1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

XP:n käyttäjä Macin parissa

Viestiketju Mac -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi -iGoR- 14.08.2008.

 1. -iGoR-

  -iGoR- Regular member

  Liittynyt:
  28.02.2005
  Viestejä:
  244
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Päätin tuossa hankkia talouden hallitukselle lahjaksi uuden uutukaisen MacBookin. OS X:stä ei juurikaan käyttökokemuksia ole, mutta parin tunnin kokeilun jälkeen vaikutti pätevältä ja suhteellisen helppokäyttöiseltä laitteelta Googlen avulla. Videot ja musiikit löytyivät ja toistuivat lähiverkosta ilman suurempia ärräpäitä. Windowsia aina käyttäneenä heräsi kuitenkin muutama kysymys tuosta laitteesta.

  Paketin avattuani (hallitus ei vielä ole lahjaa vastaanottanut), huomasin mukana tulleen 2 kpl Mac OS X-asennuslevyä. Näistä levyistä tuli mieleeni, että toimivatko ne samaan tapaan kuin XP:n ja muiden Windowsien asennuslevyt yleensä? Eli toimiiko näillä levyillä mahdollisesti järjestelmän palautus ja onnistuuko kovalevyjen alustus? Entäs OS X:n kielen vaihto?

  Toinen mieleeni tullut asia oli OS X:n palomuuri. Palomuurin asetuksissa default-valintana oli "Salli kaikki yhteydet". Muutin tätä asetusta "Salli vain tietyt sovellukset" tms-valinnaksi, jonka jälkeen lähiverkosta ei enää XP:ssa jaettuja kansioita löytynyt. Voiko näitä jotenkin erikseen sallia vai pitääkö kyseisellä palomuuriasetuksella yhdistää jaetut kansiot erikseen? Olisi tietenkin hienoa jos nämä automaagisesti löytyisivät aina kun koneen kotiverkossa avaa.

  Lisää kysymyksiä varmaan seuraa perässä, kunhan enemmän tutustuu tuohon Macin ihmeelliseen maailmaan. Hatunnostoja vastanneille!
   
 2.  
 3. maukku92

  maukku92 Member

  Liittynyt:
  13.11.2006
  Viestejä:
  62
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  1) Asennuslevyillä voidaan mm.
  -asentaa käyttis uudelleen (kokonaan tyhjentämällä, tai arkistoimalla käyttäjän tiedot)
  -ajaa apple hardware test
  -korjata käyttislevy mikäli se sekoaa niin pahasti että os x ei suostu käynnistymään

  Os X on vakiona monikielinen järjestelmä, eli jos vaikka ajatus tanskankielisestä käyttiksestä alkaa kiinnostamaan, mene järjestelmäasetukset -> maakohtaiset -> vedä haluamasi kieli listan ylimmäiseksi. Kirjaudu ulos ja takaisin sisään ja kieli on vaihtunut.

  2) Itse en ole tuollaista tilannetta kohdannut, joten en osaa neuvoa. Tarkista ainakin järjestelmäasetukset -> jako-kohdasta että tiedostonjako-ruudussa on rasti, ja valinnoista "jaa tiedostoja ja kansioita SMB:llä" on päällä.

  Kannattaa myös tsekata hopeinenomena.net sieltä saa useimmiten vastauksen mac-kysymyksiin nopeammin kuin näiltä enemmän pc-puoleen keskittyneiltä foorumeilta :)
   
 4. -iGoR-

  -iGoR- Regular member

  Liittynyt:
  28.02.2005
  Viestejä:
  244
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kiitoksia näistä neuvoista!
  Nämä asetukset jossain välissä Macin syövereistä kaivoinkin esiin, mutta en ajatellut kielisyyden vaihdon käyvän noin kätevästi. Pitänee vielä tutustua enemmän tuohon Macin helppokäyttöisyys-filosofiaan :)

  Tuota http://www.hopeinenomena.net/ -sivustoa olen kyllä hieman selaillut ja apujakin on löytynyt, mutta käsitteet Mac-maailmasta ovat vielä niin heikolla tasolla, että alkaa XP-käyttäjää hirvittämään :)
   
 5. Ozzi

  Ozzi Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  553
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Onnittelut uudesta suunnasta!
  Itse olen 1.5 vuotta nyt Macia käyttänyt. Windows maailma kannattaa unohtaa täysin, helpottaa huomattavasti. Nettiä selaamalla saat nopeasti kiinni Mac-käsitteistä. Tosin käyttö sujuu ilman niitäkin hyvin. Avoimin mielin kaikki sujuu todella helposti! :)
   

Jaa tämä sivu