1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

X-BOX 360 vs. Playstation 3

Viestiketju Xbox 360 -osiossa. Ketjun avasi exlex 10.04.2006.

 1. Jouko?

  Jouko? Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  14.07.2004
  Viestejä:
  3,858
  Kiitokset:
  32
  Pisteet:
  78
  Viimeksi muokattu: 16.04.2006
 2.  
 3. stillborn

  stillborn Regular member

  Liittynyt:
  25.12.2004
  Viestejä:
  802
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  harkitsen itsekin uuden konsolin ostamista, mutta tasaväkistä näyttää olevan..taidan ostaa varmuuen vuoksi 360 nyt ja siten uuden playstationin kunhan ilmestyy ja sitten huonompi myyntiin..?
   
 4. arcanix

  arcanix Active member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  2,918
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Ei, mutta mietipäs kumman formaatin valitsevat ne, jotka eivät näistä asioista tiedä. Niin ja ainoastaan Columbia Pictures ja MGM ovat täysin blurayn kannalla, sillä ne ovat sonyn omistuksessa.

  Mielenkiintoinen logiikka. Vaikka ps3 olisikin tehoiltaan nopeampi, niin se ei tee siitä parempaa. Olihan xbox tehokkaampi ps2:sta, ja takkiin tuli. Entä xbox 360 Japanissa? Sitä myydään vähemmän kuin vanhaa perus gba:ta.

  Tuskin revolutionin tehoisessa mööpelissä noin isoja medioita tarvita, kun kerran 360 pärjää dvd:illä.
   
 5. badmf

  badmf Member

  Liittynyt:
  14.06.2005
  Viestejä:
  75
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tuo blueray tulee jokaisen ps3:n mukana, ja uskon että ps3:ia myydään kuten ps2:ia, joka tarkoittaa, että kuten ps2:lla, ihmiset hankkivat koneen dvd-soittimeksi, nyt porukka saa bluerayn. Mutta mistä saa hd-dvd:n..ei ainakaan xbox360:n mukana, ellei sit joskus lisävarusteksi tule.

  edit: tässä muutama laitevalmistaja: Dell, Hewlett-Packard, Hitachi, LG Electronics, Matsushita Electric Industrial (Panasonic), Mitsubishi Electric, Philips Electronics, Pioneer Electronics, Samsung Electronics, Sharp, TDK, and Thomson Multimedia.

  Kyllä minä ainakin ps2:n omistajana pystyn myöntämään, että xbox on tekniikaltaan parempi laite. Mielestäni logiikkani on aika oikeassa, jos parempi tekniikkaista laitetta sanoo paremmaksi. Eri asia sitten on se kaupallinen menestys. Siinäkään ei kyllä pleikkari-puolella tarvitse murehtia..on aivan selvää, että niitä koneita myydään todella paljon. Esim. japanilaiset eivät osta xbox360:stä, koska odottavat playstation3:sta.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2006
 6. Shadown

  Shadown Active member

  Liittynyt:
  29.04.2004
  Viestejä:
  1,860
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Ja jokaisen PSP:n mukana tulee UMD-asema, mutta UMD-leffat ei myy.

  En tiedä mitä yrität sanoa tällä.
   
 7. arcanix

  arcanix Active member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  2,918
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  En kyllä tunne ketään, joka olisi sitä dvd-soittimeksi ostanut. Lähes kaikki aidotkaan leffat ei toimi, poltetuista puhumattakaan. Kuvanlaatukaan ei ole sitä tasoa, mitä kunnollisella soittimella saa.

  Tulee lisävarusteena, ja todennäköisesti huomattavasti halvempana kuin soittimet.

  Niinpä, mutta sekin riippuu hinnasta. Oli sitten kuinka hyvä laite vaan, niin jossain se kuluttajallakin raja tulee vastaan. Itse ainakin ostan ps3:n heti kun se tulee, mutta revolution jää hyllyyn (paitsi jos N saa enemmän 3rd party pelejä tällä kertaa ja onnistuvat sen kapulaohjaimen kanssa).

  Suurimpana syynä taitaa kuitenkin olla se, että 360-pelit eivät oikein natsaa japanilaisten makuun. Taitaa doa 4 olla ainoa myyvä peli siellä. Jos tekisivät jotain junasimulaattoreita yms. tappavan tylsiä pelejä, niin johan myisi.
   
