1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

YLE tappoi digiboxini

Viestiketju Keskustelua antenniverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi TJohtaja 12.05.2007.

 1. TJohtaja

  TJohtaja Member

  Liittynyt:
  12.05.2007
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Rekisteröidyinpä tänne parin vuoden tauon jälkeen kertomaan traagisen tarinan. Tarinan siitä, kuinka YLE tappoi digiboxini.

  Olen nyt vajaan vuoden elänyt viha/rakkaus -suhteessa digiboxinakin tunnettuun romuläjään nimeltä Digiality CX 302T. Laitteen omistajat tietävät varsin hyvin minkälaisesta koneesta on kyse. Monesti olen jo luullut menettäneeni sen kokonaan, kun kanavat herkiävät näkymästä täysin varoittamatta. Mutta kuten Feenix-lintu, on Digiality noussut kuolleista silloin kun sitä vähiten odotin. Virrat pois + resetointi on ollut arvokas apu laitteen elvyttämisessä.

  Mutta ei enää. Viimein on Digiality kohdannut voittajansa. YLE:n euroviisu-semifinaali -lähetys oli sille liikaa. Viisujen vajotessa yhä syvemmäs kohti helvetin syövereitä lakkasi Digiality toimimasta. Kenties viimeistä kertaa. Liekö päättänyt oman elämänsä, yksin, pimeässä, vailla toivoa. Vaihtoehto oli sille kuolemaakin kauheampi.

  Victor Frankensteinin jalan jäljissä aloitin hirvittävän operaation, tavoitteenani saada elämä jälleen kerran kiertämään siihen, jonka se oli ennenaikaisesti jättänyt. Sekunnit vaihtuivat minuuteiksi, minuutit tunneiksi, kun resetoin koneen, yhä uudelleen ja uudelleen. Juuri kun kaikki toivo näytti kaikonneen, jotain tapahtui. Digialityn etupaaneelissa välähti pilkahdus ystävästäni. Mutta se... hirviö.. joka heräsi, ei ollut ystäväni. Se oli kuin vääristynyt peilikuva, heijastus jostain tuntemattomasta.

  Kaikki ilo on siitä kaikonnut, sillä on silmiä vain YLE:n kanaville. Vain niitä se seuraa, odottaen tilaisuuttaan. Tilaisuutta jakaa kohtalonsa sen kanssa, joka sen oli synkeään ratkaisuunsa ajanut.

  MTV3, Nelonen, SubTV.. nämä ovat tälle.. olennolle vieraita. Se on ne kadottanut, kenties ikiajoksi, hautoen mustaa kostoaan. Odottaen, pimeydessä.
   
 2.  
 3. pokama

  pokama Member

  Liittynyt:
  12.05.2007
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Pääsetkö menuun edes? Jos pääset niin kovalevyn alustus ja pin on 1397.
   
 4. arskaxx

  arskaxx Active member

  Liittynyt:
  14.07.2004
  Viestejä:
  1,056
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Olisko pin kuitenkin 7139 ???
   
 5. pokama

  pokama Member

  Liittynyt:
  12.05.2007
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Sorry niinpäs olikin 7139
   
 6. TJohtaja

  TJohtaja Member

  Liittynyt:
  12.05.2007
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Valikkoihin pääsee ja kaikki resetoinnit ja nyt tuo alustuskin on tehty, mutta ruojake ei löydä mitään muuta kuin YLE:n kanavia. Jää formulat näkemättä. Taitaa olla takuu-paperin etsiminen käsissä. Vai näinköhän antavat Net Anttilaan palauttaa ilman paperiakin, jos ei enää löydy? Toivottavasti sais rahat takaisin eikä uutta tilalle. Muutes, kaikki YLEn kanavat kyllä näkyvät, mutta laite ilmoittaa niitten tulevan samalta taajuudelta. Liekö tämä normaalia?
   
 7. eftu

  eftu Regular member

  Liittynyt:
  29.03.2005
  Viestejä:
  165
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mielenkiintoinen näkemys Ylestä otsikossa. Minullakin on digikortissa ollut ongelma, jossa kaikki muut kanavat kuin Yle toimivat, ongelma meni parissa päivässä itsestään pois kun skannasi uudelleen.

  Tuliko mieleen, että "viisujen vajotessa yhä syvemmäs kohti helvetin syövereitä" olisit voinut turvautua analogiseen lähetykseen? Pari teknistä vikaa ja ihmeellinen valitustarina, ei se maailma mihinkään ole kaatunut malta nyt hetki ja yritä uudelleen jos vaikka boksi sitten toimisi.

  Ylen kanavat tulevat miunlla kaikki taajuudella 714.000, muut kanavat joko 538.000 tai 698.000. Taitaa olla normaalia. Koita skannata se boksisi vielä uudelleen ja mikäli kuva katosi vähitellen veikkaisin vian lähteeksi antennia tai kaapeliverkon pettämistä.
   
 8. TJohtaja

  TJohtaja Member

  Liittynyt:
  12.05.2007
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Niin tuo aloitus viesti on raapustettu hieman päihtyneessä mielentilassa. Tosiaan vaihoin analogiselle lähetykselle heti kun vika ilmeni että sai katsottua viisut loppuun, analogiselta katsoin myös tänään jääkiekon.

  Mielenkiintoistahan tässä on se, että tuo vika tuli silloin, kun täällä oli muutenkin lähetyskatko. (kuulemma noin kymmenen minuutin pituinen)

  Sen katkon jälkeen ei enää muut kanavat ole näkynyt. Antennissa ei vika ole, koska asun kerrostalossa. Ja on yritetty useaan kertaan säätää kanavia uudelleen. Vika tuli siis torstai-iltana, ja nyt vielä Sunnuntai-yönäkään ei rotisko löydä muita kanavia. Ei taida enää olla muuta vaihtoehtoa kuin palauttaa boxi, ja toivoa että saisi mielluummin rahat kuin uuden. Tämä ei nimittäin todellakaan ole ainut tai ensimmäinen vika.

  Jos rahaa olisi ostaisin suoraan digitelevision, niin pääsee irti tästä boxi-helvetistä.
   
 9. TJohtaja

  TJohtaja Member

  Liittynyt:
  12.05.2007
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mikään ei ole niin viisas kun ihminen! Tämän boksin kohdalla on valiteltu kehnosta näkyvyydestä syrjä-seuduilla, ja tähän iskenyt vika ilmeisesti siis heikensi näkyvyyttä entisestään siten, että vain vahvimapana lähetetyt ylen kanavat löytyivät. Ratkaisu oli siis tuunata vähän antennia = en vetänytkään antenninjohtoa seinään, vaan vedin sen kiinni rautakehikkoiseen pöytään, josta vedin toisen johdon seinään. Tämä tuplasi signaalin voimakkuuden ja laadun, ja nyt normi kanavien lisäksi näkyy myös voice ja urheilukanava, jotka eivät enemmin suostuneet näkymään.

  Nyt vaan kehittelemään vähemmän tilaa vievää "antennin vahvistinta"
   

Jaa tämä sivu