1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

XP asennus

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Tomi1 12.07.2015.

 1. Tomi1

  Tomi1 Member

  Liittynyt:
  07.10.2005
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hommasin käytetyn HP DV5-1118EO mallisen kannettavan mihin oli asennettu vista. Kone vistalla tosi hidas ja toiseksi käyttämäni ohjelma ei tue 64bittistä vistaa (ja muutenkin xptä uudemmilla käyttöjärjestelmillä ohjelman kanssa takkua).

  XP:tä koitan asentaa, hetken menee ja sitten heittää bluescreenit. Luin netistä jo että ei pystyisi ihan noin vaan "päivittämään" vanhempaan windowsiin helposti.
  Miten porukka on nyt helpoiten sitten saanut tuon asennettua? Onnistuuko jos kovalevyn saisi formatoitua ensin tyhjäksi vistasta ja sitten aloittaa asentelu paremmalla menestyksellä?

  vai kannattaako kone heittää samantien seinään :D
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,600
  Kiitokset:
  677
  Pisteet:
  173
  Sinulla on siis XP:n asennuslevy? Kone täytyy bootata asennuslevyltä, jotta pääset formatoimaan C-levyn. Tarvittaessa BIOSissa täytyy boottijärjestystä muuttaa siten, että CD/DVD-asema on ennen kovalevyä. Käynnistä kone sitten uudelleen. Jos tulee teksti "Paina jotakin näppäintä käynnistääksesi kone CD-asemalta", niin paina.

  Tuolta löytyi vanha ohjekin: http://keskustelu.afterdawn.com/threads/windowsin-uudelleen-asennus-ja-formatointi.71328/
   
 4. Tomi1

  Tomi1 Member

  Liittynyt:
  07.10.2005
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Joo on asennuslevy, on kyllä tullu aiemmin asennettua/formatoitua monestikkin. Pääsee siis kyllä sinne asennusvalmistelutilaan boottauksen jälkeen, mutta sitten kun on ladannut pari minuuttia niin pukkaa erroria.

  Ilmeisesti hp:n koneissa on joku että ei voi "päivittää" vanhempaan eli juuri vaikka vistasta xp..
   
 5. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Ei pitäisi olla ongelmaa asentaa kyseistä käyttöjärjestelmää koneeseen. Asennusmediassa jotain vikaa. Varsinkin jos CD/DVD levyltä asennat ja kannettava on käytetty, niin todennäköisesti tökkää lukuvirheeseen. Tee USB-tikku ja suorita asennus sitä kautta.

  https://rufus.akeo.ie/
  Jos ei löydy imagea josta tehdä boottaavaa tikkua, lue asennuslevy imageksi esim.
  http://www.imgburn.com/index.php?act=download

  E: Vistan hitaus voi johtua vähäisestä muistista. 2 gigatavua on ihan minimi Vistassa ja sitä uudemmissa käyttöjärjestelmissä.
   
 6. pequ

  pequ Member

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  79
  Kiitokset:
  7
  Pisteet:
  18
  Käyttöjärjestelmän päivittäminen alaspäin ei välttämättä onnistu ajuriongelmien takia. XP on sitäpaitsi vanhentunut järjestelmä, sitä ei ainakaan nettikäyttöön voi suositella. Olisiko aika ostaa tuoreempaa rautaa? Jos ei niin sitten voisi kokeilla jotain Linux-jakelua esim. Linux Mintiä.
   
 7. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Konekin on aikalailla vanhentunut. Koneita myytiin jossain noin 2007-2008. XP toimii ihan hyvin nettikäytössä kunhan ei IE:tä käyttele. Lisäksi downgradetuksen syynä on jokin ohjelma jonka toiminnassa on ongelmia Vistassa ja sitä uudemmissa käyttöjärjestelmissä. Mitä ilmeisemmin Windowsin ohjelma kyseessä kun winkkarilla sitä yritetään ajaa, joten se Linux ei mitenkään ainakaan helpota tuon ohjelman toimintaan saattamista vaikka muuten ihan hyvä idea saattaakin olla. Aika lailla 100% varma olen että asennusmedian lukuvirheeseen kaatuu tuo asennus tässä tapauksessa.
   

Jaa tämä sivu