1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Yleinen poweriketju

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Uppmas 24.05.2013.

  1. PalleTheBoy

    PalleTheBoy Active member

    Liittynyt:
    22.03.2012
    Viestejä:
    1,020
    Kiitokset:
    37
    Pisteet:
    58
    Eli tämä olisi myös hyvä? http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...fx-550w-core-edition-atx-virtalahde-80-bronze

    Tuossahan olisi sitten näytönohjaimellekin useampi liitin joka sopisi vallan mainiosti minulle, eikä hintakaan huimaa päätä.
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,320
    Kiitokset:
    3,854
    Pisteet:
    223
  4. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    709
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    PalleTheBoy kiitti tästä.
  5. PalleTheBoy

    PalleTheBoy Active member

    Liittynyt:
    22.03.2012
    Viestejä:
    1,020
    Kiitokset:
    37
    Pisteet:
    58
    Kiitokset vastauksista. Systemassa näyttää olevan halvempaa mutta taitaa tulla postikulut? Mielellään ostaisin kaikki kerralla samasta paikasta ja Systemassa tuntui koteloita olevan todella heikosti. Tuo semimodulaarinenkin vaikuttaa erinomaiselle. Täytyy katsoa rahatilanne jos vaikka sijoittaisi sitten ihan kunnolla tuohon.

    OT: Onko nuo Samsungin EVO sarjalaiset edelleen kuraa?

    E: Jatkoa SSD höpinöistä höpinäketjussa
     
    Viimeksi muokattu: 06.12.2015
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,320
    Kiitokset:
    3,854
    Pisteet:
    223
    Systemalla vitosen postikulut. Evosta ei uskalla mitään sanoa ennen kuin joskus vuoden päästä kun on testattu tarpeeksi. Turha sen kanssa kuitenkaan riskiä ottaa kun ei ole muutenkaan parempi.
     
    PalleTheBoy kiitti tästä.
  7. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,356
    Kiitokset:
    426
    Pisteet:
    163
    Jimmyn 450W core taisi olla TS kanssa, mitä tuossa kesämmällä kaverin siskolle kasasin koneen ja tilautin hällä 450W coren mutta kyllä se TS oli mikä sieltä tuli
    E: Mutta 100% varma ei koskaan voi olla
     
    wwallu kiitti tästä.
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,320
    Kiitokset:
    3,854
    Pisteet:
    223
    Luulin ettei 450 watin TS:ää ole olemassakaan. Äkkiseltään ajateltuna sama poweri 20 wattia isompana ei ole mitenkään erityisen tarpeellinen kapine. Vielä sitä näköjään tälläkin iällä oppii jotakin uutta.
     
  9. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,356
    Kiitokset:
    426
    Pisteet:
    163
    niin no, ei ihan pelkästään watit eroina, siinä missä 450W TS:ssä on 105*C konkat, niin 430W:ssä on 85*C konkat
     
    wwallu kiitti tästä.
  10. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,468
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Ehkä hieman väärässä ketjussa toi kysymyksesi, mutta powerin osalta oikeassa. Ei jatkoon cx-sarjalaista. Tulikohan tosta kotelostakin jotkut lisäpostimaksut jos nixmanneista sen otat myös.
     
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,320
    Kiitokset:
    3,854
    Pisteet:
    223
  12. ulfern

    ulfern Newbie

    Liittynyt:
    13.01.2016
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Riittääkö 650w GTX 770 SLI näyttikselle? Jos ei niin mikä on suositeltu virtalähde? prossuna fx 8350

    Niin ja eikös Palitin ja Windforcen näyttikset pysty ylipäätään kytkeä SLI-tilaan? Molemmat siis GTX 770 2GB
     
  13. Themu

    Themu Active member

    Liittynyt:
    18.01.2006
    Viestejä:
    3,105
    Kiitokset:
    85
    Pisteet:
    78
    Voi käyttää. Laatu 650w pitäisi riittää, itselläni oli semmoinen käytössä hetken aikaa kunnes huvikseen päivitin superkukkaan.
     
