1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kumpikohan näytönohjain...

Viestiketju Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä -osiossa. Ketjun avasi majuho 20.04.2007.

Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.
 1. thtorsten

  thtorsten Regular member

  Liittynyt:
  13.01.2007
  Viestejä:
  1,166
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Vahan herkkuja paalle 1600*1200 resoilla esim Oblivionissa ja TSA Sancti kutistuu rusinaksi ja poksahtaa
   
 2.  
 3. juhha84

  juhha84 Active member

  Liittynyt:
  12.04.2006
  Viestejä:
  3,752
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Kaverille jolle tuo kone on tulossa, ei todellakaan ole pikkurahan puutetta. Laite jolla hän pelaa kykenee 2048x1563 resoluutioon, joten minkä takia tuo on huono yhdistelmä jos ei ole rahasta kiinni? Ja tuohon ei todellakaan ole tulossa mitään paskaa nexusta, vaan bequietin darkpower 650W.

  Tulihan se gto:kin sieltä mainittua sitten. tuo gto jää kun tikku paskaan noin isoilla resoilla. Ja vieläkään et sanonut miksi kenenkään tulisi laittaa nexus koneeseen, vaikka ei olisikaan rahasta kiinni?
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2007
 4. Hz4

  Hz4 Guest

  Apilas voisit ampua itsees päähän.

  Ensinnäkin kannattaa jättää "jussin" vaimot pois keskusteluista. Toiseksi kannattaisi ensin ottaa asioista selvää ennen, kun tulee tänne jauhamaan paskaa.
  Kolmanneksi olet nyt onnistunut tekemään itsestäsi täydellisen kusipään.

  Koitahan parantaa tapojasti ja myönnä olevasi väärässä. Se ei sinusta tyhmää tee, vaan se, että jauhat asiasta josta sinulla ei ole mitään hajua ja väität olevasi vielä oikeassa. Juhha84 on muutenkin huomattavasti sinua fiksumpi näissä asioissa. Eli ota opikses mitä sulle puhutaan.

  ps. Olen tätä nyt tässä tän aamun seurannu ja pitää sanoa, et monesti tuli kunnon naurut.
   
 5. urnin

  urnin Regular member

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  326
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Minäki lueskelin tämän keskustelun läpi tänään ja joo välillä vähän hymyilytti ;) Ei sitä loppua kohden enää muistanu, että kyse oli näytönohjaimen valitsemisesta kyse :D
   
 6. smaga

  smaga Regular member

  Liittynyt:
  16.08.2006
  Viestejä:
  1,284
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Sanoisinko tähän väliin apilas, että miksi joku ostaa ferrarin, vaikka ladallakin pääsee eteenpäin?
  Ja sinun gto:llasi ei varmaan toimi oblivion kovin sulavasti jos vähän silmänkarkkia laittaa. Kuten ei omalla kortillanikaan.
   
 7. vaetti

  vaetti Regular member

  Liittynyt:
  04.02.2007
  Viestejä:
  387
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  aika rajalla on, että pyörittääkö tuo sun nexus 8800gtx:ää ja e6600:aa.
  jos katot GOOGLELLA, niin huomaat että gtx vaatii 450w virtalähteen.
  (siinä varmaan on vähän ilmaa välissä)
  en tiä kuin paljon e6600 vie, mutta luulen että yli 50w.

  ja apilas, jos vaan tästä lähin suosittelet vaikka bequietia ja 8800gts:ää, niin ei tarvi pilata joka threadia. ja älä sano mitään jos et ole varma.
   
 8. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
  Älä äijä enää koskaan puhu paskaa minun tekemisistä!
  Niin ja joo, 500 wattinen on vähän tehokkaampi, mutta muuten molemmat ovat samaa sontaa... Isoista eroista en puhuisi...
  Ja kun tuolla ennempää jo myönsit että Q6600 ja YKSI kappale 8800GTX kortteja saa Nexuksen pohjaamaan niin heti seuraavassa lauseessa se on jo unohtunut. Ei siihen mitään SLI:tä tarvita!
  X1900XTX ja sopiva prossu niin 500 wattinen nexus rupeaa jo vetelemään savuja ulos. Se siitä 3-5 vuoden ajanjaksosta kun poweri on ollut moniin kokoonpanoihin täysin riittämätön jo vuosia!

