1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Zyxel P660HW-D1 firmware ei päivity

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi Yakz 14.10.2009.

 1. Yakz

  Yakz Member

  Liittynyt:
  14.10.2009
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei,

  kalusin vanhoja viestejä, mutta niistä ei ratkaisua löytynyt, enkä voinut enää vanhoihin ketjuihin kysymystäni esittää, joten avaan uuden threadin.

  Eli laitteeni on Zyxelin P660HW-D1, johon päivitin firmwaren zyxelin omalta sivulta, versio 3.40(AGL.8)C0. Tästä seurasi muutaman päivän taistelu netin kanssa, sillä se lakkasi toimimasta moitteettomasti. Soitettuani telekarelian helpdeskiin selvisi että tuo firmware käytti vääriä VPI ja VCI arvoja. Säädin ne oikeiksi jotka sain helpdeskistä, 0 ja 100. Nyt netti toimii taas.

  Palasin zyxelin sivulle ja löysinkin sieltä selvän suomenkielisen sivun jossa on tarjolla firmwareja näille arvoille 0/100. Ongelma on se, että ne ovat .exe tiedostoja, enkä saa päivitystä tehtyä, kun tuolla .bin muotoisella tiedostolla ei ongelmia ollut. Ohjelma ilmoittaa "Set ip adress 192.168.1.33 / 255.255.255.0 for your computer before you begin". No eihän siinä, laitoin käytössä olevan verkon asetuksiin tuon kiinteän ip:n, ja ipconfig näyttää että se on onnistunut. Asennusohjelma ei silti löydä modeemiani.
  Soitin jo kahdesti zyxelin käyttöönottotukeen, ja tein kaiken mitä sieltä neuvottiin, otin windowsin ja comodon palomuurit pois, resetoin modeemin tehdasasetuksille, ja käynnistin sekä koneen että modeemin uusiksi. Vihdoin asennusohjelma osoitti elonmerkkejä, ja palkki alkoi liikkua ensimmäisessä kohdassa (upload new firmware). Ilo jää kuitenkin lyhyeksi, sillä ohjelma ei koskaan pääse loppuun asti, se jumittuu ensimmäiseen kohtaan, ilman mitään ilmoituksia. Vaikuttaisi edelleen siltä ettei yhteys modeemiin ole ihan virheetön. Verkossa on kaksi läppäriä, toisessa Windows XP ja toisessa Windows 7 RC, molemmilla olen yrittänyt päivitystä mutta ei onnnistu. Mikä avuksi?

  Lisäksi, onko normaalia että modeemini hallinnassa DSL kohdassa lukee error, siitä huolimatta että linjat on pystyssä ja netti toimii. Liittymäni on telekarelia 20/2.

  WAN Information
  - DSL Mode: Error
  - IP Address: 62.240.xx.xxx
  - IP Subnet Mask: 255.255.240.0
  - Default Gateway: 62.240.80.1
  - VPI/VCI: 0/100


  Kiitos vastanneille!
   
 2.  
 3. Yakz

  Yakz Member

  Liittynyt:
  14.10.2009
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  En tiedä johtuuko tämä 'väärästä' firmwaresta vai mistä, mutta ilmeni uusi ongelma, nettiyhteys katkeilee jatkuvasti. Häiritsee jo sivujen selaamista, pelaamisesta nyt ei voi puhuakaan.

  Asiaa havainnollistaa tämä kuva:
  [​IMG]

  Pingiin tulee siis vuorotellen vastauksia ja timeoutteja, mistä näin tiheä vaihtelu voi johtua?

  Zyxelissä siis V3.40(AGL.8) firmis, se on muuten tehdasasetuksilla paitsi OTIST:in ajoin läpi eli pistin WPA-suojauksen ja vaihoin wlanin verkon nimen. Käytössä siis wlan, en ole kokeillut katkeileeko samalla tavalla piuhan päässä.
   
 4. Iguanodon

  Iguanodon Guest

  Kumpi jumittuu? .exe tiedostolla yritettäessä päivittää vai .bin tiedostolla Zyxelin hallinta paneelin kautta yritettäessä päivitystä?
   
 5. Yakz

  Yakz Member

  Liittynyt:
  14.10.2009
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  .exe jumittuu. Hallinnan kautta sain .bin tiedostolla tuon nykysen firmwaren laitettua ihan ongelmitta. Tuo .exe tiedosto kuitenkin vähän sylettää, ei mukamas löydä modeemia vaikka olen nuo ip:t asettanut kohdalleen, ja kaikki palomuuritkin disabloinut.

  Ei taida mistään löytyä tuota haluamaani 0/100 arvojen firmwarea .bin tiedostona, en ainakaan löytänyt.
   
 6. Iguanodon

  Iguanodon Guest

  Tuota jumittumista tapahtuu myös silloin jos Zyxel:n salasana ei ole oletus (1234). Eli resetoi boksi, odota että nousee linjalle/valot syttyy ja käynnistä .exe tiedosto. Missään välissä älä kirjaudu Zyxel:iin, koska ensimmäisen kirjauksen jälkeen boksi pakottaa vaihtamaan salasanan ja tätä uutta salasanaahan .exe tiedosto ei voi tietää.
  Onko Nat:ti päällä? Tietokoneen verkkoasetuksista että hakee ip-osoitteen automaattisesti?
  Oletko kokeillut päivitystä langallisena? En nyt muista miten on mutta saattaa olla ettei se onnistu WLAN:n kautta.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 15.10.2009
 7. Yakz

  Yakz Member

  Liittynyt:
  14.10.2009
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Boksi on kokoajan ollut piuhan päässä kun olen yrittänyt päivittää, muuten käytän wlania.

