1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Yamaha DVD-S550 Kuva ongelma

Viestiketju DVD-soittimet -osiossa. Ketjun avasi haka81 21.05.2005.

 1. haka81

  haka81 Member

  Liittynyt:
  21.05.2005
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eipä tuo mullakaan edelleenkään toimi ja oon alentunut kohtalooni :). Jos joku vain keksis ratkasun tai tietäs toimivan firmwaren... Jätin juuri Yamahan suomalaisilla sivuilla palautteen, katellaan kuinka aktiivisia siellä ollaan...
   
 2.  
 3. magirus

  magirus Member

  Liittynyt:
  05.06.2005
  Viestejä:
  38
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  No voihan perhana. Kyllä siinä sitten bugi on.

  Kuule d3os, koititko tuota nimmarin pirnti22 tarjoamaa linkkiä? Siellähän käsketään muuttaa "digital out" valikosta "all" asetus "pcm" moodiin.

  Importance from V34
  DVD-Player has the setting “Digital out“ in the menu. The options are “ALL“ or “PCM“.
  ALL: Signals will be output in Original Signals
  PCM: Signals are converted to PCM
  Originals, SVCD have MPEG2 Audio. It means that with SVCD will be output MPEG2 Audio in “ALL“ settings.
  Until Software Version V32 (and old DVD-Player), MPEG2 Audio was converted to PCM in setting “ALL“.
  Please change the settings adequately if necessary.
  VCD (MPEG1 Audio) is always converted to PCM in any settings with even V34, because it is just 2ch audio.
  MPEG or PCM are Audio Signals.

  Toivottavasti Yamahan päämajassa ollaan hereillä. Joku ratkaisu tähän on löydyttävä, tai lähetetään takuuhuoltoon läjäpäin SviisViiskymppisiä.
   
 4. d3os

  d3os Member

  Liittynyt:
  06.07.2005
  Viestejä:
  28
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  jep tuollain ne äänet saa toimiin... MUTTA :D se kuva.. bugi se on niinkuin on jo todettu... Luulis kait uudella päivityksellä korjaantuvan jos sellainen ilmestyisi.. muussa tapauksessa ei tuu mieleen muuta kuin se takuu huolto :S
   
 5. magirus

  magirus Member

  Liittynyt:
  05.06.2005
  Viestejä:
  38
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Bugi-teoriaa ei tosin tue se seikka, että Dylyck kertoi firmwaren 38 toimivan asiallisesti. Millainen televisio tällä herralla mahtaa olla? Ja miten TV on kytketty? Minkä formaatin elokuvaa testauksessa on käytetty? (Ja työskenteleekö Dylyck yamahan support centterissä? HEH !)

  Ja haka81 kertoi omistavansa LG:n laajakuva TV:n ja ongelma esiintyi myös siinä. Tämän vuoksi televisiota on hankala syyttää. Lieneekö tämäkin scartilla kiinni?

  Itse en ole saanut mitään vastausta Yamahan englanninkieliseltä support-sivustolta. Pitänee lähettää uusi kysely. Lähettäkää muutkin. Lisäksi asiasta voisi kysellä myös muilla keskustelupalstoilla, tiedä vaikka joku olisi ratkaissut ongelman. Äkkiseltään luulisi, että Yamahalta voisi ainakin saada alkuperäisen firmwaren, jos kenelle kuva on tekstejä tärkeämpi.

  Ihmeellinen homma, ei voi muuta sanoa. Kohta saa halvalla Yamahan S550:siä keltaisesta pörssistä. Vaan eipä nuo maksa paljoa uudetkaan enää.
   
 6. magirus

  magirus Member

  Liittynyt:
  05.06.2005
  Viestejä:
  38
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
 7. d3os

  d3os Member

  Liittynyt:
  06.07.2005
  Viestejä:
  28
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  kyseinen vika on Firmwaren syytä... ja yamahalla ei oikein ole mitää teknisiä palveluja suomessa joten tämä on vähän vaikeaa... Olisiko mahdollista vaihtaa Firmware entiseen v.32 :een jolloin soitin olisi kuin ennen.. saako tätä mistään vai miten tässä nyt tehdään.. tämä ongelma on hyvin monella ja vika haluttaisiin saada korjattua!
   
