1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Virtaa!?!

Viestiketju Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä -osiossa. Ketjun avasi fiikus 12.04.2007.

  1. fiikus

    fiikus Member

    Liittynyt:
    01.04.2007
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Radeon


    Käytössä 350W poweri (ehkä Fortron).

    Riittääkö 15A 12V tuolle kortille? Tuntuu siltä, että ei. Pakettikin sanoo muuta (30A 12V).

    Nyt siinä on kiinni 6-pinninen ja ilmeisesti 15 ampeerilla. Miten saisin siihen lisää virtaa työnnettyä. Koneessa on nyt vapaana yksi molex (ja tuo 6-pinninen).

    Voiko tuon 6-pinnisen muuttaa molexiin ja sitten näillä kahdella molexilla takaisin 6-pinniseen ja näyttikseen kiinni.

    Apuva!
     
  2.  
  3. apilas

    apilas Guest

    Siis 350W Fortron X1950PRO:lle? No pitäisi kyllä riitää, vaikka yllättävän paljon virtaa noin köykäinen kortti imeekin!


    Tuolta voit lukea lisää aiheesta:
    http://plaza.fi/muropaketti/bbs/t474309
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 12.04.2007
  4. fiikus

    fiikus Member

    Liittynyt:
    01.04.2007
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joo. Mutta millaisia ne oireet mahtavat olla, kun näyttis ei saa virtaa riittävästi? Onko kellään kokemuksia?
     
  5. apilas

    apilas Guest

    No eipä ole kokemuksia virran loppumisesta. Olen pyrkinyt välttämään tuon tyyppisiä hankaluuksia ja senpä vuoksi valitsin nykyiseksi virtalähteekseni 500W:sen Nexuksen.

    Ja suosittelen muutes samaa liikettä jokaiselle, joka on kokoamassa kovemmanluokan pelikonetta!
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 12.04.2007
  6. kemikaali

    kemikaali Regular member

    Liittynyt:
    03.02.2005
    Viestejä:
    1,228
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Kone on epävakaa ja kaatuu kun pelaa jotain uutta peliä.
     
  7. thtorsten

    thtorsten Regular member

    Liittynyt:
    13.01.2007
    Viestejä:
    1,166
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    kukaan taysjarrkinen ei osta Nexuksen poweria, kun Bequitin, Seasonicin ja antecin saa samaan hintaan
     
    Viimeksi muokattu: 12.04.2007
  8. lauri_lr

    lauri_lr Regular member

    Liittynyt:
    31.03.2006
    Viestejä:
    3,401
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Nuo mitä paketit sanovat ovat täyttä huuhaata. 15A uskoisi riittävän ja jos ei riitä, niin näytölle ei tule mitään, kone jäätyy peleissä tai kaatuilee.
     
  9. FORWARD

    FORWARD Active member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3,670
    Kiitokset:
    18
    Pisteet:
    68
    "Olen pyrkinyt välttämään tuon tyyppisiä hankaluuksia ja senpä vuoksi valitsin nykyiseksi virtalähteekseni 500W:sen Nexuksen."

    Niin, mistä ainakin 50 W on hattiwatteja, joten kyllä olisi aika tuollainen huijari vaihtaa oikeaan kunnon poweriin. Ainakaan ei kenellekään kannata tuota suositella!!
     
  10. apilas

    apilas Guest

    No joo, mutta kelläs on sellainen kokoonpano kotona, että tarvitsee watilleen sen 500W:a? Ei kenelläkään!


    Ja toiseksi tuo Nexus tarjoaa enemmän esim. luotettavuutta ja kestävyyttä kuin jotkut toiset virtalähde valmistajat. Ja vaikkakin ulos saatava todellinen wattimäärä on hiukan pienempi niin se on kuitenkin täysin riittävä. Olen nähnyt atk-liikkeiden ilmoituksia, joissa esim. 8800GTX:n omaava kokoonpano kootaan juuri kyseiselle 500W:lle Nexukselle! Eli tuo kertoo jo sen, että kyllä virtaa tulee ihan riittävästi.
     
  11. thtorsten

    thtorsten Regular member

    Liittynyt:
    13.01.2007
    Viestejä:
    1,166
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Niin enemman laatua ja luotettavuutta kun Taiwan Chingpongpang ja Malesia Changpongping

    Miksikohan? Koska kaupat saavat tuon nexuksen halvalla
     
  12. apilas

    apilas Guest

    Esimerkiksi computeria.fi ilmoittaa mainoksensa todella usein Mikrobitissä ja siellä kootaan esim. juuri tuo Nexus 500W ja 8800GTX samaan kokoonpanoon.



    No mitä sitten vaikka saisivat ilmaiseksi, mutta eivät kai he sitä virtalähdettä siihen laittaisi, jos sillä virtalähteellä ei kyseinen kokoonpano pyörisi!
     
