1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Wlan- tukiasema ja muuta

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi Tuomo1 30.04.2011.

 1. Tuomo1

  Tuomo1 Member

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  37
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Nyt olisi tarvetta uudelle wlan tukiasemalle ja ehkä myös kaapelimodeemille ja wlan verkkokortille. Nykyinen kaapelimodeemi+wlan tukiasema on Thomson TCW 710. Tukiasema on kellarissa, josta tällä hetkellä ihan joka paikkaan ei ole kuuluvuutta, etenkään yläkerrassa. Ongelma on ettei toi jaksa ihan joko nopeutta tai laitemäärää. Meillä ton kautta menee langattomasti 2 läppäriä, pöytäkone, tulostin, puhelin, PS3. Thomson katkoo välillä ja välillä pitää käyttää virta poissa, että alkaa pelittää. Jälkimmäinen lähinnä jos on kovasti liikennettä (torrentit yms.). Yhteysnopeus tällähetkellä 10Mbps ja jatkossa voi olla että nostetaan se 100Mbps, että varmaan se n-luokan wlan tukiasema olisi tarpeen.

  Olisiko ehdotuksia hyvälle kaapelimodeemi + wlan yhdistelmälle tai erikseen. Tai jos on kokemusta, että thomson toimisi hyvin kaapelimodeemina ja siltaa sen wlan tukiasemaan, eikä käytä sitä tukiasemana lainkaan. Lisäksi olisi hakusessa sarjaan sopiva wlan-verkkokortti pöytäkoneeseen. Ilmeisesti Asrock P67 extreme4:ssa ei ole integoituna Wlania.
   
 2.  
 3. Tuomo1

  Tuomo1 Member

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  37
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tulipa sitten ostettua PCI-langaton verkkokortti Edimax EW-7722In. Pistin paikalleen ja asensin ajurit ja ohjelman ja kaikki näyttää ok, tunnistaa langattoman verkon ja yhdistää siihen, mutta... yhteys ei pysy lainkaan päällä, eikä sitä voi käyttää lainkaan. Samasta huoneesta kaksi eri läppäriä pöydän päältä ja kännykkä pelittää hyvin kuin ennekin. Tukiasema (Thomson TCM 710) on kerrosta alempana kellarissa. Käyttiksenä on Win7 ultimate 64-bit. Emon (AsRock P67 extreme4) on kunnossa, latasin ne AsRockin sivuilta. Kortin ajureita olen ajanut CD:ltä, Edimaxin kotisivuilta, sekä Ratechin sivuilta. Ne on Windows 7 ajurit. CD:n mukana on softa jonka kanssa ja myös ilman sitä olen koittanut, sama homma.

  Kellään ehdotuksia mitä voisi tehdä tai voiko mitään tehdä että saa kortin toimimaan kunnolla?
   
 4. Datanen

  Datanen Guest

  Liittynyt:
  21.09.2010
  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  Onko wlanissa suojausta? Kysyykö läppäri sitä kun yhdistät?
   
 5. Tuomo1

  Tuomo1 Member

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  37
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  On suojaus ja läppärit siis olleet käytössä kauan. Ongelma on siis pöytäkoneessa, joka uusi ja sen langattomassa verkkokortissa. Kone kyllä tunnistaa verkon ja saa siihen yhteyden ja avain on oikea, sitä se ei herjaa.
   

Jaa tämä sivu