1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

YLEn kanavilla EI tekstejä :(

Viestiketju Keskustelua antenniverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi Markkanen 16.08.2007.

 1. Markkanen

  Markkanen Regular member

  Liittynyt:
  04.11.2006
  Viestejä:
  249
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jooh, tuli hommattua tollenen Philipsin DTR210 Digiboksi. Muut kanavat toimii ihan hyvin paitsi ylen. Ylellä kun kattoo esim Los serranoa niin ei tuu tekstejä. Mikä neuvoks?
   
 2.  
 3. ElefAntti

  ElefAntti Regular member

  Liittynyt:
  20.01.2004
  Viestejä:
  112
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kokeile kytkeä asetuksista/kaukosäätimestä tekstitys päälle.


  Alla lisää tietoa digitv.fi sivuilta
  "20. Miksi digi-tv-kanavilla on tekstitysongelmia?

  Televisiolähetyksiä voidaan tekstittää kahdella eri tavalla. Perinteisessä analogisessa tekstitystavassa teksti ns. poltetaan kuvaan. Digitaalisessa tekstityksessä (DVB-tekstitys) teksti kulkee digi-tv-lähetyksessä omana signaalinaan (kuten myös kuva ja ääni) ja vastaanottimen tehtävänä on koota näistä osasista toimiva ja oikein ajastettu ohjelma.

  Digitaalisen tekstityksen etuna on sen muunneltavuus - katsoja voi valita tarjolla olevista tekstityskielistä haluamansa tai jättää halutessaan tekstin kokonaan pois. Digitaalinen tekstitys mahdollistaa lisäksi esimerkiksi näkövammais- ja kuulovammaispalvelujen tuottamisen.

  Osa tv-kanavista käyttää standardinmukaista DVB-tekstitystä. Valitettavasti DVB-tekstitys ei tällä hetkellä toimi kaikissa vastaanottimissa. Mikäli tekstitys ei toimi, kannattaa tarkistaa, että oman laitteen asetuksissa on tekstitys valittu päälle. Lisätietoja on laitteen käyttöoppaassa. Jos tekstitys ei toimi siitäkään huolimatta, että tekstitys on valittu päälle, on mahdollista, että laitteen ohjelmisto ei osaa vastaanottaa digitaalista tekstitystä.

  Vastaanotinvalmistajat tekevät ohjelmistopäivityksiä, joilla tekstitysongelmat pyritään korjaamaan. Päivitysten saatavuudesta on usein lisätietoa laitteen maahantuojan kotisivuilla. Jos digisovittimen ohjelmistoversio on vanha eikä uudempaa päivitystä ole enää saatavilla, laite kannattaa toimittaa joko sen myyjälle tai maahantuojalle päivitystä varten.

  On myös mahdollista, että tekstitys on jäänyt kuvaruudun alareunan pimentoon. Kannattaa tarkistaa, että automaattinen kuvasuhteen valinta ei ole päällä. Kuvasuhteeksi on valittava sama kuvasuhde televisiossa ja digisovittimessa."
   

Jaa tämä sivu