  13. FORWARD

    FORWARD Active member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3,670
    Kiitokset:
    18
    Pisteet:
    68
    Aika monella on ties mitä quaddroydintä+ SLI/CROSSFIRE kokoonpanoja ja 500W ei silloin enää riitä tai joutuu liian koville. Omasi ei riittäisi alkuunkaan!! Ja kyse ei nyt ole siitä, riittääkö 450 W vaan siitä,että tuo ei ole 500W poweri!! Eli asiakkaita huijataan tässä suhteessa. Ja kun on parempia powereita HALVEMMALLA, niin miksi kaikkien pitää nyt ostaa tuo Nexus?Takaan,että mielestäsi pitäisi minunkin viedä tämä oma powerini takaisin kauppaan ja ostaa tilalle Nexus.Eikö niin?

    Luotettavia ja kestäviä powereita on pilvin pimein, samoin kuin on ala-arvoisiakin,valitettavasti. Eli mihin merkkeihin verraten tämä pitää paikkansa :" Nexus tarjoaa enemmän esim. luotettavuutta ja kestävyyttä kuin jotkut toiset virtalähde valmistajat. "Siis ketkä?
     
  14. apilas

    apilas Guest

    HAHAHAAAAA

    Monella ei ole edes E6600:sta ja dx10 ohjainta niin puhumattakaan Crossfire systeemejä yhdistettynä neliytimisiin prossuihin!! HAHAHAHAAAAAAAAA



    Ja tää jätkä on vielä joku "afterdawn addict" HeHe kaikkea sitä ja kuulee HAHAAHAAAA
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 13.04.2007
  15. Mecli

    Mecli Regular member

    Liittynyt:
    25.10.2006
    Viestejä:
    164
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tämäkö kehittävää?

    KYllä itse ainakin olen törmännyt muutamiin koneisiin joissa crossfirenä 8800gtx ja INTEL CORE 2 EXTREME QX6800... siihen vielä 3 kovoa ja dvd asema kiinni niin siihen jää neksuksesi miettimään mistä sitä virtaa saadaan...

    Edit.
    Enpä uskaltaisi tähän omaan koneeseeni (sigussa) pienempää poweria kuin Hiperin 580w laittaa... Liian pieni poweri rikkoo ensimmäiseksi kovalevyt...

    Ostakaa reilunkokoset powerit niin ei tarvii murehtii...
     
    Viimeksi muokattu: 13.04.2007
  16. qwerty83

    qwerty83 Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2006
    Viestejä:
    159
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Juurikin ed.mainittuja, eli A. kaatuilee pelatessa, mutta kun aletaan olla ihan tehonriittävyyden rajoilla, niin kaatumisia alkaa tapahtumaan muutenkin siis vaikka konetta ei juurikaan edes kuormita. Tuollaisen syyn huomaa helposti jos koneessa on esim. ylimääräinen kiintolevy tai muu kortti, jonka voi ottaa pois käytöstä --> Oireet loppuvat heti. Ennen kuin joku valopää keksii huomauttaa, niin kyllä. Todellakin pitää olla varma että kaatuminen ei aiheudu näistä laitteista jotka kytketään irti testiksi.

    B. Sitten kun poweri loppuu ihan auttamattomasti, niin ainakin tuo oma jo tosin erittäin vanha Radeon 9800Pro ilmoitti heti kättelyssä asiasta. Punaisella pohjalla oleva teksti jossa luki selvästi, että virta ei riitä näytönohjaimelle.


    Kokemus kertoo myös seuraavan. En takuulla osta mitään hyperpowerdingdong 1kW poweria. Kerran otin "neuvosta" kiinni ja ostin tuollaisen hiukan epäilyttävän merkkisen (eipä nyt tule mieleen), mutta erittäin tehokkaan n.500-600W powerin koska väitettiin, että ne kestävät todella pitkään koska lähteelle ei tule niin paljon kuormaa. Hevon vit.t kyseinen "ylimitoitettu" poweri kesti noin 2 vuotta ja pirahti = Säälittävä esitys

    Eli panostakaa ennemmin sopivan kokoiseen laadukkaaseen poweriin, jonka jänniteet ei esim. romahda kuormituksen alla. Ylimitoitettu on täysin yliarvostettu. Olisi ollut kiva nähdä mitä tuo kyseinen poweri todellisuudessa edes olisi kyennyt antamaan ulos jatkuvana luotettavasti. Laadun perusteella tuskin 3/4 osaa luvatusta.

    ^ Kaikki nuo perustuu siis kokemukseen. Melko pitkään sellaiseen.
     
  17. apilas

    apilas Guest

    Joo ihan asia tekstiä ja varmasti totta.



    Kuitenkin palaan vielä tuohon missä kaveri kertoi, että Crossfire yhdistelmät sekä neliytimiset prossut ovat jo arkipäivää.