  Ja äänekkyys EI OLE mielipide asia. Sen pystyy mittaamaan joten se on kiistämätön tosiasia. Ja sen mukaan Nexus on äänekäs. Ja siihen asiaan ei vaikuta vaikka kone tulisi kuurolle. Äänekäs se on jokatapauksessa.
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2007
 9. apilas

  apilas Guest

  Oottekos muutes huomannut, että jussi kokoaa aina jotain "kaksi 8800GTX:ää sli:hin" luokan paketteja :D

  Täällä monet kiroavat, että kun tekisi mieli ostaa kunnon näyttis, mutta kun budjetti ei riitä kuin 150€:n näyttikseen!

  Kumpikohan noista tapauksista on lähempänä todellisuutta?
  Toiseksi, jussi paasaa täällä hinta/laadusta, mutta toteaa samaan hengen vetoon, että kaveri osti juuri neliydinprossun ja kaksi 8800GTX:ää! Eli kummassakohan on taas hinta/laatu kohdallaan :D Nexuksesta pääsee ainakin ottamaan kaiken irti koko rahan edestä. Neliydinprossusta ja kahdesta 8800GXT joutuu maksamaan lähinnä ilmasta, koska noin tehokkaille osille ei ole tarvetta vielä aikoihin!
  Jartar nyt kun tulit paikalle niin jäi eilisestä vielä sen verran kesken, että kerros milloin minä tarvitsen PELIKÄYTÖSSÄ sen ylikelloitetun Q66000:n? Ja jos annatta jartarin itse vastata tähän!


  Toiseksi tuohon äänekkyyteen, että jartar kaikki eivät nuku pää koneen vieressä ja kaikkien kone ei toimi 24/7 jonain helvetin server-koneena joten sillä äänekkyydellä ei ole mitään käytännön merkitystä kenellekään. Viimeistään tosielämän taustamelu jättää alleen Nexuksen huminan. Itselläni jo E6400:n boxed jäähy ja GTO t.s.a sanctin jäähy pitävät kovempaa huminaa kuin Nexus, joten se siitä äänekkyydestä :)
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 25.04.2007
 10. juhha84

  juhha84 Active member

  Liittynyt:
  12.04.2006
  Viestejä:
  3,752
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Hehe. Nyt tulikin päivän parhaat naurut.

  En tiedä miten sinä toimisit jos kaveri pyytää sua kokoamaan koneen jolla pystyy pelaamaan todella suurilla resoilla mahdollisimman pitkään, ja ei ole rahasta kiinni mutta tehokkain mahdollinen pitäisi olla.=)

  Olisinhan minä voinut tuohon laittaa vielä moniprosessori emolevyn, ja vaikka kaksi neliydin xeonia, mutta se olisi ollut jo suuren luokan ylilyönti, mutta noista 2x8800gtx:stä on oikeasti hyötyä noin isoilla resoilla pelattaessa.

  Harvoin sitä tulee koottua sellaisia koneita joissa ei ole budjetti rajaa.

  Apilaksen kokoamasta koneetsa löytyisi aivan varmasti ainakin nx5000 c2d 6400 ja 7900gto.=D

  Täytyy kyllä sanoa että viime kuukausina on tullut kyllä koottua jos jonkinmoista konetta. Moni kaveri kun on ollut päivittämässä koneitaan, useammat ovat halunneet hiljaisia koneita.

  Tajuatko apilas itsekkään kuinka paljon paskaa sinä suollat? Sinulla ei näytä edelleenkään olevan mitään käsitystä näistä asioista, ja silti jaksat ruveta väittelemään.

  Luuletko tosiaan että tuo sinun super tehokas 7900gto jaksaa pyörittää esim fearia, tai oblivionia, tai ylipäätänsä yhtään mitään hiukankaan raskaampaa peliä 2048x1563 resoilla?

  EDIT:

  Tajuatko yhtään kuinka pahasti sinä nolaat itsesi tässä keskustelussa?
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2007
 11. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
  Siis onko se nyt vaan niin vaikeaa ymmärtää eli
  Naurattaa vielä tuo sinun tosielämän vertaus. Kaverilla on kuitenkin 430 wattinen HE, P150, passiivijäähdytetty näyttis, hiljainen zalmannin prossu jäähy ja kotelotuuletuksen hoitaa scytche...
  Ja siitäkin kuuluu ääntä :)
  Ja en muuten ole kuullut että kukaan olisi koskaan sanonut että haluaa äänekkään koneen hiljaisen sijaan. Se siitä "marginaaliryhmästä" jotka haluavat hiljaisuutta.
  Suosittelen myös kuulon tarkastamista antamiesi todisteiden valossa.
  Kerron heti kun sinä sanot ensin mitä lukua ajattelen.
  Köyhyys ja katkeruus paistaa tämänkin vuodatuksen läpi. Mukautuvuus on se tärkein asia kun neuvotaan ihmisiä.
  Ihmiset ja tarpeet ovat erilaisia, jotkut ei vaan ymmärrä sitä.
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2007
 12. Hz4

