1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Anysee USB digikortti

Viestiketju Keskustelua PC:n digikorteista -osiossa. Ketjun avasi darthmake 21.08.2005.

 1. darthmake

  darthmake Guest

  Onko jollain kokemusta käytöstä
   
 2.  
 3. age007ti

  age007ti Guest

 4. ajs

  ajs Regular member

  Liittynyt:
  01.03.2002
  Viestejä:
  882
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Maahantuojan daimler.fi mukaan ollut markkinoilla vasta reilun kuukauden, joten "outo" saattaa johtua siittäkin. Laite sinänsä toimii hyvin ja Ylen tekstitkin toimivat katsellessa, mutta tallennukseen en niitä saanut toimimaan. Olenkin aikeissa olla maahantuojan tekniseen tukeen tästä yhteydessä koska ohjeen mukaan niiden pitäisi transport-streamia tallentaessa toimia, mutta ei.. Käyttöliittymässä näkyvä FIN-asetus muuttuu OFF:lle kun painaa tallennusta ja tekstit katoavat; lieko bugi ohjelmassa.
  Jos Ylen kanavien tallennus teksteineen ole ratkaisevin kriteeri, voin omasta puolesta kyllä värkkiä suositella. Pieni, helppokäyttöinen ja herkkä.
  Sain ostaa omani optiolla "palauta jos ei toimi kunnolla", joten ei tarvitse edes sen takia kehua. Toki vaihtoehtojakin tuolle (mm.Nebula) löytyy, mutta kaikissa niissä taitaa olla ne hyvät & huonot puolet.

  edit 3.10.
  Lue alempaa päivitettyä tietoa...
   
  Viimeksi muokattu: 03.10.2005
 5. teppo82

  teppo82 Member

  Liittynyt:
  03.02.2005
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kanavien virittämisen jälkeen tulee ilmoitus not found. Strenght on 80-90% koko ajan, mutta quality 0%. Missä mättää?
   
 6. ajs

  ajs Regular member

  Liittynyt:
  01.03.2002
  Viestejä:
  882
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Liian heikko signaali tai antenni väärin suunnattu. Kokeile suunnata antennia tai hanki vahvistava antenni.
  Varmista vielä että asetuksissa on valittuna:
  -air
  -europe
  -create new channel list

  Jos asut asunnossa/taloyhtiössä jossa on harava-antenni, varmista että se (sekä mahdollinen syj-vahvistin) on yhteensopiva digivastaanottoon.
   
 7. teppo82

  teppo82 Member

  Liittynyt:
  03.02.2005
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Asetusten pitäsi olla kunnossa. Pitäisikö virityksen aikana myös quality arvot nousta 0%:sta? Strenght on 80-90% koko ajan. Minulla on UHF/VHF/FM sisäantenni.
   
 8. ajs

  ajs Regular member

  Liittynyt:
  01.03.2002
  Viestejä:
  882
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Päivitetäänpä hieman tuota aiemmin kirjoittamaani, vaikka tuo dvdplazan linkki kertoo saman ;)

  Eli tekstit toimivat myös tallentaessa, tosin vain kun tallenetaan koko transport-streami joka vie tilaa noin 165MB/sek. Tallenteesta tekstit ja äänen saa de-muxattua erilleen ongelmitta projectx:llä, mutta ongelmaksi ainakin omalla kohdalla on jäänyt oikean videon demuxaus. Uskon että sekin onnistuu, kunhan vain ehtisin perehtymään tuohon projectx:ään kunnolla. Toistaiseksi on kuitenkin riittänyt suomeksi puhuttujen lastenohjelmien tallennus levylle polttoa varten, eli ei ole sen suurempaa hätää edes sen ratkaisemiseen ole ollut.

  Tallennettua transport-streamia voi katsella mm. anyseen omalla ohjelmalla tai VLC-playerilla. Molemmilla voikin sitten valita tallennetusta streamista minkä tahansa kanavan katsottavaksi teksteineen. Tavallinen program-stream toistuu yleisimmillä katseluohjelmilla ja käsittely/pakkaus onnistuu yksinkertaisimmillaan vain vaihtamalla tiedostopääte *.mpeg:ksi uudelleennimeämällä.

