1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi kone

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi erkkijuusto 21.08.2014.

  1. erkkijuusto

    erkkijuusto Member

    Liittynyt:
    21.08.2014
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Budjetti?: 1100e
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?:Kyllä
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?:Kyllä
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Kyllä
    Ylikellotatko prosessoria?: Ehkä
    Kotelon koko: Tavallinen (ATX)
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei mitään ylimääräistä
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Kyllä sellainen kohtalainen hurina saa olla
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?:Kyllä
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Ei
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?:DVD
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen (Eu4, Ck2, Civ5, Total War-sarja), Normikäyttö.
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Näyttö
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ei
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä: En ole koskaan omistanut pöytäkonetta joten en tiedä näistä asioista paljoakaan.
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    erkkijuusto kiitti tästä.
  4. erkkijuusto

    erkkijuusto Member

    Liittynyt:
    21.08.2014
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Entäs miten menisi Intelin prossalla ja Nvidian grafiikoilla? Mitä eroa amd:lla ja intelillä on pelikäytössä?
     
  5. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Intel nostaa hintaa satasella ja millään Nvidialla ei mitään mahiksia tota Radeonii vastaan hintalaatu suhteessa. Ellei mennä satasen tasolle, sit kärsii pelitehot rankasti.

    AMD vs Intel pelikäyttö menee ton ketjun aiheeks http://keskustelu.afterdawn.com/threads/satasen-prossut-ja-yleinen-amd-intel-ketju.235000/

    Lyhyesti: mitä surkeempi peli (teknisesti), sitä paremmin pärjää Intel ja sitä huonommin AMD.
     
  6. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,318
    Kiitokset:
    345
    Pisteet:
    93
    @erkkijuusto Intel nostaa hintaa. Nimen omaan teknisesti ottaen, on kysy vain yksittäisten säikeiden laskentatehosta (ovat softan/pelin perusasioita) joka on Intellin vahvuus. Asia korostuu muutaman vuoden ja sitä vanhemmissa peleissä.
     
    Viimeksi muokattu: 22.08.2014
  7. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,109
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    http://keskustelu.afterdawn.com/threads/satasen-prossut-ja-yleinen-amd-intel-ketju.235000/

    BPVestin ehdotukseen näyttö:
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=3_138&products_id=100331

    Jos ei haittaa että pikkusen menee yli budjetin ?
     
  8. erkkijuusto

    erkkijuusto Member

    Liittynyt:
    21.08.2014
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Eli jos ymmärsin oikein niin Intel on parempi vanhemmissa peleissä?
     
  9. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,109
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Riippuu. Lisäks noi pelit mitä luettelit, on tosi vähän merkitystä onko Intel vai AMD. Koska Intelistä tulee aina lisäkustannuksia, pitäs karsia näytönohjaimesta. Ei fiksua, joten siksi toi AMD setti.
     
  10. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,318
    Kiitokset:
    345
    Pisteet:
    93
    Kyllä, siellä on isompia eroja ja vanhemmissa peleissä näytis ei joudu niin lujille.
     
  11. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,109
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Annatko esimerkin miten AMD pistää näyttiksen lujille Civilisationissa ? Ei pelotella turhaan.
     
  12. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,318
    Kiitokset:
    345
    Pisteet:
    93
    Tarkoitin, ettei vanhemmat pelit ole niin vaativia näytönohjaimen suuhteen kuin uudet ovat.
     
  13. erkkijuusto

    erkkijuusto Member

    Liittynyt:
    21.08.2014
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Vähän budjetin yli meneminen ei haittaa, mutta tuo näyttö ei yksinkertaisesti mahdu pöydälle.
    Katselin vähän ja päädyin tähän http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=3_138&products_id=83138
    Mitäs mieltä?
     
  14. erkkijuusto

    erkkijuusto Member

    Liittynyt:
    21.08.2014
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Onko muuten SSD välttämätön?
     
  15. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
  16. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    En ostais ton hintasta konetta ilman sitä.

    Pelkkä VGA liitäntä, aika roskaa nykysin.
     
  17. erkkijuusto

    erkkijuusto Member

    Liittynyt:
    21.08.2014
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    No siinä tapauksessa, mutta en varmaan tule tarvitsemaan noin isoa SSD levyä joten varmaan 120gb riittäisi.

    Mutta, tuon sysstemastoren normi koneen kasaus on 45e ja pro kasaus 70e, jossa tarkastetaan ilmankierto kotelon sisällä. Olisiko jälkimmäinen kannattavampi vaihtoehto?
     
  18. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Jos normikasaus ei ole ihan älytön 5 minuutissa tehty sekamelska, niin enpä maksaisi 25€ siitä, että joku niputtaa piuhoja hiukan paremmin (IMO kasaukseen kuuluu kaapeleiden järkevä niputus) ja pistää vitosen tuulettimen koppaan.
     
  19. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    120 gigaset maksaa sen verran paljon suhteessa 240+ gigasiin etten näe enää järkee 120 gigasissa.

    Ihan varmasti saat 120 gigasen täyteen.
     
  20. erkkijuusto

    erkkijuusto Member

    Liittynyt:
    21.08.2014
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Eli tuuletuksesta ei tarvitse huolehtia?


    Edit: entäs äänikortti? Tarviiko sellaista?
     
  21. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173

Jaa tämä sivu