1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Wlan verkko on hävinnyt.

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi NisoGamer 04.01.2018.

 1. NisoGamer

  NisoGamer Member

  Liittynyt:
  16.11.2015
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hyvä lukija/Avun anntaja: Olen omatoimisesti viimeiset 2kk yrittänyt ratkaita ongelmaa.

  Ongelma: Käyttämäni PC:eet sekä Läppärit eivät löydä WLAN verkkoja.

  Tapahtunut: Kun ongelma ensin ilmeni minulla oli käytössä käytetty USB-WLAN tikku. Käytetty tikku kun oli niin luulin, että ikä painaa ja siksi alkaa värkkäilemään. Käytetty tikku alkoi herjaamaan että sitä siirettäisiin kokoajan pois USB-Portista. Hommasin uuden USB-WLAN tikun (TP-LINK Archer T1U ). Paketti kun saapui Jimm's:iltä niin aloin tuumasta toimeen. Otin tikun sekä levyn ulos paketista, levy sisään ajurit kunntoon ja tikku portiin. Ja ei singaalia. Alapalkiin ilmestyy aina kun USB-Tikun laitaa portiin, singaalin vahvuus ja päällä punaine X. Joten laite tunnistettu mutta jokin estää singaalien löytämisen. Aloin sen jälkeen käytämään nettiä suoraan puhelimesta USB-Johdolla. Päätin päivitää aivan kaiken! BIOS:ista kaikiin ajureihin ja Windows päivityksiin, sama punainen X näkyy.

  Viikkoja myöhemmin sain läppärin kaverilta, jossa oli kovalevy hajonnut. Otin kaapista oman (Fyysisesti) rikkinäisen läppärin kovalevyn, joka toimii ongelmitta. Laitoin kovalevyn pöytäkoneeseen ja latasin Läppärin WLAN-Ajurit. Asensin ajurit ja netti toimi ongelmitta. Sitten latasin Driver booster:in ja asensin loput ajurit usimmissa muodissansa ja läppärikään ei enään halunnut lähteä etsimään WLAN-Verkkoja. Sittemmin olen monien säätöjen jälkeen tyytynyt käytämään suoraa USB-Kaapelilla kytkettyä nettiä.

  Mietteitä: Omituisintahan tässä kaikessa on se että, PC käytää 64-bittistä Windows 7 ja Läppäri käytää 64-bittistä Windows 10.

  MITÄ VI***A!?!?!?!?!:confused:
   
 2.  
 3. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,427
  Kiitokset:
  1,079
  Pisteet:
  223
  Ihan suoraan sanottuna, nuo Driver Boosterit pitäisi heittää ihan ekana roskakoriin ja hakea tarvittavat ajurit laitteen valmistajan omalta tukisivulta.

  Boosterien pääasiallinen tarkoitus on kerätä rahaa valmistajalleen, lisäksi yleensä niiden mukana saa kaikenlaista ei toivottavaa roskaa koneelleen, koska tuo roskankin (POP, ei toivottavia ohjelmia) jakelu tuo jakelijalle lisää rahaa.

  Kerro koneiden nimet ja tyypit.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2018
 4. NisoGamer

  NisoGamer Member

  Liittynyt:
  16.11.2015
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kyllä minä sen tiän etttä tässä nyky yhteiskunnassa kaikki on päin V***UA! yhtälailla se driver boosterikin asian ajaa! Ja p***at se ongelma driver boosterin käytöstä johdu!
  [​IMG]

  JA LÄPPÄRI

  ASUS X75A
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2018
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,276
  Kiitokset:
  1,055
  Pisteet:
  243
  Minä en oikein pysynyt kärryillä siitä, mitä kaikkea tuossa tehtiin, myutta ymmärsinkö oikein, että läppärin wlan toimi aluksi ongelmitta? Jos näin, niin sitten tuo Driver Booster sotki toimivan ajurin (ja ehkä muutakin) läppärissä. Helpoin korjaus olisi palautuspiste ennen tuota Driver Boosterin asennusta. Jos läppärin wlan sitten toimii, on selvää, että toinen vika on pöytäkoneessa eikä tukiasemassa.
   
 6. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,427
  Kiitokset:
  1,079
  Pisteet:
  223
  Läppärisi pitäisi löytää automaattisesti laiteajurit ja siitä löytyy sisäinen Wlan-kortti ja siinä on Win10 tuki valmistajan taholta. Oletko kytkenyt Wlan toiminnon läppäristä päälle. Se ei tarvitse erillista Wlan-tikkua.
  Läppärissä on wlan kytkin tai sitten näppäinkomento fn+functionäppäin. Katselin, niin sen käyttöoppaassa on hankalasti sanottu, joissakin malleissa kytkeytään langaton verkko päälle FN+F2 kytkin yhdistelmällä.

  USB Wlan- tikku tarvitsee mukana tulleen ajurin asennuksen pöytäkoneelle. Et kertonut pöytäkoneen emolevyn tyyppiä, mutta ei se oikeastaan ole tarpeenkaan, koska tikun mukana tuli oma ajuri.

