1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

XviD, QPel ja GMC

Viestiketju DivX, XviD ja muut MPEG-4 -formaatit -osiossa. Ketjun avasi Shiroi70 27.03.2005.

 1. Shiroi70

  Shiroi70 Guest

  Kuten varmaan kaikki tietävät, niin Dvd-soittimet eivät erityisemmin pidä QPel ja GMC optioista.

  Haluaisinkin kysyä, että onko näistä todellista hyötyä jos tiedoston koko on noin 170 MB, pituus 24 minuuttia sekä sisältö on animaatio vähäisellä liikkeellä?

  Aikaisemmin tämä ei ollut mikään ongelma, sillä tuhannesta XviD tiedostosta vain muutamassa yksittäisessä on näitä käytetty, mutta viime viikkojen aikana näiden käyttö on lisääntynyt. Huolimatta siitä, että luulin, että lähes tulkoon jokainen "Internet-television" katsoja omistaa jo Mpeg4 -Dvd tai kovalevysoittimen, sillä näiden käytettävyys on ylivoimainen tietokoneeseen verrattuna (Vaikka käyttäisi TV-out kaapelia).

  Eli voisiko olla niin, että uuden XviD version (1.1) myötä QPel ja GMC ominaisuuksia olisi paranneltu, joten niiden käyttö olisi perustellumpaa?

  Ja vielä haluaisin kysyä, tietääkö joku sattumoisin, että onko markkinoilla Qpel ja Gmc:tä tukevia Dvd-soittia?
   
 2.  
 3. Siku

  Siku Regular member

  Liittynyt:
  05.10.2002
  Viestejä:
  822
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  QPel käyttää 1/4 pikseliä liikkeentunnistamiseen ½ pikseli sijaan. Joten se antaa tarkemman vastineen likkeentunnistamiselle. GMC säästää taas bittejä, koska se korvaa useat samansuuntaiset liikevektorit yhdellä globaalilla vektorilla.

  Lue lisää: http://www.mpegit.fi/keskustelu/showthread.php?t=831

  1.1 beta myötä QPel tai GMC eivät ole saaneet merkittäviä päivityksiä.

  Eli noiden ominaisuuksien käyttäminen on ihan mielipidekysymys, se pitää vaan ite kokeilla sittenpähän tietää. Ainakin teoriassa molemmat ovat hyviä ominaisuuksia, eri asia on että pystyykö sitä erottamaan kuvasta ;)
   

Jaa tämä sivu