1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Yhteydenotto Googleen

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi jrastas2 23.10.2015.

 1. jrastas2

  jrastas2 Member

  Liittynyt:
  11.10.2009
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Osaisiko joku kertoa, miten saisi helpoimmin ilmoitettua Googlelle tietojen poistosta omista Google+ -sivuilta? Tietyt tiedot tulevat näkyviin hakutuloksissa, vaikka näin ei pitäisi tapahtua. Ainakaan Suomen konttoriin ei pikaisella etsinnällä löytynyt järkeviä yhteystietoja.
   
 2.  
 3. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,487
  Kiitokset:
  707
  Pisteet:
  193
 4. Tepsu9

  Tepsu9 Active member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  2,003
  Kiitokset:
  90
  Pisteet:
  78
  Lisää tiedotetta
  Näin vaadit Googlea poistamaan tietosi

  EU:n tuomioistuimen päätös velvoittaa hakujätti Googlea poistamaan käyttäjää koskevat hakutiedot.

  Jos menneisyydessä on tullut hölmöiltyä internetissä, ei se enää ole maailmanloppu, sillä EU-tuomioistuimen päätös antaa ihmisille mahdollisuuden "tulla unohdetuksi".

  Käytännössä päätös velvoittaa Googlea poistamaan käyttäjää koskevat hakutulokset käyttäjän itse niin vaatiessa.

  Näin homma toimii käytännössä.

  1) Google tarjoaa oman hakulomakkeen niille käyttäjille, jotka haluavat tietojaan poistettavan. Tämä johtuu siitä, että eurooppalaiset ovat jo ehtineet pommittaa hakujättiä pyynnöillään.

  2) Varmista ensin, että valitset ensiksi oman asuinvaltiosi lain. Tarjolla ovat kaikki Euroopan Unionin jäsenmaat sekä muutama ylimääräinen.

  3) Seuraavaksi täytetään omat tiedot, kuten nimi sekä nimellä löytyvät hakuehdot. Tässä kannattaa olla tarkkana. Kerro Googlelle tarkasti niistä tiedoista ja linkeistä, jotka haluavat palvelusta poistettavan.

  4) Mikäli toimit kolmannen osapuolen ominaisuudessa, ja poistettavat tiedot koskevat esimerkiksi sisartasi tai lakimiehen ominaisuudessa asiakastasi, löytyy tälle lomakkeesta oma kohtansa.

  5) Lopuksi määritellään ne url-osoitteet, jotka halutaan Googlen hakutuloksista poistettavan. Osoitteen täytyy olla tarkka, joten sen voi vaikkapa kopioida osoitepalkista ja liittää lomakkeeseen oikeaan kohtaan.

  Mitä sitten tapahtuu?
  Google analysoi jokaisen poistopyynnön yksittäistapauksena. Yhtiö saa poistopyyntöjä tuhansittain, joten omien tietojen katoaminen hakutuloksista voi viedä merkittävästi aikaa.

  Google tutkii myös, onko poistamaksi vaatimasi tieto vanhentunutta tai olisiko siitä merkittävää hyötyä muille, kuten esimerkiksi huijaustapauksissa, rikostuomioissa, ammattiaseman väärinkäytöissä ja muissa erityistapauksissa. Tällöin pyyntö tiedon poistoon tullaan mitä todennäköisimmin hylkäämään.

  http://news.softpedia.com/news/How-to-Demand-Your-Right-to-Be-Forgotten-from-Google-444479.shtml
   

Jaa tämä sivu