1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

WLAN tappaa modemin

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi aarteinen 15.12.2019.

  1. aarteinen

    aarteinen Member

    Liittynyt:
    18.07.2007
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kahta, ks. #17. Niissä yhteensä 3 ohjelmistoversiota, myös niin, että kaikissa uusin.
     
  2.  
  3. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,269
    Kiitokset:
    184
    Pisteet:
    93
    Luin ketjun uudelleen läpi, niin näyttäisi siis siltä että kyseisen koneen aiheuttama liikenne näyttäisi aiheuttavan modeemin/modeemien kaatumisen. Riippumatta mitä kautta yhdistät laitteen modeemiin, ethernet/wlan1/wlan2, kaatuminen tapahtuu? Onko laitteiden hallintasalasanat yksilöllisiä operaattorin asettamia, vai geneerisiä mallikohtaisia tyyliin admin:1234? Virus voisi helposti aiheuttaa kuvatunlaista ongelmaa, jos löytää verkostaan avoimia hallintakäyttöliittymiä.
     
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,115
    Kiitokset:
    1,031
    Pisteet:
    243
    Tämähän alkaa olla todella mystistä. Onko läppärin bluetooth päällä? Jos on sammuta se nähdäksesi, ettei se aiheuta jotain interferenssiä WLANin kanssa. Entä mikä taajuusalue WLANilla on käytössä? Jospa kokeilisit erikseen pelkästään 2,4 tai 5 GHz:llä.

    En minäkään usko, että modeemi voitaisiin kaataa WiFi-signaalilla, mutta johan tuossa alkaa olla kaikki muu kokeiltu, joten jostakin "ihmeestä" täytyy olla kyse.

    Edit. Kirjoitin samaan aikaan edellisen kanssa.
     
  5. aarteinen

    aarteinen Member

    Liittynyt:
    18.07.2007
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    No, jossain välissä ehdin ennen boottia vaihtamaan SSIDn ja salasanan. 2,4 ja 5 Ghz olivat erikseen käytössä.Kaatuu joka kerta, paras toiminta-aika oli n. 25 min.

    Tuo läppäri on hyvin kiinni Huawein E5186- ja B715-4G-modeemeissa. Boottaa myös kun nuo 4G-laitteet ovat verrattomia.

    Läppäri kun lähti huoltoon, kaapelimodemi on ollut päällä kohta kolme ja puoli vrk. Saanen sen (tai sen seuraajan) takaisin päivän pariin päästä.
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,115
    Kiitokset:
    1,031
    Pisteet:
    243
    Nyt tuli (taas) jotain, mitä en ymmärrä. Tuo alussa mainittu Sagemcom FAST3686v2 on ilmeisesti valokuitu/kaapelimodeemi. Mitä ihmettä nuo 4g-modeemit sitten tekevät läppärissä, jos tarkoitus on käyttää Sagemcomin WLAN-yhteyttä?
     
  7. aarteinen

    aarteinen Member

    Liittynyt:
    18.07.2007
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Nuo 4G-modemit eivät suinkaan ole läppärissä, vaan ihan tavallisia 4G-modeemeja, joilla myös testattiin läppärin wlania. Ne toimivat moitteetta.
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,224
    Kiitokset:
    1,044
    Pisteet:
    223
    Toimivat läppärin Wlanin kanssa moiteetta?

    edit: virustarkistus tehty?
     
    Viimeksi muokattu: 17.12.2019
  9. aarteinen

    aarteinen Member

    Liittynyt:
    18.07.2007
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kyllä ja kyllä.
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,224
    Kiitokset:
    1,044
    Pisteet:
    223
    Eikös läppärin Wlan yhteyden pitänyt olla rikki? Samaa yhteyttä se käyttää muidenkin kanssa jos läppärin Wlania käytät.
     
  11. aarteinen

    aarteinen Member

    Liittynyt:
    18.07.2007
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Siis läppärin wlan toimii moitteetta noiden 4G-modeemien kanssa, mutta ei kaapelimodemin. Sama langallisena.
     
  12. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,269
    Kiitokset:
    184
    Pisteet:
    93
    Vahvistatko vielä että saako lenovo kaatumaan minkään muun merkkisiä laitteita kuin tuo Sagemcom FAST3686v2. Jos kaikki kokeillut laitteet olivat samaa mallia tai sagemcomin valmistamia, yhteensopivuusongelmalta kovasti kuulostaa.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,224
    Kiitokset:
    1,044
    Pisteet:
    223
    Jos läppärin Wlan toimii, niin ei sillä ole väliä, onko Wlan yhteys 4G- modeemin tai kaapelimodeemin kautta. Samaa yhteyttä läppärin Wlan käyttää molempien kanssa.
     