 8. magirus

  magirus Member

  Liittynyt:
  05.06.2005
  Viestejä:
  38
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Siltähän tuo vähän näyttää. Onko kukaan kokeillut tuota s657 firmwarea? Minä taidan kokeilla. Kyllähän jampulta pitäis löytyä se originaali firmware, jos eivät parempaan pysty. Ihan törkeä moka tuo joka tapauksessa on. Mikä valio-yksilö sillä Dylyckillä sitten on? Taitaa tosiaan olla support jamppa. Ei ole kukaan vastannut tuonne http://www.videohelp.com/dvdplayers.php?DVDnameid=4400&Search=Search&#comments
  vaikka kuin sinne yritin lontooksi kirjoittaa.

  Yritetään yhdessä vielä :)
   
 9. pirnti22

  pirnti22 Member

  Liittynyt:
  14.09.2003
  Viestejä:
  35
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Onnistuu alaspäin päivittäminen. Tai noh, ei kokemusta noista yamahan virallisista firmiksistä, mutta mitä noita modattuja on niin itse ainakin alaspäin päivitin kun testailin niitä. Jostain vaan sinun pitää hankkia kätees se vanhempi versio.

  Huomenna pitää kyllä testata sitä 657 mallin firmwarea ja katso mitä tapahtuu.
   
 10. pirnti22

  pirnti22 Member

  Liittynyt:
  14.09.2003
  Viestejä:
  35
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  No nyt on 550 --> 657:ksi muutettu. Äkkisältään voin sanoa, että ne jotka kattoo paljon xvid leffoja niin tekstitys ei ole oikeen hyvä. Siinä on läpinäkyvä teksti harmaalla pohjalla. Tuohon kuvasuhdeongelmaan en osaa sanoa, koska en huomannut aikaisempaakaan ongelmaa (ei ollut yamahan firmware). Mutta omassa telkussa näyttäisi nyt olevan ainakin ihan normaalia overscania vaan. MP3: ei tue pitkiä tiedostonnimiä. SACD ja DVD-audiosta en osaa sano, kun en omista materiaalia. Taidan jättää ainakin testiin tuon firmiksen ja jään odottelemaan modattuja firmwareja.

  EDIT: eikös tuo DVD-audio tarvitse muutenkin ne analogiset ulostulot...

  EDIT2: ne xvid tekstit taitaa olla kuitenkin harmaat vielä harmaammalla taustalla... kuitenkin aika hankala saada niistä selvää jos on taustalla paljon erivärejä
   
  Viimeksi muokattu: 27.09.2005
 11. pirnti22

  pirnti22 Member

  Liittynyt:
  14.09.2003
  Viestejä:
  35
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Päivitin kuitenkin takasin S550 itepe 0.61i firmwareen noiden xvid tekstitysten ja lyhyiden tiedostonnimien takia. Pitää katella jos löytyy joku modattu 657 missä nuo asiat ovat korjattu. Onko joku semmoiseen törmännyt jo?
   
 12. magirus

  magirus Member

  Liittynyt:
  05.06.2005
  Viestejä:
  38
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Vai niin, että normaalia overscania vaan. Muuttuuko tilanne, kun vaihdat Pan scan <--> letter box?

  Mistä muuten löytyy tuo itepen firmware? Yritin selailla itepe-sivustoa, mutta enhän mä siitä mitään tajunnut.

  Pitäiskö siis pokalla kokeilla itepeä tai tuota s657:n päivitystä, josko niissä olisi letter box-toiminto kunnossa. hmm. Takuu siinä menee, mutta eipä tuo yamahan support taida toimia muutenkaan. Vai pitääkö ensin päivittää originaaliin ja sitten vasta uutta putkeen, lopputuloksen kai pitäisi olla sama...?

  Ensin pitäis löytää sopiva testi divX/DVD, jolla overscan tulisi tarkasti ilmi. Pitäis varmaan kuvata rullamittaa pysty- ja vaakasuunnassa :) Kukahan tekisi sellaisen avi-pätkän? Isohan sen tiedoston ei tarvitsisi olla, en itsekään jaksaisi ladata kokonaista CD-levyn imagea. Jos kaikilla keskusteluun osallistuvilla olisi sama lähde ruudulla, olisi eri firmware-päivitysten ominaisuudet mitattavissa, eikä tarvitsisi käyttää zoom-toimintoa.
   