 8. badmf

  badmf Member

  Liittynyt:
  14.06.2005
  Viestejä:
  75
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Heh, se japanin pelimaailma eroaa kyllä hiukan tästä länsimaalaisesta.. ;)

  Itse perustelin ps2:n hankintaa silläkin, että se pyörittää dvd:itä, mutta oikeassa olet, ettei siitä kunnon soittimeksi ole, mutta hintansa puolesta se tuolloin oli hyvä hankinta..
   
 9. Shadown

  Shadown Active member

  Liittynyt:
  29.04.2004
  Viestejä:
  1,860
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  ...ja kokoajan varmemmin tulee "HD-DVD edition" boxeja, joissa asema on jo sisäänrakennettu.
   
 10. tuure2

  tuure2 Regular member

  Liittynyt:
  22.08.2005
  Viestejä:
  166
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mutta pelejä ei siinä muodossa tulla julkaisemaan,koska se että tarvitsisi ostaa uusi asema boksiin että voisi pelata uusimpia pelejä olisi kauheata rahastusta ja eiköhän se ollut niinpäin että blu-raylla oli selvästi isompi tukija kunta kuin hd-dvd:llä.
   
 11. arcanix

  arcanix Active member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  2,918
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Tuskin tulee. Kuten sanottu, 360 pelejä ei tulla näkemään hd-dvd:llä. Hd-dvd-asema kasvattaisi laitteen hintaa ja kannattavuus laskisi, koska suurin osa ostaa sitä kuitenkin pelikoneeksi.

  Suurin tukijakunta on kuitenkin kuluttaja, eli periaatteessa molemmat formaatit lähtevät samalta viivalta. Hd-dvd:llä suurin etu on tuttu nimi, ja bluraylla suurempi kapasiteetti, jota varmasti hehkutetaan suurilla kirjaimilla kun tämä sota tosissaan alkaa.

  Periaatteessa noiden formaattien kapasiteettierolla ei ole merkitystä, kun hd-leffa mahtuu kohtuullisella laadulla jopa 1 layerin dvd:lle, ja 2 layerin dvd:lle menee jos loistavalla laadulla. Tosin ensimmäiset bluray-leffat on pakattu mpeg2:ksi, eli tilaa todellakin tarvitaan.

  Itse olen blurayn kannalla siksi, että soittimista saa ulos hd-signaalia analogisillakin liitännöillä.

  Meni vähän offtopiciksi ja formaattisodaksi koko threadi o_O
   
 12. Shadown

  Shadown Active member

  Liittynyt:
  29.04.2004
  Viestejä:
  1,860
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Toi on aika kulunut virsi jo: "Kuten sanottu, 360 pelejä ei tulla näkemään hd-dvd:llä.".

  Eihän MS mitään nyt myönnä eikä MS tule ikinä myöntämään muutenkaan mitään muutoksiaan.
  Eihän vanhaa Xboxia pitänyt koskaan tulla, mutta kas meillä on Xbox.

  Uusin tapaus oli Lion headerin siirtyminen MS:lle, jota MS ei myöntänyt kuin vasta kaupanteon jälkeen. Joten aika kulunutta juttua on.

  En väitä, että 100 varmasti tulee HD-DVD levyillä olevia pelejä, mutta 99% varmuudella tulee jossain vaiheessa näitä HD-DVD editioneita ja yleensä se historiallisesti merkkaa, että pelitkin tulee niissä levyissä.

  Tollaset pulinat kuin: "Asiakkaat tekee sitten sitä ja tätä." on niin paskanjauhantaa että. Pitäshän toi nyt tajuta tyhmänkin.

  Lisäisin viellä, että kustannuksia ajatellen HD-DVD asema nimenomaan on kannattavaa laittaa laitteeseen mukaan, koska sillon ei tarvitse olla mitään kuoria jne.
  Se sitten kumpi on oikeasti kannattavempaa, myydä erillistä laitetta ja rahastaa, vaiko myydä asema suoraan koneen mukana, on toinen tarina.

  Joka tapauksessa HD-DVD aseman puute on selvä heikkous Xboxissa, jonka itse korjaisin kyllä ja olisin viellä toistaseksi turpa kiini muutoksista, jotka tuo väliaikasesti asiakkaille lisämenoja.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2006
 13. arcanix

  arcanix Active member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  2,918
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Kulunut tai ei, niin se on faktaa siihen asti, että se tapahtuu. Mielummin uskotaan vielä mitä on sanottu, sillä voihan sitä spekuloimalla tulla vaikka 360 jonka asema tukee sekä blurayta, että hd-dvd:tä.

  Se oli Lionhead Studios. Yrityskauppa onkin hieman eri asia kuin pelien tuleminen hd-dvd:lle. Jos tällä logiikalla edetään, niin sittenhän kaikki MS:n kiistämä tuleekin tapahtumaan?

