1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Yletöntä yhtenäistämistä?

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi 1pertti 16.12.2014.

 1. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,470
  Kiitokset:
  646
  Pisteet:
  173
  Ymmärrän, että EU:ssa tarvitaan pankkien välistä EBA Clearing -järjestelmää eri maiden välisten maksujen välittämisessä. Sitä en kuitenkaan ymmärrä, että miksi toimiva kansallinen järjestelmä täytyy muuttaa toimimaan EU:n järjestelmän kautta silloinkin, kun on kyseessä maan sisäiset tilisiirrot. Paitsi, että tilinumerot pitenivät, saatiin lisää mahdollisia vika- ja ongelmatapauksia, kuten tänään nähtiin.

  Tokihan Euroopan ja koko maailmankin laajuinen järjestelmä voitaisiin toteuttaa niin, että jonkin maan sisäiset tilisiirrot tapahtuvat kansallisen järjestelmän sisällä, ja vain muita maita koskevat transaktiot ohjautuvat Euroopan laajuiseen järjestelmään. Nyt vain saman pankin sisäiset tilisiirrot toteutetaan pankin oman järjestelmän piirissä, kaikki muut kiertävät EBA Clearingin kautta.

  Purkauduin tällä areenalla siksi, että sivuston aiheena on tietotekniikka eri yhteyksissä. Pankkijärjestelmän yhtenäistämisen tarpeellisuuteen menetin uskoni jo vuosia sitten vähän pienemmässä yhteydessä ollessani silloin Sampo Pankin asiakas. Danske Bank korvasi hyvin toimineen Sampo Pankin järjestelmän omallaan, joka aluksi täysin kaatui ja käynnistyttyäänkin johti jatkuvaan Java-vaarojen kierteeseen.

  Tuon koettuani en voi lakata ihmettelemästä, miksi aina vain yritetään korjata toimivia järjestelmiä, vaikka korjaus ei onnistuessaankaan parantaisi olemassa olevaa tilannetta.
   
 2.  
 3. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Todennäköisesti alkuperäisen järjestelmän päivittäminen ei enää ole järkevästi mahdollista tai sen ylläpitokustannukset ylittävät kokonaan uuden järjestelmän kehittämisen ja/tai käyttöönoton kustannukset.
   

Jaa tämä sivu