1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Zyxel 660h-61 aaaarg....

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi horoolipa 07.03.2008.

 1. horoolipa

  horoolipa Member

  Liittynyt:
  20.11.2004
  Viestejä:
  69
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Jahas, taas täällä anelemassa viisampien apua. Ongelma pääpiirteittäin alusta; sain sitten uuden koneeni blue screeniin useasti. Piti laittaa käyttis sun kaikki muut uusiksi. Nyt ei löydy CSS-servereitä/ en pääse yhdellekkään vaikka löytäisinkin vahingossa muutaman ( ennen löyhilläkin asetuksilla löytyi tuhansia servereitä, nyt pari sataa max eikä niihinkään pääse?? ). Zyxeliin ajurit? Ohjekirja missä hyvänsä paitsi tallessa. Miten pahasti pieleen asetukset ovat menneet? Mitä pitäisi säätää? Zyxelin oma palomuuri pois? Mimmoset ajurit tämmönen plug and play laite tarvitsee, vai tarvitseeko? Firmware päivitys?

  Kone


  Vista
  Avast ilmainen henkilökäyttöön
  E6750 Intel pentium 2.67G
  4 G Ram ( joista Vista tunnistaa 3g )
  2 x 8800 GT SLI


  Muutenkin tuntuu kuin koko kone kävisi puoliteholla ( hidas ). ja nettiyhteys "normaalisti" pelaa. Voin esim pelata nettipokkaa, mutten 3d pelejä netissä.
   
 2.  
 3. tvov

  tvov Member

  Liittynyt:
  12.02.2005
  Viestejä:
  28
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Oletko kokeillut resetoida tota modeemia koska mulla ainakin resetointi auttaa ongelmiin...ja pelien servut löytyy normisti
   
 4. jststrtd

  jststrtd Regular member

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  429
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Zyxeliin on ihan hyvä käydä tekemässä asetukset kuntoon. Ensiksi tosiaan voi kokeilla sitä, että resetoi.

  Oliko ennen blue screenejä tehty koneeseen ja modeemiin reititysasetuksia niin että p2p ohjelmat toimii?

  Modeemeille ei käsittääkseni tarvita minkäänlaisia ohjaimia, ja harvemmin firmwareakaan tarvitsee päivittää. Minä en ainakaan ole tarvinnut kumpaakaan noista.

  Tuo on vähintääkin huolestuttavaa jos käyttis ei tunnista 4 gigasta RAMia kuin 3. Mistä olet tarkistanut tämän? Oletko kokeillut käyttää yhtä palikkaa kerrallaan kokeillaksesi jos löydät rikkinäisen muistikamman?

  Oletko kattonut tetävienhallinnasta (siis ctrl + alt + del) prosessorin suoritinkäyttöä? Jos joku on pielessä ja kone käyttää turhaan prossun tehoja ja näin hidastaa vehjettä tms.

  Ootko kokeillu miten CS:S toimii pelissä? Ja koska et vieraille servereille pääse niin omalla servulla kokeillut?

  Jos ei netissäkään 3D pelit pyöri tolla koneella niin on pakko joku kohta olla pielessä ja melko pahasti... Jos kuitenkin peli lähtee päälle, esim joku 3d nettipeli mutta pyörii aivan surkeasti?

  Kannattaa kokeilla eri kokoonpanoja, eli kokeilee ilman SLI:tä tai kokonaan ottaa näyttiksen pois ja käyttää emon integroitua. Ja sit tosiaan muistikampoja kokeilee yhden kerrallaan. Myös voi kokeilla ottaa irti CD/DVD asema, ja jos on monta kovalevyä niin toinen pois.

  Nyt muistu vielä mieleen tapahtumienvalvontaloki, eli loki joka merkkaa tapahtumia koneessa. Jos siellä on paljon virheitä (voi olla myös jotain ei niin kriittisiä virheitä) niin käyttis voi huonosti.
  Eli Oma tietokone (oikealla hiirennapilla) -> hallitse -> tapahtumienvalvonta (vasemmalta) -> sitten syynäät erityisesti sovellus ja järjestelmä lokeja, jos sieltä löytyy paljon virheitä (valkoinen ruksi punaisessa ympyrässä). Kaksoisnapsautuksella saa lisätietoa.

  Sitten tapahtumienvalvonnan alapuolelta löytyy Laitehallinta. Sekin kannattaa tarkistaa että siellä on laitteiden ohjaimet kunnossa (ei huutomerkkejä laitteiden kohdalla).

  Eiköhän nuo kohdat nyt XP:ssä ja Vistassa ole samat :D
   
 5. horoolipa

  horoolipa Member

  Liittynyt:
  20.11.2004
  Viestejä:
  69
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  P2P ohjelmat toimi/ toimii ennen ja jälkeen blue screenien.

  Muisteista sen verran, että alun bios/ Vistan käynnistyttäessä kone ilmoittaa RAM-muistin olevan hiukkasen yli 4G. Myös tietokonekauppias, johon luotan, ilmoitti laitattaneensa koneeseen 4G RAMia. Neljäs Giga menee kuulemma johonkin virtuaalimuistiin. Vistaan on tulossa nyt tämän kuun alussa suurempi päivitys, jonka pitäisi korjata tuo "muistihävikki".

  Muita vinkkejäsi aion testata käytännössä jo tänään.

  Suurkiitos avusta. Toivottavasti tämä tästä.
   

Jaa tämä sivu