1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Yle Areenan katselu xbmc:lla

Viestiketju Alkuperäinen Xbox -osiossa. Ketjun avasi Mortenson 09.07.2009.

 1. Mortenson

  Mortenson Member

  Liittynyt:
  09.07.2009
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Terve. Tästä oli joku vanha keskustelukin, mutta foorumi ei antanut vastata siihen.

  Mutta siis, Yle Areena on näemmä vaihtanut palvelunsa osoitteita, eikä vanha xbmc-skripti (http://code.google.com/p/doze-xbmc-plugins/downloads/list) enää toimi.

  Onko kellään päivitettyä skriptiä, tai osaako joku ohjeistaa pystyykö web-osoitemuutokset tekemään itse sinne default.py -tiedostoon?
   
 2.  
 3. cokekola

  cokekola Member

  Liittynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Nostetaan taas vähän, vaikka taitaa olla turhaa:-(
  Onko nykyään edes mahdollista tehdä XBMC:lle plugaria, joka näyttäisi areenan videot?

  Katselin noita areena.yle.fi -sivuja, mutta www-sorsanlukutaidottomana en osannut päätellä, pystyykö plugaria muuttamaan sen verran, että videopätkät taas näkyisivät.

   
 4. Joker_

  Joker_ Member

  Liittynyt:
  01.02.2007
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itse olen kehittämässä tähän plugaria. Käytän pohjana tuota dozen tekemää vanhaa plugaria. Olen kohtuudella saanut jo modattua sitä siten, että ohjelmia pystyy listaamaan ja etsimään. Nämä muutokset ovat olleet kohtuullisen helppoja.

  Suurempi ongelma uudessa areenassa on sen käyttämä flash-player, joka suorittaa jos jonkinnäköistä autentikointia, ennen streamin lataamista. Saman toiminnallisuuden toteuttaminen pythonilla tulisi olemaan huomattavasti työläämpää.

  Onneksi kuitenkin löytyy softa nimeltä RTMDump-YLE (yle-dl), jolla saa dumpattua streamia areenasta. Todo-listallani onkin siis saada tämä integroitua plugariin.

  yle-dl löytyy osoitteesta http://users.tkk.fi/~aajanki/rtmpdump-yle/index.html

  Niin, tosiaan, koodiani ei ole vielä saatavilla mistään. Laitan projektin google codeen tai sourceforgeen kunhan saan jotain toimivaa aikaan. Voin kyllä ilmoittaa tähän threadiin sitten.

  UPDATE (9.10.2009):
  Ohjelmien selaaminen ja etsiminen tuntuu tällä hetkellä toimivan täydellisesti. Onnistuin myös tekemään simppelin rtmp->http-proxyn käyttäen yle-dl-ohjelmaa, Apachea. Ko. proxy on käytännössä vain muutaman rivin mittainen cgi-shell-skripti.

  Ongelmaksi tälläisessa toteutuksessa tulee se, että videota ei voi kelata lainkaan.

  Päätinkin siis hylätä yle-dl:n integroimisen ja kopioida autentikointilogiikan pythonilla toteutettavaan, oikeaan rtmp-proxyyn. RTMPy vaikuttaisi olevan hyvä framework tätä tarkoitusta varten.

  Perehdyttyäni vähän enemmän rtmpdumpin, yle-dl:n ja RTMPy:n toimintaan, homma ei vaikutakaan niin mahdottomalta kuin aluksi kuvittelin.

  RTMPy:llä tekemäni Yle-client osaa jo tehdä handshaken, seuraavana on vuorossa "invoke connect" ja sen jälkeen autentikointi.

  Ideana on siis tehdä rtmp-proxy, joka hoitaa ylen vaatiman autentikoinnin rtmp-clientin puolesta läpinäkymättömästi, jolloin mikä tahansa rtmp-client pystyy kommunikoimaan Ylen FMS:n kanssa.

  Teknisesti tämä menee niin, että rtmp-proxy vain ohjaa kaikki rtmp-paketit (ja mahdollisesti myös handshaken) suoraan ylelle, mutta suorittaa ylimääräisen autentikointivaiheen kun client lähettää "invoke connect()" -pyynnön.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2009
 5. miica76

  miica76 Member

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  55
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Moro ei nyt ihan koske tekstitys aihetta! Mut latasin kyseisen ohjelman ja en tiedä kuuluuko ohjelman pienentyä alapalkkiin tai pienemmäksi ruuduksi niin kuin muut ohjelmat?? Voipi olla taas joku pieni käyttäjä häiriö kun en saa toimimaam! Nyt kun laitan ohjelman päälle niin tulee koko näytän kokkoiseksi ja olis ihan mukavaa saada pienennettyä pienemmäksi!
   

Jaa tämä sivu