  Nykyisten kokemusten perusteella voin ainakin suositella ko. värkkiä muillekin, tosin kokemuksia ei muistakaan ole, mutta vakaus ja yhteensopivuus ainakin on vaikuttanut olevan hyvä.
   
 9. ajs

  ajs Regular member

  Liittynyt:
  01.03.2002
  Viestejä:
  882
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kokeilin juuri että laitoin antennin tilalle n.5cm pätkän rautalankaa ja virittäessä signaalin voimakkuus oli jopa 98%, mutta quality 0%. Kun vaihdoin kunnon antennin, niin quality nousi 70-80% ja kanavat löytyivät. Eli tuo strenght kertoo vain kantoaallon voimakkuuden.
  Muistaisin että nykimätön kuva vaatii käytännössä semmoisen vähintään 45% tason.
  Uskoisin että vahvistava (herkempi) antenni voisi korjata tilanteesi. Kokeile jos jostain saisit lainaan tai ostaa "palautusoptiolla" jos ei auta. Gigantissahan ainakin on 30 pv palautusoikeus, ja postimyynnissähän voi tuotteen palauttaa myös 14 pv aikana.
  Oletko muuten kokeillut millään muulla digi-vastaanottimella asunnossasi, että onko vastaanotto ylipäätään mahdollista..? Itse asuin aiemmin aivan kaupungin keskustassa 1. kerroksessa, jolloin jäin niin pahasti muiden isojen talojen "varjoon" ettei kuvaa saanut mihinkään T-mallin boxiin millään antenniviritelmällä.
   
 10. teppo82

  teppo82 Member

  Liittynyt:
  03.02.2005
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Nyt on niin päin että strenght on 1% ja quality käy kanavien kohdalla 20%. Äsken kun yritin scannata kanavat uusiksi, tuli "filter graph error: maybe codec problem or no usb board.
  error_code : -331 (others)
   
 11. ajs

  ajs Regular member

  Liittynyt:
  01.03.2002
  Viestejä:
  882
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Nyt kävi tuuri, sain oman purkkini samaan tilaan sattumalta. Nyppäsin usb-johdon irti koneesta, mutta anyseen ohjelma oli vielä käynnissä ja se viritysikkuna auki. Strenght oli 1% ja quality 22%. Suljin ohjelman kiinnitin usb:n ja ohjelma käyntiin niin tilanne palautui ennalleen. Eli jostain syystä usb-porttisi ei tunnista laitettasi. Kokeile asentaa sen ajurit uudestaan tai kokeile toista usb-porttia (ajurithan pitää asentaa jokaisen eri usb-porttiin kertaalleen).
   
 12. teppo82

  teppo82 Member

  Liittynyt:
  03.02.2005
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ei ala toimimaan tuolla tavalla. Pitänee etsiä uusimmat usb ajurit.
   
 13. mikki75

  mikki75 Guest

  olemme kokeilleet hämeenlinnassa ko laitetta eripaikoissa sisällä ja ulkona ym ja onneton on tulos. muutaman kerran ulkona saatu heikko signaali ja onneton kuva......
   
 14. anysee30

  anysee30 Member

  Liittynyt:
  18.10.2005
  Viestejä:
  57
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kohtalaisen hyvin toimii, suurimpana miinuksena mulla oikeestaan että kuvasuhde on eri, eri kanavilla. Se pitää aina manuaalisesti muuttaa kaukosäätimellä kun vaihtaa kanavaa jos sillä on eri kuvasuhde, pieni homma sinäänsä. Mutta alkuun tulee niitä kömmejä että nauhotttaa esimerkiksi jotain ja kuvasuhde on väärä. Tuo pitäisi olla automaattinen ehdottomasti, sen kun saisi jonnekkin muutettua että mikä kuvasuhde milläkin kanavalla on. Muutenkin voisi hyvä olla jos olisi kanava kohtaisia asetus talletuksia eri asioille.