  Hz4 Guest

  Oletkos huomannut että et taivu mielipiteessäsi mihinkään suuntaan. Ja oles sinä nyt hiljaa noitten kokoomisien kanssa. Juhha84 on täällä muutenki pätenyt sen verran, että uskon hänen sanomisiin täysin. Itse en menisi juhha84 sanomisia kyseenalaistamaan.
  Johtuen varmaan siitä että suurin osa porukasta on opiskelijoita(kuten minäkin)/On muutakin menoja kuin tietokoneet! Muutenkin 150€ näyttiksellä pärjää kun tekee muutakin kuin pelaa. Muistahan, että kaikki eivät ole yhtä täydellisiä kuin sinä!
  Nyt meni vähän ohi. Oletkos apilas kuullut koskaan, että kaikki ihmiset eivät pelaa vaan tekevät töitä tietokoneilla ja tekevät asioita joista sinun laisellasi paskanjauhajalla ei ole mitään hajua. Itse mallinsin kauan aikaa 3D kuvia ja väänsin AutoCADilla velielle suunnitelmia KERTAAKAAN en nukkunut pää tietokoneen vieressä vaan ihan sängyssä koneen hurinassa. Renderöinti vie parhaimmillaan päiviä ja konetta ei tuolloin voi sammutta.

  Jos kerran olet niin helvetin täydellinen niin hakeudu jonnekkin missä sinua kuunnellaan (www.jathardware.com voisi olla sinunlaisille oikea paikka)

  Edit: Typoja on mut ei jaks korjat.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 25.04.2007
 13. apilas

  apilas Guest

  Voi herranjumala :S Täydellisyyteenkö tuolla viittasin? Kyllä voi olla porukka jumissa tänään. Tarkoitin, että kumpikohan on lähempänä todellisuutta:
  Että joka toinen koneen ostaja hankkii 1200€:n näytönohjain yhdistelmän vai se, että ihmisten pitäisi ostaa jotain muutakin elämässä? Eli tavaan tämän vielä: se on murto-osaakin pienempi ryhmä, jotka sijoittavat tuollaisia summia koneeseen! Jussi antaa vain täällä kuvan, että se on arkipäivää, mitä se ei todellakaan ole!


  Etkö JARTAR ymmärrä, että haluaisin alkaa säästämään (itsekin normaalituloisena) jo siihen uuteen virtalähteeseen, eli jos nyt vain kertoisit sen minulle ja mielellään muillekin, että milloin minä PELAAJANA tarvitsen sen ylikelloitetun Q6600:n prossun? :D

  Siis kuka pelaa muualla kuin unissaan tuollaisella resoluutiolla? Tätä juuri tarkoitin. Täällä viljellään seuraavia sanoja ihan solkenaan:
  8800GTX Sli:hin, ylikelloitettu Q6600, 2048*1563 resoluutio jne. jne. Siis ihan niinkuin tuollaiset yhdistelmät/kokoonpanot olisivat arkipäivää jokaisen kokoonpanossa! Naurattaa aina kun joku täällä selittää suu vaahdossa, että juu kokosin sille sellaisen ja sellaisen koneen HEHE Muistan aina kun mopo iässä joku "tunsi" aina sen jonkun kaverin jonka moppo meni mukamas kahtasataa LOL

  Eikö täällä kukaan lue noita keskusteluja, joihin pyydetään kokoamaan konepakettia? Moneenkos on tullut esim. tänä vuonna SLi näyttisyhdistelmä? Moneenkos on tullut neliydinprossu? Moneenkos on tullut näyttö, joka kykenee 2048*1563 resoluutioon? Moneenkos on tullut nuo kaikki?
  Vastaus: EI YHTEENKÄÄN OLE TULLUT MITÄÄN NOISTA!
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 25.04.2007
 14. Hz4

  Hz4 Guest

  No mene PELAAJA pelaamaan. Mitä sinä täällä vingut?!
   