  Tuo integroitu asema on todennäköisempää, kuin pelien tuleminen. Miksi pelejä pitäisi julkaista hd-dvd:llä? Tilan puutteen vuoksi? Sittenhän nämä pelit eivät mahdu dvd:lle, ja vanhan 360:n omistajat eivät voi kyseistä peliä pelata. Vaikka microsoft typeriä tekeekin, niin joku tolkku niilläkin pitää olla.

  Voit olla ihan varma, että tämä kuvitteellinen hd-dvd edition ei tulisi olemaan hinnaltaan sama kuin normaali versio, eli aseman hinta lisätty loppusummaan. Ja rahastustahan kaikki myynti on, merkkivaatteitakin myydään kolminkertaisella hinnalla verrattuna alkuperäiseen ostohintaan, mutta jollain se liikkeen toiminta on rahoitettava.

  Eipä tuota tiedä, vaikka ps3:n heikkous olisi juuri bluray-asema, joka nostaa laitteen hintaa ja pelien hintaa. Jo normi dvd:illäkin 360 pelit ovat aika hintavia, niin mitäköhän mahtavat maksaa ps3:n pelit, kun mediakin on jo paljon kalliimpaa (sisällöntuotannosta puhumattakaan).
   
 14. Shadown

  Shadown Active member

  Liittynyt:
  29.04.2004
  Viestejä:
  1,860
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Noh, aika moni (suurinosa) huhuista, joita MS on kiistänyt, on kuitenkin toteutunut. Ja nyt on jo huhuja A HD-DVD asemasta suoraan boxissa itsessään B Historiaa, joka kertoo omaa tarinaan mitä siitä seuraa. Tuntuu olevan tapastas hutkia ennenkuin tutkit. Itse pidän tässä asiassa silmät ja korvat auki ja vertaan historiaan.

  Joku sanoo sitä bisnekseksi. Kai nyt MS haluaa alkaa tukemaan tukemaansa formaattia täysipainoisesti?

  Kerrankin puhut asiaa. Eihän se PS3:kaan varmana ihan 200eur lähde kun siinä on se blu-ray asema? MS pystyy hyvin kiskoman vuoden etumatkallaan hintaa alaspäin nykyisistä boxeistaan ja sitten hyvistämielin myymään uutta "editioniaan" vaikka vähän halvemmalla, kuin uutta pleikkaa kun HD-DVD:n tekniikka on jo halventunut.

  Jos nyt puhutaan ihan tosiasioita välillä ja todetaan, että noiden kiekkojen hinta ei nosta pelin hintaa paskaakaan. Myyntimiesten "perustelua" tuollanen ilmaisu: "Uusi formaatti nostaa hintaa.". Tokihan ne nousee, mutta hinnannousu on yleensä pelkkää ilmaa jollain verukkeella tälläsissä jutuissa. Jos yhden kiekon prässääminen maksaa vaikka kolminkertasen hinnan, niin silti puhutaan korkeintaan euroista per levy.

  Meillä kahdella on se ero, että minä teen liikevaihtoa ja ollut liikevaihtoa tekemässä muillekkin. Oletko sinä?

  Itse näen suuren menetyksen MS:lle jollei ne tee kuten olen tuon ajatellut. MS voi tietysti tehdä kuten sinä kuvittelet, mutta itse annan myöskin sille vaihtoehdolle mahdollisuuden. Mutta sinusta tuntuu, että MS tekee juuri niinkuin yksittäinen asiakas (sinä) koet itsellesi hyödyliseksi. Asiat nyt ei vain yleensä niin mene.
  Uskon, että sinulta löytyy vaikka mitä perusteluja omalle mielipiteellesi, että se on juuri se mitä MS tekee, mutta tosiasiassa perustelet vain asioita omalta kantiltasi, et yrityksen kuin MS.

  Lisäisin nyt viellä noista hinnoista, että mihin perusta aihion hinnan, jos DVD-leffan saa muutamalla eurolla kaupasta?
  Selitykseksi kun ei käy muuta kuin aihioiden olevan luokkaa sentti per prässi, jos sitäkään. Enkä usko HD-DVD:n aihioiden nyt maksavan kymmeniä euroja per prässi edes ilmestyessään.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2006
 15. exlex

  exlex Regular member

  Liittynyt:
  29.03.2005
  Viestejä:
  286
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Heh heh. Arvasin että kun laitan tämän keskustelun niin tästä syntyy hyvät setit.