  Toinen asia jos tekee itselle tallennuksia niin ainoa oikein toimiva soitin on anysee:n oma playeri. Muissa vehkeissä ääni jää aavistuksen jälkeen kuvasta, en tiedä miten sen korjaisi.

  Kolmas asia on tuo ylipäätään kuvan näkyminen. Mulla ei toimi melkein mitenkään sisällä. Talonantenni ei tue koko hommaa ollenkaan ja sisäantennilla jossa on vahvistin saa juuri ja juuri kuvaa. Heti jo alkuun laitoin antennin ikkunan ulkopuolle, se antenni mikä siinä tulee mukana, sillä näkyy kaikki kanavat riittävän hyvin, laatu on niin hyvää kuin melkein on mahdollistakaan olla. Ajattelin kokeilla pitempää antennia josko sillä olisi mitään merkitystä, se sitten tulevaisuudessa joskus. Tässä kovan myrskyn jälkeen yhteys oli huonompi ja käänsin antennin vaakatasoon ja taas oli hyvää ja katkomatonta kuvaa.

  Tekstitykset toimii kai kaikki, ylellä ei aina tuu tekstiä mutta en tiedä puuttuuko se sitten kokonaan muutenkin lähetyksestä..

  Näin ainakin tähän asti, Espoo.
   
 15. raujan

  raujan Member

  Liittynyt:
  27.10.2005
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Minulla on kyseinen kortti, mutta ongelma on se ettei YLE Teema-kanavan tekstit näy ollenkaan, ääniä en ole vielä kokeillut. Onko tietoa miten ne saisi näkymään? Onko vika YLEn T lähetyksessä? C eli kaapelissa tekstit ja eri äänikanavat toimii hyvin Finlux C-420 digivastaanottimella.
   
 16. Joukka

  Joukka Guest

  Kanavat löytyi mutta kuva ja ääni pätkii koko ajan...laatu ja voimakkuus 80-90%, siinä vaihtelee ja laskee välillä 75-70%?Olisko suuntauksesta?
  Nokian digiboxi toimii moitteetta kyllä toisessa tvssä?
   
 17. raujan

  raujan Member

  Liittynyt:
  27.10.2005
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Joo huomasin sellaisen asian, että tekstit ja äänitekstit toimii hyvin vain silloin YLEn ohjelmissa, kun ohjelman aikana haetaan kyseiset kanavat uudestaan. Muuten systeemi hävittää tekstin yms tiedot, joilla ne avautuvat. Olen myös yrittänyt tallentaa eri teksti ja kanavaversio tiedostoja eri nimillä, mutta usemmiten ne eivät toimi, vain uudesti haku auttaa. Se on vaan hankalaa, koska jos meinaa nauhoittaa jotain, tulee kiire ja sähläystä, kun pitää hakea kanavia samalla kun käynnistelee tallennusta. Usein alku menee pilalle ja samalla koko tallennus. Myös ajastushommissa menee pieleen, jos tekstivaihtoehdot muuttuu edellistä kyseisen ohjelman nauhoitukseen mennessä.

  Olisiko tähän tulossa valmistajalta päivitystä, tietääkö maahantuoja? Kun soittelin sinne alussa, kun meinasin palauttaa koko vehkeen, niin heidän tietonsa osoittautuivat vähäisiksi tai tahallaan virheelliseksi, kehoittivat asentamaan ohjelmat uudeleen jos TEEMA-kanavan tekstitys ei pelaa, mutta vikahan on tuossa että jos laite kytketään pois tai tekstilähetyksen muoto vaihtuu, niin ohjaustiedot katoaa ja laite ei osaa teksti lähetettä vastaanottaa! TOIVOISIN MAAHANTUOJAN KORJAUSTA TÄHÄN, SELVÄ TAKUUVIKA.
   