 15. Kaakatus

  Kaakatus Regular member

  Liittynyt:
  29.06.2005
  Viestejä:
  1,776
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Tutustu peliin nimeltä Alan Wake. Minimi vaatimus on tupla-ydin prossu ja se ei kovin kummoiseen ulko asuun riitä jonka takia peliä esitellessäkin koneessa oli 4 ydinprossu.

  Eiköhän osia suositella sen mukaan mikä on hinta laadullisesti paras ja jos kerta Nexus ei sitä ole, niin eipä sitä myöskään suositella. Yksinkertaista eikö?
   
 16. apilas

  apilas Guest

  Annatko herra jartarin itse vastata tuohon! Hän on aikuinen työssä käyvä mies joten sen verran häneltä löytyy (ehkä) selkärankaa, että kertoo minulle, koska tarvitsen pelaajana sen ylikelloitetun Q6600:n prossun?
   
 17. juhha84

  juhha84 Active member

  Liittynyt:
  12.04.2006
  Viestejä:
  3,752
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Ja paskan suoltaminen senkun jatkuu. Aikaisemmin kun sanoin tuosta koneesta, sanoin perään että tuollaiset koneet eivät ole perus tallaajalle edes suunnattu. Ja 7900gto:ko tuohon kokoonpanoon olisi pitänyt laittaa vai? Edelleenkin noin massiivisilla resoilla tuosta sli:stä alkaa olemaan jo hyötyä.

  Itsekkin voisit lukea noita ketjuja, ja kuinkas monenn niistä ketjuista sinä olet ehdottanut 7900gto:ta?

  Minäpä kerroin sen jo milloin siitä 4ytimisyydestä alkaa ensimmäisen kerran olemaan hyötyä pelaajalle, mutta se taisi sinulta mennä vaahdotessasi ohi. Vinkki: Alan ?ake


  EDIT: Ja vastatakseni sinun kysymykseen kuka noilla resoilla pelaa. Itselläni on näyttö joka tuohon kykenee, mutta x1900xt tippuu siinä vaiheessa kärryiltä, joten joudun tyytymään 1600x1200 resoluutioon.

  Enkä vielä ole tuota konetta pistänyt kasaan, koska osat tulevat vasta ensi viikolla.
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2007
 18. apilas

  apilas Guest

  Eli menit sitten pelastamaan jartarin :(

  Noh se mies on jo tottunut siihen, että itse suuna päänä huudetaan ja sitten kaverit seläntakana pelastavat! SÄÄLITTÄVÄÄ!

  Mutta sitten vielä kysymys: Kannattaako yhden pelin takia hommata ylikelloitettu Q6600:nen? EI KANNATA! Joten aika jolloin kyseistä prossua todella tarvitsee pelikäytössä niin on vasta vuosien päässä eli se siitä Nexuksen virran riittämättömyydestä!


  Tuossa vielä toinen raukka joka luulee, että kaikilla on jotain supertehokkaita kokoonpanoja:
  :DDDDDDD

  http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/494785
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 25.04.2007
 19. thtorsten

  thtorsten Regular member

  Liittynyt:
  13.01.2007
  Viestejä:
  1,166
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  uskomatonta paskanjauhantaa, etko voi vaan pitaa turpaasi kiinni kun et nahtavasti tajua mistaan mitaan, ja tahallasi vaitat vastaa koko ajan
   
 20. juhha84

  juhha84 Active member

  Liittynyt:
  12.04.2006
  Viestejä:
  3,752
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Viitsitkö kertoa samalla ensiviikon loton numerot, kun ennustamaan rupesit?

  Ja Minkätakia nyt ei muka hyötyisi 4ytimestä? Jos haluaa vaikka multitaskingia harrastaa neljällä eri ohjelmalla, niin hyöty tulee hyvin äkkiä esiin. Ja on niitä muitakin ohjelmia kun pelit missä 4ytimisyydestä on hyötyä.
   
 21. apilas

  apilas Guest

  Ja etkö thtorsten ymmärrä, että eilen kuuntelin korvat punaisena, että virtalähteestäni loppuu virta kun koneeseen lyödään ylikelloitettu Q6600! Haluan tietää milloin tulen tarvitsemaan tuollaista prossua, jotta osaan varautua siihen virtalähteen puolsta! Eli onko se paskanjauhantaa?
   
Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu