1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys 1550e pelikone + KASAUSOHJEITA

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Pekka29 16.12.2017.

  1. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,942
    Kiitokset:
    1,006
    Pisteet:
    173
    @Pekka29 toivottavasti tämä ei sekoita keskustelua, mutta varmaan sinullekin tärkeää tietoa käyttöjärjestelmästä.
    Tiedoksi, tämä 35 pv näyttää olevan ainoa, jolla nykyisin pystyy estämään tai siirtämään päivityksiä.

    Aikaisemmin oli esto laitepäivityksille, mutta sitä en kyllä löytänyt mistään. Minusta tuntuu, että se vaihtoehto on poistettu.
    Kerros nyt wwallu tarkaan minulle se kohta, mistä laitepäivitykset voi estää, kun en millään löydä sitä enää?
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,945
    Kiitokset:
    3,776
    Pisteet:
    223
    Jos se on poistettu niin ei kai sitten mistään. Trinity?
     
  4. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,799
    Kiitokset:
    897
    Pisteet:
    123
    Onko kyse Tästä? Tän olin joskus aikoinaan tonne kymppiketjuun rustannut. Vähän piti sitä muokata kun ei ihan samalla haulla löytynyt mikä ohjeessa aiemmin oli. Sama asetus löytyy myös homesta.

    Muok: voi venäjä tän sivuston kanssa. Pistän oikean linkin heti kun tää stanan sivusto päättää toimia oikein.

    Muok 2: Nyt pitäisi toimia ja mennä oikeaan viestiin oikeassa paikassa.

    Muok 3: Lisätään tähän vielä, että en ole kyseiseen asetukseen aikoihin perehtynyt joten en osaa sanoa onko sen tominta enää niin kuin se oli kun sen tuonne alkujaan kirjoitin.
     
    Viimeksi muokattu: 17.12.2017
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,942
    Kiitokset:
    1,006
    Pisteet:
    173
    Kiitti *Trinity*
    Jos nyt oikein muistan oli tuo asetus oli kympin alkuaikoina "Päivittäminen ja suojaus" asetuksissa.
    Nyt se on piilotettu Ohjauspaneeliin, jota on ilman hakua vaikea löytää jos ei tiedä sijaintia.

    Tietysti hyvä, ettei tuo tee versioeroja Homen ja Pron välillä.
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,945
    Kiitokset:
    3,776
    Pisteet:
    223
    Jos toimii myöskin homessa niin kyse ei ole tuosta. Tuolta https://www.is.fi/digitoday/art-2000005176993.html kohta neljä. Aika oli ennen puoli vuotta, en usko niin pahasti dementoituneeni että tuon muistaisin väärin. 2 kuukautta ei oikein riitä - itse joutuisin kympin kanssa ostamaan uuden näytön.
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,942
    Kiitokset:
    1,006
    Pisteet:
    173
    wwallu, wwallu, kaikki muuttuu ja muistikin pettää välillä.
    Kommentti linkin (digitoday) tietoihin:

    1. Aktiivinen aika, 12 tuntia kai muuttunut max. 18:aan tuntiin http://aijaa.com/cZ42Ut
    4. Lykkää päivityksiä, Siellä kai ei ole tätä kohtaa enää.

    Tuo 4: kohta on kai nykyisin tuo *Trinity* n esittämä kohta "Laitteen asennusasetukset", jota asetus-valikosta suoraan ei enää löydä ja sama ominaisuus on tullut Home versioon.

    Winows 10 on kokenut aika paljon muutoksia sen julkaisusta, joten ei kannata paljon luottaa vanhentuneisiin artikkeleihin. Windows 10 on kehittynyt pikavauhtia. Tuo artikkeli käsittelee Creators Update 1703, kun nyt mennään jo Fall Creators Update 1709, joka alkaa kai olla jo joka koneessa.
    Kaikissa versiossa on tullut melkoisesti muutoksia ja parannuksia.
     
  8. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,799
    Kiitokset:
    897
    Pisteet:
    123
    Ahh kyse ei olekaan vain ajureista. Totta on, että pro:sa voi enemmän säätää asetuksia.
    Ne asetukset löytyy sieltä updaten lisäasetuksista (kuva). En osaa oikein sanoa kuinka nämä on matkan varrella muuttuneet. Itse kun en enää suuremmin kiinnitä huomiota päivityksiin ja olen ihan tytyväinen siihen, että voi näin antaa olla Aika ajoin pitää käynnistää kone udelleen, muuten annan päivitysten rullata omillaan niin Home kuin Pro versiossa.

    Väitänkin edelleen, että suurin osa ihmisistä ei Pro:ta tarvitse. Ihmiset taitaa noin ylipääänsä mieltää asioita edelleen jotenkin miten joskus windows 9x/ XP aikana oli. Windows toimii nykyään paljon paremmin. Ja kun miettii, että seiskan ja kympin markkinaosuus alkaa olla jo aika tasan. Ei pakkopäivityksiä kannata pelätä.

    [​IMG]

    Niin joo. Jatketaan nyt vielä ohi aiheen. @wwallu Miksi joutuisit vaihtamaan näytön?
     
    Viimeksi muokattu: 18.12.2017
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,945
    Kiitokset:
    3,776
    Pisteet:
    223
    6 uusinta Nvidian ajuria hukkaa signaalin. Ihan uusimmassa muutakin vikaa koska näyttis lakkaa vastaamasta ja palautuu viiden minuutin välein.

    Kympillä en voisi käyttää vanhoja toimivia ajureita, eikö vain?
     
  10. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,639
    Kiitokset:
    393
    Pisteet:
    93
    Noi aikarajat koskee vain Windowssia itseään.
     
  11. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,799
    Kiitokset:
    897
    Pisteet:
    123
    Olen aikoinaan paininut hyvinkin pitkään ja hartaasti kyseisen "lakkasi vastaamasta ja palautui" ongelman kanssa.
    Mun diagnooasi koko hommaan on se, että laitevalmistajien laaduntarkkailu on syypää. Jos sulla ongelma on ratkennut vanhoilla ajureilla, olet koko lailla onnekas. Ihmiset on vaihdelllut osia ja asennellut windoseja uudestaan ilman, että mikään auttaisi. Itsellä auttoi näytönhojaimen biosin päivitys.

    Niihän niiden ajureiden kait pitäisi tulla updaten kautta. Itselläni ei kuitenkaan ole kertaakaan kympin julkaisun jälkeen näin päässyt käymään. Toki itse pyrin jos vain huomaan, asntamaan uudet näytönohjainarit aina kun uutta tulee saataville. Asennna siis uudet betatkin. (AMD:lä uusien ajureiden asennus on nykyään pirun helppoa, vain muutama klikkaus) Vanhalla koneella jossa on Home en sitä tee kovin usein, vaan silloin kun muistan sillä tarkistaa. Kertaakaan ei silläkän ole updaten kautta näytönohjaimen ajurit updaten kautta asentuneet.
     
  12. Pekka29

    Pekka29 Regular member

    Liittynyt:
    16.12.2017
    Viestejä:
    353
    Kiitokset:
    44
    Pisteet:
    38
    Kiitos teille tästä valmentavasta Windows-keskustelusta :D mutta onko kone sillätavoin yhteensopiva että pystyy tällä viikolla lähteä tekemään tilauksen :)
     
  13. Pi-Mu

    Pi-Mu Regular member

    Liittynyt:
    07.02.2017
    Viestejä:
    280
    Kiitokset:
    50
    Pisteet:
    28
    Tilauksen teet kun haluat , mutta viestin # 17 WiFi on niin heikko esitys että sillä pelaaminen tulee tuottamaan tuskaa

    Jaksatko kasata viimeisen ideointisi näkyviin ?
     
  14. Pekka29

    Pekka29 Regular member

    Liittynyt:
    16.12.2017
    Viestejä:
    353
    Kiitokset:
    44
    Pisteet:
    38
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,013
    Kiitokset:
    1,254
    Pisteet:
    223
    Pekka29 kiitti tästä.
  16. Pekka29

    Pekka29 Regular member

    Liittynyt:
    16.12.2017
    Viestejä:
    353
    Kiitokset:
    44
    Pisteet:
    38
  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,013
    Kiitokset:
    1,254
    Pisteet:
    223
    Joup, sopii kyllä. Pukkaat sen emon alimpaan pikkuiseen slottiin. Dvd:llä ajelet mukana tulevat ajurit tuolle kortille niin siinäpä se.
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,942
    Kiitokset:
    1,006
    Pisteet:
    173
    Ollaan täsmällisiä, tuo kortti ei mene PCI paikkakaan, vaan edellyttää PCIe paikan, joka kyllä varmaan uudesta emosta taatusti löytyy.
     
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,013
    Kiitokset:
    1,254
    Pisteet:
    223
    No juu, termit oikein. Tuo kortti käy #17 emolle ok.
     
  20. Pekka29

    Pekka29 Regular member

    Liittynyt:
    16.12.2017
    Viestejä:
    353
    Kiitokset:
    44
    Pisteet:
    38
    PCIe paikkoja tuossa emossa onkin näköjään aika monta. Mutta pystytkö tuon "Dvd:llä ajelet mukana tulevat ajurit tuolle kortille niin siinäpä se" selittämään niin että tajuan :/
     
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,945
    Kiitokset:
    3,776
    Pisteet:
    223
    Pukkaat mukana tulevan dvd-levyn asemaan ja asennat ajurit. Varmaan riittää kun napsautat installia.
     
    Pekka29 kiitti tästä.

Jaa tämä sivu