1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma uusi kone toimi,muttei kauaa,auttakaa?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi valtsi1 19.12.2014.

  1. valtsi1

    valtsi1 Member

    Liittynyt:
    10.01.2014
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Elikkä juuri kasaamani kone pyöri sellaisen viikon ja kun asensin jotkin uudet ajurit ja jotain softia missä oli automaattinen kellotaajuudensäätö (alsuite 2) niin kone sammui sen jälkeen ei mennyt käynnistyslogoa pidemmälle edes biosiin. koitin otaa kovoa pois, näyttistä, muisteja, resettaa emoa,lopputulos= meni vielä huonommaksi tilanne. Nyt lukee vaan no signal näytössä ja hiireen ja näppikseen ei tule signaalia kanssa. kaikkialla hyrrää tuulettimet mutta mitään voi tehdä eikä mikää toimi. Mitä tässä tekemää? osat: intel i5 4690k ,nvidia 760, kingston v300 ssd ,seagate 1000gb barracuda ,corsair sx600 , asus h97M-E emo. Menisköhän takuun piikkiin jos jokin osa kärähtäny,tosiaan alle kk vanha kone kiitos kaikille vastanneille!
     
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,054
    Kiitokset:
    854
    Pisteet:
    173
    Tuo emolevysi ei taida olla kovinkaan sopiva kellotuksia ajatellen... paljonko annoit löylyä ai suitella? Saattaa olla että emo otti nokkiinsa. Tuo että näppikseen ei tule valoja on aika paha merkki. Onko patteria käytetty irti vai miten olet resetoinut?

    Poweri on ilmeisesti cx 600. Kokeilu toisella virtalähteellä jos vain mahdollista.
     
    valtsi1 kiitti tästä.
  4. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    Joo Ai Suitella kun kellottaa niin yleensä se käyttää aivan liian korkeita voltteja ja tähän kun lisätään emo, jossa ei ole virransyötöllä minkään näköistä jäähdytystä niiin emo ottanut todennäköisesti kipiää.

    Voihan tuota koittaa laittaa takuuseen. Onko pakettina ostettu vai itse kasattu? Jos on pakettina niin sitten menee koko kone huollon tarkistettavaksi, mutta jos itse niin sitten pitäisi itse selvitellä että mitä on mennyt rikki ja sitten kyseisen komponentin postitus osto paikkaan. Siitä että meneekö takuuseen ei pysty sanomaan kun tuota emoa ei ole kellotukseen tarkoitettu, mutta sillä on sellaista tehty. Olettaen tietysti että se emo sieltä on hajonnut.

    Ja kuten Whatta Heck tuossa vihjasikin niin poweri ei ole sieltä parhaimmasta päästä ja ovat hajoilleet käsiin aivan uusinakin, joten jos on toista poweria niin sillä kokeilemaan ensiksi.

    Mutta tosiaan jos on kasattu liikkeen puolesta niin sitten en hirveästi räpeltäisi, sillä noilla kasatuilla on yleensä ainakin se vuoden takuu. Silloin liikkeeseen vain yhteyttä että miten toimitaan!
     
    valtsi1 kiitti tästä.
  5. valtsi1

    valtsi1 Member

    Liittynyt:
    10.01.2014
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    itsekasattu ja verkkopojalta ostettu,kysyin vielä että voiko kyseisellä emolla kellottaa niin etsivät vastauksia netistä ja epäröiden sanoivat että kyllä voi! ei sitten näköjään voinutkaan... kiitos vastauksista. ja jos tulee jotain mieleen ilmoitelkaa, testasin toisella koneella ,näyttiksen,ssd,hdd ne pelaavat ainakin lohduttaa jo sekin. Jos vaihdan emolevyn mitä suosittelette,kooltaan on oltava samanlainen kuin tuo. ja myös virtalähde jos tiedätte paremman,muttei paljoa kalliimpaa niin kertokaa kanssa,kulunut alle 30pv niin palautan moiset takaisin kauppaan.

    selvisi vielä että muistit eivät enään toimi koitin toisessa koneessa ja bios ei tunnista niitä (kingston fury hyper x) koitin myös vanhan koneen muisteja tuossa rikkinäisessä ja ei auttanut.
     
