1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

YUV2-RGB ja Xvid-DivX erot

Viestiketju DivX, XviD ja muut MPEG-4 -formaatit -osiossa. Ketjun avasi kpsaari 13.11.2003.

 1. kpsaari

  kpsaari Regular member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  189
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Olen sairaiteni vuoksi näkövammainen, heikkonäköinen. Olen testaillut paljon codekkeja ja ohjelmia ja tarpeeksi hyvältä silmilleni näyttää YUV2-Xvid 95%. RGB:t nykivät aivan kuin filmi olisi sarja kuvia. Sama ilmiö esiintyy Divx-pakkauksella. Onko kenelläkään tarkempaa tietoa YUV2-RGB ja codekkien toimintaeroista?

  Kontrastinäköni on heikentynyt joten 75Hz virkistystaajuus on todella rasittava, 85Hz näyttää selvästi huonommalta kuin 100Hz>. Maaimani näyttää tältä:

  http://koti.mbnet.fi/kpsaari/silma.html
   
 2.  
 3. Fabrizio

  Fabrizio Guest

  YUV : Kolme arvoa värikuvassa, yksi harmaaskaalalle (luminance) kaksi värierolle (chrominance), eli ns. YUV-formaatti. Tässä muodossa meillä on siis yksi komponentti kirkkautta varten (kuvittele vastaavaa harmaasävy-arvoa), ja kaksi muuta täsmentävät värin. Tärkein ihmissilmälle on kirkkauskomponentti, joten kahden muun arvosta voidaan tinkiä.

  RGB =(red, green, blue) . Kolme väriä syötetään omia kanaviaan pitkin RGB-muodossa. Joissain televisioissa 16:9 kuvamuodon yläreunassa näkyy päällekkäin kolme eriväristä vaakasuuntaista raitaa (punainen, sininen ja vihreä). Väriensä perustella näitä kutsutaan RGB-raidoiksi.

  Synkronointi välitetään vihreän värikomponentin mukana, R, G ja B välitetään omilla piuhoillaan, tarvitaan 3 koaksiaalikaapelia, ei erillistä synkronointisignaalin johdinta. Eli vihreää väriä muuttamalla voisi periaatteessa vaikuttaa koko kuvan käyttäytymiseen. Tavallaan television kannalta RGB on se luontevin ja alkuperäisin signaali, joten kun tarvitaan vähiten häviöllisiä muutoksia, saadaan paras kuvanlaatukin.
   
 4. kpsaari

  kpsaari Regular member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  189
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Onko kenelläkään tietoa Xvid-DivX eroista. Silmilleni kaikki DivX:llä koodattu näyttää sarjalta teräviä kuvia > kuva näyttää huonolta.

  Katseluun käytän Xcardia
   
 5. Fabrizio

  Fabrizio Guest

 6. kpsaari

  kpsaari Regular member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  189
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Olen kokeillut tuota Divx5 codekkia mutta sekin, kuten kaikki Divx elokuvat nykivät (hienonhieno nykäys pari kertaa minuutissa)
   
 7. Fabrizio

  Fabrizio Guest

  Jos kuvat nykivät, ei NTSC-elokuvaa kannata sitten edes ruveta katsomaan, koska 23.798 (tms.) nykii jo tavallisen eurooppalaisen ihmisen silmissä...eli merkittävin kysymys onkin: - Nykivätkö normaalit TV-lähetykset? Nykiikö esim. Sporttivartti kerran minuutissa, vai jääkö nykiminen pois?

  Jos jää, tärkeintä olisi silloin muuttaa elokuvien ruudunpäivitysnopeutta n. 25 - 30 fps:sään. Tällöin silmä eiluultavasti havaitse nykimistä...Virtualdubmod vaan käyttöön, jos halua on.

  Muilla elokuvan pakkaustavoilla ei luultavasti voi vaikuttaa, koska lopputulos molemmissa (xvid / divx / dx5.0) on sama. Ruudunpäivitysnopeus ratkaisee.
   

Jaa tämä sivu