 13. pirnti22

  pirnti22 Member

  Liittynyt:
  14.09.2003
  Viestejä:
  35
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Testailin tuossa HiFi-lehden testi-dvd:llä sitä overscania. Mun telkussa kyllä kuvasuhde koko ajan pysyi samana vaihtelipa noita asetuksia (16:9/pan-scan/letter-box) kuinka tahansa. Jokaiseltä sivulta on kuvan reuna siinä 1-arvon kohdalla eli 20 pikseliä per reuna menee dvd-levyltä ylitse. Olen TV:n huoltovalikosta käynyt säätämässä tuon niin, että se on tasaisesti keskellä ja kaikkialta menee suhteessa saman verran ulos. DVD:n osalta sitä olisi voinut pienentää vielä, mutta huomasin, että digi-tv lähetyksien reunat alkoivat näkymään joissain ohjelmissa ja siksi joutui suurentamaan sitä overscania.  Sitä vaan mietin, että olisiko sen kuvan pitänyt kuitenkin mennä oudoksi 16:9 telkussa jos pistää pan-scan/letter-box suhteen päälle... Eli en pysty sanomaan korjaantuuko se sinun ongelma. 4:3-telkkariakaan en omista, niin en oikeen voi varmaksi sanoa.  Noi itepen firmikset löytyy tosissaan sieltä puolalaiselta sivulta joka on http://www.itepe.net/firmware.php Heti siinä ylhäällä näet, että mihinkä ryhmään suomi kuuluu eli ryhmään 1252.

  Sitten alempana näät niitä julkaisuja 0.71i on uusin, mutta mulla oli siinä tekstitysongelmia xvid leffoilla. Niiden omalla foorumillaan joku englanniksi oli myös keronut samaisesta ongelmasta. Tästä syystä otin ton 0.61i version jonka olen havainnut itselleni hyväksi.

  Jos haluat ottaa sen 0.61i version niin etsit sen tuolta sivustolta. Sitten katsot sen kohdan mikä on tarkoitettu suomalaisille eli 1252. Siinä on sitten kaksi vaihtoehtoa eli "without semi-transparent background" ja "with semi-transparent background". "Without semi-transparent background" tarkoittaa, että siinä tekstityksessä ei ole sitä taustaa ja siinä toisessa sitten on. Itse olen tottunut katsomaan tekstityksiä ilman taustaa eli valikoin sen "without semi-transparent background"

  Sitten jos haluat tietää mitä parannuksia niissä eri versioissa on niin käytä http://www.poltran.com/ sivustoa hyväksi. Siinä saat copy-pastella käännettyä englanniksi niitä puolalaisia lauseita. Käännöksen onnistuu niin, että siitä pystyy päättelemään mitä siinä on tarkoitettu.  Sillä ei ole väliä, että mitä versiota sinä testailet. Se laiteellä ei ole mitään tietoa, että mikä niistä on uusin, eikä suostuisi vaihtamaan vanhempaan. Se vaihtaa minkä tahansa siihen takaisin, kuhan se on oikein nimetty siihen cd-r levylle. Itselläni ainakin laite on kuukauden vanha ja olen vaihtanut siihen 0.50i -> 0.70i -> 0.60i -> DVD-S657 v34 -> 0.60i versiot. Tietty en tiedä sitten jos sulla on epävirallinen firmis ja laite kosahtaa niin, että et sitä yamahan firmistä siihen saa takas ennen huoltoon viemistä, niin sitten sun takuut on varmasti mennyt. Itse jo himan ihmettelin kun vaidoin tota 0.60i versiota takas, eikä laite hyväksynyt sitä levyä. Pari sekuntia meni ennen kuin tajusin, että sehän tietenkin luulee olevansa s657 malli ja sen se .bin tiedosto pitää olla YDVS657.bin muodossa, että se tajuaa sen.  Suosittelisin ostamaan jonkun asteisen Testi-DVD levyn. Yleensä kaikissa on jonkin asteinen overscan testi missä näkee että paljon se kuva häviää reunoilta. Hemmetin käteviä levyjä tulevaisuudessakin, eli ei mene ostos hukkaan.

  EDIT: typoja
   
  Viimeksi muokattu: 27.09.2005
 14. magirus

  magirus Member

  Liittynyt:
  05.06.2005
  Viestejä:
  38
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitokset tosi kattavista vinkeistä. Löysin itepen sivuilta mainostamasi 0.60i firmwaren ja latasin sen. Heräsi tyhmä kysymys: Pitääkö sivun alalaidasta ladattava 1junk.xxx polttaa samalle levylle YDV550.bin tiedoston viekkuun? Poltranin englanninnos ei ollut kovin ymmärrettävä, mutta ilmeisesti sen lisääminen auttaa virhetilanteissa... tai jotain.