    Viimeksi muokattu: 19.12.2014
  6. valtsi1

    valtsi1 Member

    Liittynyt:
    10.01.2014
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11

    En koskenutkaan kellotusohjelmaan,katsoin vain että kellotus oli auto modilla. Resetoinut ottamalla patterin pois
     
  7. valtsi1

    valtsi1 Member

    Liittynyt:
    10.01.2014
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11

    Luulin aivan 100% että saa kellottaa kun sanoivat vielä mokomat kaupassakin niin ja mukana tuli vielä tuo alsuite levyllä..
     
  8. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ylikellottaa saa mut takuun se vie. Kantsii ottaa selvää noista kellotusjutuista ennen koneen ostoo. Yleensä ellei tiiä, AMD:lla ei oo läheskään yhtä paljon tollasia ansoja mitä Intelillä. Esim AM3+ sarjasta ei taida löytyä yhtäkään prossua jota ei pystyis kellottaan.

    Uus emo vois olla vaikka http://www.jimms.fi/tuote/GA-Z97M-D3H
     
    valtsi1 kiitti tästä.
  9. valtsi1

    valtsi1 Member

    Liittynyt:
    10.01.2014
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    kiitän!
    tuo i5 4690K prosessorihan on kellotettaavaa versiota,mutta en tiennyt että se vaatii emoltakin paljoa, nuo muistit ainakin taisivat kärähtää kun eivät toimi toisessakaan koneessa ja ovat itsestään kellottuvia ettei siitä pitäisi olla kiinni,mutta saattaa emokin olla niin vanha ettei tunnista moisia,en osaa sanoa
     
  10. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,805
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    Minua kyllä ihmetyttää, mitä ihmeen jatkuvaa Intelin parjauskampanjaa tämä on.
    Kyseessä on Intelin kellotettava prosessori ja jos se rikkoo emon, joka ei kellotusta kestä, niin miksi siitäkin syyt pitää laittaa Intelille.

    Olen pitkän aikaa seuranut tuota yksipuolista parjauskampanjaa ja siinä käytettyjä ala-arvoisia nimityksiä, eikö siihen ole mitään konstia saada sitä loppumaan.
     
  11. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,827
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Eihän valtsi1 ole periaatteessa edes kellottanut, asensi vain emon mukana tulleen ohjelmiston...

    Tavallaa samoja "ansoja" löytyy Amd-puolelta myös. Hankit jonkun Asrock 970 pro/extreme emon 8-core ready mainostarroilla ja 8-ydin sakkailee jo vakiokelloilla...
     
    Viimeksi muokattu: 19.12.2014
  12. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Tolla emolla pystyy kellottaan mut ei paljoo koska kerrointa ei pysty nostaan. Täytyy kellottaa väylällä ja siinä tulee rajat vastaan.

    Voi harmi. Fakta ny vaan sattuu oleen se et AMD on ollu viimeset 10 selkeesti parempi vaihtoehto ellei viitti perehtyy tarkasti siihen mitä hankkii. Esim kaikista AM3+ prossuista puuttuu kerroinlukko, LGA1150 puolelta aika harvasta puuttuu. Missään AM3+ emossa ei piirisarjan puolelta oo jotain kerroinlukon estoo mitä Intelillä on. Kaikista AM3+ prossuista löytyy kunnnon virtualisointituki, jota ei muuten löydy esim sellasesta prossusta ku i5-4670K.

    On se Intel-faneilla kovaa ku faktan lukemisesta menee hermot.

    Voihan tolla emolla kellottaa, mut väylää ei pysty nostaan juuri yhtään. Eli ehkä se tosiaan vähän kellotti.

    Ja toi ongelma oli piirisarjapohjanen? Niinpä.
     
  13. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,827
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Piirisarja tai ei ,mutta onko tosta "kellotus"ominaisuudesta iloa jos emo ei jaksa prossua välttämättä edes vakiokelloilla.
     