  Ja myös tuon resetoinnin tein kun kaveri sitä zyxelin helpdeskissä ehdotti. Eli salasana on vakiona. Ei tuntunut auttavan, tosin oli siinä se ero että aikaisemmin .exe antoi ilmoituksen että ei löydä modeemia, nyt se löytää ja alottaa päivityksen, mutta ei koskaan selviä loppuun asti.

  NAT on päällä, mutta koneen asetuksiin olen laittanut tuon kiinteän ip:n jonka ohjelma käskee laittaa, eli 192.168.1.33 / 255.255.255.0. Ei siis hae ip:tä automaattisesti. Vai pitäisikö tuo ip saada laitettua jollain toisella tavalla, ei tunnu tolle asennusohjelmalle kelpaavan.
   
 8. Iguanodon

  Iguanodon Guest

  Jos netti nyt toimii ja kaikki valot palaa niin kuin pitääkin niin ei ei sitä firmistä ole enää syytä päivittää pelkän vpi/vci arvojen takia, kun ne nyt on vielä käsin korjattu ja modeemi nousee linjalle, vai?.

  Kokeile tuleeko "time out" jos yhteys on langallinen.
  Jos tulee, tarkista kaapelit ja liitokset ja pingaa eri osoitteita, koti ja ulkomaisia.
  Jos ei tule, tarkista tietokoneen WLAN-sovittimen signaalin voimakkuus, mahdolliset esteet sovittimen ja tukiaseman välillä, että olet varmasti omassa verkossa, muita tukiasemia samalla kanavalla ym...
   
 9. Yakz

  Yakz Member

  Liittynyt:
  14.10.2009
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Netti kyllä on pystyssä, tekee vaan välillä kummallisia syrjähyppyjä. Firmis päivitys täytynee varmaan unohtaa, mutta asetukset olisi mukava saada kuntoon, mutta kun ei näistä aina ymmärrä.

  En esimerkiksi pääse nettiin jos laitan koneen asetuksista että hakee ip:n ja dns:n automaattisesti. Netti toimii vain kun laitan dns:t manuaalisesti (ip löytyy kyllä). Olen asettanut sinne opendns:n osoitteet. Jos jätän nämä tyhjäksi niin kone ilmoittaa että ei saa yhteyttä dns palvelimeen, jne. :( Pakko kysyä, että onko vika silloin liittymässä, modeemissa vai koneessa?

  Toinen ärsyttävä ongelma on se, että vaikka netti on pystyssä ihan vakaasti, alkaa ongelmat heti kun avaan uTorrentin. Välillä käy niin että lataukset tulee vauhdilla, mutta sivujen selaus ei enää onnistu. Välillä ei toimi kumpikaan, ja joskus toimii jopa molemmat. Kun sammutan uTorrentin ja odottelen vähän aikaa niin selaus onnistuu taas normaalisti. En ole saanut selkoa mistä johtuu, olen avannut avannut NATin porttiohjauksesta uTorrentin käyttämän portin, modeemin palomuuri on tällä hetkellä poissa käytössä, koneella on Comodon muuri.
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2009
 10. Iguanodon

  Iguanodon Guest

  Zyxel:stä Network > WAN > Internet Connection > Advanced Setup kokeile laittaa tuolta "Zero Configuration" päälle ja käynnistä modeemi uudestaan. Nyt modeemin pitäisi haistella linjalta automaattisesti VPI/VCI arvot ym... asetukset, voi kestää jonkin aikaa. Laita tämän jälkeen että kone hakee automaattisesti ip:n ja dns:t. Laittamalla Zyxel:n palomuurin päälle ja Comodonin pois niin ainakaan tuo Comodon ei pääse mitään estämään tai sotkemaan, kun hommat toimii niin laittaa sen sitten takaisin.

  Tuohon torrentin ja netti selailun yhtäaikaiseen jouhevaan käyttöön ei oikein ole muita lääkkeitä kuin torrent-ohjelman kaistan rajoittaminen esim. NetLimitter:llä, Zyxel:ssä voi liikennättä priorisoida mutta tuon toimivuudesta itsellä ei ole kokemusta. Torrent:ssa ja muissakin p2p systeemeissä on se huono puoli että ne tuppaa vetämään koko kaistan tukkoon, varsinkin lähtevän (upload) jolloin pelaaminen on mahdotonta ja selailu kuin liisterissä menisi.
   
 11. Yakz

  Yakz Member

  Liittynyt:
  14.10.2009
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitos avusta Iguanodon, tuo zero config todellakin auttoi dns ongelmaan, nyt toimii ip:n ja dns:n automaattisella haulla niin kuin pitääkin. Tuo alkuperäinen ongelma eli firmwaren päivitys jäi nyt mysteeriksi, mutta ei se firmware enää tässä vaiheessa varmaan mitään muuttaisi. Täytyy silti laittaa Zyxelille palautetta että pistävät noi firmikset myös .bin muodossa, kun ei nämä mukamas kätevät valmiit exet osaakaan täyttää tehtäväänsä.

   

Jaa tämä sivu