  Olisikohan tuo Boosteri sekoittanut koneesi. Ne ovat käyttökelpoisia silloin, kun laitteeseen ei enää mistään muualta saa ajureita, silloin pitää olla tarkkana, ettei lataa sen mukana kaikkea, mitä se tyrkyttää.

  Näillä eväillä homman pitäisi toimia, tosin en tiedä, mitä muuta sinä tai tuo Boosteri on tehnyt.

  Täältä ASUS X75A käyttöopas, jossa on sekavasti esitetty laitteen eri versioita: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb...28.1837559653.1515343376-333880913.1514901493

  edit: 1pertti ehtikin jo kirjoittaa, kun kirjoitin niin kauan tuota.
   
 7. NisoGamer

  NisoGamer Member

  Liittynyt:
  16.11.2015
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tiedän hyvin kaikki näppimet ja vivut joita läppäreissä ruukaapi olla! Ja jos että ny sitten tajunnu, niin se ongelma on että PC lopetti WLAN-Verkkojen etsimisen ja sama kävi läppärille päivitysten myötä! Itse olen pohtinut sitä että onkos se nyt sitten vain joku Windowsin päivitys joka on ongelma! Koska Käyttöjärjestelmät ovat erit niin se sekoittaa mieltä ja sekin että läppärissä on tehas WLAN-Tikku ja PC:essä olen käyttänyt ulkoisia USB WLAN-Tikkuja!
   
 8. NisoGamer

  NisoGamer Member

  Liittynyt:
  16.11.2015
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  En ole käyttänyt boosteria PC:llä! Ja se ongelma lähinnä on se että PC:ssä ei toimi oikein Ulkoset WLAN-Tikut!
   
 9. Nanna_86

  Nanna_86 Active member

  Liittynyt:
  03.09.2014
  Viestejä:
  560
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  53
  • Tallenna ohjelma esim. Työpöydälle ja avaa se latauksen valmistuttua.
  • Ruksaa seuraavat vaihtoehdot ( ) , Lähetä tämän jälkeen MTB.txt lokitiedoston sisältö seuraavassa viestissäsi.
  [​IMG]

  < Edit >
  Ruksi pois > List Minidump Files.
  Ruksaa seuraava(t):
  List IP Configuration

  Eli voidaan sanoa että TP-LINK Archer T1U Ajurit on asennettu,
  Archer T1U(US)_V1_170721_Wins / 2017-07-21 / 41.80MB


  ---

  ----------------------------------------------------------------------------------

  Ei ole suositeltavaa käyttää " Driver Updater/booster/vastaavia ohjelmia ajureiden lataamiseen/päivittämiseen. Nämä ohjelmat ovat hyödyttömiä ja kaikenlisäksi usein haitallisia.

  Mikäli haluataan ladata laitteeseensa ajurit. On suositeltavaa ladataan ne suoraan valmistajan tai laitevalmistajan verkkosivuilta. Näin varmistetaan ajureiden laillisuus sekä toimivuus.

  • Ajurit ovat ns. kääntäjiä; käyttöjärjestelmän ja laitteen välillä. Kun ajuri(t) on asennettu > ymmärtävät laite ja käyttöjärjestelmä toisiaan.
  • Kaikki ajurit ovat ilmaisia eikä niistä joudu käyttäjä maksamaan. Mikäli rahaa pyydetään > on se todennäköisesti huijaus.
  • Pitämällä kaikki ohjaimet ajantasalla ei paranna tietokoneesi tai käyttöjärjestelmän suorituskykyä. Laitteiston komponenttien suorituskykyä ei voida lisätä sen nykyisten ominaisuuksien mukaan.
  • Ajuripäivitykset julkaistaan, jotta mahdolliset viat tai ongelmat saadaan korjattua. Esimerkiksi; Samoja ajureita käyttävät ei mahdollisesti huomaa mitään vikaa, kun taas osalla voi ilmetä vikaa laitteiden kanssa. > Mikäli laitteissa ei ole vikaa , ei myös uusien ajureiden asentamisesta ole mitään käyttäjälle hyötyä.
  • "Laitepäivittäjät" ovat huijausta. Nämä ohjelmat yrittävät vakuuttaa käyttäjälle että tarvitset näitä ohjaimia, jotta järjestelmä toimisi hyvin.
  • Näiden ohjelmien päätavoite on vain tehdä rahaa käyttäjien ostamista hyödyttömistä tuotteista tai asentamalla lisäohjelmistoja kuten esim. ( PUP ) järjestelmääsi, jotta se voi ilmoittaa jälleen korjaavasi sen, mikäli ostat nyt " paremman " version.¨
  [​IMG]
  ----------------------------------------------------------------------------------
   
  Viimeksi muokattu: 16.01.2018
  *Trinity* kiitti tästä.

Jaa tämä sivu