  Laitoin latautumaan tuon divx-test cd:n tuolta pandora nimisestä paikasta. Katsotaan, josko siinä olisi overscan-mittari ja josko se olisi muidenkin tämän palstan lukijoiden saatavissa. ISO image latautuu hitaasti, koska on nimensä mukaisesti ISO.

  Taitaa muuten olla ihan huuhaata tuo 16:9 <-> letter box <-> pan scan, jos se ei kerran vaikuta kenelläkään mitään.

  EDIT: Uskaltauduin päivittämään koneen ja tekstit ovat ainakin paremmat DivX-leffoissa. Ei siis menty ainakaan huonompaan suuntaan. Odottelen testi CD:n latautumista.. yön yli.
   
  Viimeksi muokattu: 27.09.2005
 15. temi

  temi Active member

  Liittynyt:
  05.09.2004
  Viestejä:
  1,054
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Vertailun vuoksi laitoin kuvan ProCaster 002 soittimella tehdystä divX testCD:n overscan testistä. Televisiona ART Mito vision 28"
  http://personal.inet.fi/koti/temi/kuvat/overscan.jpg
  kuten kuvasta näkyy niin oikeasta ja vasemmasta reunasta leikkaa osan (10%) pois.
  Panscan on tarkoitettu ainoastaan tavallisille DVD-leffoille
  Tuo on luutavasti tarkoitettu levylle poltettavaksi päivityksen kanssa -> täyttää levyn päivityslevyn sisäreunan, mikä on virhealttiimpi kuin ulkoreuna. Näin päivitystiedosto saadaan levyn paremmalle aluelle
   
  Viimeksi muokattu: 27.09.2005
 16. magirus

  magirus Member

  Liittynyt:
  05.06.2005
  Viestejä:
  38
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitos temi overscan-kuvasta! Tietoa löytyy. Hyvä ! Oisko sitten niin, että overscan on vakio ilmiö? Kokeilen divx-test-cd:tä itsekin, kunhan ehdin.

  Jännä homma tuo junk-tiedosto. Nimikin jo kertoo, ettei se mitään tärkeää sisällä. Cool!
   
 17. d3os

  d3os Member

  Liittynyt:
  06.07.2005
  Viestejä:
  28
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  onkos täällä ratkaisua löytynyt
  ??
   
 18. magirus

  magirus Member

  Liittynyt:
  05.06.2005
  Viestejä:
  38
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kokeilin tuota test-divX Cd:tä ja kuva näyttää samalta kuin ProCasterin vastaava. Eli taitaa olla normaalia overscania ainakin minulla. Pitäiskö myös nimmarin d3os kokeilla tuota levyä?
  Siitähän se alkais selviämään.

  Syksyjä kaikille!
   
 19. Tajuton

  Tajuton Member

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  95
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Eli kyseessä on ollut tuollainen Yamaha DVD S550... Joten ajattelin kysyä että onko tässä kyse ollut juuri siitä asiasta mitä ajattelen. Eli on yritetty päivityksen avulla saada näkymään Divx tekstit? Jotta elokuvaan ei tarvitsisi polttaa kiinni tekstejä vaan ne voisi polttaa samaan kansioon samalla nimellä kuin elokuva?
   
 20. magirus

  magirus Member

  Liittynyt:
  05.06.2005
  Viestejä:
  38
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kyllä, juuri siitä tässä oli ainakin mulla alunperin kysymys. DivX soitin toimiikin todella upeasti ja näyttää tekstit avi-tiedoston kylkiäisenä. Itselläni on nyt Itepen firmware, jossa tekstit ovat tähän mennessä parhaimmat. Jotkut xvid-pakatut ac3-äänillä varustetut leffat eivät suostu enää ulostumaan tekstien kanssa, muuten homma toimii loistavasti.
   
 21. Tajuton

  Tajuton Member

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  95
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Toistaakos tämä kyseinen Yamaha DVD S550 soitin myös XviD muotoon pakatut avit? Vai pelkästään DivX muotoon?
   

Jaa tämä sivu