1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Zonealarm

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi mestari 08.03.2003.

 1. mestari

  mestari Regular member

  Liittynyt:
  23.07.2002
  Viestejä:
  805
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Terve pitkästä aikaa. Nyt mulla on uus kone ja oon asentanu ton Zonealarmin, mutta ongelmana on se että en tiedä onko zonealarm päällä... siinä kun on se lukon kuva, niin pitääkö se olla lukossa vai auki se lukko... Ja sit ku alkaa pelaamaan jotain peliä netissä niin se laittaa aina jotain ilmoitusta... Onko se normaalia? Ja miten sen sais silleen että se ei laittas ilmoitusta.....

  Tais olla pikkusen oudosti selitetty.....

  KIITOS ETUKÄTEEN!!
   
 2.  
 3. pjh

  pjh Regular member

  Liittynyt:
  07.02.2003
  Viestejä:
  451
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kun sallit jonkun ohjelman/yhteyden päästä läpi, laita rasti kohtaan "remember" niin seuraavalla kerralla ei tule ilmoitusta. Tietysti kannaattaa vähän kattoa mitä sallii ja mitä ei.
   
 4. mestari

  mestari Regular member

  Liittynyt:
  23.07.2002
  Viestejä:
  805
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mulla tulee aika usein ilmoitus: " Zonealarm Pro Alert" Eli onko joku yrittänyt tunkeutua mun koneelle? sit siinä näkyy joku IP osoite...

  sit siinä on sellanen kohta, että " Dont show this dialog again" kannattaako siihen laittaa ruksi?

  KIITOS ETUKÄTEEN!!
   
 5. snapsix

  snapsix Regular member

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  786
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  No jos et halua että se ilmoitus näkyy uudestaan, niin kyllä siihen se ruksi kannattaa laittaa. "Alerts & Logs" -välilehdeltä "main" voi käydä laittamassa "Alert Events Shown" kohtaan "off" jos ei halua nähdä ilmoituksia (ainakin versiossa 3.1.395). Muistaakseni jo asennusvaiheessa tämän voi valita, mutta tehdä siis myös jälkikäteen. Vaikka Zone Alarm ei näyttäisi ilmoituksia, se toimi taustalla muuten aivan kuten ennenkin.

  Sitä lukkoakin voi käyttää, jos siltä tuntuu, mutta se estää kaiken liikenteen koneestasi internettiin ja päinvastoin. Eli et voi käyttää nettiyhteyttä lukko päällä, mutta kun et yhteyttä tarvitse, voi lukon napsauttaa päälle.

  EDIT:
  Ohjelmien ilmoitukset tulevat yhä, vaikka blokkausilmoitukset ovat pois päältä. Eli jos pelaat verkkopeliä, täytyy pelille antaa oikeus mennä verkkoon. siihen kysymykseen kannattaa siis vastata "yes" ja laittaa se raksi, että antaa jatkossakin oikeudet sille pelille mennä nettiin. Muuten se kysyy sitä seuraavallakin kerralla. Jokaiselle ohjelmalle, olipa se peli tai muu sovellus, täytyy siis erikseen myöntää oikeus verkkoon pääsyyn. Näitä oikeuksia voi muokata myöhemmin "Program Control" -välilehdellä, jos tarpeen.
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2003
 6. mestari

  mestari Regular member

  Liittynyt:
  23.07.2002
  Viestejä:
  805
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tuolla "Program Controllissa" jos siinä on joku ohjelma ja sen vieressä 4 vihreetä oikeen merkkiä. Eli mitä mun kannattaa laittaa punaiselle ruksille, että se ohjelma toimii netissä ja samalla se yrittää estää hyökkäyksiä?

  KIITOS ETUKÄTEEN!!
   
 7. snapsix

  snapsix Regular member

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  786
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Lyhyt oppimäärä:

  Vihreä ruksi _sallii_ ohjelman toimimisen kyseisellä alueella ilman varmistusta käyttäjältä.

  Kysymysmerkki _varmistaa_ aina käyttäjältä sallitaanko pääsy kyseiselle alueelle.

  Punainen ruksi _estää_ ohjelman toimimisen kyseisellä alueella.

  Normaalikäytössä tarvitsee operoida vain internet -sarakkeiden kanssa, trusted -sarake on sisäistä käyttöä varten (kotiverkot jne.)

  Access sallii ohjelman "pääsyn" internetiin, joka riittää useimpien ohjelmien kanssa. (Selain, sähköposti). Mikäli ohjelma ei vaadi server -oikeuksia, ei niitä kannata silloin myöntääkään.

  Server sallii ohjelman luovuttaa tietoja koneeltasi ulkomaailmaan (toimia palvelimena). Jotkin ohjelmat vaativat kuitenkin server -oikeudet toimiakseen (p2p -ohjelmat, FTP -sovellukset, palvelinsovellukset). Ohjelma jolla on server -oikeudet, voi siis periaatteessa luovuttaa mitätahansa koneellasi olevaa tietoa ulkomaailmaan, eikä ohjelmalle kannata antaa server-oikeuksia, jos ei ole varma mitä ohjelma oikeastaan tekee.

  Esimerkki:

  Jos sinulla on listallasi ohjelma, jolla on vihreä ruksi sekä access että server -välilehdellä internet-alueella, ohjelma voi vuotaa tietojasi internetiin ilman käyttäjän varmistusta.

  EDIT:
  Program Control -sivun asetukset eivät vaikuta palomuurin toimintaan. Ulkopuolelta tulevat luvattomat hyökkäykset torjutaan AINA. Kuitenkin jos olet asentanut koneellesi sovelluksen, joka sallii hyökkääjän pääsyn koneellesi tai kerää ja luovuttaa tietojasi ulkomaailmaan, ja LISÄKSI sallit ohjelman pääsyn internet -alueelle, ei palomuuri osaa torjua tämänkaltaista "hyökkäystä". Siksi onkin tärkeää, että annat oikeudet pääsyyn internetiin vain niille ohjelmille, jotka tiedät turvallisiksi.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2003

Jaa tämä sivu