitenhän saisi koneen tunnistamaan tuon telkkarin??
     
  19. NUIJJA

    NUIJJA Active member

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    4,408
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Viimeksi muokattu: 27.05.2006
  20. _TJ_

    _TJ_ Member

    Liittynyt:
    27.05.2006
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kokeilin suoraan S-video kaapelilla scart muuntimeen niin silloin kortti tunnisti telkkarin mutta kuva näkyy edelleen mustavalkoisena joka johtuu siitä ettei telkku tue S-video lähtöä. Kokeilin kumpiakin scart paikkoja mutta niillä ei vaikutusta asiaan.. Mikä V***u sitä rca lähtöä voi vaivata? Ei auta toi näytön pakottaminen mitään Rca:n kanssa...
     
  21. NUIJJA

    NUIJJA Active member

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    4,408
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Kokeilit eri A/V kanavia töllöstä, esim. täällä kaksi toisesta mv toisesta väri.
     

Jaa tämä sivu