1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Yleiskaukosäädin vanhaan digiboxiin

Viestiketju Keskustelua antenniverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi kaketsu_ 28.03.2012.

  1. kaketsu_

    kaketsu_ Member

    Liittynyt:
    05.08.2010
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Dodiin.
    Elikä isäukko hukkasi digiboxistaan kaukosäätimen. Joutuu siis vaihtamaan kanavia ja säätämään ääntä digiboxista. Alkaa kuiteskin ukolla ikää olla jo 57 vuotta, niin ei oikein tykkää siitä että joutuu koko ajan nousemaan kanavaa vaihtamaan.
    Niin minä löysin netistä tälläisen http://www.verkkokauppa.com/fi/product/0657/nhxh/ProCaster-8-in-1
    Eli yleiskaukosäädin. Käykö tuo siis ihan mihin vain digiboxiin, ja miten toimii?
    Pääsisi hiukan halvemmalla, kun rueta uutta boxia ostamaan..
    Niin, boxi on noin 4-6vuotta vanha , ja merkkiä en ole löytänyt, ainakaan päältä päin.
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,987
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Yleiskaukosäätimissä on yleensä valmiiksi ohjelmoitu useiden eri merkkien eri mallien ohjauskoodit. Ohjekirjassa luetellaan laitteet ja kerrotaan valintakoodit, jolla kunkin laitteen mukainen toiminta valitaan.

    Se, ettei laitteen merkkiä tiedä (eikö todellakaan?), vaikeuttaa tietysti toimintaa. Käytännössä joutuu kokeilemaan suuren joukon vaihtoehtoja aloittamalla esimerkiksi siitä, mikä ohjelma käynnistää ohjattavan laitteen. Aina kun sellainen löytyy, kokeillaan sitten, mitä muita toimintoja samalla valinnalla onnistuu. Lopputuloksena joudutaan ehkä tyytymään valintaan, jolla useimmat ja tärkeimmät toiminnot onnistuvat.

    Usein (mutta ei suinkaan aina) hinta kuvastaa laatua. Tuo malli on aivan halvimmasta päästä.
    Lukaise myös tuo: http://www.v2.fi/artikkelit/viihde/227/Kungen-yleiskaukosaadin/
     
  4. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173
    Itsellä ollut kans kaukkareita hukissa vaikka kuinka ja paljon. Kerran gigantissa kysäsin että mikä olis hyvä yleiskaukosäädin ja myyjä kehotti ottamaan tälläsen. Ei ole ikänä tullu vastaan parempaa, kaikki laitteet on löytyny. Helpon käyttää tuosta tekee se että laitetaan kaukkari usb-piuhalla koneeseen kiinni, mennään nettiin ohjelmoinnin sivuille ja kirjoitetaan halutun laitteen (tässä tapauksessa digiboxi) merkki ja malli. Ohjelmisto ohjelmoi kaukosäätimen vastaamaan mahdollisimman tarkasti alkuperäistä. Tähän voi vielä ohjelmoida neljälle napille omat valinnat. Ei siis enää tarvi kymmenen eri nappitoiminnon kautta "opettaa" kaukkaria vaan kaikki hoituu netin välityksellä. Hintaa tuolla on paikasta riippuen noin 30€ mutta on se ollut sen arvoinen. Suosittelen lämpimästi..
     
  5. torttu77

    torttu77 Member

    Liittynyt:
    04.04.2005
    Viestejä:
    91
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    18
    Itse suosittelisin Logitech Harmony Remote 300 - yleiskaukosäädintä muutaman lisäeuron panostuksella.
    Jos täytyy kaikki laitteet saada päälle/pois samasta napista + kohtuu helppo ohjelmoida,kun tietää laitteiden mallimerkinnät,yleensä laitteiden mallimerkinnät on tyyppikilvessä joko laitteen takana/pohjassa.Yli 5000 laitteen tuki.

    http://www.edukas.fi/tuote.cfm/19279/logitech_harmony_300#arvostelut

    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/19912/dccjn/Logitech-Harmony-Remote-300-yleiskaukosaadin

    tuollaisen voi löytää prisman alelaareistakin missä on niitä kaukosäätimiä,itse ostin ton 300:sen juurikin alelaarista vaikka tuo 300i-mallikin oli saatavilla, muuta eroa en oo huomannu kuin tuo 300 on mattapintanen ja 300i on kiiltväpintanen!
     