 18. raujan

  raujan Member

  Liittynyt:
  27.10.2005
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
 19. Rockie

  Rockie Guest

  Mainoksen mukaan tuo vaikutti ihan lupaavalta, mutta taitaa olla liian buginen edellisten viestien perusteella että sen viitsisi hankkia. Mielummin käyttää rahansa johonkin missä tallennuskin toimii vaivattomasti - toivottavasti se joskus tulevaisuudessa onnistuu.
   
 20. Tuge

  Tuge Guest

  Hmm... laitteen kanssa painimisen jälkeen olen päässyt selvyyteen ainakin osasta omassa laitteessani esiintyvistä "erikoisuuksista".

  ---

  Ongelma:
  "filter graph error: maybe codec problem..." - laitteen mukana tulleilla ajureilla/softalla tuli ohjelmaa käynnistäessä tämä ilmoitus. vanhoilla ajureilla antoi käynnistää ohjelman, muttei kuitenkaan löytänyt kanavia. netistä otetuilla uusilla ajureilla/softalla sama ilmoitus, muttei antanut enää käynnistää ohjelmaa.

  Ratkaisu:
  USB-porttini toimivat vain USB1.1 standardin mukaisesti. uusien usb ajureiden avulla (annoin wintoosan hakea ajurit itse usb:lle) ongelma poistui kokonaan

  ---

  Ongelma:
  Kanavien haku ei löytänyt yhtään kanavaa. strength kokoajan noin 90%, mutta quality 0%:ssa...

  Ratkaisu:
  Ohjelman sammutus, antennin irrotus -> 4 sekunnin odotus ja antennin takaisinkytkentä ja ohjelman uudelleen käynnistäminen auttoi. kolmessa kanavassa quality oli keskimäärin 85%, josta päästäänkin seuraavaan ongelmaan...

  ---

  Ongelma:
  Quality kävi kolmen kanavan kohdalla +80% muttei kuitenkaan löytänyt yhtään "kanavaa". Rouskutti kanavat 68:n asti läpi ja sen jälkeen ohjelma antoi ilmoituksen "not found!".

  Ratkaisu:
  Otin ylös kanavien numerot joissa quality arvo oli jotain muuta kuin 0%. Tämän jälkeen manuaalisella skannauksella kävin yksittäin jokaisen näistä kanavista läpi ja voila! kanavat löytyivät. Pienen pieni ongelma oli, että manuaalinen skannaus toimi vain yhdelle kanavalle kerrallaan (eli uudelleen käynnistys aina kun oli manuaalisesti skannannut kanavan läpi).

  ---

  Ongelma:
  Softaa käynnistäessä kanavat alkavat näkymään vain noin joka 5:llä kerralla. Ruutu jää muilla kerroilla mustaksi ja laitteen sininen merkkivalo jää vilkkumaan.

  Ratkaisu:
  Toivoisin, että jollakin olis tähän todellinen ratkaisu :D ... ohjelman uudelleen, uudelleen, uudelleen käynnistäminen auttaa, joskus myös antennin irrottaminen ja uudelleen kytkentä ohjelman ollessa sammutettuna auttaa.

  ---

  Haluan vielä painottaa, että tavallisesti *EN* ole näin pitkäjänteinen ja hyväksyvä laitteiden ongelmien suhteen, mutta laitteen ongelmat ratkesivat kuitenkin suhteellisen kivuttomasti niin en ole *VIELÄ* toimittanut tuotetta takaisin :) ... toivottavasti tästä tarinasta on jollekin jotain apua...
   
 21. Tuge

  Tuge Guest

  Ajattelin vielä lisätä viimeiseen viestiini, että niinkin uskomatonta kuin se on niin sain tuon viimeisenkin avoinaisen ongelman ratkaistua tuosta anyseen boxista. Käynnistys ongelmat katosivat kun vaihdoin xp:n ... hmm ... "opiskelijaversion" alkuperäiseen xp:hen ja laitoin siihen sp2:sen. Eli jos olisi heti alusta alkaen lukenut ohjeet kunnolla, niin mitään ongelmia ei olisi ollut, mutta eikös kiinalaiset käyttäneet vanhaa sananlaskua "taistelun kautta voittoon" ;)
   

Jaa tämä sivu