1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Yle areenan ohjelmat teksteineen dvd -levylle?

Viestiketju Digivideo-ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Nannuli 01.07.2013.

 1. 1ecu

  1ecu Member

  Liittynyt:
  20.02.2003
  Viestejä:
  96
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  @ Nannuli
  Sori kun en ole ihan koko ketjua kahlannut läpi, mutta liittyvätkö DVD-ongelmasi myös digiboksin tallenteisiin (.mpg, .ts tms.)? Tarkoitan siis, että onko alkuperäinen flv-ongelmasi jo ratkennut tässä ketjussa?
   
 2.  
 3. Nannuli

  Nannuli Member

  Liittynyt:
  11.04.2012
  Viestejä:
  56
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Se alkuperäinen ongelma ei ole ihan tyydyttävällä tavalla ratkennut, mutta saa tällä hetkellä olla ja hautua... On tullu niin paljon kaikkia hyviä ohjeita, mutta niistä ei valitettavasti ole ollut riittävästi apua.

  Digiboksi ongelmasta en ole tässä viestiketjussa maininnut aikaisemmin ollenkaan, mutta siinä on tavallaan sama ongelma, että pitäisi saada tietokoneelle ja sitä kautta mahdollisesti hyvälaatuisena katsottavana levylle. Ja digiboksi ongelmaan liittyy vielä tekstitysongelma ylen ym muilta kanavilta, joille tekstejä ei ole poltettu kiinni.
   
 4. 1ecu

  1ecu Member

  Liittynyt:
  20.02.2003
  Viestejä:
  96
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Jos et Nannuli ole vielä aiheeseen perehtynyt, niin googleen vaan taikasana projectx, niin tässäkin keskustelussa on äkkiä 40 viestiä lisää... ;-)
   
 5. Nannuli

  Nannuli Member

  Liittynyt:
  11.04.2012
  Viestejä:
  56
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Juuh. Projectx:ää kokeilin asentaa koneeseeni jo ajat sitten, mutta mun kone ei jostain syystä huoli javaa, joten asensin Projectx portablen, mutta siitäkään ei ollut apua teksteille.

  Mutta olet ihan oikeassa, että menee jo ihan asian vierestä.
   
 6. 1ecu

  1ecu Member

  Liittynyt:
  20.02.2003
  Viestejä:
  96
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kaikki kunnia, kiitos ja kumarrukset harrastajille, jotka noita ohjelmia osaavat ja jaksavat koodata. Mutta ProjecX:kin on mielestäni eräs esimerkki 'melkein toimivasta’ ohjelmasta. Homma menee siis jokseenkin ok, kunhan vain osaa asettaa ihan kaikki täpät ja ini-zydeemit oikein ja ohjelmalähde on sopiva. Mutta vaikka asetukset olisvat jiirissä, niin videostriimien sisältö ja koodaus näyttävät kuitenkin (ainakin ajan myötä) vaihtelevan. Näin lopputulos ei enää olekaan yksiselitteisesti hyvä tai edes oikein.

  Yksi esimerkki on jotkut AVA:n tekstitetyt ohjelmat, joita olen tallettanut .ts:inä. Minulla olevissa AVA:n striimeissä ei ole teletext–tekstitystä, vaan pelkästään DVB-bittimapit. ProjectX:n kautta saan kuitenkin ne talteen .sup-muodossa. Suppeja tukevissa ohjelmissa tekstejä ei voi kuitenkaan käyttää suoraan, koska jostain syystä niiden värit vaihtelevat valkoisen, violetin, keltaisen ja punaisen välillä. Lisäksi osassa tekstitys’kuvista’ on alareunasta leikkautunut pieni siivu pois. No, OCR:n kautta (SubRip) tekstit saa ennen pitkää muutettua (melko) virheettömiksi .srt:iksi. Mutta kun ei enää jaksais... ;-D.

  Vaihtoehto 2: luodaan Tmpgenc DVD Autoring Works 5:ssa (vanhemmat versiot eivät käy) uusi projekti. Sitten avataan .ts-fileet ja valitaan niistä AV-striimit sekä tekstitykset (DVB ja teletext molemmat toimivat) . Seuraavaksi luodaan menu jos tarvitsee, ja lopuksi polttoon. Jotain tuolla firmassa siis ilmeisesti osataan tehdä paremmin kuin koodi-Niilon kammiossa. TAW 5:n hinta on tällä hetkellä n. 100 taalaa, joten... öööö... kaivetaanpas taas ne omat ohjelmat esiin, ja eikun säätämään... heh heh!
   

Jaa tämä sivu