1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

XP:lle uusi virusohjelma Normanin tilalle

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi jiispa 04.10.2008.

 1. jiispa

  jiispa Member

  Liittynyt:
  20.04.2006
  Viestejä:
  60
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Normanin virusohjelman ilmainen käyttöoikeus loppumassa piakkoin, ja hakusessa olisi siis uusi ilmainen ohjelma tilalle. Tähän mennessä menty siis Normanin ja XP:n oman palomuurin yhdistelmällä, periaatteessa ihan ongelmitta. Käytössä on siis XP home edition SP2. Palomuuria en ole välttämättä vielä samalla vaihtamassa, mutta (yhteen)sopivia ehdotuksia siitäkin otetaan vastaan.

  Pikaisella vilauksella tuntuivat suosituimpien virusohjelmien joukossa olevan mm. Avast ja Antivir. Pyytäisinkin nyt esimerkiksi näistä kommenttia, ihan XP-yhteensopivuudesta käytön helppouteen. Myös ohjeita asennusvaiheen (erikois)asetuksista otan mielelläni vastaan. Näiden molempien kanssa Sygate näytti olevan palomuuriksi aika suosittu ja sopiva. Mitenkäs tuon yhteensopivuus XP:n kanssa?

  Onkos näillä ohjelmilla ollut yleisesti ottaen ongelmia muiden ohjelmien, nettiselainten yms. käytön kanssa? Riittävätkö sitten esimerkiksi Avast/Antivir + Sygate tms. yhdistelmä periaatteessa koneen suojaukseen, vai tulisiko vielä hankkia muita ohjelmia?

  Tässä nyt vain mainitsin nämä Avastin ja Antivirin koska ne tuntuivat olleen aika suosittuja, mutta kaikki ehdotukset otetaan kiitollisena vastaan :)
   
 2.  
 3. heikki75

  heikki75 Regular member

  Liittynyt:
  23.10.2007
  Viestejä:
  1,563
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  48
  Ilmaisista virustorjuntaohjelmista Avast ja AVG ovat ainoita joissa on myös vakoiluohjelmien torjunta. Avast on suosituin ilmainen virustorjuntaohjelma.

  Monet käyttävät Windowsin omaa palomuuriohjelmaa, se suojaa hyvin tietokonetta internetistä tulevia hyökkäyksiä vastaan. Mutta jos haluaa myös lähtevän liikenteen tarkkailun eli estää/hyväksyä ohjelmien liikenteen nettiin, niin silloin voi asentaa ilmaisen Comodo palomuuriohjelman.

  Muista huolehtia käyttöjärjestelmän ja asennettujen nettiohjelmien tietoturvapäivityksistä. Älä myöskään käytä nettiohjelmien vanhentuneita versioita vaan päivitä ne uusimpaan versioon.

  Aloittelijan on erittäin tärkeätä osata tunnistaa huijarien/rikollisten nettisivut, tällöin ei esim lataa aikuisviihteen sivuilta haittaohjelmaa sisältävää videokoodekkia. Myös tällä hetkellä suosiossa olevat pelotteluohjelmat pitää tunnistaa, esim nettisivulla uskotellaan että käyttäjän tietokoneesta on löytynyt haittaohjelmia, tietoturvariskejä tai Windowsin rekisteri on vioittunut.

  Voit myös varmuuden vuoksi tarkistaa koneesi Malwarebytes' Anti-Malware ohjelmalla, mutta normaalisti sitä ei tartte käyttää mikäli osaa nettiä käyttää turvallisesti.

  edit: Linkki uutiseen jossa on että virustorjuntaohjelma ei suojaa konetta mikäli käyttäjä ei tunnista rikollisten nettisivuilla olevia huijausilmoituksia. "Panda: kaikki tietoturvapaketit riittämättömiä - myös meidän" http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=35158&tyyppi=1

  edit: Jos joku haluaa nähdä kuinka rikollisten "virustorjunta" näkyy nettisivulla niin muokkaa alla olevaa linkkiä, siinä on rikollisten Antivirus_2009 joka uskottelee että koneestasi on löytynyt vakoiluohjelmia. Älä lataa ja asenna tiedostoa. xxxx://onlineprivatescan.com/2009/1/_freescan.php?id=880061
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2009
 4. jiispa

  jiispa Member

  Liittynyt:
  20.04.2006
  Viestejä:
  60
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitokset vastauksesta.

  Tähän asti pärjännyt ihan mukavasti käytännön järjellä + Normanilla, mutta linkistäsi toiseen forumin aiheeseen löytyi silti uuttakin asiaa, mahtava kooste. Myös tietoturvapäivitykset sekä Windowsiin että Normaniin olen aina hoitanut. Mutta tuon linkinkin kautta tuli hyvä muistutus, että liian varovainen ei voi olla. Harvoin tallentamani mp3:t olen aina skannannut heti tallennuksen jälkeen Normanilla, mutta .exe-tiedostojen hämäämistä mp3:lla tai jopa kuvatiedostoilla en ole kyllä oikeastaan varonut. Ennen tätä ;). Noihin Turva PC yms. -huijausyrityksiin törmäilee aina silloin tällöin.

  Sellainen kysymys vielä, että vaikka nyt esimerkiksi Avastin ladattuani ohjelma kävisi kovalevyt läpi, niin tarvitseeko Malwarebytesiä enää kokeilla, vai luuletko Avastin riittävän?

