1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Y splitteri

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi tulpunteppo 06.10.2014.

 1. tulpunteppo

  tulpunteppo Newbie

  Liittynyt:
  27.08.2014
  Viestejä:
  14
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Eli mulla on siis kotelossa 5 tuuletinta ( 5x bitfenix shinobi pro pwm) ja emossa vaan 3 4pin headeria(asus m5a97 evo r2) joten millä saisin nuo kaikki pyörimään? En vittis ostaa mitään fan controlleria 2 tuulettimen takia, joten kävisikö jos ostaisin 2 akasan fan splitteriä(http://www.jimms.fi/tuote/AK-CBFA04-15) ja laittaisin nuo 2 headeriin ja noiden päihin ne tuulettimet? jakaako tuulettimet sitten virran molemmille vai saako ne saman verran virtaa jos siinä olisi vain yksikiinni? Ja mun älyn mukaan emon pitäis kestää ne koska jos yks fan header kestää 1ampeerin ja tuulari tarttee 0.3+-10% eli sillonhan se olis 60+-10% jos käytän tota splitteriä? ja tuosta linkkaamastani splitterin toisesta päästä puuttuu yks piikki? Miten se vaikuttaa?
   
 2.  
 3. power_age

  power_age Active member

  Liittynyt:
  06.05.2009
  Viestejä:
  1,697
  Kiitokset:
  148
  Pisteet:
  73
  Eli jos sulla on pwm coolereita/faneja kaikki ja haluat ne kaikki toimimaan pwm.llä
  hankit jomman kumman näistä
  a) http://www.jimms.fi/tuote/AK-CB002
  b) http://www.jimms.fi/tuote/AK-CBFA03-45
  a) ve. menee molex lisävirta emon prossucoolerin pwm paikka 1 prossucoolerin paikka merkitty se pitää liittää siihen muuten ei toimi, sitten x2 pwm fania minne haluat säätö toimii samoilla säädöillä miten olet prossucoolerin asettanut säätymään.

  b) ve. samoin mutta on prossuvoolerin lisäksi x4 lisä coolerin mahdollisuus tosin prossucoolerin paikkaa ei ollut merkitty kuten edellisessä, eli sen joutuu periaateessa etsimään muuten kaikki huutaa täysiä, samoin on a) ve.n kanssa, mutta etsintä ei ole vaikeaa se viidestä liitäntä paikasta johon menee jokaiseen piuha on prossucoolerin liitin, sekä luonnollisesti emoliitäntä ja molex lisävirta.

  Tuollaisesta ilman lisä virtaa hässäkästä ei ole kokemusta, omana ajatuksena ollut se, kuinka pitkään emo kärsii sitä että yhdelle tarkoitetusta otetaan virtaa useampaan ilman lisävirtaa.
   

Jaa tämä sivu