    Viimeksi muokattu: 28.03.2012
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,987
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Aivan off-topic'han tämä on, mutta silti ihmettelen, kuinka kaukosäädin voi kadota? Jotakin voi pudota kaupungilla kävellessä tai kauempana pyöräillessä, unohtua ratikkaan tai ravintolaan, mutta kaukosäädinhän on aina kotona.
     
  7. pentsu

    pentsu Active member

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    1,332
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    68
    Kyllä sitä sattuu. Itselläkin kokemusta, ja epäilys on että sohva on sen nielaissut sisuksiinsa, eikä sitä viitsisi sen vuoksi hajottaa.

    Asiaan. Olen myös joskus sortunut tuollaiseen "halpaan" yleiskaukosäätimeen, ja käytettävyys on ollut todella surkea. Sen vuoksi panostaisin se 30eur ja ostaisi jonkin tuollaisen ylempänä ehdotetun Logitechin.
     
  8. kaketsu_

    kaketsu_ Member

    Liittynyt:
    05.08.2010
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitos todella paljon neuvoista!
    Joo epäilen että säädin on sattumalta joutunut roskikseen tms. kun on käyty koko talo läpi eikä löydy.
     
  9. Jukkis63

    Jukkis63 Newbie

    Liittynyt:
    23.03.2015
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ite hankin tollasen muutama vuosi sitten rikkoutuneen Phlipsin tilalle. Valitsin Logitechin, koska siitä oli niin paljon kirjoitettu hyvää. Heti alkuun kuitenkin huomasin, että ko. kaukosäädin on hiukan hidas, verrattuna entiseen, mutta se ei nyt paljoa haitannut. Nyt kuitenkin olen etsimässä uutta säädintä tuon Logitechin tilalle, sillä alkaa hiukan jo hermot mennä kun nappuloita saa painaa rystyset valkoisina että sais jotain signaalia lähtemään. Joskus nappuloita saa painella kymmeniä kertoja, ennenkuin mitään tapahtuu. Olen putsannut näppylät muutamaan kertaan, mutta siitä ei ole mitään apua. En todellakaan suosittele ko. säädintä kenellekään, koska sen ikä ei ilmeisesti ole mikään pitkä. Uskon, että uusi säädin löytyy Philipsin tuotteista jotka ovat simppeleitä ja toimivat ainakin kauemmin kuin tuo Logitechin kapula.
     
  10. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173
    sulla on alunperinkin ollu joku maanantaikappale, oisit palauttanu kauppaan... Omani on jo varmaan 4-5vuotta vanha ja edelleen päivittäisessä käytössä, ei oo tarvinnu putsailla tai muutakaan.. Patterit tietty vaihtanu..
     
  11. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Kyllä harmony on toiminut loistavasti. 5 Vuotta kanssa kovassa käytössä.
     
  12. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,949
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Noista halvoista palikoista vielä.
    Noi Kungen ja ProCasterin palikat ovat samoja säätimiä.
    Verkkokauppa.com myy samaa Kungenia vaan ProCaster nimellä,sehän on verkkiksen oma tuotemerkki.
    Tais jossakinvaiheessa verkkis myydä myös kungenin nimelläkin.

    Joskus vuosia sitten Niksmanninvalinta Lidl myi SilverGrest KH 2158 halpis-säädintä ( 10€ )
    Parikappaletta otin varalle,toinen on käytössä,kun sonyn oma sanoi sopimuksen irti,
    hyvinhän tämä pelaa.

    Jos kuitenkin varmanpäälle haluaa pelata,niin joku logitech perus-säädin on ehkä kannattavampi ostos.
    Mutta kyllähän näillä halpispalikoillakin perusasiat hoituu.

    http://www.v2.fi/artikkelit/viihde/227/Kungen-yleiskaukosaadin/

    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/0657/nhxh/ProCaster-8-in-1-oppiva-kaukosaadin-LCD-naytolla

    http://postimg.org/image/jwclalibr/
     

Jaa tämä sivu