  14. ulfern

    ulfern Newbie

    Liittynyt:
    13.01.2016
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Chieftec APS-650C näyttäis olevan et ei mikää hirveen laadukas poweri vissiin.. No kai sitä voi kokeilla ja sit tilaa paremman powerin jos ei riitä teho.
     
  15. Themu

    Themu Active member

    Liittynyt:
    18.01.2006
    Viestejä:
    3,105
    Kiitokset:
    85
    Pisteet:
    78
    Mahdollisuus on että jos chieftec haluaa kyykätä niin se vie muitakin komponentteja mukanansa. Mutta itse en ole kuullut ainakaa että tälläisessä olisi mennyt. Yleensä kone vaa sammuu.
     
  16. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,485
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    143
    Miksi veisi? Kaupan myyjä mielellään kertoo näin, mutta jos on tarkoitus auttaa niin pitäisi antaa oikeaa tietoa sen sijaan, että pelottelee asioilla mitkä eivät ole realistisia.
     
  17. Themu

    Themu Active member

    Liittynyt:
    18.01.2006
    Viestejä:
    3,105
    Kiitokset:
    85
    Pisteet:
    78
    En lupaa että jos ei riitä poweri että ei tuhoo muita komponentteja. Mutta tuskin vie.
     
  18. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,485
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    143
    Enkä minä pysty lupaamaan, ettei powerin asennuksen yhteydessä energiajuomatölkki kaadu koneen sisälle. Todellisuuden kanssa tuolla kommentilla ei kuitenkaan ole sen enempää tekemistä kuin sinun tarpeettomalla pelottelulla.
     
  19. Themu

    Themu Active member

    Liittynyt:
    18.01.2006
    Viestejä:
    3,105
    Kiitokset:
    85
    Pisteet:
    78
    Jos et "pelottele" ja jollain räjähtää poweri + syö emon niin mitäs sitte? Aina on vaara olemassa mutta ei välttämättä korkea riski.
     
  20. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,485
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    143
    Eli varmuuden vuoksi pelotellaan aiheettomasti kaikkia? Seuraavana neuvona voisi olla koneen kääriminen kuplamuoviin ja vieminen pommisuojaan lukkojen taakse. Avain kaivoon tämän jälkeen jolloin voi olla kohtuu varma, että kone pysyy kunnossa. Tietysti maanjäristys voi koneen tuhota tässäkin tilanteessa joten viisainta pelotella silläkin. Ehkä varminta olisi luopua tietokoneesta. Tällöin hajoamisvaaraa ei olisi. Tosin riski on siinäkin että miten siitä luopuu turvallisesti. Rappusissa voi kaatua jos sen lähettää/vie ostajalle. Riskiä voi minimoida siten, että pyytää ostajaa hakemaan sen. Toisaalta mitenkäs jos ostaja osoittautuu terroristiksi ja tälläisen henkilön on päästänyt kotiinsa? Eikös siitäkin pidä varoittaa?

    Pystytkö muuten Themu takaamaan, että uusi ostettu laatupoweri ei hajottaisi konetta valmistusvian vuoksi?
     
  21. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    709
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    1. Väitätkö @jartar tosiaan että jännite/virtalähteen ylikuormittamisessa ei ole mitään riskejä? Tai ettei se ainakaan voi hajoittaa siihen liitettyjä laitteita?
    Mitä jos ylikuormitus rikkoo konkkia powerin sisällä? Jokaisen konkan rikkoutuessa on mahdollisuus powerin hetkelliseen ylijännite/ylivirta tilanteeseen ja samalla on myös tulipalon riski. Eli tältä kannalta ajateltuna @Themu maininta tuosta mahdollisuudesta ei varmastikaan ole haitaksi kysyjälle. Sitähän täällä ei kukaan ole kieltänyt että useimmissa tapauksissa poweri vain ei jaksa antaa virtaa muille komponenteille -> koneen sammuminen.

    2. Onko näistä energiajuomatölkki/pommisuoja vertauksista jotain hyötyä kysyjää ajatellen?
     
    Gereti ja wwallu kiittävät tästä.

Jaa tämä sivu