  Eli olisiko sitten periaatteessa (esimerkiksi) tämä lista sellainen yhdistelmä (unohtamatta käyttäjän varovaisuutta), jolla tulisi pärjätä?:

  * (CCleaner)(+Malwarebytes?) (vai onko kumpikaan tarpeellinen enää Avastin lisäksi?)
  * Avast
  * XP:n palomuuri (tai Sygate tms.)
   
 5. heikki75

  heikki75 Regular member

  Liittynyt:
  23.10.2007
  Viestejä:
  1,563
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  48
  Malwarebytes' Anti-Malware ohjelmalla voit varmuuden vuoksi tehdä tarkistuksen. Tarkistuksen jälkeen voit poistaa ohjelman tai suorittaa tarkistuksen kerran kuukaudessa, tällöin riittää valinta "Suorita pikatarkistus". Muista ennen tarkistusta päivittää ohjelman tietokanta uusimpaan versioon.

  CCleaner ohjelmalla kannattaa kerran kuukaudessa siivota kovalevy, koska temppi kansioihin kertyy helposti turhia tiedostoja. Huomaa että osan tiedostoista CCleaner poistaa vasta kun kone on käynnistetty uudelleen.

  Älä asenna Sygate palomuuria, sen päivitykset on lopetettu aikoja sitten, joten sen toimivuudesta XP SP3 versiossa ei ole takeita.

  edit: Comodo Internet Security http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/753561
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2009
 6. jiispa

  jiispa Member

  Liittynyt:
  20.04.2006
  Viestejä:
  60
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Nyt pyörii Avast koneella, ensin siistin rekisterin CCleanerilla. Malwarebytesillä en uskaltanut ainakaan vielä kokeilla, samasta syystä kun en ole vielä SP 3:eenkaan antanut päivittää. Eli täytyisi ensin (ja siis ihan muutenkin) tyhjennellä koneelta vanhoja turhia tiedostoja, sekä varsinkin tutkia seuraavaksi palautuspisteiden tms. tekemistä.

  Comodosta taisi olla jossakin kommenttia, että hidastaa jonkin verran koneen toimintaa? No, pistetään tuo vielä mietintään, nyt on kuitenkin virustorjunta taas päivitetty.

  Kiitokset vielä vinkeistä!
   
 7. turska

  turska Regular member

  Liittynyt:
  20.10.2004
  Viestejä:
  4,040
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Viimeksi muokattu: 08.10.2008
 8. heikki75

  heikki75 Regular member

  Liittynyt:
  23.10.2007
  Viestejä:
  1,563
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  48
  Malwarebytes' Anti-Malware ei poista saastuneita tiedostoja tai rekisterimerkintöjä ilman käyttäjän hyväksyntää, joten voit suorittaa sillä kovalevyjen tarkistuksen turvallisesti.

  Mulla on testikoneessa ollut nyt muutaman päivän Avast ja Comodo ja mitään koneen näkyvää hidastumista ei ole tapahtunut. Hidastuminen Avast + Comodo koneessa tapahtuu jos prosessori on hidas ja muistia on liian vähän.
   
 9. hukeli3

  hukeli3 Regular member

  Liittynyt:
  22.01.2008
  Viestejä:
  147
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  en ttiedä mutta windowsin oma windows defender on jonkinlainen virurusten poisto/torjunta ohjelma minulla on ollut muutamiaviruksia mutte se ei ole vielä kertaakaan inahtanut joten en tiedä toimiiko se oikeasti
   
 10. MikroMake

  MikroMake Active member

  Liittynyt:
  03.02.2006
  Viestejä:
  3,862
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  68
 11. xenico

  xenico Regular member

  Liittynyt:
  19.02.2008
  Viestejä:
  158
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Oma mielipiteeni on, että kannattaa laittaa seuraava paketti kuntoon PÄIVITYKSINEEN!

  Avast!
  Comodo
  Malwarebytes Anti-Malware
  CCleaner

  Nuo kun on koneella niin ei varmasti pöpöt pääse! Ja tosiaan. Tuota CCleaneria kannattaa näyttää koneelle niin pysyy turhat tiedostot kurissa. Ja rekisterikin kivasti puhistuu. Sen rekisterin korjaamisen kanssa kannattaa olla hiukan varovainen, ja tehdä AINA varmuuskopio. Ohjelma neuvoo. Ja kannattaa päivittää SP3:een ennenkun asennat ton Malwaren ja CCleanerin, että ei tuu sitten hämminkiä päivitysten kanssa, kun oot jotain poistanut CCleaner:illä..
   
 12. heikki75

  heikki75 Regular member

  Liittynyt:
  23.10.2007
  Viestejä:
  1,563
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  48
  Unohdit kertoa sen tärkeimmän eli tietokoneen käyttäjä.

  Vaikka koneelle asentaa kymmenen reaaliaikaista torjuntaohjelmaa niin ohjelmat eivät tunnista kaikkia haittaohjelmia, siksi tietokoneen käyttäjä on tärkein tietoturvassa.

  Jos et ole varma että nettisivu on luotettava niin älä lataa ja asenna sieltä mitään tiedostoa.

  Tuolla ohjeella minä olen saanut pidettyä kotikoneeni 10 vuotta puhtaana vaarallisista haittaohjelmista.
   

Jaa tämä sivu