  14. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Piirisarja sikäli et Intelin H97 piirisarjalla ei pysty vaihtaan kerrointa, AMD970:lla pystyy. Ts AMD:n vika ei oo se et Asrock tekee surkeen emon, Intelin vika on se et Asuksen emolla ei pysty vaihtaan kerrointa.
     
  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,402
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Kakikello ja valtsi1 kiittävät tästä.
  16. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    Sivutetaan nuo turhuudet välissä ja palataan aiheeseen.

    Voit kokeilla sen emon laittamista myyjän piikkiin, mutta voi olla että jää Pekka käteen. Jos löytyy mustaa valkosella siitä että sanoivat että sillä voi kellottaa niin sen perusteella voisi saadakin emon takuuseen. Sitten kysyt että jos voisit maksaa hieman lisää ja ottaa paremman emon suoraan. Mutta ei kannata lähteä välttämättä syyttävä sormi pystyssä hoitamaan asiaa.

    Jos muistit menivät rikki tuossa samassa rytäkässä niin niille voi olla vaikeeta saada takuuta. Myyjältä voi tätäkin hattu kourassa kysellä.

    Sitten siitä uudesta emosta. Tuo BPVestin linkkaama on ihan ok, mutta silläkään en lähtisi ihan överi jännitteillä yrittämään. Siitä sitten parempaa Asus z97m-plus > Gigabyte z97MX-Gaming 3 > Gigabyte z97MX-Gaming 5 > Asus VII GENE

    Kellotuksen osalta kaikki muut ovat suht samalla viivalla paitsi tuo Asuksen VII GENE.
     
    valtsi1 kiitti tästä.
  17. valtsi1

    valtsi1 Member

    Liittynyt:
    10.01.2014
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    muistit sain palautettua kun sanoin vain, ettei ne sovi koneeseeni,huomenna palautan prosessorin jäähyineen ja sanon ettei nekään ole tarpeeksi tehokaita tai muuta vastaavaa,emolevyä ei otettu takaisin,joten jäin häviölle sen 90e.emo,cpujasiihen tuuletin ja muistit.merkillä ei väliä intel tai amd mutta matx koko. Budjetti noille on se 350e tarvittaessa lisään 100e ehdotelkaa
     
  18. 79atanos

    79atanos Regular member

    Liittynyt:
    20.05.2008
    Viestejä:
    1,945
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    48
    Jos mATX-koolla on tarkoitus mennä, niin sitten on katsottava Inteliltä jotain. AMD:lta ei valitettavasti löydy yhtäkään hyvää mATX-emoa uusimmalla prossukannalla, varsinkaan jos on tarkoitus kellotella. Intelistäkään en osaa varmuudella sanoa löytyykö mATX-emoista kellotukseen kunnolla soveltuvia malleja, tietävämmät osaavat vastata tähän.

    Onnea prossun palautusyritykseen, ihme on jos ottavat vastaan.
     
  19. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,402
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
  20. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    Molemmat sopivat kellotukseen, mutta en nyt sanoisi että erittäin hyvin kumpikaan. Tuo Gibbyn Z97MX-Gaming 5 ei ole sama asia kuin Z97X-Gaming 5. Normi ATX lauta on erittäin hyvä kellotus hommissa, mutta nuo eivät ole tekniikaltaan identtisiä etenkään sen tärkeimmän asian suhteen, virransyötön. ATX Gaming 5 omaa 8 vaiheisen digitaalisen syötön kun taas mATX 4 vaiheisen.

    Jos erityisen hyvää mATX kellotusemoa halutaan suositella: http://www.jimms.fi/tuote/MAXIMUS-VII-GENE
     
  21. valtsi1

    valtsi1 Member

    Liittynyt:
    10.01.2014
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    onko kenelläkään tietoa jos tuo alsuite heitti hullut kellot ja ýlijännitteet menikö prosessorikin jos emolevy ja muistit kärähti?
     

Jaa tämä sivu