  Tuosta HD-DVD:stä ja sitten tuosta Blueraysta. Se on totta että tuo Blue ray on parempi laite, mutta tosiasia on että se ei tee siitä välttämättä suositumpaa. Sonylla on pahatapa pitää korkeita patentti hintoja. Se rajoittaa jo valmiiksi Bluerayn käyttöä muilla merkeillä, koska sen käyttö on kallista. Tästä on hyviä esimerkkejä Sonyn kehittämät systeemit jotka menivät puihin korkeiden patentti hintojen vuoksi: MiniDisc, SuperAudioCd, Beta Kasetti ja yms. Mikään näistä ei päässyt lyömään kunnolla itseään läpi, koska Sony piti liian korkeaa patenttien käyttö hintaa.

  Sitten HD-DVD:stä: HD-DVD plussia on ehdottomasti se että sen nimi on jo valmiiksi brändin luonut DVD, joka taas vetoaa kuluttajiin ja kuluttujat päättävät loppujenlopuksi kuitenkin kumpi standardi lyö itsensä läpi. Hyvä esimerkki on tästä aikoinaa Apple ja PC. Vaikka Apple oli parempi järjestelmänä niin PC voitti markkinat paremman manostuksen vuoksi.

  Totta, mutta Sony on jo ilmoittanut että kovalevy voidaan vaihtaa tulevaan Pleikkariin ja jos muistan niin vakio kovalevy oli 40-80 GB.

  Heh. Olet huumori miehiä. En tarkoittanut että X-Boxin peläjä olisi koskaan voinut pelata Pleikkarissa, vaan että X-boxin hyvät pelit jää pelaamatta jos hommaa Pleikkarin eikä X-Boxia.

  Arvostan mielipidettäsi, mutta kait se on makuasia mistä tykkää. Mutta kiitos mielipiteestäsi.

   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2006
 16. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
  Eli mielestäsi olet viisaampi kuin MS:n näistä asioista päättävät yhteensä. Aika mieletön väite!!!
  Jos pystyt ihan lonkalta tuommoista väittämään niin olet varmaan jossain maailman laajuisessa yrityksessä johtotehtävissä suurella palkalla.
  Itse uskon tähän samaan. Jo se että blu-ray asema tuo konsolille valmistuskustannuksina 350$ lisää tekee tästä sonylle aika riskiratkaisun. Konsolista ei voi liikaa pyytää että se myy joten tappiota joudutaan ottamaan todella paljon yhdestä konsolista. Eikä se varmaan lähtisi sille linjalle ellei olisi itse niin syvällä noissa blu-ray ympyröissä.
  Jos katsotaan pelaajan kannalta niin se on ihan sama mikä niitä pelejä pyörittää. Ja tuskin yksikään leffaharrastaja ostaa itselleen PS3 konsolia leffojen katseluun.
  Se on todella pieni prosentti konsolin ostajista jotka pitävät kriteerinä blu-ray asemaa ja niilläkin vielä painaa mieltä se että menestyykö se formaatti koskaan leffapuolella eli jos ostaa leffoja niin voiko niitä tulevaisuudessa katsoa muulla kuin pleikkarilla.
  Ja alkuvaiheessa leffojen valikoima on varmasti surkea ja hinnat korkeita mikä ei varmasti houkuttele asiakkaita.
  Ja nämä tulevat formaatit rupeavat vasta sitten kiinnostaa kun voittaja on selvinnyt. Siinä vaiheessa soittimet maksavat todella paljon vähemmän eikä konsolien asemilla ole enää mitään merkitystä.
  Kerta tunnut tietävän summat niin kerroppa meille kaikilla mitä maksaa dvd:n ja blu-ray:n prässäys.
  Hintoja ei voi nostaa millään verukkeella kuluttajille. Ja pelien hinta tulee varmasti vaikuttamaan konsolien suosioon.
  Ja edelleenkään se blu-ray levy ei tuo kuluttajalla mitään iloa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2006
 17. Shadown

  Shadown Active member

  Liittynyt:
  29.04.2004
  Viestejä:
  1,860
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Millä lailla viisaampi? Eihän viellä voi sanoa tuleeko tapahtumaan kuten olen ajatellut, vaiko ei? Vai onko sinulla ihan varma tieto mitä tulee tapahtumaan? MS on yleensä aina kiistänyt kaiken ja parhaassa tapauksessa jo ennakkoon puhunut huhuilta ja väitteiltä siivet katki. Että se puhuttu "fakta" vaan tuntuu useasti muuttuvan yrityksillä ajan saatossa.

