1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Yamahan kaiuttimet?

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi juhakava 12.07.2010.

 1. juhakava

  juhakava Member

  Liittynyt:
  25.11.2004
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Muutama vuosi sitten ostin vahvistimeksi Yamaha RX-V657:n ja viimein sain hommattua myös taakse tarvittavat 4 kaiutinta, Yamahan NS-333. Kannattaisiko keskikaiuttimeksi hommata myös Yamahan sarjaa (tällä hetkellä joku Sonyn karvalakki vuodelta 1 ja 2) vai onko Jammun keskikaiuttimista mihinkään(vaihtoehtoina olisi ns-c700 tai ns-c444)? Minulla ei vielä ole myöskään subbaria, mutta onko subi tarpeen, jos edessä jo isot lattiakaiuttimet? Olisko Jammu tähänkin/tähänkään hyvä valinta (esim. yst-sw215 tai yst-sw315)??
   
 2.  
 3. ISOimage

  ISOimage Regular member

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Nyrkki sääntönä, tai ainakin jonkinlaisena ohjenuorana, voi pitää sitä että kaikki kaiuttimet olisivat samanlaiset keskenään. Jep, onhan se himpun verran hankalaa sijoittaa 7 samanlaista pieneen huoneeseen, joten kompromissejakin täytyy tehdä. Takakaiuttimet ovat kuitenkin niitä jotka luovat tilantuntua eli toistavat ainoastaan efektejä. Niissä voi hieman antaa periksi mikäli ei ole kasaamassa kunnollista teatteria itselleen. Etukaiuttimien olisi hyvä olla samanlaiset keskenään, näin vältytään äänikentän vääristymiltä.

  Noista Yamahan kajareista en tiedä mitään mutta mikäli olet niihin itse tyytyväinen niin paha niitä on mennä moittimaankaan. Subi on todellakin tarpeen kun katsotaan leffoja, mikäli haluaa kaikkein matalimmatkin taajudet mukaan. Tästäkin ollaan montaa mieltä mutta kyllä erillinen subi on rautaa. Tietysti, jos hankkii surkean laatikon mikä kantaa subbarin viittaa valmistajan mukaan, on ihan sama sitten onko sitä ollenkaan. Kannattaa hakea liikkeestä vaikka koe kuunteluun ja tehdä ostopäätös vasta sen jälkeen.
   
 4. juhakava

  juhakava Member

  Liittynyt:
  25.11.2004
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitos vastauksesta. Täytyy ehkäpä harkita tuota subin hankintaa...naapurit ainakin kiittävät ja kumartavat... Mitä tarkoitat 7 samanlaisella? Siis ei eteen lattiakaiuttimia? Tällä hetkellä lattiakaiuttimina Simex-merkkiset hyvin bassoa toistavat kaiuttimet.
   
 5. ISOimage

  ISOimage Regular member

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  7 samanlaista kaiutinta olisi se ideaali tapa toteuttaa kotiteatteri. Ongelmaksi muodostuu tietenki se, kun edessä pää kanavat on toteutettu suurilla lattiakajareilla. Sekin on suuri plussa jos saa sijoitettua eteen 3 identtistä kaiutinta. Mainitsit että sinulla pääkanavissa on simexin lattiakajarit, tuommoisen sijoittaminen keskelle on todellakin haastavaa eikä palvele tarkoitusta.

  Olet tyytyväinen pääkaiuttimiisi joten käy jossakin hifi liikkeessä juttelemassa asiasta. He osaavat auttaa keskikaiuttimen valinnassa. Tokihan he yrittävät myydä sinulle kaikkea mahdollista mutta älä mene pyörälle päästäsi, hifi liikkeissä se on uskomatoman helppoa. :)
   
 6. Anestic

  Anestic Regular member

  Liittynyt:
  27.11.2007
  Viestejä:
  432
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Juu palaat sieltä 7kpl tannoyn mercuryä tai muuta vastaavaa muotikaiutinta kainalossa ja paasaat niistä lopun elämääsi foorumeilla kaikille 20 euron tietokonekaiuttimia ostaville miten kannattaa ostaa käytetty kaiutin 1kpl ja säästää lisää toiseen ja vahvariin:D

  Subi tuo kyllä sen pienen lisäpotkun sinne ja tähän voi riittää myös yamahan pikkukaverit, ainakin itsellä. Eli kannattaa. Ja kauneushan on nimenomaan kuulijan korvissa. Itsellä vanha 60 w, 6,5 tuumanen pikkusoni ja palvelee tällä hetkellä ihan mainiosti kerrostalossa elokuvia kuunnellessa...
   

Jaa tämä sivu