  14. aarteinen

    aarteinen Member

    Liittynyt:
    18.07.2007
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Juurikin näin, läppäri ei kaada muita ja toimii kaikkien muiden kanssa moitteetta. Kaatuu FAST3686v1 myös ...
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,224
    Kiitokset:
    1,044
    Pisteet:
    223
    Minusta tämä on selvä yhteensopimattomus ongelma, eli modeemin ongelma jos jonkun kanssa toimii. Sama laite läppärissä tuon langattoman yhteyden tekee, ei se välitä siitä mitä kautta se tulee jos vaan on toimiva laite.
    Lan yhteydessä varmaan sama vika, joka johtuu modeemista.
     
  16. aarteinen

    aarteinen Member

    Liittynyt:
    18.07.2007
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Väliaikatieto: Lenovo kaupasta haettu T450s kaataa modeemin myös, mutta HPn 840 G1 ei ...
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,224
    Kiitokset:
    1,044
    Pisteet:
    223
    Hae mieluummin jonkun muun merkkinen modeemi kokeiluun.
     
  18. aarteinen

    aarteinen Member

    Liittynyt:
    18.07.2007
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kaupasta muun merkkinen kaapelimodemi? Eivät passaa DNAn verkkoon, kun DNA kieltäytyy niitä konffaamasta.
    Tuo HP on ihan tietokone.
     
  19. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,115
    Kiitokset:
    1,031
    Pisteet:
    243
    En nyt halua sotkea keskustelua omalla ongelmallani, mutta tuli mieleeni parin vuoden takainen WLAN-ongelma, joka ei koskaan selvinnyt. Silloinkin toisena osapuolena oli ThinkPad, mutta en tiedä onko sillä merkitystä. Kyse on langattoman yhteyden katkeilusta, joka sentään on ymmärrettävämpää kuin tuo reitittimen itseboottaus. Joka tapauksessa kyseinen ThinkPad ja reititin toimivat ongelmitta kaikkien muiden laitteiden kanssa, mutta eivät keskenään, sillä silloin yhteys katkeilee.

    Jommassakummassa on siis joku tuntematon ominaisuus, joka oireilee vain tuon yhden laiteparin välillä. Siksi en tässäkään nyt puheena olevassa tapauksessa osaa sanoa, kumpi lopulta on "syyllinen", läppäri vai reititin.

    Nyt kun hain esille tuon vanhan jutun, huomasin, että siihen tuli silloin vinkki kokeilla live-Linuxilla, ilmeneekö ongelma silläkin. Kotiin palattuani olin unohtanut tuon Linux-vinkin, mutta tuotahan kannattaisi kokeilla tässäkin tapauksessa. Tosin sekään ei kerro syyllistä, jos ongelma ilmenee Linuxillakin. Vain Windows ja sen ajurit jäisivät silloin epäilyjen ulkopuolelle.

    https://keskustelu.afterdawn.com/threads/läppärin-wlan-pätkii.766836/#post-5143307
     
  20. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,224
    Kiitokset:
    1,044
    Pisteet:
    223
    Neljä erilaista modeemia dna tarjoaa. https://www.dna.fi/modeemit-ja-mokkulat Ovatko nuo kaksi ekaa niitä, joita olet kokeillut?
    Minusta asia niin, että dna:n pitää vastuunsa kantaa ja hoitaa sinulle toimiva modeemi. Ala käydä heidän puoleensa ja ota vaikka tämä keskustelu tueksesi.

    HEIDÄN TARJOAMANSA MODEEMI EI TOIMI KONEESSASI.
    Suosittelisin ottamaan yhteyttä heidän tekniseen tukeensa ja heittämällä täky heille modeemin toimivuudesta. Jos sieltä yhteistyökykyä ja asiakaspalvelua riittää, niin hoitavat sinulle toimivan modeemin.

    edit: Mitä tuo kaapelimodeemin konffaaminen itse asiassa on? Miten se poikkeaa peruskaapelimotusta, jotka ovat myynnissä.

    edit: ymmärrän, että palvelutarjoajan pitää asiakastietoihin rekisteröidä uusi modeemi, mutta vaatiiko se jotain muuta konffaamista.
     
    Viimeksi muokattu: 18.12.2019
  21. aarteinen

    aarteinen Member

    Liittynyt:
    18.07.2007
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ensimmäinen osaratkaisu meinasi olla, että laitoin halvimman/tyhmimmän kytkimen, johon kytkin kaapelimodemin ja sitten läppärin. Mutta kaatui silläkin combolla tuo kaapelimodemi.
    TÄHÄN EDIT! Kaatui nyt kerran, mutta nyt on langalla kytkimen kautta toiminut kolmisen tuntia, kun wlan on disabloituna.

    Linix-vinkki menee tutkintaan. Kiitokset siitä.

    Testatut kaapelimodemit ovat Valokuitu Plus-modemeja. Sagemcom FAST3686v2-mallisia. Ja yksi testatuista oli v1 ...
     
    Viimeksi muokattu: 18.12.2019

Jaa tämä sivu