    Kyllähän se on niin, ettei monellakaan edelleenkään ole edes dx10 korttia. Puhumattakaan mistään kovammanluokan Crossfire näyttisvirityksistä yhdistettynä neliytimisiin prossuihin! Ei varmana ole!
    Ja miksi olisi? Hyvä, että edes kaksiytimisistä prossuista pääsee nauttimaan koko rahan edestä niin että neliytimisiä? HeHe!




    Muistan aina sen kun väiteltiin tuossa talvella noista supertehokkaista dx10 korteista (lähinnä sikahintainen 8800GTX) ja niiden tarpeesta. Silloin oli saman tason kaveri kyseessä ja kertoi, että joo kuules apilas tänä päivänä pelataan jo kaikkialla vähintään 1600*1200 resoluutiolla eli tehoa ei voi olla liikaa! Hyvä ettei silloin pudonnut silmät päästä :D


    Se vain on kerta kaikkiaan on niin, että nuo kaikki edellämainitut komponentit, resoluutiot ja prossut ym. ovat mahdollisia, mutta se on todellisuudessa niin minimaalinen porukka, jolla on ensinnäkään varaa ja toiseksi edes halua sijoittaa noin älyttömiä summia rahaa "turhuuteen", että eipä niitä monesta taloudesta löydy. Ja turhuudella tarkoitan sitä, että sijoitetaan jumalaton kasa rahaa koneeseen, jonka suorituskyvylle ei saada vielä aikoihin vastinetta ja kun ne ajat tulevat niin komponenttien arvot ovat siihen mennessä kaupoissa tippuneet sille tasolle, että ne saa puoli-ilmaiseksi kuin silloin kun ne ilmestyivät. Esim. nyt neliydinprossut ovat äärettömän kalliita ja käyttötarve tasan 0. Mutta vuoden päästä tilanne on aivan toinen.





    Juu aivan varmana olet törmännyt. Ja oliko vielä nuo kokoonpanot sinun kasaamiasi? xD

    Ja sitten kun oikeasti tuollainen kokoonpano tulee vastaan niin siinä vaiheessa kuules loppuu virta muistakin virtalähteistä kuin vain 500W:sta Nexuksesta. Siinä menee rivi Antec:ja polvilleen 430W NEO HE:sta lähtien aina 600W:iin asti!

    Meidän onni on kuitenkin siinä, ettei tuollaisia kokoonpanoja ole vielä kenelllekään aikoihin. Ainoastaan satuilijat keventävät lauantai iltapäivää kertomalla edellisen yön unistaan, mutta todellisuus on aivan toinen.
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 14.04.2007
  18. Hesma

    Hesma Member

    Liittynyt:
    04.07.2005
    Viestejä:
    49
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Voisiko joku suositella "laadukasta" poweria? Alla geforce 6600gt, ja tuo 480w kiinalainen tsinkeli ei varmaan jaksa pyörittää, kun oireet ovat juuri identtiset ylhäällä kuvailemien kanssa. (kaatuilee ja jäätyy peleissä, joskus jopa vaikka ei kuormita)
     
  19. apilas

    apilas Guest

  20. Mecli

    Mecli Regular member

    Liittynyt:
    25.10.2006
    Viestejä:
    164
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Apilas

    Olin lähes kolme kuukautta työharjoittelussa eräässä tietokoneliikkeessä... Siellä kyllä todella näin mitkä ovat laadukkaita ja mitkä ei. Ja tosiaan kokosin kaksi tuollaista edellä mainittua konetta ja yhden halvemman puoleisen jossa oli 2x 8800gts.

    Ei tuollaisia koneita toki vielä kaikilla ole mutta kyllä dx10 kortteja myytiin todella tuhottoman paljon ja kun miettii että tuolla myytiin varmastikkin murto-osa siitä mitä joissakin muissa liikkeissä.

    Apilas kannattaa varmaankin herätä jo ja katsella esimerkiksi ihmisten siduissa olevia koneita...
    Kunnon koneeseen kunnon poweri niin ei vi..ta myöhemmin.

    Ja vielä Nexuksen ehdotukseesi. Ei todella kannata ostaa sitä... Se ei anna läheskään sitä 500 wattia minkä lupaa... Toki on pitkäikäisiä mutteivat anna tehoja. Hiljaisuus on jokaisen omissa korvissa. Ja samalla rahalla mitä nexukseen sijoittaisi niin saisi paremmankin
     
  21. apilas

    apilas Guest

    Mitäs väliä sillä on loppupeleissä saatko virtalähteestä ulos ne viimiset 10W-20W, jos et kuitenkaan niitä koskaan tarvitse? Tarkoitan tällä sitä, että joo kyllä Antec ja pari muuta merkkiä antavat samassa teholuokassa hiukan enemmän virtaa ulos, mutta mitä sitten, jos kerran Nexuksen antama tehokin riittää?

    Ja kuten mainitsin niin Computeria.fi, joka ilmoittaa esim. Mikrobitissä niin kasaa 8800GTX:n omaavan kokoonpanon 500W:lle Nexukselle eli ei riitä tehot vai?
     

Jaa tämä sivu