  En tiedä paljon maksaa, mutta osaan laskea arvion. Jos prässätyn DVD:n saa kahden euron lehden mukana, jossa jotain sälää, niin se ei paljoa voi maksaa? Vai jakaako lehti-talo hirmu tappiolla lehteä, jossa extrana DVD mukana?

  Lisäisin viellä tuosta miksi minä osaan päätellä kannattavuuksia.
  Siksi koska olen ihminen, kuten MS:n työntekijät ja omaan laskupään ja omaan myöskin jokseenkin pitkän koulutuksen myyjänä ja olen toiminutkin myyntimiehenä (ns. kaupparatsuna). Joten osaan jotain myymisestä eli mielikuvien luomisesta ja tarpeiden luomisesta, jossa tässä kaikessa on kyse.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2006
 18. bauer84

  bauer84 Member

  Liittynyt:
  04.08.2005
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Vai että ihan 350$.. mahtaa olla luotettava lähde. Sony valmistaa asemansa itse miljoonien kappaleiden sarjavalmisteina joten eiköhän tuo hinta voida unohtaa.

  Ei tässä formaattisodassa ole IMO kysymys kuin siitä milloin HD-DVD poistuu markkinoilta. 50k HD-DVD-laitetta vs 2 miljoonaa Blu-ray-laitetta tänä vuonna tulee takaamaan sen ettei HD-DVD pysy kovin kauaa elinkelpoisena. Todella monet leffaharrastajat ovat hankkimassa PS3:sta ensimmäiseksi HD-soittimeksi.

  20$ kipale myydään kumpaakin formaattia Amazonissa. Blu-ray-levyjen valmistuskustannukset tippuvat vielä nopeammin koska kaikki kymmenet miljoonat PS3-pelit tullaan painamaan niille. PS3-pelit tulevat olemaan alusta lähtien täysin saman hintaisia kuin 360-pelit.

  Sitten jos katsoo elokuvastudioiden tukea http://users.skynet.be/fa414947/Personal Stuff/CurrentStats-v1.1.jpg

  Ainoastaan Universal on vain HD-DVD leirissä. Paramount ja WB tukevat BR:n lisäksi HD-DVD:tä.

  Kannattaa muutenkin muistaa että Sony on vain yksi jäsen Blu-ray-järjestön hallituksessa. http://en.wikipedia.org/wiki/Blu-ray_Disc_Association

  Sony ei siis omista yksinään BR-formaattia kuten Betamaxia, UMD:tä jne..
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2006
 19. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
  Ensiksisikin siihen että osaat laskea kannattavuuksia niin pitää tietää kaikkien osien hinta jota tuskin tiedät. Ja kaikkien mahdollisten muutoksien tekemä vaikutus hintaan. Ja laskea paljonko viivästyminen olisi tullut maksamaan ja paljonko pitäisi enemmän myydä xbox360 konsolia että oltaisiin päästy voitolle jos siihen oltaisiin lisätty dvd-hd asema. Ja tuskinpa tiedät näistä mihinkään vastausta.
  Ei voida unohtaa. Paitsi jos olet viisaampi kuin investointipankin Merril Lynch
  http://sektori.com/uutiset/6961
  Kumma kun minä en usko tuota väitettä ja harrastan elokuvia.
  Laitteen pitäisi olla äänetön ja mukana pitäisi olla todella pätevä kaukosäädin että ketään leffaharrastajaa tuo oikeasti kiinnostaisi.
  Eikä juurikaan kukaan hommaa soitinta ennempää kuin leffavalikoima ja hinnat ovat kohdallaan.
  Tietty jos pystyt laittamaan väitteellesi tukea niin odotan innolla.
   
 20. xmedia666

  xmedia666 Regular member

  Liittynyt:
  08.05.2005
  Viestejä:
  651
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Samaa ja eri mieltä. Totta että ei todellakaan pelkäksi dvd-soittimeksi moni ole ostanut, mutta ainakin oma ps2 on toistanut tyylillä kaikki region 0 ja 2 levyt, eli suomessa toimivat levyt. Erillisellä ohjelmalla myös muitten alueiden elokuvat pyörineet. Ja kaikki poltetutkin elokuvat ovat toimineet. Niin että jokseenkin täytyy olla erimieltä, ainoa elokuvien katselua haittaava ongelma on ollut kova tuulettimen melu.
   
 21. bauer84

  bauer84 Member

  Liittynyt:
  04.08.2005
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Heillä ei ole mitään tietoa PS3:n valmistuskustannuksista. Pelkkää spekulaatiota.
   

Jaa tämä sivu